Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#4261 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 11:46 PM

Знаете ли колко продължава цикъла на женските? На моята и почна на 14 и още не е спрял, май .

#4262 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 20 January 2012 - 07:01 AM

Показване на мнениетоВ.Павлов, в 19 January 2012 - 11:46 PM, написа:

Знаете ли колко продължава цикъла на женските? На моята и почна на 14 и още не е спрял, май .

Имай на предвид че Опаснота от Заплождане е до 20-22ден от началото на разгонването или след 9 ден от началото на разгонването до 20-22 е рисковия период от нежалана бременност

Първото разгонване за тая порода защото на практика са малко по скорозрели от другите породи е 7-8 месец

#4263 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 08:16 AM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

#4264 Потребителят е офлайн   В.Павлов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:25 AM

Значи да чакам кървенето да спре, чак след 20 ден . :rf_011:

#4265 Потребителят е офлайн   miki72 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 19 January 2012 - 08:39 PM, написа:

Относно чипа не се притеснявай там няма как да получи алергична реакция относно ваксинете сменете (марката) препологам това е годишната ваксина и ще се ваксинира чак догодина по това време живот и здраве, а и вета и него сменяйте щом не е взел адекватна реакция след първия път

Благодаря
и аз мисля първо да сменя вета , а до следващата / годиншна ваксина се надявам на някакво разрешение на проблема/
User's Signature

[Качена снимкаКачена снимка

#4266 Потребителят е офлайн   marianamarianka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 12:35 PM

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Здравейте за първи път пиша и искам да се похваля, че и аз съм собственик на JRT на 6 месеца. Казва се Спарки и е много щур и любвеобвилен, но имам един въпрос.
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.

Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)

Мерси много за съвета ще го изпробвам. Само дано не му хареса :))))))))(

#4267 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 07:37 PM

[/quote]

[/quote]

Има такава вероятнос и аз пробвах като беше малка с най лютивите тия дребните дето даже не можеш да ги помиришеш но ефекта беше че само се облизваше за още .Вслучая трябва да му покажете( кое може и кое не), (кое е правилно и кое не е правилно да прави) и като порасне то само ще знае кое му е позволено и до каде му е позволено въпрос на време и възпитание но винаги ще пробват да хитруват това им е вродено

#4268 Потребителят е офлайн   Boevi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 09:47 AM

Показване на мнениетоkapanec, в 20 January 2012 - 07:37 PM, написа:

Има такава вероятнос и аз пробвах като беше малка с най лютивите тия дребните дето даже не можеш да ги помиришеш но ефекта беше че само се облизваше за още .Вслучая трябва да му покажете( кое може и кое не), (кое е правилно и кое не е правилно да прави) и като порасне то само ще знае кое му е позволено и до каде му е позволено въпрос на време и възпитание но винаги ще пробват да хитруват това им е вродено

След тази процедура,нашия спря да руши мебелите,освен това рядко ще лапне нещо навън-имаше ефект. Аз иначе нямаше да го препоръчам!

#4269 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2012 - 02:06 AM

С лютивото може да се докара голям проблем на стомаха.Когато кучето ми беше малко и аз четох такива препоръки в нета,но добре че преди да ги приложа се посъветвах за евентуални последици с ветеринар.Отучва се с корекция и постоянство.Не си правете експерименти с животинката...
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#4270 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 07:31 PM

здравейте..............преди година след една глупост от моя страна,една кола смачка нашия шпиц-сладур АСИ.........................мъка,сълзи и самообвинения.....................но повече от година не издържах.утре пристига нова радост в моя живот-женско джак ръселче-ДАНИ,ДАРИЯ,ДРИЙМ или дайте предложения.............тази вечер няма да мога да заспя,а кученцето е подарък за моята любима жена,която все още сънува нашия АСИ(тя не знае за мъника-ще е изненада).тъй като до сега съм имал овчарка и шпиц,моля за някои насоки за джакачето,като вид храна и т.н. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

#4271 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 09:00 PM

Много добро решение и хубава изненада,съвети не ви трябват много щом сте имали и други кучета но все пак един и от мен започненте със възпитанието от първия ден ,не проявявайте мекушавост много са умни и упорити затова бъдете по строги и настоятелни във възпитаниието

#4272 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 25 January 2012 - 09:32 PM

и все пак към коя храна да се ориентирам.за различните породи е различно.овчарката в първите месеци я хранех с бяло пилешко месо и гранули.........коя марка да ползвам докато порасне :dh_188: :dh_188: :dh_188: ще имам време за възпитание,защото в момента съм с патерици и съм си у нас(пък и имам опит с овчарката). кое най-специфичното за породата,за какво да внимавам,от какво боледуват,проблем ли са ниските или високи температури,имат ли нужда от дрешки и обувчици и т.н. :tb_195: :tb_195: :tb_195: :tb_195:

#4273 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 08:35 AM

Показване на мнениетоdundurma, в 25 January 2012 - 05:31 PM, написа:

здравейте..............преди година след една глупост от моя страна,една кола смачка нашия шпиц-сладур АСИ.........................мъка,сълзи и самообвинения.....................но повече от година не издържах.утре пристига нова радост в моя живот-женско джак ръселче-ДАНИ,ДАРИЯ,ДРИЙМ или дайте предложения.............тази вечер няма да мога да заспя,а кученцето е подарък за моята любима жена,която все още сънува нашия АСИ(тя не знае за мъника-ще е изненада).тъй като до сега съм имал овчарка и шпиц,моля за някои насоки за джакачето,като вид храна и т.н. :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:

съжалявам за АСИ - понякога стават и такива неща, важното е да се продължи напред...
А иначе за името - аз съм за ДАРА - като е още малка, може да и казвате Дарка - много мило ми звучи. Познавам кученце Дарка и ...:wub:
за храната моя съвет е да продължите с такава, с какавато е хранено кученцето при мама, и постепенно да преминете на такава, каквато вие искате.
Много забавления и създавайте да хаби енергия и както е казал kapanec - възпитание от първия ден! :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#4274 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 26 January 2012 - 07:09 PM

ДАНИ Е ВЕЧЕ С НАС.......................................ЩАСТИЕТО СЕ ЗАВЪРНА В КЪЩИ :wub: :wub: :wub: :dog: :dog: :dog:

#4275 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 09:01 PM

Здравейте! :re_037:
Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега :smile:
Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха? :ab_041:

#4276 Потребителят е офлайн   dundurma Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 08:58 AM

ШЕФКАТА си каза думата-момата ще е БЕТА,скоро и снимки.

#4277 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 01:10 PM

Ето как се забавляваме в снега:

http://www.youtube.c...Ux_6U0ZPK9No6E6
User's Signature

Качена снимка

#4278 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 08:39 PM

Показване на мнениетоmarianamarianka, в 20 January 2012 - 01:35 PM, написа:

Показване на мнениетоBoevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:

Здравей,

аз пък на прочетох в една книжка ак кучето знае думичката "НЕ" малко да го тренираш дори в къщи да ставяш нещо привлекателно и когато го лапне да кажеш строго "НЕ" и ако пусне нещото да г пхвалиш и наградиш.Така Теро се поотучи.
Въпреки че и идеята с лютото не е лоша :ba_025:

Успех че е много важно да не яде боклуци
User's Signature

Качена снимка

#4279 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 08:43 PM

Показване на мнениетоbeni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега :smile:
Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха? :ab_041:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4280 Потребителят е офлайн   beni_kali Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 11:53 AM

Показване на мнениетоvai, в 27 January 2012 - 08:43 PM, написа:

Показване на мнениетоbeni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост :dog:

Чудесно! Значи в случая няма повод за притеснение, но както писах в други теми във форума, до сега не бях гледала куч,е а само котета и възникват ред въпроси на които сама не бих могла да намеря отговор и ще се радвам ако ми дадете съвети!
Единия въпрос възниква при разходките на нашата Джаки . За породата четох че са дружелюбни към други кучета и животни, но ме притеснява срещата със бездомите кучета. За домашните не се притеснявам толкова, защото знам че са контролирани от стопаните си, но още на първата разходка към нас със лай търгна едно бездомно куче. Притеснението ми най вече беше че съм с дъщеричката ми и да не се изплаше, а и кученцето ни е малко и да не се стресне и то! Не познавам поведението на кучетата, виждам, че някой домашни също тръгват с лай, подушват се и после пристъпват към игра, някой бездомни пък директно ни подминават и все пак незнам как да постъпвам, как да се държа. Може да ви е смешно но 3-4 пъти я носех на ръце докато ни подминат бездоми кучета :smile: По принцип избвагвам и места за разходки където се разхождат по едри породи. Близо до нас има полянка, където се разхождат ротвайлери и питбули, но аз предпочитам да отидем на по далечната полянка където има по дребнички. Има ли повод за притеснение?

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни