Chisto_Lud, в 03 September 2013 - 01:58 AM, написа:
katetol, в 02 September 2013 - 08:10 PM, написа:
Може пък и нещо в самите купички да го притеснява.
Няколко вида уж качествени гранули.Като по-малък,нямаше проблем.
Тей като работя,му оставям купичката по цял ден и като се прибирам от време на време решавам дали да му я допълня.
Друг проблем.Тоалетната хартия.Мойто приятелче яде и къса всичко наред,ама най обича да си вземе рулото .. Като се прибера,няколко пъти ми се случва целият коридор да е в хартия.
След като му я оставяте на разположение по цял ден, то кутрето си хапва, не се притеснявайте. Лошото на този метод на хранене е, че нико не може да се разбере колко точно яде кучето. Щом няма и проблем с развитието му и не е слабичък, не му се притеснявайте. Просто го наблюдавайте и, в случай, че прояви някакви признаци на неразположение или слабост, го заведете на ветеринар.
Колкото до тоалетната хартия - няма начин, просто той е бебе и, след като е самичък по цял ден, си търси забавление и начин да убие скуката. Моят, докато беше бебе, ми унищожи един гоблен, от който бях ушила 2/3, както и няколко чуфта обувки /избираше скъпарските, ефтините хич и не ги помирисваше/, книги, вестници ... с две думи всичко, което съм имала неблагоразумието да оставя в неговия обсег. Единственото спасение е да отстранявате всичко, което не искате да намерите на парчета, от неговия достъп. Вдигайте тоалетната хартия на високо и той няма да я разпарчетосва... или затваряйте банята/тоалетната най-добре, защото Джим се беше научил и да обръща коша в тоалетната ...