Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5001 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 July 2013 - 07:23 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 30 June 2013 - 06:37 PM, написа:

Няма такова нещо като "твърде е малък да разбере". Вие сега поставяте основите на вашата връзка и сега е моментът ясно и категорично да покажете какво може и какво не! Кутретата на тази възраст си чешкат зъбките. Не им позволявайте да го правят с ръцете Ви - така ще се научат, че това е разрешено и на по-късен етап, когато на Вас вече няма да ви е толкова забавно, няма да разбират, че правят нещо нередно и ще Ви е по-трудно да ги отучите. Най-лесния начин е да им купите играчки от малко по-мека гума, подходящи по размер за тях. Започнат ли да хапят ръцете Ви, казвайте строго "Не!", след което му дайде в устата играчката, като го погалите по главичката. Така постепенно ще започнат да разбират, че не бива да хапят пръстите Ви, а своите играчки.
И, по принцип, не позволявайте сега, докато са малки и сладки, нищо, което няма да им бъде разрешено като големи и зрели кучета. От собствен опит казвам - порастнал ДРТ е мнооооого трудно да бъде превъзпитан и отказан от лоши навици...

Благодаря за съветите, да съгласна съм със всичко това и се опитвам да го прилагам, но винаги когато се опитам да кажа строго "НЕ" изобщо не ме отразява и приема,че си играем.Предполагам,че с повече търпение и упорство от моя страна ще стане.
User's Signature

"Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams

#5002 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 06:08 PM

Здравейте!

Имам проблем - няма кой да ми гледа кучето, когато пътувам. Живея в София. От няколко години останах сама и търся начин за справяне с проблема. Понякога я оставям на хотел, но ми излиза твърде скъпо, а и кучето не се чувства добре. Невинаги намирам приятел, който да се грижи за нея. Тя е порода джак ръсел териер.
Малко е особена - не се сприятелявалесно с други животни. Подариха мия на седем месеца и вече имаше този проблем.
Бих се радвала дори и само на съвети от хора, в моята ситуация.

Предварително благодаря!

#5003 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 06:44 PM

Здравейте, blueberry_pie.
Разбирам Ви прекрасно - на мен също често ми се налага да пътувам, живея в София от няколко години, а всичките ми приятели са във Варна или Пловдив. Като наближи време за пътуване, на което не мога да взема кучето си, направо изпадам в състояние на безсъние от мислене на кого да го поверя /все пак не може на който и да е!/. Моят хубостник разви подобен проблем именно след няколко оставяния в хотел, а в последствие се задълбочи, в следствие две тежки нападения от други кучета /първия път за малко да умре в ръцете ми/... Сега, когато пътувам, той бива "командирован" в Пловдив при сестра ми ... Хубавото при него е, че с малки и женски кучета понякога се разбира...
Та, ако можете, дайте повече информация - Вашата кучанка с други кучета ли не се разбира, или с други животни по принцип /котки, например/, има ли някакви по-специфични условия при престоя й на друго място, пази ли си храната /каква е вероятността да се сдърпа с друго куче заради храната си/, какъв е режимът на хранене и разходки, за колко време отсъствате, когато пътувате и т.н.
Така тези, които четат форума, ще могат да преценят възможностите си и, евентуално да Ви предложат помощ ...
Аз лично бих се наела да я гледам за няколко дни, но само в случай, че нямат проблеми с моя проклетник, защото жилището, в което живея е малко и нямам възможност да ги разделям, докато съм на работа.
Та, така ... пишете, пък да се надяваме, че ще се намери вариант за взаимопомощ.
User's Signature

Качена снимка

#5004 Потребителят е офлайн   blueberry_pie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 07:50 PM

Ами не знам дали би съжителствала с друго куче, никога не съм пробвала. Навън, ако някое куче я наближи и е голямо, му скача, да се прави на страшна, но това е защото нея я е страх. С някои малки се спогажда, с други - не, но предполагам, че може да свикне. Аз също бих гледала кучето на друг, на разменни условия :)
Но като цяло моята си е характерче проклето. Все пак има хора, които разбират от кучета и я строяват много лесно.

Иначе съм я оставяла при един колега, който ми казваше, че е нямал никакъв проблем с нея. Тя не прави бели, не дъвче и не гризе нищо. Мен понякога ме наказвз като се напикае пред банята, но на друго място не го е правила. Разбира се, не знам какво би ѝ щукнало.

#5005 Потребителят е офлайн   todor471 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 July 2013 - 09:05 PM

Здравейте,нов собственик съм на мъжки джак ръсел,Кученцето е на 3 месеца и половина и се казва Джаро,тежи 4,5 кг и е високо 27 см.Много е игрив и лаком. Интересува ме тези килограми и тази височина нормаллни ли са за тази възраст.Снимки на Джаро ще кача утре.

#5006 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 08:00 AM

Показване на мнениетоtodor471, в 01 July 2013 - 09:05 PM, написа:

Здравейте,нов собственик съм на мъжки джак ръсел,Кученцето е на 3 месеца и половина и се казва Джаро,тежи 4,5 кг и е високо 27 см.Много е игрив и лаком. Интересува ме тези килограми и тази височина нормаллни ли са за тази възраст.Снимки на Джаро ще кача утре.

Първо честито за новата придобивка, но едвали кученцето е джак ръсел. Съдейки по това което си писал 4,5кг за 3 месечна възраст е ужасно много. Обикновено възрастните са с височина 26-31см и 5-6,9кг. Ето тук можеш да прочетеш за характеристиките на породата http://jrt-bg.com/Jack-Russell-Terrier
User's Signature

Ben Williams

#5007 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 12:32 PM

така...взехме си малка красавица на месец и половина и всичко си беше ОК. Взех я и нямахме проблем докато твърдоглавия ми баща не реши,че знае по-добре как се гледат малки кучета и докато бях на сватба и е дал половин кюфте... от тогава сме с разстройство. Минахме през лекар и ни казаха един ден на водичка от варен ориз и след това с някакви лечебни гранули ми даде да я храня и каза,че ако до 2-3 дена не се оправи да я закарам пак на лекар. Проблема ми е, че я водих в единствената клиника на която имам доверие в Пловдив,но сега сме си в София и тук ще си се гледаме... Ако може някой да ме насочи към добра клиника в дружба или наоколо ще съм много благодарна
User's Signature

love is enough...

#5008 Потребителят е офлайн   todor471 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 01:17 PM

Ето го и Джаро.Другото което ме съмнява е че може би е малко по голям от 3 месеца и половина,т.е да са ме излъгали с рожденната дата.Но това няма значение,защото ние си го харесваме такъв.Джаро живее на двора,за 10 дена научи ,,ела ,седни,на място, По принцип ми го донесоха от Варна от сигурен човек.Джаро живее на двора и мисля че там му харесва повече отколкото да е вкъщи.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5009 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 05:26 PM

todor471
Височината за Парсън ДРТ е 35 см. в холката за мъжки и 33 см за женски представители на породата, като долната граница е 26 см.
Източник: http://bestfellows.c...%D0%B5%D1%80-2/ ; http://parsonrussell....uk/breed.html.
Все пак не забравяйте, че в България са единици "истинските" джак ръсел териери. Тази тема е доста дъвкана и предъвквана, но повечето представители са породоподобни. Това, че на външен вид кучето прилича на определена порода, не го прави неин представител. Единствената гаранция за чистопородност на животното е родословието и закупуването му от лицензиран и регистриран развъдник! Такъв за породата Джак Ръсел Териер в България НЯМА! С други думи, Вашето куче е точто толкова ДРТ, колкото и на повечето от останалите в този подфорум.
От това, което виждам по снимките, аз също мисля, че кутрето е на повече от 3 месеца... Потърсете в нет-а на какъв етап би следвало да е развитието му на тази възраст и го сравнете с Вашето кученце - така ще можете приблизително да определите възрастта му. Или се консултирайте с ветеринар.
Обичайте си го такъв, какъвто е! Джаро е прекрасен и много сладък! А и за ДРТ е характерно, че двама еднакви представители на породата е почти изключено да срещнете :md_064:

vergil , моето куче е на почти пет години и, когато беше временно на гости на сестра ми, тя също му дала да хапне кюфтенце, че много жално гледал... :eg_033: ... После повръща цяла вечер ... Проблемът на храната от нашата трапеза е, че тя е с твърде много подправки, които дразнят кучешките стомаси. Мисля, че това, което са Ви предписали, би трябвало да даде резултат ... Ако не, действително трябва да се консултирате отново с ветеринар и то без да чакате да минат 2-3 дни, защото кученцето, до колкото разбрах от поста Ви е на месец и половина /то на тази възраст даже още би трябвало да бъде с мама/. Аз съм в Люлин и за Дружба не мога да Ви препоръчам кабинет, но разгледайте добре подфорумите на форума, мисля, че някъде имаше представяне на ветеринарите тук.
Стискам палци на мънчо. Те на тази възраст са съвсем бебоци - със същите грижи и притеснения, които се трошат и по човешки бебори :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5010 Потребителят е офлайн   todor471 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2013 - 08:13 PM

Благодаря за мнението,аз също четох много за породата и стандарта. Кучето ми го намери моя ветиринар който гарантира че кучето е добро.Джаро днес направи първия си плаж,много добре плува и това му доставяше голямо удоволствие.Следобед в морската градина на Бургас един човек с друг Джак много го хареса,даже го хареса за неговата женска понататък.След това се заигра с един мопс и играта им стигна до бой,хем мопса беше женски.

#5011 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 July 2013 - 10:47 PM

ние сме добре вече,в понеделник минахме лекар и в София :md_064: но продължаваме като не е на нашето да гледаме жално :dry: имам и друг въпрос - нашата маймунка е все гладна,храня я 4 пъти дневно,колкото ми каза лекаря,но тя омотва всичко за милимунди и е като прахосмукачка без да дъвче....дали пък не и идва малко?
User's Signature

love is enough...

#5012 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2013 - 11:12 PM

с каква храна храните и по колко ? Колко кг беше мъника ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5013 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:21 AM

роял канин, ако не се лъжа е мини джуниър. като я взех минахме на ветеринар да я погледнат все пак беше около 1,250 сега по време на разтройството сме 1,100 някъде ни премериха онзи ден. лекаря ми каза една пълна шепа до горе да я разделя на 4 равни порции...и така и правим
User's Signature

love is enough...

#5014 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:30 AM

Показване на мнениетоvergil, в 04 July 2013 - 08:47 PM, написа:

ние сме добре вече,в понеделник минахме лекар и в София :md_064: но продължаваме като не е на нашето да гледаме жално :dry: имам и друг въпрос - нашата маймунка е все гладна,храня я 4 пъти дневно,колкото ми каза лекаря,но тя омотва всичко за милимунди и е като прахосмукачка без да дъвче....дали пък не и идва малко?

Ей от този поглед стават белите! Аз съм го кръстила "цигански поглед" - като те погледне с тези очета и.... направо те превръща в масло, поставено на слънце! Обачееее ... не се поддавайте! Знам, че е ужасно трудно - аз се провалих, та затова от личен опит Ви казвам, че е ужасно да имаш разглезено куче. А ДРТ цял живот се опитват да вземат надмощие ... просто са големи хитреци и се раждат с набор от вродени тарикатлъци! Имайте предвид обаче, че не само за Ваше, но и за негово добро е да създадете от рано дисциплина /после става много трудно, дори почти невъзможно/. Категорично не му давайте храна от масата - Вие вече сами сте се убедили колко пагубен може да е резултатът, но тази "слабост" си има и още едно отражение - ако го свикнете така, кучето винаги, когато седнете да се храните, ще идва до масата, ще скимти, ще проси и ще Ви побутва с лапичка... Това ще се случва и с гостите Ви, когато имате такива ... а не на всеки му е приятно.
Колкото до постоянния глад - хубаво е да храните животинчето с висок клас храна и да спазвате грамажа, който е дал производителя в табличка на пакета. Ако купувате насипна храна, помолете там, от където я вземате, да Ви дадат брошурка за храната, в която също да има табличка. Наблюдавайте си кученцето - ако не е слабичко, не е проблем, че постоянно търси... Имайте предвид, че куче с наднормено тегло е почти толкова лошо, колкото с недостатъчно.

ПС: Сега видях, че сме писали едновременно. Една шепа ми се струва твърде малко. Ето тук намерих таблица с грамажа, който да се дава и мисля, че за двумесечно кученце е посочено около 102 грама. Все пак разгледайте я и Вие:
http://www.royalcani...-kg/mini-junior
За да определите правилно грамажът, няма да е лошо да се снабдите с една от мерителните кофички на Роял Канин.
User's Signature

Качена снимка

#5015 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:51 AM

ами...тя няма и 2 килограма на 2 месеца, не съм сигурна дали правилно гледам но и се падат 48 гр,защото 102 е за 6кг куче... :wa_048:
или пък това са килограмите,които ще стане като пораснеееее...ясно май зацепих :md_064:
User's Signature

love is enough...

#5016 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 10:02 AM

Да, да, табличката е за тегло в зряла възраст. Даже, ако обърнете внимание, след седмия месец дажбата започва да намалява.
И, аз малко като тези досади, дето все много знаят и мрънкат, ама да си кажа - високия клас храни съдържат всички необходими за подрастващото кученце съставки и не е необходимо да давате нищо допълнително. На времето аз, чула-недочула, започнах да давам калций на дзверухи! Сега е с две прави ушета, като прилеп. Някои казаха, че е от калция. Давам си сметка, че при породоподобните кучета изправените уши не са някакво чудо на природата, но пък може и предозирането на калция да е "виновно"...
Та, така, желая Ви мноооого щастливи мигове заедно /не се съмнявам, че ще ги имате/ с малкия дзвер!
User's Signature

Качена снимка

#5017 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 11:09 AM

Благодаря. аз имам много въпроси,и честно казано на някой от тях не намерих отговор в темата или съм прескочила - моето бау се буди посред нощ и после към 8 сутринта. С второто нямам проблем,но за 1-2 часа малко ми е тежко,защото ставаме до тоалетна(в момента още се учим къде трябва и къде не) и след това търсим начин да се качим на леглото и тогава настава страшно дърпане на коси- буквално! като ми загризе косата и опъъъъва ли опъва! На приятеля ми също,нищо че има 1 см коса.... и ръфане на ръцете със зъбки тип иглички - аз и викам НЕ НЕ, ама все едно и казвам "БРАВО ЦЕРБЕР,ДАЙ ПО-СИЛНО!" и сама се надъхва още повече! а като я сваля от леглото идея си нямам от къде ги взима,но домъква някаква торбичка,лист...абе нещо, което определено да шуми за да ни събуди подобаващо и да и обърнем внимание :dh_188: и така тя заспива след 1 час а ние тъкмо сме се разсънили.... и всяка нощ едно и също
User's Signature

love is enough...

#5018 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 12:58 PM

Ох, ами то нали е бебоче още ... Търси си внимание, милото. Пробвайте да я изморявате повече преди да си легне - изграйте с нея, раздвижвайте я, поне 40 мин. игра преди лягане, а ако можете и повече - още по-добре. Когато се измори, ще спинка повече. Освен това пробвайте да сложите в легълцето й бутилка с гореща вода, увита в хавлия и някакъв часовник, който тик-така. Така от топлината на бутилката и тик-такането на часовника кученцето се "заблуждава", че е с майка си и би трябвало да спи по-спокойно... Дано да Ви помогне този метод, че иначе ... докато поотрасне ....
User's Signature

Качена снимка

#5019 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2013 - 09:39 AM

Хора, имам проблем, моля дайте съвет. От скоро имам Джак-че, сега обаче разбирам от собствениците (хората от които го взех),че кученцето е родено на 26.05, а не на 16. Имайки различна представа, аз го взех уж на 40 дни и на 45 му направих първата ваксина.Реално обаче се оказва,че е взет на 30 дни и е ваксиниран на 35 ден.Ужасена съм,защо е отбит толкова малък и най-вече се тревожа,че ваксината е направена по рано.Изрично говорихме със "собствениците",че ще изчакам поне до 40 ден за да го отбият.Мислех си,че всичко е по график.Не знам как е станало това объркване при тях,но заблудиха и мен. Звънях на ветеринаря,но днес е почивен ден и не можах да се свържа, при първа възможост ще го заведа.Иначе кученцето изглежда в отлично здраве, играе,хапва....няма никакви признаци към влошаване, да пази господ.Моля ви, споделете дали има някаква опасност за мъника, на някой случвало ли му се е подобно нещо?Какво да предприема,докато реагира ветеринаря?(май нищо не мога да направя)Благодаря ви предварително.
User's Signature

Ben Williams

#5020 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 01:55 PM

За съжаление това е много честа практика при хората, които са търгаши и търгуват с животи, макар и кучешки. Въпреки че се препоръчва кутрето да се отдели от майката най-рано на осем седмична възраст, те го правят на тридесетия ден, за да спестят разходи за ваксина, храна, чистене след кучилото и каквото още Ви дойде на ума.
Честно казано нямам идея какъв би бил ефектът от ранна ваксинация. Намерете телефона на някоя денонощна ветеринарна клиника и звъннете да Ви консултират.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема