Джак Ръсел териер
Публикувано: 16 January 2012 - 06:36 PM
[/quote]
Множко му са килограмите за тая възраст
[/quote]
Напротив-перфектен е-истински манекен. Грам сланинки няма-просто си е якичък:)))..щото е много готин:))))

[/quote]
Че е хубав хубав е но? има нещо което ме учудва за 3 месечно кученце от породата JRT не трябва да е с такива пропорций
или снимките ме заблуждават предполагам но ?
Публикувано: 16 January 2012 - 06:43 PM
Кученцата са хранени от самото начало по стриктния график на таблиците на Royal Canin, поставихме им ваксини също под график на Virbac, чистихме им всеки ден и ги гледахме като наши деца как растяха всеки ден пред очите ни, как проглеждаха, прохождаха и започваха да лаят. Всяко от тях носи име, което разкрива характера му и подбирахме внимателно хората, които ще се грижат за тях, а когато ги давахме плакахме с дни.
Смятам, че хората които търсят точно това биха го намерили тук.
Досега сме имали три чисто бели кучета и само едно от тях проявява такъв проблем. Ходихме на специалист и той доказа нейната глухота, не е наследствено, просто няма връзка ушната мида с центърът в мозъка. Гаранция никога няма, дори и кучето да бъде с родословие.
Публикувано: 16 January 2012 - 07:55 PM
Повтарям,лично аз оценявам това ,че споделихте за глухото кученце,радвам се ,че сте достатъчно отговорни ,за да го задържите-все качества ,които трябва да притежава един развъдчик.Няма гаранция за здравето на бебетата никога,има гаранция при предците минимум 3/4 поколения...
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 January 2012 - 11:40 AM
poluno6t, в 17 January 2012 - 06:51 AM, написа:
http://forum.dog.bg/...b9%d1%82%d0%b5/
В този форум не се толерира междусъседското размножаване и размножаването извън одобрените от БРФК връзки!
Изненадвам се, че въпреки огромния раздел и многото подтеми по този въпрос все още има хора, които точно в този форум търсят партньор за кучето си.
Публикувано: 17 January 2012 - 04:55 PM
katetol, в 17 January 2012 - 11:40 AM, написа:
poluno6t, в 17 January 2012 - 06:51 AM, написа:
http://forum.dog.bg/...b9%d1%82%d0%b5/
В този форум не се толерира междусъседското размножаване и размножаването извън одобрените от БРФК връзки!
Изненадвам се, че въпреки огромния раздел и многото подтеми по този въпрос все още има хора, които точно в този форум търсят партньор за кучето си.
Абе вие сериозно ли ми се обиждате за това мое запитване.
Бе да ви ..... тъпия форум Господа и госпожички, че ми се дървите так..
Публикувано: 17 January 2012 - 05:30 PM

Публикувано: 17 January 2012 - 07:36 PM
plamka8711, в 17 January 2012 - 05:30 PM, написа:

Здравей,с една дума малкото кученце си е като малко детенце.Колкото повече внимание му обръщаш,толкова по-добре ще успееш да се справиш с възпитанието.С други думи ако неможеш поне в първите 2 месеца (от момента на взимането) да си по-често с него,не очаквай да няма пакости или да се научи лесно на хигиенни навици и други дребни неща.Относно оставянето само,естествено докато свикне е възможно да скимти докато е малко но това си има и положителна страна,а именно,че от малко ще се научи да си стои само в къщи,но и ще свикне да прави мн.поразий.А когато се връщаш от работа няма да има смисъл да го наказваш защото те не размишляват като нас и всъщност то въобще няма да си има идея за какво му се сърдиш.
Надявам се да съм ти бил полезен донякъде(все пак ти говоря от личен опит,не от позицията на спец)
Успех,все пак си се насочил към супер интелигентен представител на голямото кучешко семейство

bugsy-jack russel terrier
Публикувано: 17 January 2012 - 08:20 PM
plamka8711, в 17 January 2012 - 05:30 PM, написа:

Здравей :)
И аз съм в същата ситуация като теб. Един от първите ми постове беше като твоя. Живеем с приятелят ми на квартира и работим 5 дни стандартно време. Затова и се чудехме дали можем да си вземем кученце. Чудихме се чудихме, и накрая си взехме:
1. 4 дни бях в отпуск, когато го взехме. Беше на 43 дена. Бяхме му направили клетка, в която уж да си спи вечер, но не се получи-плачеше много като го затворим в нея и на третия ден обезопасихме максимално стаята, в която стой и го оставихме свободен. Спря да скимти още нея вечер и повеч не сме му чули гласа вечер, като го оставим сам. Сега обаче си ползва клетката като къщичка и като му се приспи отива там. Така че е хубаво да му осигурите някаква подобно негово кътче.
2. За сега е ограничен само в една стая, тъй като ни няма през деня.
3. Първия месец се прибирахме в обедната почивка да го храним, но след това само по 2 пъти му даваме и се развива чудесно.
4. Бели- да прави бели. Кабелите сме ги скрили, но и тук там където има не ги пипа-няма интерес, след като изяде няколко шамарчета при първите опити да ги вкуси :). Сложили сме кашони да ги крият /пълни кашони/ и бая нагриза от тях. Вестника, на който пиша също почти всеки път като се върнем от работа е накъсан. Другите бели са че изгриза ръбчетата на тв масичката, малко от едната стена нагриза и леко скъса шалтето на дивана. Всичко е лесно поправимо слава богу. Рядко прави подобни бели, но е факт, че ги има. Доколкото съм чела при всяко кученце е различно.
5. Понеже от малък си спи сам в отделна стая, като сме в другата се занимава с играчките си или спи, но въобще не лае и не скимти. Така, че мисля че и през деня не вдига шум-даже съм убедена.
6. бързо се научи да пикае на вестник.
7. от доста време го изкарваме и навън и там се научи да върши нуждите си. Лесно привикна към повод-едва ли ще имате проблем.
8. Много бързо схващат, особенно ако има наградка. Джафи вече знае няколко команди много добре.
9. Нужно е обаче да имате и здрави нерви. Всекидневието ви ще се промени. Връщаш се от работа и не сядаш да почиваш, да хапнеш и да гледап тв, а почваш да чистиш, после разходка, игра...и чак тогава вечеря. През целото време кученцето кипи от енергия около вас-носи играчки, джафка, скимти, подскача....няма отърване. Има и много луди моменти, в които ще се чудите що за същество е това. Абе трябват си здрави нерви.
10. доста ще хапе в началото, но да ти кажа Джафи сега е на 3 месеца и половина и намаля хапането.
11. Ние го потупваме с вестник и идеално разбра, че прави нещо нередно като види вестника-има голям респект от него. За мен без потупване не става...а и нервите понякога не издържат. От време на време така му крещим...сякаш пък ще ни разбере :))))
12. Доста е досаден. Особенно като дойдат гости-няма отърване. Полудява от радост направо.
13. Отсъствахем 3 дни и го оставихме при родителите ми. Нямаше проблеми с адаптацията, по-скоро те имаха :))) Въпреки, че 20 догини са гледали два болонки, родителите ми се видяха в чудо с това кукумицинче.
Като цяло са големи пумпали, луда работа. Не е кученце, което просто да си гушкаш. Единственият момент, в който можеш да го гушкаш е като заспи. Но пък са страшно умни...и инати. Така, че преценете какво точно кученце искате-спокойно кротко и за гушкане, или много енергично, упорито, но и много умно.
Ако решите да си взимате, ще помагаме, но пък вие предварително се въоръжете с нерви и търпение.
Да уточня, че говоря само за малко кученце, тъй като моето е още малко. Като пораснат незнам какви стават и не мога да дам съвети.
Дано все пак си вземете :))))) Като се свикне с голямата промяна, започваш да усещаш и положителните страни:)))
Публикувано: 17 January 2012 - 10:25 PM

Публикувано: 18 January 2012 - 09:34 AM

Публикувано: 18 January 2012 - 11:43 AM
bandit, в 18 January 2012 - 09:34 AM, написа:

Браво на нашето братче, Бандит. Голям красавец. Джафи и той вече вечер почти нищо не прави. Само като ме чуе, че ставам и той се събужда и чак тогава отива на вестника. Иначе и той така големичък стана-сега е към 5,4 кг :))) ама никак не изглежда дебел.
Публикувано: 19 January 2012 - 11:24 AM
При предната ваксинация / втората след бебешката / на Фреди му се яви увеличен лимфен възел под предната лапа от страна от която му беше сложена ваксината, веднага говорих с вета ,който ме успокои, че е нормално понякога ваксините давали реакция , за около седмица се оправи
до тук добре , но при следваща ваксина му го напомних с идеята да има го впредвид , но след тази ваксина кучето се отпусна , промени си дишането и направи ОТОК от страна пак на място на което го боднаха
хаиде пак на вет отново 3 инжекции- противоалергични - до сутринта се оправи , но според вета Фреди е алергичен към ваксините и не знам как ще продължим с тях за напред, освен това предстои и слагане на чип ,за което държа да се отложи понеже вече се притеснявам
Моля споделете опит или нещо по темата
Публикувано: 19 January 2012 - 08:39 PM
Публикувано: 19 January 2012 - 11:18 PM
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.