Джак Ръсел териер
Публикувано: 07 February 2014 - 05:56 PM
Моля за съвет по друг въпрос. Как мога да отуча кучето да се вълнува, когато се отваря вратата? външната врата е метална ( за жалост не сме сами в апартамент на този етап) и когато се отвори се чува доста.
Има човек, който ходи нощна смяна и ако някак не направим така, че кучето да не се вълнува от вратата... ще ставаме много често към 4-5 часа сутринта.
За момента не лае, но веднага тръгва към вратата и иска да е там. Някакви съвети? Благодаря.
Публикувано: 07 February 2014 - 07:10 PM
iNfRaSoNiC, в 07 February 2014 - 03:56 PM, написа:
Моля за съвет по друг въпрос. Как мога да отуча кучето да се вълнува, когато се отваря вратата? външната врата е метална ( за жалост не сме сами в апартамент на този етап) и когато се отвори се чува доста.
Има човек, който ходи нощна смяна и ако някак не направим така, че кучето да не се вълнува от вратата... ще ставаме много често към 4-5 часа сутринта.
За момента не лае, но веднага тръгва към вратата и иска да е там. Някакви съвети? Благодаря.
Игнорираш нежелателно поведение. Щом кучето не лае- значи всичко е ок.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 February 2014 - 08:04 AM
Публикувано: 08 February 2014 - 06:50 PM
Проблема е когато и двамата му стопани сме си в къщи, а някой друг си идва. По скоро проблема е като чуе шумната врата да се отваря.
Инак ние като се прибираме той не скача като луд само като му се обадим по име.
Поздрави.
Публикувано: 11 February 2014 - 11:36 AM
Опитайте, в повечето случаи помага:-)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 February 2014 - 02:22 PM
Furia_S, в 11 February 2014 - 11:36 AM, написа:
Опитайте, в повечето случаи помага:-)
Точно това не бих направил никога.Нормално е да повърне от време на време особено до като са все още малки,споко всичко си е на ред нищо му няма кученцето
Публикувано: 14 February 2014 - 01:13 PM
Имаше едни улични кучета, които се разлаяха, и мъника ( пък и аз ) се уплашихме, но ги заобиколих и нямаше проблеми.
Кати си дойдохме сме щастливи и играем.
Ще видим какво ще правим с уличните, тъй като мен са ме хапали преди време и малко си ме е страх, а това не е добре....
Публикувано: 14 February 2014 - 04:42 PM

Публикувано: 14 February 2014 - 09:14 PM
ОКОЛО 8 часа след вътрешното обезпаразитяване, кучето ми повърна 7-8 пъти, до момента, в който вече нямаше какво да повърне.
Моля кажете дали това е нормално??
Дадено му е PROCOX - http://www.zoocenter...og/id/2933.html
Да му давам ли храна тази вечер или да не му напрягаме стомахчето?
Изака един огромен глист.
Моля кажете да звъня ли на лекарката или не ?