Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#1961 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 21 May 2010 - 08:41 PM

[quote name='vai' date='20 May 2010 - 07:57 PM' timestamp='1274385138' post='819973']
katetol blagodarq mnogo ne se bqh zamislqla otnosno igra4kite!Imame dosta gumeni no az ne se se6tam da mu gi kriq i da mu gi smenqm i nai-veroqtno gubi interes!MNOGO BLAGODARQ 6TE PROBVAM!

Пробвай с пласмасово шише(от безалкохолно) ние сме фен на "каменица" никога не ни умръзва

#1962 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2010 - 05:06 PM

Само искам да добавя за гумените играчки да внимавате с тях, защото моето животинче ми показа как всяка една стърчаща част /например ушички на животинче, крачета и т.н./ биват разфасовани за секунди, а всичко, що се откъсне от играчката, се гълта ... и след това :zz_020: се повръща ...
User's Signature

Качена снимка

#1963 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2010 - 09:42 PM

Някой може ли да ми каже как си храни джакчето,че имам чувството че нашето го прехранваме,всеки ,който го види възкликва-Оуу,не е ли дебел? На 2 месеца и половина е ,а не искам да затлъстява...от глистите ужким се отървахме,така че другаде трябва да търся проблема за големия му тумбак.

#1964 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 11:31 PM

Показване на мнениетоМая Мил, в 26 May 2010 - 07:47 PM, написа:

Някой може ли да ми каже как си храни джакчето,че имам чувството че нашето го прехранваме,всеки ,който го види възкликва-Оуу,не е ли дебел? На 2 месеца и половина е ,а не искам да затлъстява...от глистите ужким се отървахме,така че другаде трябва да търся проблема за големия му тумбак.

Остави какво ти казват хората, следвай съветите на ветеринарния лекар. Ако той ти каже, че кученцето е дебеличко, ще ти препоръча и как да го храниш! Моят левент също имаше доста кръгло тумбаче, докато беше бебе и си изглеждаше тантурест! Мисля, че, ако сте на двуразово хранене /сутрин и вечер/, не би трябвало да има проблем с теглото. Спазвайте и указанията на храната, защото, в зависимост от класа й, се дава различен грамаж за едно и също тегло!
User's Signature

Качена снимка

#1965 Потребителят е офлайн   volokin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 10:08 AM

Показване на мнениетоkatetol, в 26 May 2010 - 09:36 PM, написа:

Показване на мнениетоМая Мил, в 26 May 2010 - 07:47 PM, написа:

Остави какво ти казват хората, следвай съветите на ветеринарния лекар. Ако той ти каже, че кученцето е дебеличко, ще ти препоръча и как да го храниш! Моят левент също имаше доста кръгло тумбаче, докато беше бебе и си изглеждаше тантурест! Мисля, че, ако сте на двуразово хранене /сутрин и вечер/, не би трябвало да има проблем с теглото. Спазвайте и указанията на храната, защото, в зависимост от класа й, се дава различен грамаж за едно и също тегло!

Много добре казано. Нашето е винаги гладно, голям апетит, голямо нещо. Сутрин по-малко,ве4ер повечко. Храним го предимно с гранули, като 2-3 пъти в седмицата се облажва с консерва ве4ер. Щом е на 2 месеца, следователно не го изкарвате и то не може да изразходи достатъчно енергия. Когато започнете да го извеждате ще се нормализира. А и по принцип палетата са си тантурести, на 3-4 месец започват да стават атлетични.

#1966 Потребителят е офлайн   Мая Мил Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 08:42 PM

Ами ние го храним 3 пъти на ден,но ще вземем да му намалим дажбичката ако искаме да имаме добър "атлет",хехе...А иначе само като го взехме преди 2 седмици и нещо ,го водихме на ветеринар,каза,че е с нормално тегло...Засега го храним с гранулки на Педигри джуниър,не че много ги харесва,но ги и смесваме с малко Роял канин или пауч...Но аз си харесвам моя тънтурест дебеланко ;)

#1967 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 10:07 AM

Показване на мнениетоМая Мил, в 27 May 2010 - 06:47 PM, написа:

Ами ние го храним 3 пъти на ден,но ще вземем да му намалим дажбичката ако искаме да имаме добър "атлет",хехе...А иначе само като го взехме преди 2 седмици и нещо ,го водихме на ветеринар,каза,че е с нормално тегло...Засега го храним с гранулки на Педигри джуниър,не че много ги харесва,но ги и смесваме с малко Роял канин или пауч...Но аз си харесвам моя тънтурест дебеланко ;)

на нас пък доктора ни каза да даваме всякакви гранулки, само не Педигри Джуниър :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#1968 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 12:48 PM

Маша почти порасна и вече прилича на голямо Джак-че :mg_062:
Не мога да повярвам колко бързо стана това и как до вчера беше закръглено бебе.
Радвайте се докато са малки защото това време при кучетата минава страшно бързо.

Почти всеки ден сме на поляната зад мола София Сити Център. Събират се около 20 кучовци на така наречената бебешка полянка и е много весело, след 17,30 - 18,00 часа.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1969 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 08:55 AM

Здравейте,
някой знае ли по какво мога да разбера кога периода на разгонване е свършил.Моята Аси днес направи 19 дни но не съм сигурен дали вече и е минало или не :dh_188: .....
User's Signature

Качена снимка

#1970 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 03:29 PM

Показване на мнениетоYanko P., в 29 May 2010 - 09:00 AM, написа:

Здравейте,
някой знае ли по какво мога да разбера кога периода на разгонване е свършил.Моята Аси днес направи 19 дни но не съм сигурен дали вече и е минало или не :dh_188: .....

Закачам се за последното мнение.

На каква възраст се разгониха за първи път вашите джак-чета?
Маша е на 6 месеца и половина и ми се струва че скоро ще се разгони :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1971 Потребителят е офлайн   Yanko P. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 04:28 PM

Показване на мнениетоpacko, в 29 May 2010 - 03:34 PM, написа:

Показване на мнениетоYanko P., в 29 May 2010 - 09:00 AM, написа:

Здравейте,

Закачам се за последното мнение.

На каква възраст се разгониха за първи път вашите джак-чета?
Маша е на 6 месеца и половина и ми се струва че скоро ще се разгони :dh_188:

Аси се разгони няколко дни преди да направи 6 месеца......Бързо се развиваме ние :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#1972 Потребителят е офлайн   SeSo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 30 May 2010 - 03:15 PM

От една седмица вече и ние се разхождаме сутрин и вечер, като вечер сме в парка "Мир и Дружба" до Техническия университет където винаги има с кой да се отдаваме на игра :smile: . Надяваме се редовните разходни да оформят Майло като атлет, защото за в момента е строен като боабаб. На три месеца е и тежи 4,5кг. Храним го единствено и само с гранули на Хилс, та интересно ще ми е да чуя вашите сладури по колко са тежали на тази възраст. Ще се радвам ако някой използва същата храна да сподели дневната си дажба.....

#1973 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2010 - 06:23 PM

:re_037: Привет! Страхотно е, че вече усещате радостите на излизане на разходки с Майло! По принцип разходките с тях са доста забавни, но в началото бият по точки! Не знам другите породи как са, но моят джак беше невероятно забавен в проучването на външния свят, след като най-голямото му приключение преди да започнем да излизаме беше да слезе по стълбите, като се търкулваше от последната! :wub: Със сигурност ще стане атлет, защото движението му ще е повече и ще изразходва повече енергия. А с времето ще започне и да спи по повечко и няма да ви буди рааааано, болезнено рано сутринта :tb_195: . По не при нас беше така - от ежедневно будене в 05,00 - 05,30 ч., сега сме на 08,30 - 09,00 /когато не съм на работа, де, иначе аз си го будя порчето в 07,00/. Колкото до храната - моят съвет е да погледнете отзад на опаковката, там обикновено дават примерни дози спрямо примерно тегло на кучето. Естествено, те се коригират и съобразяват със специфичните нужди на всяко кученце, но все пак дават идея за приблизително количество, което мъника е нормално да изяде. :dog:
User's Signature

Качена снимка

#1974 Потребителят е офлайн   todorak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2010 - 03:07 AM

ей го моя зверр

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

jack-russell terrier dogs for everything

#1975 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 May 2010 - 07:10 AM

Имам въпрос... може да ви се стори МНОГО глупав, но не спира да ме "гризка" отвътре...
Тааа... Джак Ръсел териерите с такива (странни) опашки ли се раждат или се раждат с нормални и се режат?
И още един въпрос... Какво мислите за това кученце;
Прикачена снимка тук е на около 5, 6 месеца
Прикачена снимка тук е на около 3, 4 месеца
Прикачена снимка тук е към 6-ти месец...
Прикачена снимка

Благодаря ви предварително!!!
Като чуя отговора ще разкажа и историята на кученцето :smile: И причината, която ме поощри да задам допитване в този форум.

#1976 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 10:48 AM

Привет!
Кученцата от порода джак-ръсел териер не се раждат с такива "странни" опашки, те се режат в последствие. Това обаче в много държави вече е забранено като нехуманно отношение към животното /както и рязането на уши, между другото,но те не касаят тази порода/.
User's Signature

Качена снимка

#1977 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2010 - 10:51 AM

Здравейте, някой може ли да ми каже колко често могат да се къпят кученцата, че ние Джоджо го къпем горе-долу на две седмици, но бих го къпала и по-често ако не е проблем?
User's Signature

Качена снимка

#1978 Потребителят е офлайн   vitamin1973 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 06:12 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 31 May 2010 - 09:53 AM, написа:

Привет!
Кученцата от порода джак-ръсел териер не се раждат с такива "странни" опашки, те се режат в последствие. Това обаче в много държави вече е забранено като нехуманно отношение към животното /както и рязането на уши, между другото,но те не касаят тази порода/.

На мен категорично ми отказаха да отрежат опашката на Ръсел! Водих го на 4 места - отказаха ми, защото могат да загубят лекарската си практика!
User's Signature

Качена снимка

#1979 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 31 May 2010 - 08:36 PM

Относно кученцето с опашката не ми прилича на джак ръсел даже и по ОпАшкаТА. НО ТОВА МОЖЕ ПО ТОЧНО ДА ГО ПРЕЦЕНИ ВЕТЕРИНАРНИЯ ВИ ЛЕКАР.така по снимка е много относително.

#1980 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2010 - 08:46 PM

Показване на мнениетоvitamin1973, в 31 May 2010 - 04:17 PM, написа:

Показване на мнениетоkatetol, в 31 May 2010 - 09:53 AM, написа:

Привет!

На мен категорично ми отказаха да отрежат опашката на Ръсел! Водих го на 4 места - отказаха ми, защото могат да загубят лекарската си практика!

Аз лично си обожавам кучето с неотрязаната му опашка, дааааже и със щръкналите му ушенца, които не са в стандарта на породата. :wub:

По отношение на къпането ...аз, до колкото знам, не е хубаво кучето да се къпе често. Е, естествено, ако е целия в кал и мръсотия - да, но, честото къпане може да доведе до кожни проблеми. Поне това е, което на мен са ми казвали и аз практикувам така - къпя Джими веднъж на месец, даже и на два с негов си шампоан, а през останалото време - с влажен парцал го обтривам целия, за да не носи целия прахоляк от вън в къщи ...
User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема