Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4881 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2012 - 09:57 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 03 December 2012 - 07:24 AM, написа:

Няма да са чистокръвни ... Защото просто не знаете всеки от родителите какви гени носи...И каква мешавица, евентуално е ставала с предците им. Това е идеята на родословието - доказва чистопородност и чистокръвие...Вече има и генетични изследвания, с които можете да проверите какви са гените на Вашето куче! Сигурна съм, че бихте се изненадал! Но не това е същината на въпроса! Никой тук не Ви казва как да си гледате кучето, или какво да правите с него. До толкова, доколкото идеите на тук списващите не са и Ваши, то няма начин спонтанно да "прогледнете" и да ги усвоите ...
Това което аз лично казвам е, че форумът има правила и те трябва да се спазват! Без да искам да съм груба, никой никого насила не е включил във форума ... Той е създаден от хора, които работят в посока запазване на породите и намаляване популацията на бездомните кучета! Базирайки се на това, са създадени правилата на форума /всеки един от нас, регистриралите се, е натиснал бутона, че е съгласен с тях/...
Наистина, нека не обръщаме този подфорум на спор за чистопородност, родословие, външни белези и т.н. Този спор е воден поне десет пъти и има създадени достатъчно теми по него - който иска - отваря, чете, съставя мнение, коментар и ги изнася там!
Аз отново апелирам - нека се радваме на кутретата си и да споделяме опит в отлеждането, възпитанието им, радости и тревоги покрай тях!

+1 :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#4882 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 03:56 PM

Показване на мнениетоjack russel love, в 30 November 2012 - 04:12 PM, написа:

Искате да ми кажете едва ли не,че трябва да си кастрирам кучето, защото не е от кралско потекло .... аа и другото което е , това не е трофей с когото да се хвалии някои , от какво потекло е , от какъв развъдник и т.н. ... аз искам моето слънчице да си остане така пъргаво, жизнено... общо взето всички черти на породата джак ръсел ... както и ако се случи така , че да се оплоди женската .. те ще са си чистокръвни джак ръсели ... в крайна сметка си взимаш домашен любимец ,за да се грижиш за него,за да го обичаш и ако някой не знае какво е отговорност,да се научи на нея ... и за това искам да разбера къде женската , ще се отдаде на мъжкия....

на нейна територия е за предпочитане .Не че няма да стане и обратното но така е по правилния начин

#4883 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2012 - 08:08 PM

Показване на мнениетоvani6366, в 03 December 2012 - 09:57 AM, написа:

Няма да са чистокръвни ... Защото просто не знаете всеки от родителите какви гени носи...И каква мешавица, евентуално е ставала с предците им. Това е идеята на родословието - доказва чистопородност и чистокръвие...Вече има и генетични изследвания, с които можете да проверите какви са гените на Вашето куче! Сигурна съм, че бихте се изненадал! Но не това е същината на въпроса! Никой тук не Ви казва как да си гледате кучето, или какво да правите с него. До толкова, доколкото идеите на тук списващите не са и Ваши, то няма начин спонтанно да "прогледнете" и да ги усвоите ...
Това което аз лично казвам е, че форумът има правила и те трябва да се спазват! Без да искам да съм груба, никой никого насила не е включил във форума ... Той е създаден от хора, които работят в посока запазване на породите и намаляване популацията на бездомните кучета! Базирайки се на това, са създадени правилата на форума /всеки един от нас, регистриралите се, е натиснал бутона, че е съгласен с тях/...
Наистина, нека не обръщаме този подфорум на спор за чистопородност, родословие, външни белези и т.н. Този спор е воден поне десет пъти и има създадени достатъчно теми по него - който иска - отваря, чете, съставя мнение, коментар и ги изнася там!
Аз отново апелирам - нека се радваме на кутретата си и да споделяме опит в отлеждането, възпитанието им, радости и тревоги покрай тях!

Така я да ви попитам колко от регистрираните в тоя под форум имат документ за родословие и ПОРОДНОСТ

#4884 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 09:45 AM

Показване на мнениетоДжон Ръсел, в 03 December 2012 - 06:08 PM, написа:

Показване на мнениетоvani6366, в 03 December 2012 - 09:57 AM, написа:

Така я да ви попитам колко от регистрираните в тоя под форум имат документ за родословие и ПОРОДНОСТ

Не повече от един-двама. И? Какво точно променя това? Повечето от тук пишещите са наясно, че кучетата им са породоподобни... Но аз пак не виждам каква връзка има това с установените правила, валидни за форума.
User's Signature

Качена снимка

#4885 Потребителят е офлайн   doglover13 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 December 2012 - 05:50 PM

Напълно съм съгласна с katetol. Никой не отрича нечистопородните кучета. Проблемът е, че когато кучето не е с доказано родословие могат да възникнат разни проблеми. От личен опит казвам, че примерно моята Джаки не е с родословие и има дисплазия, която се предава генетичо, тоест ако беше от добър раздвъдник нямаше да има този проблем. Второто е, че без родословие кучето не може да участва по никакви състезания. Може да участва на аджилити, но на много ниско ниво. Не може да участва по изложби и в моя случай проблема е, че не може да участва в изпити BH и IPO. И все пак аз не си отричам кучето и много си го обичам, но пак има неприятното заболяване - дисплазия. Точно заради това я кастрирах и се надявам това да направят и други собственици особено такива, чиито кучета носят генетично предавано заболяване. Отделно да не говорим колко възможни заболявания се избягват чрез кастрацията.
User's Signature

Качена снимка

#4886 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2012 - 11:11 PM

Здравейте..:)всичко е супер с нашите кучета обаче Десо 79 изчезвай с ревливите ти лайнарски мнения от нашия форум ,гледай си твойте пикливи кучета повече никога не се появявай тук ....... разбираш ли ме правилно baby , всяко едно от тези кучета превъзхожда в пъти повече качествата на твойте любими ,страхливи ,хапливи посредствени немски.......... можеш да направиш сравнение с твоето умение и твоята простотия.Повече не пиши мнения там кадето не те огрява .... ИЗЧЕЗВАЙ и спирай с мненията си тук ...Качена снимка
User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#4887 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2012 - 11:11 PM

може да сверим часовниците с едно от твойте най-чисти и любими кучета , които никой не ги знае ,избери си каквото искаш кучешко състезание да разбереш резултата и да си затвориш устата Десо 79 (лельо)
User's Signature

#4888 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 04 December 2012 - 11:36 PM

двоен пост
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4889 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2012 - 11:38 PM

Форума е за всички и всеки има право да си пише където иска,стига да не нарушава правилата.
Вие сами си разваляте иначе хубавата тема с просташките Ви словоизлияния. :tb_195:
В живота,а и във форума хората са с различно мнение,когато някой отговор не Ви допада има и цивилизовани начини да изкажете недоволството си.
А най-важното е да уважаваш правото на събеседника да има различно мнение.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4890 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2012 - 12:03 AM

Показване на мнениетоtodorak, в 04 December 2012 - 10:11 PM, написа:

Здравейте..:)всичко е супер с нашите кучета обаче Десо 79 изчезвай с ревливите ти лайнарски мнения от нашия форум ,гледай си твойте пикливи кучета повече никога не се появявай тук ....... разбираш ли ме правилно baby , всяко едно от тези кучета превъзхожда в пъти повече качествата на твойте любими ,страхливи ,хапливи посредствени немски.......... можеш да направиш сравнение с твоето умение и твоята простотия.Повече не пиши мнения там кадето не те огрява .... ИЗЧЕЗВАЙ и спирай с мненията си тук ...Качена снимка

Тодорчо,нали не си мислиш ,че съм на гости у вас?
Я си пийни хапчетата и се успокой малко.Ако спрете да ме мислите толкова и си обърнете малко внимание на кучетата може и да ви тръгне темичката.
Хапливи,посредствени,немски.....Ти кой филм гледаш? :af_089:
А този тон само в къщи те съветвам да го държиш.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4891 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2012 - 10:19 PM

Послушах те и смених хапчетата но мнението ми остава същото за теб... ако искаш ела , но се опасявам че ще ти стане хубаво, ще размислиш и ще си развалиш имиджа на експерт..кучето ти е чисто,няма въшки , ама ти нещо много ме съмняваш...имаш нужда от спешни,превантивни мерки против Бяс. Така че не гадай дали аз си пия редовно хапчетата и виж в аптеката дали ти не си объркала твоитеКачена снимка ...от това се притеснявай .....с правилно лечение може да се излекуваш изцяло СЛАДУРАНОКачена снимкаКачена снимкаПечелиш врагове и губиш,но в крайна сметка може наистина да си жена и тогава разправай,че нямаш сестра Качена снимка Наистина не знам какво куче имаш(100 % помияр ) ок...... дай му хапчета и на него , дано ефекта оправдае очакванията ти.
Хич не ми пука за ... ,освен ако не те видя на живо и не си променя мнението ,но до тогава си само една помия,която и кучетата на мойто куче не искат да ядат...темата е ясна: Деси недей се беси... ела ми на гостиКачена снимка... Джак ръсел териерко мечта ... ако си лисица ще те познае и край с твойта боза...
User's Signature

#4892 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2012 - 10:23 PM

по-добре ми прати снимка,за да знам къде да те водяКачена снимка
User's Signature

#4893 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2012 - 11:21 PM

Че съм сладурана позна :) Но май само с това си остана.
Мнението ти слабо ме интересува,не си ми фактор колкото и да ти е тъжно от това. Просташките ти писаници единствено показват какъв Простак си,да не си помислиш ,че си интересен и оригинален.
Определено не печелиш среща с мен,не си заслужаваш трите хиляди км :ab_041:
Иначе да ,и аз имам един пумияр с визия ,както и ти. И какво променя това темата за размножаването?
Виждам,че ти харесва да взимам участие в темата,иначе защо ли ме провокира да пиша....
Да не пискаш после,че се е развалила :beer:
Ваксината за бяс -сложена,а твоята?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4894 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2012 - 10:14 PM

Хей,хей къде сте :) Да ви се представим
порода: джак ръсел териер
възраст: 8 месеца ( 14.02.2012)
град: Варна
име: Сами
родословие: скоро ще си извадим :)
Някой от Варна готов за игри има ли?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#4895 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2012 - 06:21 PM

Показване на мнениетоtodorak, в 05 December 2012 - 10:19 PM, написа:

Послушах те и смених хапчетата но мнението ми остава същото за теб... ако искаш ела , но се опасявам че ще ти стане хубаво, ще размислиш и ще си развалиш имиджа на експерт..кучето ти е чисто,няма въшки , ама ти нещо много ме съмняваш...имаш нужда от спешни,превантивни мерки против Бяс. Така че не гадай дали аз си пия редовно хапчетата и виж в аптеката дали ти не си объркала твоитеКачена снимка ...от това се притеснявай .....с правилно лечение може да се излекуваш изцяло СЛАДУРАНОКачена снимкаКачена снимкаПечелиш врагове и губиш,но в крайна сметка може наистина да си жена и тогава разправай,че нямаш сестра Качена снимка Наистина не знам какво куче имаш(100 % помияр ) ок...... дай му хапчета и на него , дано ефекта оправдае очакванията ти.
Хич не ми пука за ... ,освен ако не те видя на живо и не си променя мнението ,но до тогава си само една помия,която и кучетата на мойто куче не искат да ядат...темата е ясна: Деси недей се беси... ела ми на гостиКачена снимка... Джак ръсел териерко мечта ... ако си лисица ще те познае и край с твойта боза...

6+:ba_025:

#4896 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2012 - 06:49 PM

Показване на мнениетоДжон Ръсел, в 08 December 2012 - 04:21 PM, написа:

Показване на мнениетоtodorak, в 05 December 2012 - 10:19 PM, написа:

6+:ba_025:

Това, мисля, вече минава границите на нормалното и говори за изключително ниска култура... Не е Деси тази, която съсипва темата... Явно липсата на обосновка може да доведе единствино и само до груби обиди (да не ги квалифицирам по друг начин)... Жалко ... много жалко...
Джон Ръсел, страшно уважавам познанията Ви по породата и с интерес съм следяля съветите, които давате

Радинка, Сами е прекрасен! Да Ви е жив и здрав, чакат Ви мноооого радостни дни ... Тези дяволчета знаят как да влизат дълбооооко под кожата! Радвайте ни със снимки на мъника, пък и, ако имате въпроси, тук има хора, много от тях с опит с породата, които са готови да помагат!
User's Signature

Качена снимка

#4897 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2012 - 07:31 PM

Цитат

родословие: скоро ще си извадим :)

Бихте ли обяснили как смятате да направите това?Също и родословие на санбернара Ви купен от едни хора?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4898 Потребителят е офлайн   radinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2012 - 02:57 AM

Не съм запозната тук търсч отговора.Така са ми казали,че кучето се явявало във киноложкия клуб и се оценявало
User's Signature

Намерете ни във Facebook-a - Санбернари България - да се събем любителите на тези прекрасни кучета.

#4899 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2012 - 08:11 PM

Попаднах на един ДНК тест в Амазон за определяне на породата, респективно кои породи имат пръст в нашия любимец:

http://www.amazon.co...rd_p=1438543682
User's Signature

Качена снимка

#4900 Потребителят е офлайн   Иванина Икона

Публикувано: 14 December 2012 - 11:54 AM

Здравейте,
искам да ви помоля за помощ, понеже доколкото разгледах във форума има хора, които от много време отглеждат тази страхотна порода и бих искала съвети по моя много притеснителен въпрос.
А именно: преди около 4 дни приятелят ми си взе малко Джакче, което е на 4 месеца. Проблема идва от , това че е много страхлива. Първият ден буквално не ни даваше да я доближим само бягаше и заставаше зад нас. Реших да я оставим намира и застанахме на леглото да гледаме телевизия и оставих всички врати в къщата отворени. Следователно както и очаквах след около 15-20 минути тя спря да стои свита на кълбо и започна да
"изследва" къщата с нос. Беше много смешна постоянно ме следеше с поглед идваше до мен душеше и бягаше пак се връщаше така сигурно 100 пъти. Накрая едвам я погалихме и вече ни даваше, но пак свита и много плаха докато се пресягаш да я погалиш почваше да трепери след като вече почнеш да я галиш вижда, че няма страшно и се успокоява. Втория ден по същия начин на третия започна пак да инспектира после пак застой... и така вече четири дни...Водихме я на ветеринар каза, че е много добре даже малко по "тундава" за възрастта си, но здрава.
Сега е и момента да ви кажа, че до сега е била гледана в заградено пространство в двор с мама и тате и едната сестричка, единствения допир с хора е бил - храненето!Знам, че това е едната причина, че сме я отделили доста голяма от мама и тати, но искам именно да ви помоля за съвет как да и помогнем да се адаптира по-бързо и да се почувства у дома. Много ще съм ви благодарна, защото се притеснявам много вече да не и стане нещо от страх. Досега съм имала и още едно кученце вкъщи - българска овчарка, но когато го взехме беше на 40 дни има няма ии само първия ден плачеше след това...меко казано ни скъса всичко + нервите :mg_062:

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни