jack russel love, в 30 November 2012 - 02:12 PM, написа:
Искате да ми кажете едва ли не,че трябва да си кастрирам кучето, защото не е от кралско потекло .... аа и другото което е , това не е трофей с когото да се хвалии някои , от какво потекло е , от какъв развъдник и т.н. ... аз искам моето слънчице да си остане така пъргаво, жизнено... общо взето всички черти на породата джак ръсел ... както и ако се случи така , че да се оплоди женската .. те ще са си чистокръвни джак ръсели ... в крайна сметка си взимаш домашен любимец ,за да се грижиш за него,за да го обичаш и ако някой не знае какво е отговорност,да се научи на нея ... и за това искам да разбера къде женската , ще се отдаде на мъжкия....
Няма да са чистокръвни ... Защото просто не знаете всеки от родителите какви гени носи...И каква мешавица, евентуално е ставала с предците им. Това е идеята на родословието - доказва чистопородност и чистокръвие...Вече има и генетични изследвания, с които можете да проверите какви са гените на Вашето куче! Сигурна съм, че бихте се изненадал! Но не това е същината на въпроса! Никой тук не Ви казва как да си гледате кучето, или какво да правите с него. До толкова, доколкото идеите на тук списващите не са и Ваши, то няма начин спонтанно да "прогледнете" и да ги усвоите ...
Това което аз лично казвам е, че форумът има правила и те трябва да се спазват! Без да искам да съм груба, никой никого насила не е включил във форума ... Той е създаден от хора, които работят в посока запазване на породите и намаляване популацията на бездомните кучета! Базирайки се на това, са създадени правилата на форума /всеки един от нас, регистриралите се, е натиснал бутона, че е съгласен с тях/...
Наистина, нека не обръщаме този подфорум на спор за чистопородност, родословие, външни белези и т.н. Този спор е воден поне десет пъти и има създадени достатъчно теми по него - който иска - отваря, чете, съставя мнение, коментар и ги изнася там!
Аз отново апелирам - нека се радваме на кутретата си и да споделяме опит в отлеждането, възпитанието им, радости и тревоги покрай тях!