Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4181 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2012 - 02:18 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:

Здравейте, надявам се да не ви се сторя нахална с тези мои снимки, но бебетата са толкова сладки и невероятни, че няма как да не се похваля! От осемте останаха 6 и с мама Джеси вкъщи е... страхотно.

Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4182 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 09:20 PM

Да ви питам нещо.
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?

П.П.: Храни се с гранули с калции.

#4183 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 09:40 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:

Да ви питам нещо.
Вчера си взех джак ръсел, женски. Но гледам, че на всички териери ушите им са клепнали, а на моята ушите стърчат. Това нормално ли е ?

Здравей :) Колко е голямо кученцето? ние го храним с роял канин и всеки ден му мачакаме ушичките и засега са перфектни. ама и да не са-какво от това-все си ги обичаме :)))
User's Signature

#4184 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 09:43 PM

На 6 месеца е кучето. В какъв смисал да и мачкам ушите ?
Хранел се е досега само с McKerk PUPPY & JUNIOR Пиле и ориз.

#4185 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 10:00 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 09:43 PM, написа:

На 6 месеца е кучето. В какъв смисал да и мачкам ушите ?
Хранел се е досега само с McKerk PUPPY & JUNIOR Пиле и ориз.

Ами аз не съм най-добрият съветник, тъй като Джафи е едва на 3 месеца. Не съм и експерт в храните, но други собственици, и най-вече бащата на Джафи, който е много красив, са ми казвали да давам само роял канин. Май е по-скъпичка, но си заслужава. А масажите са отгоре на ушето на сгъвката или поне там където трябва да е сгъвката ги хващате и прегъвате просто-все едно правите сгъвка на хартия....уфф незнам точно как да обясня. Просто казано подсилвате сгъвката. Кученцто не го боли-даже му е хубаво :)))
В тази тема към средата май имаше публикуван един руски материал с картинки-там по-ясно ще разберете.
Пак казвам, че не съм експерт, но ако не ви идва скъпа му сменете храната на роял канин /незнам дали е позволено да споменавам така храни/ и вижте как ще подейства. Но според мен задължително почвайте с масажите-колкото се може повече не ден. Не че е лесно да ги хванете мирни тези бандити :)))
Пък и да не му клепнат ушичките, хич да не ви пука-важното е да ви е весело заедно.
Качете снимки да видим новото ви другарче :)))
User's Signature

#4186 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 10:30 PM

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#4187 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 08:51 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 07:20 PM, написа:

Да ви питам нещо.

Здравейте! Кученцето е мноооого сладко! Ушетата по стандарт трябва да са V-образни, т.е. да са прегънати. При нас се получи същото - първо изправи едното уше, после другото и никога повече не клепнаха! Теориите за това са две - и двете съм ги чувала от ветеринар - първата е поради "примеси" с друга порода, а втората - предозиране с калций. Все пак обаче не бива да забравяме, че до толкова, до колкото кученцата ни не са чистопородни, следва да сме склонни да приемем и изменения от стандарта! Животните обаче се обичат заради тях самите, а не заради "синята" им кръв ... Обичайте си малкото диване такова, каквото е - ще видите, че ще ви дари с много и безрезервна обич, а изправените ушета не я правят по-малко джак-ръсел по отношение на темперамента й.
Храненето на кучето не е задължително да е с Роял Канин, въпреки че тя е висок клас храна. Има и други високи класове храни, а моят тазманийски дявол изобщо не яде Рояла - просто не му е по вкуса. Ако животинката си приема храната и няма проблеми с нея, не виждам причина да я сменяте. Естествено, изборът си е личен!
Иначе искам да кажа, че кученцата на всички са прекрасни! Малки топчици енергия, готова да избухне! Възхищавам се на любовта, с която всички говорят за мъниците!
Успешна нова 2012 на всички!
User's Signature

Качена снимка

#4188 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2012 - 05:01 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 03 January 2012 - 09:20 PM, написа:

Да ви питам нещо.

имах същия проблем ,спрях да му давам храна с калций и само му развалих режима, в смисъл на третия ден пак почнах.Сега вече е на 6 месеца и ушите си му клепнаха сами.По принцип има някви лепенки специални за уши -не съм ползвал пак казвам при нас клепнаха от самосебе си.

#4189 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2012 - 06:08 PM

Оказа се,че нашия Бари (вече на 3 мес.) е кръстоска м-у австралийски териер и джак ръсел териер.Окосмяването от майка му вече се вижда явно. Въпреки това ние си го обичаме, а той е едно доста интересно куче.:))
В сайта има и други снимки:

Бари

#4190 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 January 2012 - 07:50 PM

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 03 January 2012 - 11:14 AM, написа:

Здравейте, надявам се да не ви се сторя нахална с тези мои снимки, но бебетата са толкова сладки и невероятни, че няма как да не се похваля! От осемте останаха 6 и с мама Джеси вкъщи е... страхотно.

Aneliya, мъниците са прекрасни :smile:. Пускай по-често снимки и се надяваме новите собственици също да пишат тук. Макар и отглеждането им да е ангажимент е много весело и приятно с цяла глутница ръсели у дома. Радвайте им се докато са при вас и продължавайте да ни радвате със снимки :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#4191 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2012 - 04:03 PM

От 3 дни е в къщи и забелязвам, че необичайно много трепери. Не трепери, само кагота спи. Когато го галя и пипам, уж маха с упашка, а трепери като лист. Нормално ли е това ?

#4192 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 05:42 PM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 05 January 2012 - 04:03 PM, написа:

От 3 дни е в къщи и забелязвам, че необичайно много трепери. Не трепери, само кагота спи. Когато го галя и пипам, уж маха с упашка, а трепери като лист. Нормално ли е това ?

Здравей. В какви условия е живяло преди? Да не би просто да е притеснено. Иначе е нормално /поне от моят опит от предишните ми кучета/ кучетата от време на време да си треперят. Честно казано не съм се замисляла защо. Не е нормално да е постоянно, но по-скоро е от стрес, страх или притеснение от новата къща. Играйте си с него, милвайте го и би трябвало да се нормализира. Хубаво е и да си има някакво негово местенце-дали ще е одеяло или нещо като транспортна клетка, в която да си влиза, това сигурно ще го успокоява. ако пък продължи още дни това се консултирайте с лекар. Не обичам да давам съвети, защото не съм някакъв експерт, но това ми е мнението :))) И Джафи трепереше първите дни-не постоянно, но от време на време. Според мен с времето ще се успокои :)) сега вече треперим ние около него...от нерви-няма насмогване :))) Успех все пак.
User's Signature

#4193 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 January 2012 - 05:41 PM

Здравейте от нас и честита Нова Година! Ето го и нашия ненормалник , вече доста по-скоен от преди :ae_085: На снимките изглежда най-послушното куче на света , но не е точно така :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4194 Потребителят е офлайн   vladi8008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 04 January 2012 - 06:08 PM, написа:

Оказа се,че нашия Бари (вече на 3 мес.) е кръстоска м-у австралийски териер и джак ръсел териер.Окосмяването от майка му вече се вижда явно. Въпреки това ние си го обичаме, а той е едно доста интересно куче.:))
В сайта има и други снимки:

Бари

страхотен е .много е интересен пускайте снимки периодично да го видя какъв хубавец ще стане :)

#4195 Потребителят е офлайн   antim Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 09:07 AM

нашто също трепереше много дори като е гушнато първата седмица но вече се успокой сега трепери само като го извадим за малко навън но и там взима да свиква , колкото до храната в началото му взехме арден гранде и даже се претеснихме че не яде първия ден а после си хапваше по малко но му оставаше в купата сега с тази новата храна оливерс не дава да му я сипеш в купата
Да све похваля вече спим :af_089: :be_107: оставям го в коридора затварят му се всички врати и си седи прискимтява два три пъти и почва да си се занимава приел си клетката за бърлога и ако на някой му изчезне нещо си го търси първо вътре като крадлива гарга е беснее и скача по цял ден хапе и скача с 4 крака във въздуха супер енергично куче е каквото искахме :ba_025:

#4196 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 02:04 PM

Здравейте,от многото наблюдения на бащата,майката а сега и на моето куче съм достигнал до подозрението,че в мн.от случайте се касае за огромна емоция в следствие на което чак притреперват.Примерно;приготвя му се ядене;предстои разходка;огромно желание за игра с друго куче което е видял и т.н.(лично мое мнение).
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4197 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 02:32 PM

Показване на мнениетоStenben, в 10 January 2012 - 02:04 PM, написа:

Здравейте,от многото наблюдения на бащата,майката а сега и на моето куче съм достигнал до подозрението,че в мн.от случайте се касае за огромна емоция в следствие на което чак притреперват.Примерно;приготвя му се ядене;предстои разходка;огромно желание за игра с друго куче което е видял и т.н.(лично мое мнение).
Относно ушите,когато взех Бъгси,той беше със съвършени както ги дават по книгите.Бащата и майката са от развъдници от чужбина но тъй като баща му е със щръкнали уши към 4 месечна възраст и на моя хулиган лека-полека му се изправиха.Колкото до мачкането за което споменавате по-горе опитвал съм какво ли не и резултата е 0.
Остава единствено да му ги залепя за да стоят надолу но НИКОГА не бих причинил подобна простотия само защото не е с клепнали уши.Аз лично не мисля,че е в следствие на предозиране или прекомерно хранене със храна с високо съдържание на калций,защото несъм му давал нито такава храна,нито калций като допълнителна добавка.
Заключение:Не се притеснявайте от изправените уши стига кучето ви да ги ползва по предназначение и да е послушно.
Поздрави на всички фенове на тази невероятна порода да са ви живи и здрави кученцата и мн.да ви радват.:)))

:ba_025:
User's Signature

#4198 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 04:27 PM

Показване на мнениетоbizzardy, в 03 January 2012 - 02:18 PM, написа:

Показване на мнениетоAneliya.Nik, в 03 January 2012 - 01:14 PM, написа:

Аууу страхотни са. Всички различни. Много много са сладки. Беличкото е голям сладур..всички де. Дано скоро си намерят добри стопани :)))

Благодаря, но колкото и да е сладко беличката май има проблем и не чува, понякога реагира, понякога - не. Не знам какво ще правим, обмисляме варианта да я задържим. Но как можем да бъдем сигурни дали чува?

#4199 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2012 - 04:47 PM

с предизвикани шумове...и според реакциите.Или ветеринарен преглед.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4200 Потребителят е офлайн   melina_a Икона

Публикувано: 10 January 2012 - 08:54 PM

Здравейте :) Имам един такъв мъжки в нас, на 2г.6м. И той като всички останали - изключително енергичен, подвижен и мнооооогооо голям лигльо. Като го видят по улиците и му казват, че е "нацепена батка" (по бургаски). Пълен господар на къщата е :) ... а също така явно иска да е господар навсякъде. Докато беше мъничък нямаше проблеми с другите кучета, играеше си и дори можех да го пускам без подвод. Ама от близо година започна да става доста агресивен към мъжките кучета, без значение от ръста им и породата. Наскоро даже скъса един от поводите, за да ходи да се бие... А тази пролет на плажа го гризна леко едно хъски и си мисля, че оттогава нещо му прещрака. Та, някой, случайно да има такъв проблем с кучето си?? И има ли как отново да стане поне мааалко по-социален тип?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • Последна »