Джак Ръсел териер
Публикувано: 12 July 2012 - 06:33 AM
desi79, в 11 July 2012 - 11:08 PM, написа:
Предвид, че двамата с приятеля ми работим стандартно 5 дни от 9 то 18-то интервалът е голям, но няма как. Сутрин в 7ч. 20 мин., после в 9ч. пак така, вечер към 18.30 една по-дълга от около час /или играе на поляна с други кучета или се мота с нас/ и най-накрая една преди лягане. Като от 21ч. нататък е неговото време за игра с нас. Ясно, че през деня му е скучно, но предполагам всички работят. Сигурно би било доста полезно ако сутрин го разхождаме цял час и играем, но преди работа някак си е трудно.
Ето една снимка как си мързелува вечер преди последната разходка

Публикувано: 13 July 2012 - 03:19 PM

От няколко дни съм в търсене на джак ръсел териер. Искам да си взема едно такова сладурче, но от гледане на толкова много обяви ме заболя главата!

Аз съм от София и Ви моля да ми споделите от къде си взехте вашите сладурчета. Наистина не искам да е от зоомагазин заради това се впуснах в това издирване :)

Наистина имам нужда от помощ!!!!! Моля, пишете ми на лични!
Публикувано: 13 July 2012 - 03:49 PM
bizzardy, в 12 July 2012 - 05:33 AM, написа:
Предвид, че двамата с приятеля ми работим стандартно 5 дни от 9 то 18-то интервалът е голям, но няма как. Сутрин в 7ч. 20 мин., после в 9ч. пак така, вечер към 18.30 една по-дълга от около час /или играе на поляна с други кучета или се мота с нас/ и най-накрая една преди лягане. Като от 21ч. нататък е неговото време за игра с нас. Ясно, че през деня му е скучно, но предполагам всички работят. Сигурно би било доста полезно ако сутрин го разхождаме цял час и играем, но преди работа някак си е трудно.

Увеличете сутрешната разходка още малко.Можете да се редувате с приятелят Ви -така няма да има ощетени :) или направо да те отмени сутрин той и без това се приговят по-бързо от нас

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 13 July 2012 - 04:06 PM
desi79, в 13 July 2012 - 03:49 PM, написа:
bizzardy, в 12 July 2012 - 05:33 AM, написа:

Увеличете сутрешната разходка още малко.Можете да се редувате с приятелят Ви -така няма да има ощетени :) или направо да те отмени сутрин той и без това се приговят по-бързо от нас

Хехехе какво по-точно е пълно обезопасяване :) Иначе сутрин го разхождаме и двамата-аз в 7, а приятелят ми в 9-така че няма кой кого да отменя. Ясно ми е, че иска просто повече време внимание и може би ние не преценихме правилно преди да го вземем, защото все пак през деня сме на работа. Но пък предполагам повечето хора работят така.
Както и да е. Надявам се поне с времето да намалеят тези бели, защото е най-сладкото куче на света и ми е много гадно, като му се сърдя за белите.
Публикувано: 13 July 2012 - 04:49 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 15 July 2012 - 10:43 AM
Преди да започнем да излизаме навън поставихме на Скипър пипета против паразити "Адвантикс" , ефекта е нулев . Постоянно пощим разни гадинки от него. Сега попаднах на информация за някакъв спрей Ефипро , някой от вас позвал ли е подобно нещо ?
Публикувано: 15 July 2012 - 05:05 PM
Ady :), в 15 July 2012 - 10:43 AM, написа:
Преди да започнем да излизаме навън поставихме на Скипър пипета против паразити "Адвантикс" , ефекта е нулев . Постоянно пощим разни гадинки от него. Сега попаднах на информация за някакъв спрей Ефипро , някой от вас позвал ли е подобно нещо ?
Здравей. Ние преди около месец също имахме проблем с бълхи. Имахме фронтлайн от две седмици, но намирахме по 2-3 бълхи всеки ден. Сложихме адвантикс, но не помогна. Извинявам се ако звучи като реклама, но купихме един спрей, Biokill, и напръскахме Джаф и у нас. На билкова основа е и е безвреден. От тогава проблемът е напълно решен, така че препоръчвам.
Публикувано: 15 July 2012 - 06:27 PM
Публикувано: 15 July 2012 - 09:21 PM
katetol, в 15 July 2012 - 06:27 PM, написа:
Много ми допадна това мнение-благодаря :))) По принцип сме направили всичко писано по-горе. Когато е сам стои само в кухнята, като диванът е покрит стабилно с одеяла, кабелите са прикрити с пълни кашони, възглавниците на дивана са махнати, дървените столове са сменени с метални и т.н. За нивото на кучето е малко спорен въпосът, тъй като за това кенгуру няма ниво-и таванът е на неговото ниво. Той е по-висок от стандарта на джак-ръсел и скача като бълха :) Затова и махнах снимки и магнити от хладилника /доста голям и висок хладилник/ Играчките са му около 20 поне от всички видове-големи плюшени мечовци, малки плюшки, които обича да пори, топки, кокали и всякакви такива. Като при това почти всеки ден му давам нова играчка или добре забравена стара. Спрейове против гризане сменихме два, но няма ефект. Общо взето ясно ми е, че е хипер активен и му е скучно цял ден. Свикнахме. Просто се надяваме наистина след като стане на годинка да почнат да намаляват тези неща. но пък от друга страна кой ни е карал да си взимаме куку куче:)))))))))
Както и да е-да не досаждам повече с тази тема.
Сетих се че исках да питам нещо странично- вашите кучовци как са с близането. Джафчо не си прибира езика-постоянно ни ближе, а като не ближе понякога пак постояно има тикове с езика. Голям близундер е :))))
Публикувано: 15 July 2012 - 10:17 PM
На Арчи вече втори месец му слагаме Адвантих. Нямаме проблем
А аз непрекъснато го преглеждам. Водим го вета да му го слага. Изкара море, вили и игра с много кучовци.

Публикувано: 16 July 2012 - 07:13 AM
bizzardy, в 15 July 2012 - 05:05 PM, написа:
Здравей. Ние преди около месец също имахме проблем с бълхи. Имахме фронтлайн от две седмици, но намирахме по 2-3 бълхи всеки ден. Сложихме адвантикс, но не помогна. Извинявам се ако звучи като реклама, но купихме един спрей, Biokill, и напръскахме Джаф и у нас. На билкова основа е и е безвреден. От тогава проблемът е напълно решен, така че препоръчвам.
Но аз до колкото знам този спрей е за да напъскаш в затворено помещение , например ако имаш котенце .. Не знам дали може смело да се пръска върху кожата .
Публикувано: 16 July 2012 - 09:43 AM
Ady :), в 16 July 2012 - 07:13 AM, написа:
bizzardy, в 15 July 2012 - 05:05 PM, написа:
Но аз до колкото знам този спрей е за да напъскаш в затворено помещение , например ако имаш котенце .. Не знам дали може смело да се пръска върху кожата .
Специално този спрей няма проблем. Вече няколко пъти го ползваме, а и наши познати го ползват от години. Безвреден е и ефикасен.
Публикувано: 16 July 2012 - 01:07 PM
katetol, в 16 July 2012 - 11:46 AM, написа:
Пожелаваме дъъълги години на радост и положителни емоции... ДРТ са шантави кучета, но ... дават много ... и всичко, всичко си струва!
Струва си да...досега над 2000 лв струва

Публикувано: 17 July 2012 - 01:17 PM
bizzardy, в 15 July 2012 - 08:21 PM, написа:
katetol, в 15 July 2012 - 06:27 PM, написа:
Много ми допадна това мнение-благодаря :))) По принцип сме направили всичко писано по-горе. Когато е сам стои само в кухнята, като диванът е покрит стабилно с одеяла, кабелите са прикрити с пълни кашони, възглавниците на дивана са махнати, дървените столове са сменени с метални и т.н. За нивото на кучето е малко спорен въпосът, тъй като за това кенгуру няма ниво-и таванът е на неговото ниво. Той е по-висок от стандарта на джак-ръсел и скача като бълха :) Затова и махнах снимки и магнити от хладилника /доста голям и висок хладилник/ Играчките са му около 20 поне от всички видове-големи плюшени мечовци, малки плюшки, които обича да пори, топки, кокали и всякакви такива. Като при това почти всеки ден му давам нова играчка или добре забравена стара. Спрейове против гризане сменихме два, но няма ефект. Общо взето ясно ми е, че е хипер активен и му е скучно цял ден. Свикнахме. Просто се надяваме наистина след като стане на годинка да почнат да намаляват тези неща. но пък от друга страна кой ни е карал да си взимаме куку куче:)))))))))
Вероятно на Вашето куче му липсва нещо. И ако съдя по моето - трябва да е внимание. Моята Сконси е най-милото, добро и умно куче, което съм виждала. Никога не е правила бели. Стои сама вкъщи, всички врати са й отворени и всичко й е на разположение. Може да играе цял ден, ако има с кого или пък да спи цял ден - също, ако има с кого. Единственият ни проблем е, че не обича да остава сама. Нито за минута. Може да си дреме денонощно, но не й сама. И го показва обикновено като лае, докато е самичка. Доколкото разбрах, вие работите по цял ден, а вечер Джафи спи в отделна стая. Това означава, че 9 часа сте на работа и може би още 9 часа спите. Всичко на всичко, вие прекарвате с него около 6 часа от денонощието, в най-добрия случай. Представете си едно малко дете, което е само по 18 часа и се общува с него само 6. Джак ръселите са много социални кучета, те са компаньони, не са създадени да стоят сами в апартамент. Аз изпитвам всекидневни угризения за часовете, когато Сконси е сама у нас и някакси несъзнателно си изградих режим да й се реванширам, като й позволявам всичко през времето, когато сме заедно. Свободна е да влиза във всяка стая на жилището, да се качва на всички мебели (с едно изключение), а вечер спим заедно. Това да отнемете водата на кученцето, особено в тези жеги ми се вижда жестоко. Или пък да го затворите само в стая, за да спи вечер. Това е лично мое мнение, разбира се. Но тези кучета са много умни и според мен, ако му дадете това, което иска, има голям шанс да Ви разбере правилно и да се отблагодари с послушание. Поне при нас е така. Относно пишкането, вие почти си отговорихте на въпроса с един от пост-овете. Щом се е напишкал дори докато лежи, това означава, че той просто все още не може да се стиска. Приемете го като едно малко дете. Заспал е около 23ч., вече към 4-5ч. си е взел съня, разбужда се, става, сам е (няма контрол, няма внимание) - разбира се, че ще се изпишка. След което, тъй като няма какво друго да прави, ще си доспи. На мен ми се струва логично. Но ако е при вас и му е комфортно - може да си доспи до сутринта, след което веднага го вадите навън, преди да си е свършил работата и до няколко дни - ще се научи. Помнете, че кученцата ИСКАТ да си вършат работата навън, за тях е по-приятно. Просто трябва да им покажете как и да им създадете навика. Ние пишкахме вътре до около година, но й личеш ясно, че не иска да го прави - знаеше, че е нередно. Просто не успяваше да стиска дълго време. Така че ... по-малко време прекарвайте в това да се оплаквате от мъника и от това колко черно дяволче е, а повече - да се опитате да разберете неговата гледна точка. Все трябва да има обяснение това поведение.