Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#561 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 May 2008 - 08:04 AM

Това че няма регистрирано куче не значи че в бг няма с родословие. знам за много чистокръвни кучета внесени от Англия и Сърбия.

#562 Потребителят е офлайн   volf1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 09:07 AM

osama,това се опитвах да обясня и аз на distan.Но не мога да разбера сега какво разбира под ка4ествена женска?

#563 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 11:02 AM

Здравейте и от нас!!! :blink:Майло расте и става все по хубав и буен! :P
Нямам идея какво значи дали е породист,но който и ветеринар да го види
много му се радва и казва,че си е джак ръсел,а това че няма родословие-голяма
работа!Без родословие не може ли да е джак ръсел териер?!
Иначе volf1 може ли да качиш снимки на мама?Скоро и аз ще кача на Майло!!! ;D
Поздрави на всички!

#564 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 12:10 PM

ето малко снимки

#565 Потребителят е офлайн   Bilyanaz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 12:14 PM

Бари е на 5 месеца, ваксиниран обезпаразитен, голям дивак, цената му е 700лв , но подлежи на коментар!

#566 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 May 2008 - 08:40 AM

Distan, това, че кучето ти е с родословие може само да те радва, но не считам, че е основание да отричаш тези, които са без такова. Това е като при хората от читави и "качествени", както казваш ти родители, може и да излезне проблемно дете, забравяш за външните фактори и средата, които и да искаме невинаги можем да избегнем. Според мен е важно за какво ти е домашния любимец, очакване да разреши някакъв твой емоционален проблем, да го показваш или да споделиш живота си с него като с равностоен партньор. Важно е колко можеш да дадеш от себе си, а не да размахваш документите му под носа на всички тези хора, които в известна степен са направили компромис със себе си и свободното си време, със злобните съседи и др., за да дадат радост и топлина на домашния си любимец. Иначе поздравлявам и се прекланям пред всички, които са имали смелостта и са дали подслон и любов на който и да е домашен любимец, независимо дали е от зоомагазин, развъдник и най-вече от приют. За последните мога да кажа, че може би са най-истинските от всички стопани, защото са готови да се борят със страховете, а понякога и агресията на своите любимци започнали живота си в не толкова добри условия, а не да ходят по улицата и да развяват етикет колко струва кучето им и какви "Гаранции" им дава родословието им.
User's Signature

Качена снимка

#567 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 10:39 AM

Смятам,че izidra е напълно права!А сега малко снимки:

#568 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 12:42 PM

Хубави са Джаковете,аз писах в темата,преди време че смятам наесен да си взема Джак,обаче в момента се нуждая от мнения относно характера на тази порода кучета.В смисъл, вече се замислям сериозно дали да си взема такова куче,т.к. прочетох че много трудно се възпитават и съответно се чудя дали ще успея да възпитам такова куче.В градинката,в която си разхождам кучето има 3 Джак Ръсели.Единият е голям дивак,той тича като луд и прави страшно много бели и въобще не слуша стопанката си,по тази причина стопанката му го разхожда вече или сутрин много рано или вечер много късно,пък и тя самата признава че просто не е успяла да се справи с възпитанието на кучето си. Другите 2 Джака ги разхожда едно момиче,тях съм ги виждала до този момент само 4 пъти в градинката,направи ми впечатление че тези кучета само с жест изпълняват команди и въобще са много послушни,правят всичко което им каже момичето.Веднъж разговарях с момичето и тя ми каза че е внесла кучетата от Щатите,едното куче е на 4 години,другото е на 5 години,каза ми че ако искам такова куче,трябва да имам страшно много свободно време,че да мога да го възпитам и да постигна послушание само с жест.
Така че моля за мнение относно характера на тези кучета,наистина ли трябва да разполагам с страшно много свободно време,че да мога да възпитам Джак Ръсел ? :blink:

#569 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 02:53 PM

Цитат

Distan, това, че кучето ти е с родословие може само да те радва, но не считам, че е основание да отричаш тези, които са без такова. Това е като при хората от читави и "качествени", както казваш ти родители, може и да излезне проблемно дете, забравяш за външните фактори и средата, които и да искаме невинаги можем да избегнем. Според мен е важно за какво ти е домашния любимец, очакване да разреши някакъв твой емоционален проблем, да го показваш или да споделиш живота си с него като с равностоен партньор. Важно е колко можеш да дадеш от себе си, а не да размахваш документите му под носа на всички тези хора, които в известна степен са направили компромис със себе си и свободното си време, със злобните съседи и др., за да дадат радост и топлина на домашния си любимец. Иначе поздравлявам и се прекланям пред всички, които са имали смелостта и са дали подслон и любов на който и да е домашен любимец, независимо дали е от зоомагазин, развъдник и най-вече от приют. За последните мога да кажа, че може би са най-истинските от всички стопани, защото са готови да се борят със страховете, а понякога и агресията на своите любимци започнали живота си в не толкова добри условия, а не да ходят по улицата и да развяват етикет колко струва кучето им и какви "Гаранции" им дава родословието им.
Здравейте !!!Без лоши чувства но тук е тема на форума за ПОРОДИ -което по себе си означава много -така че вашите изказвания стават безпредметни.Това за стопаните и други не е за тази тема -нали?!

#570 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 02:55 PM

Цитат

osama,това се опитвах да обясня и аз на distan.Но не мога да разбера сега какво разбира под ка4ествена женска?
Ами това го обяснява стандарта на породата-пуснал съм линк по-горе  :palec:

#571 Потребителят е офлайн   osama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 07:50 PM

Цитат

Хубави са Джаковете,аз писах в темата,преди време че смятам наесен да си взема Джак,обаче в момента се нуждая от мнения относно характера на тази порода кучета.В смисъл, вече се замислям сериозно дали да си взема такова куче,т.к. прочетох че много трудно се възпитават и съответно се чудя дали ще успея да възпитам такова куче.В градинката,в която си разхождам кучето има 3 Джак Ръсели.Единият е голям дивак,той тича като луд и прави страшно много бели и въобще не слуша стопанката си,по тази причина стопанката му го разхожда вече или сутрин много рано или вечер много късно,пък и тя самата признава че просто не е успяла да се справи с възпитанието на кучето си. Другите 2 Джака ги разхожда едно момиче,тях съм ги виждала до този момент само 4 пъти в градинката,направи ми впечатление че тези кучета само с жест изпълняват команди и въобще са много послушни,правят всичко което им каже момичето.Веднъж разговарях с момичето и тя ми каза че е внесла кучетата от Щатите,едното куче е на 4 години,другото е на 5 години,каза ми че ако искам такова куче,трябва да имам страшно много свободно време,че да мога да го възпитам и да постигна послушание само с жест.
Така че моля за мнение относно характера на тези кучета,наистина ли трябва да разполагам с страшно много свободно време,че да мога да възпитам Джак Ръсел ? :blink:

Трябва време наистина, но ако го възпиташ правилно после няма да имаш никакви проблеми. Но трудностите са нищо в сравнение със забавлението да имаш Джак.

#572 Потребителят е офлайн   radost1975 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 08:59 PM

някой ще ми каже ли каква порода е този сладур ;)

#573 Потребителят е офлайн   radost1975 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2008 - 09:10 PM

или на тези бебешоци :sedni!:

#574 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2008 - 09:15 PM

Късокосмест фокс териер
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#575 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 03:30 PM

Здравейте!Искам да попитам дали някои от вас е ползвал някаква литература
за отглеждане на кучета от тази порода,аз бая се рових,но не намерих нищо на български  :-
Ако някои има нещо впредвит моля да сподели!
Ще публикувам едни картинки,които мн ме зарадваха надявам се да ви харесат с
тях ви поздравявам за Константин и Елена:

#576 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 03:38 PM

и така....

#577 Потребителят е офлайн   bubaka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 03:41 PM

още.....

#578 Потребителят е офлайн   radost1975 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 07:37 PM

честит празник  :Танц:

#579 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 11:46 AM

Цитат

Цитат

Трябва време наистина, но ако го възпиташ правилно после няма да имаш никакви проблеми. Но трудностите са нищо в сравнение със забавлението да имаш Джак.

Благодаря за мнението,то имам няколко месеца да реша окончателно дали да си взема такова куче,така че със сигурност ще продължа да търся и чета инфо за породата. :blink:

#580 Потребителят е офлайн   izidra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 May 2008 - 08:17 AM

Bubaka, и аз като теб търсих доста литература за породота и то доста преди Джаки да дойде у дома. Накрая си поръчах две книги от Англия /от Италия доставката излизаше по-скъпо/, мога да кажа, че са добри. Иначе как е Майло?? Изпревари ни с един ден за малко да го гледаме ние, защото искахме мъжко, но сега си имаме Джаки и не я сменяме за нищо. Поздрави, тези дни ще пусна снимки на Джаки, същата е като твоя бандит, само че е с бяло петно на муцунката и има повече бяло. Поздрави от нас.
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема