Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4241 Потребителят е офлайн   Jackey Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2012 - 07:17 PM

:ba_025:

#4242 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 16 January 2012 - 06:36 PM

Джафи си го храним по два пъти на ден /понеже през деня сме на работа/ и няма никакъв проблем, нищо, че е на 3 месеца. Дебелее си чудесно. Вече е 5,3 кг и има и мускулчета :))) Така, че не се притеснявайте чак толкова кога и по колко-то кученцето си показва колко му се хапва :)))
[/quote]

Множко му са килограмите за тая възраст
[/quote]

Напротив-перфектен е-истински манекен. Грам сланинки няма-просто си е якичък:)))..щото е много готин:))))
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
[/quote]
Че е хубав хубав е но? има нещо което ме учудва за 3 месечно кученце от породата JRT не трябва да е с такива пропорций

или снимките ме заблуждават предполагам но ?

#4243 Потребителят е офлайн   Aneliya.Nik Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2012 - 06:43 PM

Извинявам се за изказването за стопаните и за предизвикания конфликт тук. Не гарантирам, че моите кучета са най-добрите представители на породата, но това което се опитвам да направя е да гарантирам, че те са гледани с любов вкъщи, не в някое подобие на барака, защото когато аз си купувах моето куче, никой не можеше да каже от къде идва, как са се грижили за нея и какво е преживяла, за да стигне до тук.
Кученцата са хранени от самото начало по стриктния график на таблиците на Royal Canin, поставихме им ваксини също под график на Virbac, чистихме им всеки ден и ги гледахме като наши деца как растяха всеки ден пред очите ни, как проглеждаха, прохождаха и започваха да лаят. Всяко от тях носи име, което разкрива характера му и подбирахме внимателно хората, които ще се грижат за тях, а когато ги давахме плакахме с дни.
Смятам, че хората които търсят точно това биха го намерили тук.
Досега сме имали три чисто бели кучета и само едно от тях проявява такъв проблем. Ходихме на специалист и той доказа нейната глухота, не е наследствено, просто няма връзка ушната мида с центърът в мозъка. Гаранция никога няма, дори и кучето да бъде с родословие.

#4244 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2012 - 07:55 PM

Aneliya.Nik, споменах че ми прави впечатление ,че от постовете Ви струи много любов към вашите мъници.При грижите ,които полагате-какво Ви пречи да се занимавате с кинология и да работите за породата,кочто обичате и за собствено удоволствие.Няма ли да Ви е приятно да развъждате както трябва да се развъжда,с необходимите изследвания,с кучета с доказан произход... За да се занимаваш с развъждането на една порода не е нужно само да имаш родословни кучета-трябва любов,грижа...която Вие явно имате и сте способна да дадете.В моите постове няма грам заяждане или желание за конфликт.Притежавам неродословно куче и точно защото много обичам и ценя породата,не бих си позволила да го използвам да създава поколения.Просто нямам идея какви са били неговите предци,какви проблеми са имали..
Повтарям,лично аз оценявам това ,че споделихте за глухото кученце,радвам се ,че сте достатъчно отговорни ,за да го задържите-все качества ,които трябва да притежава един развъдчик.Няма гаранция за здравето на бебетата никога,има гаранция при предците минимум 3/4 поколения...
Поздрави
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4245 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 08:51 AM

Колеги има ли спецялно място в този сайт за търсене на партниор за разплод.

#4246 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2012 - 11:40 AM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 17 January 2012 - 06:51 AM, написа:

http://forum.dog.bg/...b9%d1%82%d0%b5/

В този форум не се толерира междусъседското размножаване и размножаването извън одобрените от БРФК връзки!
Изненадвам се, че въпреки огромния раздел и многото подтеми по този въпрос все още има хора, които точно в този форум търсят партньор за кучето си.
User's Signature

Качена снимка

#4247 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 17 January 2012 - 11:40 AM, написа:

Показване на мнениетоpoluno6t, в 17 January 2012 - 06:51 AM, написа:

http://forum.dog.bg/...b9%d1%82%d0%b5/

В този форум не се толерира междусъседското размножаване и размножаването извън одобрените от БРФК връзки!
Изненадвам се, че въпреки огромния раздел и многото подтеми по този въпрос все още има хора, които точно в този форум търсят партньор за кучето си.

Абе вие сериозно ли ми се обиждате за това мое запитване.
Бе да ви ..... тъпия форум Господа и госпожички, че ми се дървите так..

#4248 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 05:30 PM

Здравейте и от мен, много искам да си взема ръселче, но съм на работа 5 дни в седмицата на нормален работен ден...може да има все пак някой вкъщи,но не често. Въпросът ми е дали кученцето ще може да си седи самичко и дали от това ще възникнат много бели вкъщи.. Иначе породата от всичко изчетено до тук много ми хареса и много се надявам да имам такова животинче :re_037:

#4249 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 05:46 PM

а и дали ще лае като е самичко :md_064:

#4250 Потребителят е офлайн   Stenben Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 07:36 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 17 January 2012 - 05:30 PM, написа:

Здравейте и от мен, много искам да си взема ръселче, но съм на работа 5 дни в седмицата на нормален работен ден...може да има все пак някой вкъщи,но не често. Въпросът ми е дали кученцето ще може да си седи самичко и дали от това ще възникнат много бели вкъщи.. Иначе породата от всичко изчетено до тук много ми хареса и много се надявам да имам такова животинче :re_037:

Здравей,с една дума малкото кученце си е като малко детенце.Колкото повече внимание му обръщаш,толкова по-добре ще успееш да се справиш с възпитанието.С други думи ако неможеш поне в първите 2 месеца (от момента на взимането) да си по-често с него,не очаквай да няма пакости или да се научи лесно на хигиенни навици и други дребни неща.Относно оставянето само,естествено докато свикне е възможно да скимти докато е малко но това си има и положителна страна,а именно,че от малко ще се научи да си стои само в къщи,но и ще свикне да прави мн.поразий.А когато се връщаш от работа няма да има смисъл да го наказваш защото те не размишляват като нас и всъщност то въобще няма да си има идея за какво му се сърдиш.
Надявам се да съм ти бил полезен донякъде(все пак ти говоря от личен опит,не от позицията на спец)
Успех,все пак си се насочил към супер интелигентен представител на голямото кучешко семейство :ba_025:
User's Signature

bugsy-jack russel terrier

#4251 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 08:20 PM

Показване на мнениетоplamka8711, в 17 January 2012 - 05:30 PM, написа:

Здравей :)
И аз съм в същата ситуация като теб. Един от първите ми постове беше като твоя. Живеем с приятелят ми на квартира и работим 5 дни стандартно време. Затова и се чудехме дали можем да си вземем кученце. Чудихме се чудихме, и накрая си взехме:
1. 4 дни бях в отпуск, когато го взехме. Беше на 43 дена. Бяхме му направили клетка, в която уж да си спи вечер, но не се получи-плачеше много като го затворим в нея и на третия ден обезопасихме максимално стаята, в която стой и го оставихме свободен. Спря да скимти още нея вечер и повеч не сме му чули гласа вечер, като го оставим сам. Сега обаче си ползва клетката като къщичка и като му се приспи отива там. Така че е хубаво да му осигурите някаква подобно негово кътче.
2. За сега е ограничен само в една стая, тъй като ни няма през деня.
3. Първия месец се прибирахме в обедната почивка да го храним, но след това само по 2 пъти му даваме и се развива чудесно.
4. Бели- да прави бели. Кабелите сме ги скрили, но и тук там където има не ги пипа-няма интерес, след като изяде няколко шамарчета при първите опити да ги вкуси :). Сложили сме кашони да ги крият /пълни кашони/ и бая нагриза от тях. Вестника, на който пиша също почти всеки път като се върнем от работа е накъсан. Другите бели са че изгриза ръбчетата на тв масичката, малко от едната стена нагриза и леко скъса шалтето на дивана. Всичко е лесно поправимо слава богу. Рядко прави подобни бели, но е факт, че ги има. Доколкото съм чела при всяко кученце е различно.
5. Понеже от малък си спи сам в отделна стая, като сме в другата се занимава с играчките си или спи, но въобще не лае и не скимти. Така, че мисля че и през деня не вдига шум-даже съм убедена.
6. бързо се научи да пикае на вестник.
7. от доста време го изкарваме и навън и там се научи да върши нуждите си. Лесно привикна към повод-едва ли ще имате проблем.
8. Много бързо схващат, особенно ако има наградка. Джафи вече знае няколко команди много добре.
9. Нужно е обаче да имате и здрави нерви. Всекидневието ви ще се промени. Връщаш се от работа и не сядаш да почиваш, да хапнеш и да гледап тв, а почваш да чистиш, после разходка, игра...и чак тогава вечеря. През целото време кученцето кипи от енергия около вас-носи играчки, джафка, скимти, подскача....няма отърване. Има и много луди моменти, в които ще се чудите що за същество е това. Абе трябват си здрави нерви.
10. доста ще хапе в началото, но да ти кажа Джафи сега е на 3 месеца и половина и намаля хапането.
11. Ние го потупваме с вестник и идеално разбра, че прави нещо нередно като види вестника-има голям респект от него. За мен без потупване не става...а и нервите понякога не издържат. От време на време така му крещим...сякаш пък ще ни разбере :))))
12. Доста е досаден. Особенно като дойдат гости-няма отърване. Полудява от радост направо.
13. Отсъствахем 3 дни и го оставихме при родителите ми. Нямаше проблеми с адаптацията, по-скоро те имаха :))) Въпреки, че 20 догини са гледали два болонки, родителите ми се видяха в чудо с това кукумицинче.

Като цяло са големи пумпали, луда работа. Не е кученце, което просто да си гушкаш. Единственият момент, в който можеш да го гушкаш е като заспи. Но пък са страшно умни...и инати. Така, че преценете какво точно кученце искате-спокойно кротко и за гушкане, или много енергично, упорито, но и много умно.
Ако решите да си взимате, ще помагаме, но пък вие предварително се въоръжете с нерви и търпение.
Да уточня, че говоря само за малко кученце, тъй като моето е още малко. Като пораснат незнам какви стават и не мога да дам съвети.

Дано все пак си вземете :))))) Като се свикне с голямата промяна, започваш да усещаш и положителните страни:)))
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4252 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2012 - 10:25 PM

Благодаря ви за съветите:) Надявам се да успея да си взема и то точно такова, защото много ми хареса това, което казвате за веселия характер на тези сладури:)В момента съм в преговори с вуйчо ми... и се надявам да успея, а с този кучо ще си правим компания, а относно гледането няма проблем с удоволствие ще се грижа за него/имам опит с малки деца така че няма проблем/ Още веднъж благодаря, надявам се ,че след 2 месеца и аз ще покажа моето ръселче :mg_062: Ако имам въпроси ще попитам виждам. че тук ще получа инфо и разбиране:) Между другото вашите са големи сладурковци, пожелавам много да ви радват :re_037:

#4253 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 09:34 AM

Здравейте , да се похваля - нашия Бандит има напредък с хигиенните навици - вече втора вечер цяла нощ не прави нищо на вестниците в стаята си :ba_025: , е през деня не е точно така ,но все пак много му се радваме :ab_041: , все си мисля че към четвъртия месец вече съвсем ще се е научил :ae_085: За белите , той не е правил кой знае какви , но сигурно е защото около него винаги има хвърлени различни играчки от децата и все намира какво да гризе , те отиват после на боклука естествено защото не стават за нищо вече :db_046: Купуваме му и кокали от пресованата кожа да се занимава , вече втори дъвче - хвана им цаката :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4254 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 10:07 AM

Добро утро, много е як бандит. Мислех, че е на 7- 8 месеца а той само на 4 :md_064:, ама явно има напредък така,че браво :mg_062: Колко килца е сега?

#4255 Потребителят е офлайн   bandit Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2012 - 11:35 AM

Честно да кажа , не знам колко кг е , не сме го теглили сега , но скоро ще го претеглим :wb_052:

#4256 Потребителят е офлайн   bizzardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 11:43 AM

Показване на мнениетоbandit, в 18 January 2012 - 09:34 AM, написа:

Здравейте , да се похваля - нашия Бандит има напредък с хигиенните навици - вече втора вечер цяла нощ не прави нищо на вестниците в стаята си :ba_025: , е през деня не е точно така ,но все пак много му се радваме :ab_041: , все си мисля че към четвъртия месец вече съвсем ще се е научил :ae_085: За белите , той не е правил кой знае какви , но сигурно е защото около него винаги има хвърлени различни играчки от децата и все намира какво да гризе , те отиват после на боклука естествено защото не стават за нищо вече :db_046: Купуваме му и кокали от пресованата кожа да се занимава , вече втори дъвче - хвана им цаката :md_064:

Браво на нашето братче, Бандит. Голям красавец. Джафи и той вече вечер почти нищо не прави. Само като ме чуе, че ставам и той се събужда и чак тогава отива на вестника. Иначе и той така големичък стана-сега е към 5,4 кг :))) ама никак не изглежда дебел.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#4257 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2012 - 02:07 PM

Слънцето се ухили и ние с шона веднага си направихме една тренировка аз хвърлям топката :wb_052: а тя ми я носи:ba_025: само ,че след 15мин на мен ми умръзва а тя все още не се е уморила да бяга

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4258 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:24 AM

Споделям
При предната ваксинация / втората след бебешката / на Фреди му се яви увеличен лимфен възел под предната лапа от страна от която му беше сложена ваксината, веднага говорих с вета ,който ме успокои, че е нормално понякога ваксините давали реакция , за около седмица се оправи
до тук добре , но при следваща ваксина му го напомних с идеята да има го впредвид , но след тази ваксина кучето се отпусна , промени си дишането и направи ОТОК от страна пак на място на което го боднаха
хаиде пак на вет отново 3 инжекции- противоалергични - до сутринта се оправи , но според вета Фреди е алергичен към ваксините и не знам как ще продължим с тях за напред, освен това предстои и слагане на чип ,за което държа да се отложи понеже вече се притеснявам
Моля споделете опит или нещо по темата
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4259 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 08:39 PM

Относно чипа не се притеснявай там няма как да получи алергична реакция относно ваксинете сменете (марката) препологам това е годишната ваксина и ще се ваксинира чак догодина по това време живот и здраве, а и вета и него сменяйте щом не е взел адекватна реакция след първия път

#4260 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2012 - 11:18 PM

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни