vergil, в 04 July 2013 - 08:47 PM, написа:
ние сме добре вече,в понеделник минахме лекар и в София

но продължаваме като не е на нашето да гледаме жално

имам и друг въпрос - нашата маймунка е все гладна,храня я 4 пъти дневно,колкото ми каза лекаря,но тя омотва всичко за милимунди и е като прахосмукачка без да дъвче....дали пък не и идва малко?
Ей от този поглед стават белите! Аз съм го кръстила "цигански поглед" - като те погледне с тези очета и.... направо те превръща в масло, поставено на слънце! Обачееее ... не се поддавайте! Знам, че е ужасно трудно - аз се провалих, та затова от личен опит Ви казвам, че е ужасно да имаш разглезено куче. А ДРТ цял живот се опитват да вземат надмощие ... просто са големи хитреци и се раждат с набор от вродени тарикатлъци! Имайте предвид обаче, че не само за Ваше, но и за негово добро е да създадете от рано дисциплина /после става много трудно, дори почти невъзможно/. Категорично не му давайте храна от масата - Вие вече сами сте се убедили колко пагубен може да е резултатът, но тази "слабост" си има и още едно отражение - ако го свикнете така, кучето винаги, когато седнете да се храните, ще идва до масата, ще скимти, ще проси и ще Ви побутва с лапичка... Това ще се случва и с гостите Ви, когато имате такива ... а не на всеки му е приятно.
Колкото до постоянния глад - хубаво е да храните животинчето с висок клас храна и да спазвате грамажа, който е дал производителя в табличка на пакета. Ако купувате насипна храна, помолете там, от където я вземате, да Ви дадат брошурка за храната, в която също да има табличка. Наблюдавайте си кученцето - ако не е слабичко, не е проблем, че постоянно търси... Имайте предвид, че куче с наднормено тегло е почти толкова лошо, колкото с недостатъчно.
ПС: Сега видях, че сме писали едновременно. Една шепа ми се струва твърде малко. Ето тук намерих таблица с грамажа, който да се дава и мисля, че за двумесечно кученце е посочено около 102 грама. Все пак разгледайте я и Вие:
http://www.royalcani...-kg/mini-junior
За да определите правилно грамажът, няма да е лошо да се снабдите с една от мерителните кофички на Роял Канин.