Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5011 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 July 2013 - 10:47 PM

ние сме добре вече,в понеделник минахме лекар и в София :md_064: но продължаваме като не е на нашето да гледаме жално :dry: имам и друг въпрос - нашата маймунка е все гладна,храня я 4 пъти дневно,колкото ми каза лекаря,но тя омотва всичко за милимунди и е като прахосмукачка без да дъвче....дали пък не и идва малко?
User's Signature

love is enough...

#5012 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2013 - 11:12 PM

с каква храна храните и по колко ? Колко кг беше мъника ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#5013 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:21 AM

роял канин, ако не се лъжа е мини джуниър. като я взех минахме на ветеринар да я погледнат все пак беше около 1,250 сега по време на разтройството сме 1,100 някъде ни премериха онзи ден. лекаря ми каза една пълна шепа до горе да я разделя на 4 равни порции...и така и правим
User's Signature

love is enough...

#5014 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:30 AM

Показване на мнениетоvergil, в 04 July 2013 - 08:47 PM, написа:

ние сме добре вече,в понеделник минахме лекар и в София :md_064: но продължаваме като не е на нашето да гледаме жално :dry: имам и друг въпрос - нашата маймунка е все гладна,храня я 4 пъти дневно,колкото ми каза лекаря,но тя омотва всичко за милимунди и е като прахосмукачка без да дъвче....дали пък не и идва малко?

Ей от този поглед стават белите! Аз съм го кръстила "цигански поглед" - като те погледне с тези очета и.... направо те превръща в масло, поставено на слънце! Обачееее ... не се поддавайте! Знам, че е ужасно трудно - аз се провалих, та затова от личен опит Ви казвам, че е ужасно да имаш разглезено куче. А ДРТ цял живот се опитват да вземат надмощие ... просто са големи хитреци и се раждат с набор от вродени тарикатлъци! Имайте предвид обаче, че не само за Ваше, но и за негово добро е да създадете от рано дисциплина /после става много трудно, дори почти невъзможно/. Категорично не му давайте храна от масата - Вие вече сами сте се убедили колко пагубен може да е резултатът, но тази "слабост" си има и още едно отражение - ако го свикнете така, кучето винаги, когато седнете да се храните, ще идва до масата, ще скимти, ще проси и ще Ви побутва с лапичка... Това ще се случва и с гостите Ви, когато имате такива ... а не на всеки му е приятно.
Колкото до постоянния глад - хубаво е да храните животинчето с висок клас храна и да спазвате грамажа, който е дал производителя в табличка на пакета. Ако купувате насипна храна, помолете там, от където я вземате, да Ви дадат брошурка за храната, в която също да има табличка. Наблюдавайте си кученцето - ако не е слабичко, не е проблем, че постоянно търси... Имайте предвид, че куче с наднормено тегло е почти толкова лошо, колкото с недостатъчно.

ПС: Сега видях, че сме писали едновременно. Една шепа ми се струва твърде малко. Ето тук намерих таблица с грамажа, който да се дава и мисля, че за двумесечно кученце е посочено около 102 грама. Все пак разгледайте я и Вие:
http://www.royalcani...-kg/mini-junior
За да определите правилно грамажът, няма да е лошо да се снабдите с една от мерителните кофички на Роял Канин.
User's Signature

Качена снимка

#5015 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 08:51 AM

ами...тя няма и 2 килограма на 2 месеца, не съм сигурна дали правилно гледам но и се падат 48 гр,защото 102 е за 6кг куче... :wa_048:
или пък това са килограмите,които ще стане като пораснеееее...ясно май зацепих :md_064:
User's Signature

love is enough...

#5016 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 10:02 AM

Да, да, табличката е за тегло в зряла възраст. Даже, ако обърнете внимание, след седмия месец дажбата започва да намалява.
И, аз малко като тези досади, дето все много знаят и мрънкат, ама да си кажа - високия клас храни съдържат всички необходими за подрастващото кученце съставки и не е необходимо да давате нищо допълнително. На времето аз, чула-недочула, започнах да давам калций на дзверухи! Сега е с две прави ушета, като прилеп. Някои казаха, че е от калция. Давам си сметка, че при породоподобните кучета изправените уши не са някакво чудо на природата, но пък може и предозирането на калция да е "виновно"...
Та, така, желая Ви мноооого щастливи мигове заедно /не се съмнявам, че ще ги имате/ с малкия дзвер!
User's Signature

Качена снимка

#5017 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 11:09 AM

Благодаря. аз имам много въпроси,и честно казано на някой от тях не намерих отговор в темата или съм прескочила - моето бау се буди посред нощ и после към 8 сутринта. С второто нямам проблем,но за 1-2 часа малко ми е тежко,защото ставаме до тоалетна(в момента още се учим къде трябва и къде не) и след това търсим начин да се качим на леглото и тогава настава страшно дърпане на коси- буквално! като ми загризе косата и опъъъъва ли опъва! На приятеля ми също,нищо че има 1 см коса.... и ръфане на ръцете със зъбки тип иглички - аз и викам НЕ НЕ, ама все едно и казвам "БРАВО ЦЕРБЕР,ДАЙ ПО-СИЛНО!" и сама се надъхва още повече! а като я сваля от леглото идея си нямам от къде ги взима,но домъква някаква торбичка,лист...абе нещо, което определено да шуми за да ни събуди подобаващо и да и обърнем внимание :dh_188: и така тя заспива след 1 час а ние тъкмо сме се разсънили.... и всяка нощ едно и също
User's Signature

love is enough...

#5018 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2013 - 12:58 PM

Ох, ами то нали е бебоче още ... Търси си внимание, милото. Пробвайте да я изморявате повече преди да си легне - изграйте с нея, раздвижвайте я, поне 40 мин. игра преди лягане, а ако можете и повече - още по-добре. Когато се измори, ще спинка повече. Освен това пробвайте да сложите в легълцето й бутилка с гореща вода, увита в хавлия и някакъв часовник, който тик-така. Така от топлината на бутилката и тик-такането на часовника кученцето се "заблуждава", че е с майка си и би трябвало да спи по-спокойно... Дано да Ви помогне този метод, че иначе ... докато поотрасне ....
User's Signature

Качена снимка

#5019 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 July 2013 - 09:39 AM

Хора, имам проблем, моля дайте съвет. От скоро имам Джак-че, сега обаче разбирам от собствениците (хората от които го взех),че кученцето е родено на 26.05, а не на 16. Имайки различна представа, аз го взех уж на 40 дни и на 45 му направих първата ваксина.Реално обаче се оказва,че е взет на 30 дни и е ваксиниран на 35 ден.Ужасена съм,защо е отбит толкова малък и най-вече се тревожа,че ваксината е направена по рано.Изрично говорихме със "собствениците",че ще изчакам поне до 40 ден за да го отбият.Мислех си,че всичко е по график.Не знам как е станало това объркване при тях,но заблудиха и мен. Звънях на ветеринаря,но днес е почивен ден и не можах да се свържа, при първа възможост ще го заведа.Иначе кученцето изглежда в отлично здраве, играе,хапва....няма никакви признаци към влошаване, да пази господ.Моля ви, споделете дали има някаква опасност за мъника, на някой случвало ли му се е подобно нещо?Какво да предприема,докато реагира ветеринаря?(май нищо не мога да направя)Благодаря ви предварително.
User's Signature

"Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams

#5020 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 01:55 PM

За съжаление това е много честа практика при хората, които са търгаши и търгуват с животи, макар и кучешки. Въпреки че се препоръчва кутрето да се отдели от майката най-рано на осем седмична възраст, те го правят на тридесетия ден, за да спестят разходи за ваксина, храна, чистене след кучилото и каквото още Ви дойде на ума.
Честно казано нямам идея какъв би бил ефектът от ранна ваксинация. Намерете телефона на някоя денонощна ветеринарна клиника и звъннете да Ви консултират.
User's Signature

Качена снимка

#5021 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 July 2013 - 05:43 PM

Това е ужасно и недопостимо!При нас слава богу до сега нищо не се случи,но това може да има опасни последствия за кученцето.Шокирана съм. Да не говорим,че хората които ми го продадоха са ми и що годе някакви познати.Чух се с ветеринаря ни и утре ще го заведа, но каза,че щом в първите дни не е направил никаква реакция, не би трябвало сега нещо да се промени.Дано всичко да е наред.
User's Signature

Ben Williams

#5022 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2013 - 01:12 PM

За съжаление това е реалността... Честно казано, не сте първия такъв случай, няма да сте и последния ... Тези хора се интересуват само и единствено от печалбата, което ще им донесе кутрето ... Мноооого малък процент се затрогват и от благосъстоянието на кутрето ...
User's Signature

Качена снимка

#5023 Потребителят е офлайн   JACKRT Икона

Публикувано: 08 August 2013 - 03:29 PM

Здравейте,

Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.

Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.

Благодаря.

#5024 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 09:09 PM

Показване на мнениетоJACKRT, в 08 August 2013 - 03:29 PM, написа:

Здравейте,

Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.

Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.

Благодаря.

Здравейте,
аз не мога да дам много компетентно мнение, тъй като моят джак не е от развъдник и не е чистокръвен, но съм чувала,че по принцип цената за джак с родословие е около 1000-1500 евро. На подобни цени се натъкнах и когато проучвах за закопуването на тази страхотна порода от развъдник.
User's Signature

Ben Williams

#5025 Потребителят е офлайн   vergil Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 August 2013 - 11:55 AM

Здравейте, искам да попитам имате ли някаква идея къде в София има оградени места за свободно разхождане на кучетата? По-точно ме интересува някъде из Младост,Дружба,Изток,Дървеница...абе тази част на София... до Борисовата градина като далечина можем да се предвижим за да потичкаме на воля без каишка... благодаря за вниманието :ae_085:
User's Signature

love is enough...

#5026 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 07:49 PM

Да се разхладим в жегата... след много тичане се тръшна направо във вадата :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5027 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 07:51 PM

Породисти или не, ама сме си хубави бе :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#5028 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2013 - 07:02 PM

Здравейте хора,
на моето момче вчера му сложиха последната ваксина,още малко и почваме разходките.Днес обаче забелязах нещо странно - едното ушенце на Булет се прегъна назад.Реших,че може да има връзка с имунизацията,защото се случи много внезапно.Веднага го заведох при ветеринаря, той каза,че това е нормално и,че кучето още расте и формира сухожилия, каза също и,че няма никаква връзка с имунизацията.Когато попитах дали има опасност да остане така, той отговори,че е възможно и,че е божа работа как ще застане когато вече има здрави сухожилия.По негови думи "за моя сигурност и спокойствие" му предписа и калции+. Ние се храним комбинирано с RC и специално готвена за него храна.И то мога да твърдя най-доброто.Купувам му зайче,пуешко, пилешко,дробчета, много си го глезя.
Някой срещал ли се е с подобен случай и как мога да спомогна за правилното израстване и стойка на ухото.За момент ми идваше и безумната идея да го залепя с лейкопласт.Разбира се не съм правила такива идиощини,но мисля варианти,ще съм ви благодарна ако споделите вашите методи в такива случаи.Благодаря!
User's Signature

Ben Williams

#5029 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 07:07 AM

S-B, темата с ушичкте на ДРТ е коментирана много пъти. Това е риска при породоподобните - те не винаги покриват стандарта на сто процента. В последно време виждам изключително често ДРТ с изправени уши, а и не по-малко обяви за това, че им търсят мъжко/женско за разплод. Така това отклонение се мултиплицира. Както и да е! Аз не съм вет., но съм страшно изненадана, че са Ви предписали калций и то без никакви изследвания на кутрето. Имайте предвид, че предозирането на калций е точно толкова вредно, колкото и недостига му. Освен това даването на допълнитлен калций способства за изправянето на ушенцата. Консултирайте се и с друг ветеринар и настоявайте, преди да започнете да давате калций, да направят кръвни изследвания да кучо, за да се проверят нивата му. Висококачествената храна за подрастващи има всички необходими съставки. Също така това, което Ви се е сторило като абсурдна идея /за мен също си е такава, но това е лично мнение/ е всъщност доста честа практика. Ако се върнете назад в темата, ще намерите различни съвети за това как да масажирате, лепите и какво ли още не ушетата, за да си останах в правилната форма. Дали ще ги приложите, разбира се, е Ваш личен избор :) .
Желая Ви успех и много радост с мъника.
User's Signature

Качена снимка

#5030 Потребителят е офлайн   S-B Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2013 - 10:25 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 19 August 2013 - 07:07 AM, написа:

S-B, темата с ушичкте на ДРТ е коментирана много пъти. Това е риска при породоподобните - те не винаги покриват стандарта на сто процента. В последно време виждам изключително често ДРТ с изправени уши, а и не по-малко обяви за това, че им търсят мъжко/женско за разплод. Така това отклонение се мултиплицира. Както и да е! Аз не съм вет., но съм страшно изненадана, че са Ви предписали калций и то без никакви изследвания на кутрето. Имайте предвид, че предозирането на калций е точно толкова вредно, колкото и недостига му. Освен това даването на допълнитлен калций способства за изправянето на ушенцата. Консултирайте се и с друг ветеринар и настоявайте, преди да започнете да давате калций, да направят кръвни изследвания да кучо, за да се проверят нивата му. Висококачествената храна за подрастващи има всички необходими съставки. Също така това, което Ви се е сторило като абсурдна идея /за мен също си е такава, но това е лично мнение/ е всъщност доста честа практика. Ако се върнете назад в темата, ще намерите различни съвети за това как да масажирате, лепите и какво ли още не ушетата, за да си останах в правилната форма. Дали ще ги приложите, разбира се, е Ваш личен избор :) .
Желая Ви успех и много радост с мъника.

Да аз се запознах с "рисковете" за нечистокръвните,но просто странното е,че ушето не се изправи,а се пречупи назад.И на мен ми се стори странно предписването на калция и мисля да не му го давам повече от една седмица......всъщност нашия ветеринар е в чужбина в момента и не можах да се свържа с него,затова го заведох в друга клиника,веднага щом се върне нашият доктор ще поискам той да го прегледа.Благодаря много за отзива,сега ще поровя и прочета още из форума за различните практики.Въпреки,че ако е генетично,няма как да го избегна,най-много да травмирам още ушенцето.Просто ми се искаше да помогна някък.

Ето го и ушатко..... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ben Williams

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253