Джак Ръсел териер
Публикувано: 04 July 2013 - 10:47 PM

love is enough...
Публикувано: 05 July 2013 - 08:21 AM

love is enough...
Публикувано: 05 July 2013 - 08:30 AM
vergil, в 04 July 2013 - 08:47 PM, написа:
Ей от този поглед стават белите! Аз съм го кръстила "цигански поглед" - като те погледне с тези очета и.... направо те превръща в масло, поставено на слънце! Обачееее ... не се поддавайте! Знам, че е ужасно трудно - аз се провалих, та затова от личен опит Ви казвам, че е ужасно да имаш разглезено куче. А ДРТ цял живот се опитват да вземат надмощие ... просто са големи хитреци и се раждат с набор от вродени тарикатлъци! Имайте предвид обаче, че не само за Ваше, но и за негово добро е да създадете от рано дисциплина /после става много трудно, дори почти невъзможно/. Категорично не му давайте храна от масата - Вие вече сами сте се убедили колко пагубен може да е резултатът, но тази "слабост" си има и още едно отражение - ако го свикнете така, кучето винаги, когато седнете да се храните, ще идва до масата, ще скимти, ще проси и ще Ви побутва с лапичка... Това ще се случва и с гостите Ви, когато имате такива ... а не на всеки му е приятно.
Колкото до постоянния глад - хубаво е да храните животинчето с висок клас храна и да спазвате грамажа, който е дал производителя в табличка на пакета. Ако купувате насипна храна, помолете там, от където я вземате, да Ви дадат брошурка за храната, в която също да има табличка. Наблюдавайте си кученцето - ако не е слабичко, не е проблем, че постоянно търси... Имайте предвид, че куче с наднормено тегло е почти толкова лошо, колкото с недостатъчно.
ПС: Сега видях, че сме писали едновременно. Една шепа ми се струва твърде малко. Ето тук намерих таблица с грамажа, който да се дава и мисля, че за двумесечно кученце е посочено около 102 грама. Все пак разгледайте я и Вие:
http://www.royalcani...-kg/mini-junior
За да определите правилно грамажът, няма да е лошо да се снабдите с една от мерителните кофички на Роял Канин.
Публикувано: 05 July 2013 - 10:02 AM
И, аз малко като тези досади, дето все много знаят и мрънкат, ама да си кажа - високия клас храни съдържат всички необходими за подрастващото кученце съставки и не е необходимо да давате нищо допълнително. На времето аз, чула-недочула, започнах да давам калций на дзверухи! Сега е с две прави ушета, като прилеп. Някои казаха, че е от калция. Давам си сметка, че при породоподобните кучета изправените уши не са някакво чудо на природата, но пък може и предозирането на калция да е "виновно"...
Та, така, желая Ви мноооого щастливи мигове заедно /не се съмнявам, че ще ги имате/ с малкия дзвер!
Публикувано: 05 July 2013 - 11:09 AM

love is enough...
Публикувано: 05 July 2013 - 12:58 PM
Публикувано: 06 July 2013 - 09:39 AM

"Няма по-добър психиатър в света от куче, което ближе лицето ти"
Ben Williams
Публикувано: 07 July 2013 - 01:55 PM
Честно казано нямам идея какъв би бил ефектът от ранна ваксинация. Намерете телефона на някоя денонощна ветеринарна клиника и звъннете да Ви консултират.
Публикувано: 07 July 2013 - 05:43 PM

Ben Williams
Публикувано: 08 July 2013 - 01:12 PM
Публикувано: 08 August 2013 - 03:29 PM
Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.
Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.
Благодаря.
Публикувано: 08 August 2013 - 09:09 PM
JACKRT, в 08 August 2013 - 03:29 PM, написа:
Фен съм на породата и решихме семейно да се сдобием с джак ръсел. Тъй като в България няма регистрирани развъдници, прегледах съседните държави и открих няколко в Гърция.
Въпроса ми е каква е нормалната цена за едно такова куче с хубаво родословие. За кученцето, което съм си харесал ми е обявена - 1200 евро. Принципно парите не са проблем, но искам да знам, каква е разумната цена за това, което търся.
Благодаря.
Здравейте,
аз не мога да дам много компетентно мнение, тъй като моят джак не е от развъдник и не е чистокръвен, но съм чувала,че по принцип цената за джак с родословие е около 1000-1500 евро. На подобни цени се натъкнах и когато проучвах за закопуването на тази страхотна порода от развъдник.

Ben Williams
Публикувано: 11 August 2013 - 11:55 AM

love is enough...
Публикувано: 17 August 2013 - 07:02 PM
на моето момче вчера му сложиха последната ваксина,още малко и почваме разходките.Днес обаче забелязах нещо странно - едното ушенце на Булет се прегъна назад.Реших,че може да има връзка с имунизацията,защото се случи много внезапно.Веднага го заведох при ветеринаря, той каза,че това е нормално и,че кучето още расте и формира сухожилия, каза също и,че няма никаква връзка с имунизацията.Когато попитах дали има опасност да остане така, той отговори,че е възможно и,че е божа работа как ще застане когато вече има здрави сухожилия.По негови думи "за моя сигурност и спокойствие" му предписа и калции+. Ние се храним комбинирано с RC и специално готвена за него храна.И то мога да твърдя най-доброто.Купувам му зайче,пуешко, пилешко,дробчета, много си го глезя.
Някой срещал ли се е с подобен случай и как мога да спомогна за правилното израстване и стойка на ухото.За момент ми идваше и безумната идея да го залепя с лейкопласт.Разбира се не съм правила такива идиощини,но мисля варианти,ще съм ви благодарна ако споделите вашите методи в такива случаи.Благодаря!

Ben Williams
Публикувано: 19 August 2013 - 07:07 AM
Желая Ви успех и много радост с мъника.
Публикувано: 19 August 2013 - 10:25 AM
katetol, в 19 August 2013 - 07:07 AM, написа:
Желая Ви успех и много радост с мъника.
Да аз се запознах с "рисковете" за нечистокръвните,но просто странното е,че ушето не се изправи,а се пречупи назад.И на мен ми се стори странно предписването на калция и мисля да не му го давам повече от една седмица......всъщност нашия ветеринар е в чужбина в момента и не можах да се свържа с него,затова го заведох в друга клиника,веднага щом се върне нашият доктор ще поискам той да го прегледа.Благодаря много за отзива,сега ще поровя и прочета още из форума за различните практики.Въпреки,че ако е генетично,няма как да го избегна,най-много да травмирам още ушенцето.Просто ми се искаше да помогна някък.
Ето го и ушатко.....

Ben Williams

Вход

Горе
Цитиране +