Джак Ръсел териер
Публикувано: 20 January 2012 - 07:01 AM
В.Павлов, в 19 January 2012 - 11:46 PM, написа:
Имай на предвид че Опаснота от Заплождане е до 20-22ден от началото на разгонването или след 9 ден от началото на разгонването до 20-22 е рисковия период от нежалана бременност
Първото разгонване за тая порода защото на практика са малко по скорозрели от другите породи е 7-8 месец
Публикувано: 20 January 2012 - 08:16 AM
marianamarianka, в 19 January 2012 - 11:18 PM, написа:
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.
Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)
Публикувано: 20 January 2012 - 10:35 AM
kapanec, в 19 January 2012 - 08:39 PM, написа:
Благодаря
и аз мисля първо да сменя вета , а до следващата / годиншна ваксина се надявам на някакво разрешение на проблема/
Публикувано: 20 January 2012 - 12:35 PM
Boevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:
Немога да го отуча да яде боклуци от земята - най вече кокали и хляб. Кажете ми и при вас ли и е било така и ако е как сте решили проблема.
Здрасти:) Натрий една сочна мръвка с най-лютивия пипер,който намериш,пусни я отвън пред входа и когато излезете,той ще я захапе,но след това ще е разочарован ,че е взел от земята. Повтори това няколко пъти,ако се наложи.Моя така го отучих да ръба дивана,вратата,секциите...всичко,каквото не трябва. Аз натроших сух мнооого лютив пипер в чинийка с вода и я оставих да се напои с лютото.После натопих с гъбичка местата,където е започнал да ръба...и така..:)
Мерси много за съвета ще го изпробвам. Само дано не му хареса :))))))))(
Публикувано: 20 January 2012 - 07:37 PM
[/quote]
[/quote]
Има такава вероятнос и аз пробвах като беше малка с най лютивите тия дребните дето даже не можеш да ги помиришеш но ефекта беше че само се облизваше за още .Вслучая трябва да му покажете( кое може и кое не), (кое е правилно и кое не е правилно да прави) и като порасне то само ще знае кое му е позволено и до каде му е позволено въпрос на време и възпитание но винаги ще пробват да хитруват това им е вродено
Публикувано: 21 January 2012 - 09:47 AM
kapanec, в 20 January 2012 - 07:37 PM, написа:
След тази процедура,нашия спря да руши мебелите,освен това рядко ще лапне нещо навън-имаше ефект. Аз иначе нямаше да го препоръчам!
Публикувано: 23 January 2012 - 02:06 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 25 January 2012 - 07:31 PM

Публикувано: 25 January 2012 - 09:00 PM
Публикувано: 25 January 2012 - 09:32 PM

Публикувано: 26 January 2012 - 08:35 AM
dundurma, в 25 January 2012 - 05:31 PM, написа:

съжалявам за АСИ - понякога стават и такива неща, важното е да се продължи напред...
А иначе за името - аз съм за ДАРА - като е още малка, може да и казвате Дарка - много мило ми звучи. Познавам кученце Дарка и ...

за храната моя съвет е да продължите с такава, с какавато е хранено кученцето при мама, и постепенно да преминете на такава, каквато вие искате.
Много забавления и създавайте да хаби енергия и както е казал kapanec - възпитание от първия ден!

Публикувано: 26 January 2012 - 09:01 PM

Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега

Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха?

Публикувано: 27 January 2012 - 01:10 PM
Публикувано: 27 January 2012 - 08:39 PM
marianamarianka, в 20 January 2012 - 01:35 PM, написа:
Boevi, в 20 January 2012 - 08:16 AM, написа:
Здравей,
аз пък на прочетох в една книжка ак кучето знае думичката "НЕ" малко да го тренираш дори в къщи да ставяш нещо привлекателно и когато го лапне да кажеш строго "НЕ" и ако пусне нещото да г пхвалиш и наградиш.Така Теро се поотучи.
Въпреки че и идеята с лютото не е лоша

Успех че е много важно да не яде боклуци
Публикувано: 27 January 2012 - 08:43 PM
beni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Ние сме нови във форума а и от скоро у дома :). Взехме си джакче вече е на 5 месеца и днес за първи път се запозна със снега

Голямо забавление, голямо тичане, скачане, въргаляне! И точно като някое детенце си похапва и снежец при всяко излизане на двора. Вашите така ли правеха?

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост

Публикувано: 28 January 2012 - 11:53 AM
vai, в 27 January 2012 - 08:43 PM, написа:
beni_kali, в 26 January 2012 - 10:01 PM, написа:

Да ви е жив и здрав мъника сигурна съм че си имате голяма радост и ние сме така в снега не се притеснявайте хапват си снежец и то с голяма радост

Чудесно! Значи в случая няма повод за притеснение, но както писах в други теми във форума, до сега не бях гледала куч,е а само котета и възникват ред въпроси на които сама не бих могла да намеря отговор и ще се радвам ако ми дадете съвети!
Единия въпрос възниква при разходките на нашата Джаки . За породата четох че са дружелюбни към други кучета и животни, но ме притеснява срещата със бездомите кучета. За домашните не се притеснявам толкова, защото знам че са контролирани от стопаните си, но още на първата разходка към нас със лай търгна едно бездомно куче. Притеснението ми най вече беше че съм с дъщеричката ми и да не се изплаше, а и кученцето ни е малко и да не се стресне и то! Не познавам поведението на кучетата, виждам, че някой домашни също тръгват с лай, подушват се и после пристъпват към игра, някой бездомни пък директно ни подминават и все пак незнам как да постъпвам, как да се държа. Може да ви е смешно но 3-4 пъти я носех на ръце докато ни подминат бездоми кучета