Г-н Белев,

за доблестта, която сте проявили да потърсите собственика на кученцето. В интерес на истината тези кучета (може би и с другите породи е така, но аз нямам опит с тях) се привързват невероятно много към стопаните си. Моят е като велкро (само на закрито, де, навън е съвсем друга история) и непрекъснато ме търси. Когато се налага да остане при родителите ми или при приятели, поради пътуване, на което не мога да го взема, той тъгува невероятно много ... Пожелавам Ви съвсем скоро да намерите своя най-добър приятел ... Само бъдете много внимателни при избора си ...
Иначе внасянето на кученце от чужбина не означава, че то е от развъдник. Развъдникът е място, където се прави много внимателна селекция на кучета, които се допускат до разплод и които имат доказан с родословие произход. Куче, което не отговаря напълно на екстериорните изисквания на стандартна на породата няма начин да бъде допуснато до разплод в развъдник ...
Все пак, кученцата ни ни дават толкова много от себе си, че заслужават да получат всичко - цялото ни внимание и любов, без значение ушите накъде сочат, опашката накъде е завъртяна и т.н. и т.н.