Джак Ръсел териер
Публикувано: 19 October 2012 - 09:16 PM
Нова съм във форума и имам доста въпроси, но за момента ме интересува само няколко :) .
Възможно ли е първо разгонване на джак ръсел да е едва когато е на годинка (и един месец). От около седмица виждам кървене и уголемяване на половите органи! Промяна в поведение не забелязвам. По принцип съпругът ми се занимава с кучето - разходки, обучение, посещения при лекар. За мен са хранене, домашни игри, глезене и понякога раходки с децата . За съжаление в момента го няма, нямам връзка с него по телефон и интернет и няма как да питам него. не си спомням да ми е казвал някога да е разгонена, в същото време аз по рано не съм намирала капки кръв по пода или на леглото и.
Ето ги и въросите:
- Трябва сега само на повод ли да я разхождам?
- Как да разбера кога е преминал периода на разгонване?
- ако е първо разгонване това означава ли че трябва да пропуснем "среща" с мъжки когато е навършила 18 месеца. Четох, че е най добре да се пусне женката чак когато е навършила 18 месеца , но при трето разгонване?
- И накрая, вярно ли е че поне веднъж кучето трябва да роди т.к. това оказвало благоприятно влияние върху организма и чак тогава да се кастрира (това ветеринарят го е казал на съпруга ми)
П.П. Какво е мнението ви за кастрацията?
Благодаря!
Публикувано: 19 October 2012 - 09:29 PM

Има и други неприятни неща,които можете да избегнете посредством кастрацията,като мнима бременност ,пиометра и др.
Щом е разгонена за ваша сигурност на повод,избягвайте и полянки с много кучета,защото ще ги дразните

Публикувано: 22 October 2012 - 09:22 AM
Nefera, в 20 October 2012 - 11:59 AM, написа:

От развъдник. Има огромна рубрика в този форум, която разяснява защо. Препоръчвам Ви да я прочетете. .. Успех с откриването наВашата сродна кучешка душичка.
Публикувано: 22 October 2012 - 11:49 AM
Nefera, в 20 October 2012 - 01:59 PM, написа:

Естесвено, че е по-добре от развъдник. Проблема е, ако може да се нарече така, че в България няма регистриран развъдник за Джак Ръсели.
ето ти линк на всички официално регистрирани развъдници - http://www.eurobreed...ll_terrier.html
Успех в намирането на твоя нов най-добър приятел.

Публикувано: 27 October 2012 - 12:39 PM
Публикувано: 27 October 2012 - 05:42 PM
Chriss, в 27 October 2012 - 12:39 PM, написа:
Честито много са сладки
Публикувано: 28 October 2012 - 09:51 AM
JackSpasov, в 28 October 2012 - 08:11 AM, написа:
Благодаря много! Радвам се, че сте ни оценили!

Отново мерси за комплиментите

Публикувано: 29 October 2012 - 09:34 AM
Chriss, в 27 October 2012 - 12:39 PM, написа:
Много са сладки. Малки сладки мишлета. Много радости да носят.

Нашия калпанзанчо също е роден с много къса опашка.

Публикувано: 07 November 2012 - 10:45 AM
Отдавна не съм писала тук,но напоследък имам проблем с моето диване и Ви моля за съвет.
Скип ужасно много лае хора които идват у дома,на мен ми е пределно ясно че за него "в къщи" е негова територия и си я пази , но лаенето му е просто плашещо.Отстрани изглежда че е готов да захапе непознатият за него човек.Притеснява ме,защото мисля че това поведение не е нормално и дали няма да се превърне в необуздана агресия ...

Публикувано: 07 November 2012 - 05:10 PM
Публикувано: 07 November 2012 - 09:35 PM
Публикувано: 08 November 2012 - 09:14 AM
имам няколко въпроса относно отглеждането и характера на джак ръсела, ще съм благодарна ако ми отговорите.
Много харесах един мъник на 2 месеца, момченце, проблема е че имаме морско свинче. Четох доста за породата и разпитвах продавачите в зоомагазина. По това което чета не е добра идея да се отглеждат заедно джак ръсел и свинче, от гледна точка на това, че кучето има заложени ловджииски инстнкти и би гонил и нападал свинчето. От разговорите с продавачите в зоомагазина - едните казват няма проблем ще си играят, като са от малки заедно свикват. Другите казват че е рисковано.
Свинчето е голямо, на размери е със същия размер, който е кучето в момента. Не е от страхливите, много е активно, тича и се катери из цялата къща (малко се има за котка).
Молбата ми е ако има някой отглеждал джак ръсел с друг домашен любимец да сподели наблюдения и опит.
Благодаря!
Публикувано: 08 November 2012 - 12:40 PM
ShiBumi_GirL, в 07 November 2012 - 09:35 PM, написа:
Аз също знам, че няма. Поне не и според този сайт http://www.eurobreed...ll_terrier.html.

Публикувано: 09 November 2012 - 06:26 AM
cowslip, в 08 November 2012 - 09:14 AM, написа:
имам няколко въпроса относно отглеждането и характера на джак ръсела, ще съм благодарна ако ми отговорите.
Много харесах един мъник на 2 месеца, момченце, проблема е че имаме морско свинче. Четох доста за породата и разпитвах продавачите в зоомагазина. По това което чета не е добра идея да се отглеждат заедно джак ръсел и свинче, от гледна точка на това, че кучето има заложени ловджииски инстнкти и би гонил и нападал свинчето. От разговорите с продавачите в зоомагазина - едните казват няма проблем ще си играят, като са от малки заедно свикват. Другите казват че е рисковано.
Свинчето е голямо, на размери е със същия размер, който е кучето в момента. Не е от страхливите, много е активно, тича и се катери из цялата къща (малко се има за котка).
Молбата ми е ако има някой отглеждал джак ръсел с друг домашен любимец да сподели наблюдения и опит.
Благодаря!
Всичко зависи как ще го възпитате поносимост винаги може да се изгради.покупка от зоомагазин не е за предпочитане има доста писано тук в форума по тоя ?
Публикувано: 11 November 2012 - 10:14 AM
Ady :), в 07 November 2012 - 10:45 AM, написа:
Отдавна не съм писала тук,но напоследък имам проблем с моето диване и Ви моля за съвет.
Скип ужасно много лае хора които идват у дома,на мен ми е пределно ясно че за него "в къщи" е негова територия и си я пази , но лаенето му е просто плашещо.Отстрани изглежда че е готов да захапе непознатият за него човек.Притеснява ме,защото мисля че това поведение не е нормално и дали няма да се превърне в необуздана агресия ...

Здравейте,
Не съм специалист но се надявам моят отговор да Ви помогне.
Скип е развил чувство за териториалност + предполагам че се мисли за водач на глутницата.
Стигнало се е дотам защото Вие сте му позволили или сте неглижирали симптомите довели до това.
По "Говорещия с кучето" по НГ има представени много подобни случаи.
На кратко това което съм запомнил от тези серии:
- Не му позволявайте да е първи пред вратата когато се звъни, застанете Вие и го избутайте зад Вас. Така той трябва да разбере че Вие водите;
- Не отваряйте вратата докато не се успокои, докато е в "червената" зона общо взето няма да възприема много;
- Като отворите вратата Вие трябва първи да поздравите госта;
- И всякакви други навици извън горните: Не му позволявайте на разходка да ходи пред Вас; Не му позволявайте да спи при Вас; Трябва да яде след Вас; Не му позволявайте и всичко друго което го кара да си мисли че е водач на глутницата.
И най-важното - винаги се дръжте самоуверено и не проявявайте колебания пред него.