Джак Ръсел териер
Публикувано: 09 January 2014 - 12:02 PM
Няма проблеми с крачетата, но диша сякаш малко тежко с нещо като хрипове ( от време на време ) инак сутрина беше игрив, хапна, но пак леко диша с хрипове, да се обърна ли към ветеринар или смятате, че няма проблем. Прага е не повече от 20см висок. Мерси
Публикувано: 09 January 2014 - 01:36 PM
Питай доктора си дали дава консултации по телефона. При нас не веднъж ни е спасявал така. Имали сме случаи в които сме пътували и не сме могли да отидем на доктор или сме се колебаели трябва ли да направим нещо. Вета ни е казвал какво да правим, за какви признаци да наблюдаваме и кога да почнем да се притесняваме. За нас това е много полезно, особено в началото когато Арчи беше малък.
Успех с Малчо. :)

Публикувано: 09 January 2014 - 01:55 PM
Докато е спял не са чули да хрипа.
като се прибера ще видя какво е положението, проблема е, че още нямаме ветеринар, не сме се насочили към никого все още.
Мислим да пробваме Д-р. Василева ( до метростанция Надежда) получих добра информация за нея, а и ни е близко.
Но ако Лео е Ок чак на 18-ти ще ходим за 2-ра ваксина и контролен преглед.
Публикувано: 09 January 2014 - 05:16 PM
Пробвах да го водя всеки път в банята, но сега мисля да му местя лека по лека постелката на която ака и пишка към банята да видим какво ще стане така.
ЕДИТ: Като почне да яде и полудява, мята се насам - натам, играе и ходи да яде :D
Публикувано: 12 January 2014 - 08:26 PM
Защо не опиташ Акана

Публикувано: 12 January 2014 - 08:34 PM

Благодаря Ви :)
Публикувано: 12 January 2014 - 08:52 PM
Публикувано: 12 January 2014 - 09:02 PM
tut, в 12 January 2014 - 08:52 PM, написа:
И аз това казвам, аз ще изчакам до 10 дена от днес, но въпроса ми е защо трябва да му се бие още една ваксина. Знам че остава само една - за бяс, но тя не влияе на това дали може да излиза или не. Най добре е да попитам и втори лекар нали ? Мерси за отговора.
Публикувано: 13 January 2014 - 09:12 AM
Лео нещо го е страх от купичката си за храна :) Много странно.
Яде си от нея, но яде не повече от 10-тина грама, като останат малко по-малко в кучпичката и почва да бяга.
Ако му ги сложа на земята и си изяжда всичко.
С купичката с вода нямаме такъв проблем. От нея си пие, а са двойни ( еднакви )
Мисля да пробвам с друга ( по-плитка) за храна или да му сложа много храна в тази, за да видя дали проблема е, че му е дълбока или нещо друго :)
Като имам повече време ще кача още снимки.
ЕДИТ:
GVasilev, странно е, моето куче е на 50 дни, след 5 дни ще ходим за 2-ра ваксина, но ми казаха, че общо са 3 за сега.
Публикувано: 13 January 2014 - 11:37 AM
GVasilev, в 12 January 2014 - 09:02 PM, написа:
И аз това казвам, аз ще изчакам до 10 дена от днес, но въпроса ми е защо трябва да му се бие още една ваксина. Знам че остава само една - за бяс, но тя не влияе на това дали може да излиза или не. Най добре е да попитам и втори лекар нали ? Мерси за отговора.
Бяса го бийте след 6 месец независимо какво ви казва вета. Доста кучета правят алергия към висината за бяс, ако е бита по-рано. Питай си вета за какво е последната ваксина. Ако му нямате доверие - сменяйте. Важното е да си намерите добър доктор.

Публикувано: 13 January 2014 - 02:13 PM
milah, в 13 January 2014 - 11:37 AM, написа:
GVasilev, в 12 January 2014 - 09:02 PM, написа:
Бяса го бийте след 6 месец независимо какво ви казва вета. Доста кучета правят алергия към висината за бяс, ако е бита по-рано. Питай си вета за какво е последната ваксина. Ако му нямате доверие - сменяйте. Важното е да си намерите добър доктор.
Говорих с друг лекар и той ми каза че само веднъж му е сложена ваксина за Лептоспироза и затова тряба да се сложи още едва ваксина и чак тогава да се излиза. Дали е правилно ? относно бяса може и по късно . Мерси предварително
Публикувано: 13 January 2014 - 02:48 PM
iNfRaSoNiC, моят маймун ми направи този номер на "дърти" години. Имаше си двойни алуминиеви купички, от които се хранеше и пиеше вода, докато един ден започна да отказва да се храни от купичката си. По същия начин - от земята и ръката ми ядеше, от купичката - Не!. Купих му друг комплект пластмасови купички. Сега пак от време на време предпочита да се храни от ръката ми /когато изключително много ме е разнежил и аз съм се размазала и го глезондря и него/! Нямам представа на какво точно се дължи това, може и просто да се глезят. Пробвайте да му вдигате храната 10-15 мин след като сте му я поставили, независимо дали е изядена или не. Здраво куче от глад не е умряло. Акона второто-третото ядене си омете всичко с апетит, значи все някакъв резултат сте постигнали и гладът е надделял над всички "страховити" фактори. Може и наистина да има нещо, което го плаши /ако купичките са алуминиеви, може да си вижда отражението и да се плаши - поне така си обясних аз за себе си ситуацията/. Тогава вече ще трябва да смените купичките ...
Публикувано: 13 January 2014 - 03:39 PM
Ще пробвам първо да му сложа повече, да я напълня и да видя дали пак ще прави така.
Аз винаги я махам купичката или храната, за да знае, че си има опрделено време в което ще яде и няма да има храна през цялото време, но му давам от ръката си или от земята, защото още е бебе да не вземе да слабее нещо...
Публикувано: 14 January 2014 - 10:00 PM
Публикувано: 14 January 2014 - 11:17 PM
miss9823, в 14 January 2014 - 10:00 PM, написа:
Ние сме от 9 дена заедно, има над 15 различни играчки и постоянно му ги сменяме, за сега нямаме никакви проблеми с мебели и кабели.
В момента, в който понечи да хапне нещо, което не трябва - коригирате! На момента! Давате му да дъвче някоя играчка! И тази процедура постоянно докато се научи месец-два, година - две.
Успех :)
Публикувано: 15 January 2014 - 07:16 AM
Публикувано: 15 January 2014 - 09:16 AM
I da popitam za hranata, koq spored vas e nai dobra :)
Публикувано: 15 January 2014 - 03:32 PM

Вече сме почти на 3 месеца и половина.

За проблема с хигиената. Когато го взехме вече го бяха научили да ходи на памперс, така че не сме имали проблеми. Е, понякога не улучваме много точно памперса, но си знаем къде да ходим. Съвет към хората, които си вземат джакчета на 40-50-60 дни - когато са бебчета и само спинкат и пишкат най-добре е точно до легълцето да се сложи памперс (ние сме от Пловдив и взимаме от магазин Лекси "чаршафи за възрастни хора" се водят, 10бр. в пакет, но са огромни и ги режем на две. Цената е около 6лв. Абсолютно идентични като абсорбация са като кучешките такива, но на значително по-ниска цена), защото когато кучят се събуди, почти веднага се изпишква. След това с времето започвате да местите памперса малко по малко към желаното място за изхождане. Най-добре това да е входната врата, за да се научи да чака там като иска да си прави работата и да бъде изведен. Лично за нас не е опция да си прави работата в банята, защото после каквото и да правиш няма измирисване.
За гризкането на всичко, което му е пред очите. Разсейваме се с много пиукащи играчки, но понякога ловваме и по някой пръст. Явно ще започваме да сменяме зъби, защото от седмица-две все по-усилено гризем и си чешем зъбките. Засега няма паднал зъб или дупка.
От момента, в който свикна с нас (след два часа може би откакто го взехме), което за наше учудване беше много бързо, има признаци за нагон. Което за мен е странно, защото е бебе още. Разбира се, отклоняваме му вниманието, но не може да го коригираме. Не искаме да свиква да се "качва", защото смятаме да го кастрираме след първото разгонване. А до колкото знам, това с "качването" може да се превърне в навик и дори кастриран, пак да го прави.
Въпрос за разгонването: как се познава при мъжките кучета, че е настъпило такова и на колко месеца е първият път?
Хранене. Когато го взехме, вече беше отбит от майка си, хранеха го с гранули, напоени с топла вода или пилешко бульонче натурално, а не от тези разтворимите. И ние започнахме така. Храним се с Royal Canin Mini Junior:

Последният път, по препоръка на ветеринаря взехме Royal Canin Mini Junior Pediatric:

Разликата в двете храни е, че Pediatric е по-богата на витамини, минерали и т.н. Обаче на нашия кучо нещо не му се услажда тази храна. Трябва да яде 3 х 5/8 на ден, а той изяжда само 2 х 5/8. Процедираме по следния начин: дневна дажба 176гр., разделена на три хранения по 60гр., което е 5/8 от мерителната чашка на Royal Canin, която си върви специално с тази храна. Сутрин слагаме в купичката 5/8 и яде. След 15 мин. кой ял, ял, вдигаме купичката. Рядко изяжда всичко в нея. Вдигаме я, като неизяденото се връща при останалата храна. И така с другите две хранения. Не изглежда да е гладен, но не яде по 180гр. На ден, а някъде между 100 и 150, зависи от настроението. Имаме наблюдения, че като че ли Royal Canin Mini Junior по му се услаждаше... Въпросът ми е следния: да преминем плавно отново на нея или да я заменим с една от следните храни:

Или някоя друга храна, която може да ми препоръчате. Цената не е от голямо значение, защото той и без това яде малко, а ние държим да е качествена храната.
За ушите и зъбките. Знам, че когато си сменя зъбите ушите заемат различни позиции, обаче лявото ушенце е някак по-пречупено и като че ли по-дълго от другото, което е с перфектна форма. Дали се е калцирало или има друго обяснение. Ветеринарят каза, че е нормално да му "шават" на всички посоки ушите на тези месеци.
И последно, но много важно. Решихме, че искаме да си вземем и едно женско джакче, като предпочитаме да е също късокосместо и парсън, бяло и кафяво, само с окуляр. Някой може ли да ми препоръча сайт за развъдник, защото не можем да намерим. С нашия кучо извадихме голям късмет, защото ни е от една позната от Украйна, но те не смятат да я заплождат повече и остава единствено вариант от развъдник или човек, който с любов си отглежда кученца, а не ги плоди само за пари.
Това е от нас засега, надявам се да съм ви била полезна и ще се раздавам някой да ми отговори на въпросите.
Поздрави и от Мика: