todor471
Височината за Парсън ДРТ е 35 см. в холката за мъжки и 33 см за женски представители на породата, като долната граница е 26 см.
Източник:
http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/ ;
http://parsonrussell....uk/breed.html.
Все пак не забравяйте, че в България са единици "истинските" джак ръсел териери. Тази тема е доста дъвкана и предъвквана, но повечето представители са породоподобни. Това, че на външен вид кучето прилича на определена порода, не го прави неин представител. Единствената гаранция за чистопородност на животното е родословието и закупуването му от лицензиран и регистриран развъдник! Такъв за породата Джак Ръсел Териер в България НЯМА! С други думи, Вашето куче е точто толкова ДРТ, колкото и на повечето от останалите в този подфорум.
От това, което виждам по снимките, аз също мисля, че кутрето е на повече от 3 месеца... Потърсете в нет-а на какъв етап би следвало да е развитието му на тази възраст и го сравнете с Вашето кученце - така ще можете приблизително да определите възрастта му. Или се консултирайте с ветеринар.
Обичайте си го такъв, какъвто е! Джаро е прекрасен и много сладък! А и за ДРТ е характерно, че двама еднакви представители на породата е почти изключено да срещнете
vergil , моето куче е на почти пет години и, когато беше временно на гости на сестра ми, тя също му дала да хапне кюфтенце, че много жално гледал...

... После повръща цяла вечер ... Проблемът на храната от нашата трапеза е, че тя е с твърде много подправки, които дразнят кучешките стомаси. Мисля, че това, което са Ви предписали, би трябвало да даде резултат ... Ако не, действително трябва да се консултирате отново с ветеринар и то без да чакате да минат 2-3 дни, защото кученцето, до колкото разбрах от поста Ви е на месец и половина /то на тази възраст даже още би трябвало да бъде с мама/. Аз съм в Люлин и за Дружба не мога да Ви препоръчам кабинет, но разгледайте добре подфорумите на форума, мисля, че някъде имаше представяне на ветеринарите тук.
Стискам палци на мънчо. Те на тази възраст са съвсем бебоци - със същите грижи и притеснения, които се трошат и по човешки бебори