Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#5181 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 January 2014 - 12:02 PM

Моля за помощ, снощи Лео се засили и скочи от прага на банята, леко изпищя при падането и после се засили и си отиде в креватчето.
Няма проблеми с крачетата, но диша сякаш малко тежко с нещо като хрипове ( от време на време ) инак сутрина беше игрив, хапна, но пак леко диша с хрипове, да се обърна ли към ветеринар или смятате, че няма проблем. Прага е не повече от 20см висок. Мерси
User's Signature

Качена снимка

#5182 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2014 - 01:36 PM

Здравей, Наблюдавайте го известно време. Може да се е поуплашил и натъртил. Прага не е висок и едва ли има някакви сериозни травми. Ако все пак нещо те притеснява, не се колебай да заведеш Лео на доктор. Това поне ще те успокои.
Питай доктора си дали дава консултации по телефона. При нас не веднъж ни е спасявал така. Имали сме случаи в които сме пътували и не сме могли да отидем на доктор или сме се колебаели трябва ли да направим нещо. Вета ни е казвал какво да правим, за какви признаци да наблюдаваме и кога да почнем да се притесняваме. За нас това е много полезно, особено в началото когато Арчи беше малък.

Успех с Малчо. :)
User's Signature

Качена снимка

#5183 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 01:55 PM

Ами сега съм на работа и той е сам горкия, но пък са го наглеждали преди малко и казаха, че спи.
Докато е спял не са чули да хрипа.
като се прибера ще видя какво е положението, проблема е, че още нямаме ветеринар, не сме се насочили към никого все още.
Мислим да пробваме Д-р. Василева ( до метростанция Надежда) получих добра информация за нея, а и ни е близко.
Но ако Лео е Ок чак на 18-ти ще ходим за 2-ра ваксина и контролен преглед.
User's Signature

Качена снимка

#5184 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2014 - 05:16 PM

Сега като се прибрах от работа и видях, че му няма нищо, играе си и всичко е ОК, само дето се опитва да ме дразни с акането и пишкането ама няма да му мине номера!
Пробвах да го водя всеки път в банята, но сега мисля да му местя лека по лека постелката на която ака и пишка към банята да видим какво ще стане така.

ЕДИТ: Като почне да яде и полудява, мята се насам - натам, играе и ходи да яде :D
User's Signature

Качена снимка

#5185 Потребителят е офлайн   damqn83 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 08:08 PM

джака ми е на 3 месеца без 10 дена давах до сега роял канин но сега смених на хилс мисля че е по добра вие колеги какво ще ме посъветвате

#5186 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 January 2014 - 08:26 PM

горе-долу са еднакви.
Защо не опиташ Акана :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5187 Потребителят е офлайн   GVasilev Икона

Публикувано: 12 January 2014 - 08:34 PM

Здравейте, искам да Ви попитам за мнение относно ваксинацията на кучето ми . То е родено на 20 октомври. На 03.12 му е сложена първата ваксина, след това на 22 му сложих втората и днес ми сложиха третата. Вижте снимката моля Ви. Днес ми казаха че трябвало да му бият още една ваксина на 02.02 и чак тогава след 10 дена мога да го изкарвам не е ли много това :) Той вече не издържа :)

Качена снимка

Благодаря Ви :)

#5188 Потребителят е офлайн   tut Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2014 - 08:52 PM

Препоръчително е докато не минат ваксините кучето да не излиза навън с цел опазването му от заболявания към които все още няма изграден имунитет или такива които ще повлияят изграждането на такъв.Не е задължително да се получи,но е възможно.Риска си е Ваш!Остава да се постави ваксина против бяс според паспорта,като тя може да се постави и на 6 мес. възраст при малки кучето.Въпрос на преценка от страна на ветеринаря.

#5189 Потребителят е офлайн   GVasilev Икона

Публикувано: 12 January 2014 - 09:02 PM

Показване на мнениетоtut, в 12 January 2014 - 08:52 PM, написа:

Препоръчително е докато не минат ваксините кучето да не излиза навън с цел опазването му от заболявания към които все още няма изграден имунитет или такива които ще повлияят изграждането на такъв.Не е задължително да се получи,но е възможно.Риска си е Ваш!Остава да се постави ваксина против бяс според паспорта,като тя може да се постави и на 6 мес. възраст при малки кучето.Въпрос на преценка от страна на ветеринаря.

И аз това казвам, аз ще изчакам до 10 дена от днес, но въпроса ми е защо трябва да му се бие още една ваксина. Знам че остава само една - за бяс, но тя не влияе на това дали може да излиза или не. Най добре е да попитам и втори лекар нали ? Мерси за отговора.

#5190 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 09:12 AM

И аз имам един въпрос.

Лео нещо го е страх от купичката си за храна :) Много странно.
Яде си от нея, но яде не повече от 10-тина грама, като останат малко по-малко в кучпичката и почва да бяга.
Ако му ги сложа на земята и си изяжда всичко.
С купичката с вода нямаме такъв проблем. От нея си пие, а са двойни ( еднакви )
Мисля да пробвам с друга ( по-плитка) за храна или да му сложа много храна в тази, за да видя дали проблема е, че му е дълбока или нещо друго :)
Като имам повече време ще кача още снимки.

ЕДИТ:

GVasilev, странно е, моето куче е на 50 дни, след 5 дни ще ходим за 2-ра ваксина, но ми казаха, че общо са 3 за сега.
User's Signature

Качена снимка

#5191 Потребителят е офлайн   milah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2014 - 11:37 AM

Показване на мнениетоGVasilev, в 12 January 2014 - 09:02 PM, написа:

И аз това казвам, аз ще изчакам до 10 дена от днес, но въпроса ми е защо трябва да му се бие още една ваксина. Знам че остава само една - за бяс, но тя не влияе на това дали може да излиза или не. Най добре е да попитам и втори лекар нали ? Мерси за отговора.

Бяса го бийте след 6 месец независимо какво ви казва вета. Доста кучета правят алергия към висината за бяс, ако е бита по-рано. Питай си вета за какво е последната ваксина. Ако му нямате доверие - сменяйте. Важното е да си намерите добър доктор.
User's Signature

Качена снимка

#5192 Потребителят е офлайн   GVasilev Икона

Публикувано: 13 January 2014 - 02:13 PM

Показване на мнениетоmilah, в 13 January 2014 - 11:37 AM, написа:

Показване на мнениетоGVasilev, в 12 January 2014 - 09:02 PM, написа:

Бяса го бийте след 6 месец независимо какво ви казва вета. Доста кучета правят алергия към висината за бяс, ако е бита по-рано. Питай си вета за какво е последната ваксина. Ако му нямате доверие - сменяйте. Важното е да си намерите добър доктор.

Говорих с друг лекар и той ми каза че само веднъж му е сложена ваксина за Лептоспироза и затова тряба да се сложи още едва ваксина и чак тогава да се излиза. Дали е правилно ? относно бяса може и по късно . Мерси предварително

#5193 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 02:48 PM

GVasilev, доверете се на ветеринарния си лекар, особено при проложение, че и втори потвърждава необходимостта от ваксината, преди да започнете да извеждате кутрето! Живи и здрави, после ще имате между 15 и 17 години на дълги разходки и търчане навън по поляните! Явно, по някаква причина, първият вет си е направил схемата за ваксинация така, че да е необходим по-дълъг период от време. По принцип най-честата практика е да се поставят три ваксини, като, при навършване на шестмесечна възраст, се поставя тази срещу бяс. След като обаче на Вашето кутре са поставяни по друга схема, по-добре не му рискувайте здравето и живота! Знам и помня колко е тегав този период на изчакване, как на кутрето му се излиза, а на Вас три пъти повече Ви се иска да го изведете, но е най-добре да имате търпение.

iNfRaSoNiC, моят маймун ми направи този номер на "дърти" години. Имаше си двойни алуминиеви купички, от които се хранеше и пиеше вода, докато един ден започна да отказва да се храни от купичката си. По същия начин - от земята и ръката ми ядеше, от купичката - Не!. Купих му друг комплект пластмасови купички. Сега пак от време на време предпочита да се храни от ръката ми /когато изключително много ме е разнежил и аз съм се размазала и го глезондря и него/! Нямам представа на какво точно се дължи това, може и просто да се глезят. Пробвайте да му вдигате храната 10-15 мин след като сте му я поставили, независимо дали е изядена или не. Здраво куче от глад не е умряло. Акона второто-третото ядене си омете всичко с апетит, значи все някакъв резултат сте постигнали и гладът е надделял над всички "страховити" фактори. Може и наистина да има нещо, което го плаши /ако купичките са алуминиеви, може да си вижда отражението и да се плаши - поне така си обясних аз за себе си ситуацията/. Тогава вече ще трябва да смените купичките ...
User's Signature

Качена снимка

#5194 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2014 - 03:39 PM

Ами един път някак си я бутна и на паркета така доста сериозен звук издаде и сигурно заради това има някакъв проблем.
Ще пробвам първо да му сложа повече, да я напълня и да видя дали пак ще прави така.
Аз винаги я махам купичката или храната, за да знае, че си има опрделено време в което ще яде и няма да има храна през цялото време, но му давам от ръката си или от земята, защото още е бебе да не вземе да слабее нещо...
User's Signature

Качена снимка

#5195 Потребителят е офлайн   miss9823 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 10:00 PM

Zdraveite :) Sled nqkolko dena i az shte si imam edno takova sladko kuchence, mnogo chetoh, gledah klipove i nqma turpenie veche da doide pri nas. Znam samo che shte e na 70 dena, purvata vaksina mu e bita, ima pasport i chip, shte e mujko i mnogo se pritesnqvam zashtoto skoro kupihme nov apartament, daje oshte go obzavejdame i ne sme se nanesli i zasega shte jiveem s baba i dqdo i se nqdqvam da go nauchha da ne qde novite mebeli. Tova shte mi e purvoto kuche i se nadqvam da se spravq. Nadqvam se i vie da mi pomagate zashtoto imate po-golqm opit ot men :)

#5196 Потребителят е офлайн   iNfRaSoNiC Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 11:17 PM

Показване на мнениетоmiss9823, в 14 January 2014 - 10:00 PM, написа:

Zdraveite :) Sled nqkolko dena i az shte si imam edno takova sladko kuchence, mnogo chetoh, gledah klipove i nqma turpenie veche da doide pri nas. Znam samo che shte e na 70 dena, purvata vaksina mu e bita, ima pasport i chip, shte e mujko i mnogo se pritesnqvam zashtoto skoro kupihme nov apartament, daje oshte go obzavejdame i ne sme se nanesli i zasega shte jiveem s baba i dqdo i se nqdqvam da go nauchha da ne qde novite mebeli. Tova shte mi e purvoto kuche i se nadqvam da se spravq. Nadqvam se i vie da mi pomagate zashtoto imate po-golqm opit ot men :)

Ние сме от 9 дена заедно, има над 15 различни играчки и постоянно му ги сменяме, за сега нямаме никакви проблеми с мебели и кабели.
В момента, в който понечи да хапне нещо, което не трябва - коригирате! На момента! Давате му да дъвче някоя играчка! И тази процедура постоянно докато се научи месец-два, година - две.

Успех :)
User's Signature

Качена снимка

#5197 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 07:16 AM

Добре дошла на miss9823 :). При Вас хубавото всъщност е, че, до колкото разбирам, докато кутрето е бебе, ще живеете при баба и дядо, където ще му създавате навици и в новия апартамент ще е вече сравнително свикнало, а мебелите на баба и дядо - изядени :) :) :). Шегувам се, разбира се! iNfRaSoNiC Ви е дал много правилна посока за ограничаване гризането на мебели и неща вкъщи. Ако все пак нямате възможност да прекарвате целия ден с кутрето, просто ще вдигнете на недостъпно за него място нещата, които не искате да изгризе, или ще му определите сравнително безопасно помещение, където да прекарва времето, когато Вас Ви няма. Само имайте предвид, че кутретата порастват като гъбки! Аз го разбрах по трудния начин - почти се простих с един гоблен, който бях ушила на 2/3... Уж беше вдигнат, ама той си расте добитъка и ... един ден просто си го достигнал, свалил от рафта и направил 3-4 схеми на конфети :) :) :)
User's Signature

Качена снимка

#5198 Потребителят е офлайн   miss9823 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 09:16 AM

I az smqtam da mu nakupq mnogo igrachki za da ima s kakvo da se zanimava. Veche nqmam turpenie da go vidq I da si go pribera v nas. I nie imame gibleni no sa zakacheni na stenata I mislq che nqma da gi stigne, veche instruktirah vsichki da si pribirat chehlite I obuvkite, za da ne se naloji da si kupuvat novi. A za razhodkite ( sled kato mu biem vaksinite I veche moje da izliza ) mislq da go vodq v uchilishteto do nas, to e zagradeno I sum vijdala edna jena, koqto sushto razhojda jak rusel I e dosta igriv I se razhojda sus stopanina si bez kaishka.
I da popitam za hranata, koq spored vas e nai dobra :)

#5199 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 03:32 PM

Здравейте, това е Мика. Родени сме на 06.10.2013г. Зодия Везни. Тук сме на 45 дни, когато го взехме :)

Прикачена снимка

Вече сме почти на 3 месеца и половина.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

За проблема с хигиената. Когато го взехме вече го бяха научили да ходи на памперс, така че не сме имали проблеми. Е, понякога не улучваме много точно памперса, но си знаем къде да ходим. Съвет към хората, които си вземат джакчета на 40-50-60 дни - когато са бебчета и само спинкат и пишкат най-добре е точно до легълцето да се сложи памперс (ние сме от Пловдив и взимаме от магазин Лекси "чаршафи за възрастни хора" се водят, 10бр. в пакет, но са огромни и ги режем на две. Цената е около 6лв. Абсолютно идентични като абсорбация са като кучешките такива, но на значително по-ниска цена), защото когато кучят се събуди, почти веднага се изпишква. След това с времето започвате да местите памперса малко по малко към желаното място за изхождане. Най-добре това да е входната врата, за да се научи да чака там като иска да си прави работата и да бъде изведен. Лично за нас не е опция да си прави работата в банята, защото после каквото и да правиш няма измирисване.

За гризкането на всичко, което му е пред очите. Разсейваме се с много пиукащи играчки, но понякога ловваме и по някой пръст. Явно ще започваме да сменяме зъби, защото от седмица-две все по-усилено гризем и си чешем зъбките. Засега няма паднал зъб или дупка.

От момента, в който свикна с нас (след два часа може би откакто го взехме), което за наше учудване беше много бързо, има признаци за нагон. Което за мен е странно, защото е бебе още. Разбира се, отклоняваме му вниманието, но не може да го коригираме. Не искаме да свиква да се "качва", защото смятаме да го кастрираме след първото разгонване. А до колкото знам, това с "качването" може да се превърне в навик и дори кастриран, пак да го прави.

Въпрос за разгонването: как се познава при мъжките кучета, че е настъпило такова и на колко месеца е първият път?

Хранене. Когато го взехме, вече беше отбит от майка си, хранеха го с гранули, напоени с топла вода или пилешко бульонче натурално, а не от тези разтворимите. И ние започнахме така. Храним се с Royal Canin Mini Junior:

Прикачена снимка

Последният път, по препоръка на ветеринаря взехме Royal Canin Mini Junior Pediatric:

Прикачена снимка

Разликата в двете храни е, че Pediatric е по-богата на витамини, минерали и т.н. Обаче на нашия кучо нещо не му се услажда тази храна. Трябва да яде 3 х 5/8 на ден, а той изяжда само 2 х 5/8. Процедираме по следния начин: дневна дажба 176гр., разделена на три хранения по 60гр., което е 5/8 от мерителната чашка на Royal Canin, която си върви специално с тази храна. Сутрин слагаме в купичката 5/8 и яде. След 15 мин. кой ял, ял, вдигаме купичката. Рядко изяжда всичко в нея. Вдигаме я, като неизяденото се връща при останалата храна. И така с другите две хранения. Не изглежда да е гладен, но не яде по 180гр. На ден, а някъде между 100 и 150, зависи от настроението. Имаме наблюдения, че като че ли Royal Canin Mini Junior по му се услаждаше... Въпросът ми е следния: да преминем плавно отново на нея или да я заменим с една от следните храни:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Или някоя друга храна, която може да ми препоръчате. Цената не е от голямо значение, защото той и без това яде малко, а ние държим да е качествена храната.

За ушите и зъбките. Знам, че когато си сменя зъбите ушите заемат различни позиции, обаче лявото ушенце е някак по-пречупено и като че ли по-дълго от другото, което е с перфектна форма. Дали се е калцирало или има друго обяснение. Ветеринарят каза, че е нормално да му "шават" на всички посоки ушите на тези месеци.

И последно, но много важно. Решихме, че искаме да си вземем и едно женско джакче, като предпочитаме да е също късокосместо и парсън, бяло и кафяво, само с окуляр. Някой може ли да ми препоръча сайт за развъдник, защото не можем да намерим. С нашия кучо извадихме голям късмет, защото ни е от една позната от Украйна, но те не смятат да я заплождат повече и остава единствено вариант от развъдник или човек, който с любов си отглежда кученца, а не ги плоди само за пари.

Това е от нас засега, надявам се да съм ви била полезна и ще се раздавам някой да ми отговори на въпросите.

Поздрави и от Мика:

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5200 Потребителят е офлайн   Мика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2014 - 03:52 PM

Ето и малко снимки от нас:

Прикачена снимка

Прикачена снимка