Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2001 Потребителят е офлайн   ice_skater Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2010 - 09:32 PM

Здравейте :)
Виждам ,че интересът към породата нараства,което много ме радва.
Моето се казва Ръсел и е на година и шест месеца.

Качена снимка
В момента съм се заела да му търся женска. От София сме и ако има желаещи-ще се радваме да се запознаем :)

Показване на мнениетоYanko P., в 16 June 2010 - 07:24 PM, написа:

Хора кажете как се справяте с постоянният косопад на кученцата.Вкъщи всеки ден по пода и някои мебели се натрупва лек пласт от косми :dh_188: и трябва голямо чистене да пада.Използвате ли от тези четките дето ги продават по зоомагазините да решите кученцето с тях или някакъв друг вариант?

Почти всеки ден и задължително след всяко къпане ,като го извеждам,го реша с най-обикновена четка.Космите не изчезват,но поне намаляват...

#2002 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2010 - 11:03 PM

Показване на мнениетоice_skater, в 22 June 2010 - 09:37 PM, написа:

Здравейте :)
Виждам ,че интересът към породата нараства,което много ме радва.
Моето се казва Ръсел и е на година и шест месеца.

Качена снимка
В момента съм се заела да му търся женска. От София сме и ако има желаещи-ще се радваме да се запознаем :)

Показване на мнениетоYanko P., в 16 June 2010 - 07:24 PM, написа:

Хора кажете как се справяте с постоянният косопад на кученцата.Вкъщи всеки ден по пода и някои мебели се натрупва лек пласт от косми :dh_188: и трябва голямо чистене да пада.Използвате ли от тези четките дето ги продават по зоомагазините да решите кученцето с тях или някакъв друг вариант?

Почти всеки ден и задължително след всяко къпане ,като го извеждам,го реша с най-обикновена четка.Космите не изчезват,но поне намаляват...

Лелееееее клко сте красиви! :ba_025:

Относно космите ние нямаме такав проблем или сме много малки ! Аз го реша ,но примерно 2 пъти в седмицата и немога да кажа че имам проблем с космите!
User's Signature

Качена снимка

#2003 Потребителят е офлайн   kikimoris Икона

Публикувано: 24 June 2010 - 12:48 PM

Здравейте, имах пекинез който наскоро загубих (болна тема).Колкото повече научавам за породата толкова повече искам такова пале.Моля, ако някой има малки за продан нека пише тук или на mail-а ми.Благодаря предварително.

#2004 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 11:28 AM

Здравейте всички,
имам въпрос - лесно ли научихте вашите джакчета да им миете лапите след разходка? Нашия направо полудява, дърпа се, скача, скимти - не ще и не ще! :eg_033: А вече е доста едър и малко трудно го удържам като се разбеснее.
Дали ще свикне с времето или някакъв трик има?
User's Signature

Качена снимка

#2005 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 11:41 AM

Здравейте,

И ние вече си имаме Джакче :))))))))
Броя дните до момента, в който окончателно ще си дойде вкъщи!

Ето го и него :) за сега сме се спряли на името Джаспър

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2006 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 04:47 PM

Честито, radusha! Добре дошли в клуба ... Предстои ви много забава с мъника, когато си го приберете у дома. Дръжте ни в течение - аз лично обожавам всички джакчета по света!!! :af_089:
vani 6366 моят Джими и до сега не обича да му мия лапите - непрекъснато има претенции към водата и не е особено доволен от това, че после трябва да шляпа с мокри крачета! Понякога даже го избива на лудост и почва да тича из целия апартамент, да си джафка и да скача и да се блъска по дивана! Голяма терца е, като го гледаш отстрани! Аз съм си решила проблема с подвижен душ, т. нар. "телефонче" - нали се сещаш за какво говоря. Така, като го хвана за нагръдника и много лесно му измивам лапките! Понякога дори се и подсушаваме, че иначе теракота си сменя десена - на естествени лапички :md_064: . Преди го миех в мивката в банята, но сега тежим 8 килограма и е доста по-сложна процедурата! :wb_052: .
Пожелавам ви успех! Пишете за прогреса на мъника :) :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2007 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 08:23 PM

kaketol, и аз се мъча с душа телефонче, ама нали нашия не понася нагръдник и с мъка го удържам. накрая целия се измокря и трябва да се подсушавабе навсякъде, а не само лапите :ab_041:
абе не че чак такъв проблем, но благодаря за отговора все пак :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2008 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 08:33 PM

ето малко летни снимки от нас :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2009 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 09:32 PM

Vani6366 мног се сладки!

Ние вече излизаме навън :dog:
Ще помля за съвет , понеже почти не го пускам без каишка зашт ме е страх че може и да не го хвана , викам го и като диде му даваме наградка , но ако някои е намерил по ефикасен начин ще помоля да го сподели!
User's Signature

Качена снимка

#2010 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 09:32 PM

Лелееее, какъв строен хубавец е станал ... Не е вече онзи тантурко от първите снимки! Много е красив пу-пу, да не му е уроки! :wub: . Красавец!
User's Signature

Качена снимка

#2011 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 09:34 PM

Показване на мнениетоvai, в 29 June 2010 - 07:37 PM, написа:

Vani6366 мног се сладки!

Ще помля за съвет , понеже почти не го пускам без каишка зашт ме е страх че може и да не го хвана , викам го и като диде му даваме наградка , но ако някои е намерил по ефикасен начин ще помоля да го сподели!

Пускай го на "влачещ" повод, т.е. без да му откачаш повода. Така, ако не дойде, ще ти е по-лесно да го хванеш! За джаковете обаче, колкото по-рано свикнат без повод, толкова по-добре! Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще е да се върне ... Пробвайте, не е страшно :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2012 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 09:40 PM

Показване на мнениетоvai, в 29 June 2010 - 09:37 PM, написа:

Vani6366 мног се сладки!Ние вече излизаме навън :dog: Ще помля за съвет , понеже почти не го пускам без каишка зашт ме е страх че може и да не го хвана , викам го и като диде му даваме наградка , но ако някои е намерил по ефикасен начин ще помоля да го сподели!

ето и 1 снимчица от първата ни разходка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2013 Потребителят е офлайн   vai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 10:01 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 29 June 2010 - 09:39 PM, написа:

Показване на мнениетоvai, в 29 June 2010 - 07:37 PM, написа:

Vani6366 мног се сладки!

Пускай го на "влачещ" повод, т.е. без да му откачаш повода. Така, ако не дойде, ще ти е по-лесно да го хванеш! За джаковете обаче, колкото по-рано свикнат без повод, толкова по-добре! Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще е да се върне ... Пробвайте, не е страшно :ba_025:

Ами ние първите няколко дни така практикувяахме сега като има други кученца го откачаме и тои не смее много да бяга , но мене ме е страх че не винаги когато го викам идва,примерно като се заиграе много и го викна не идва!Иска ми се да се като го викна да идва при мен!
Благодаря много за съвета и с удоволствие приемам още! :rc_036:
И дайте малко снимчици и вие!
User's Signature

Качена снимка

#2014 Потребителят е офлайн   vani6366 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 08:39 AM

Благодаря ви, радвам се че ни харесвате :be_107:
Vai, ама наистина много сте красиви! Още повече се е разхубавил този Теро! продължава да ни е любимец и да сме влюбени в него :wub: качвай повече снимчици, когато можеш :smile:
А за идването, не съм много сигурна в нашия и все още рядко го пускам. Искам да знам, че ще ме слуша поне на 90% и засега работим по въпроса, но нещо бавно става :dry: След последната гонидба с пинчерката през улици, градинки и блокове толкова се уплаших, че сега го пускам само когато сме сами в паркчето и гони топката и така се забавляваме. Знам, че трябва с други кучета да играе, ама за събота и неделя го оставям това, на заградените кучешки полянки. Поне засега е така.
User's Signature

Качена снимка

#2015 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 03:14 PM

Може също така да пробвате с някоя негова мноооого любима играчка! Джимчо си има пристрастие към играчките, издаващи звуци - с такова нещо, където и да е, се връща. Ние така си процедираме! Е, от време на време се гоним, но това се случва, защото той си мисли, че си играем и е много забавно да го гоня! От къде да знае милото, че на мен хич и не ми е забавно ... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2016 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 01:01 PM

Здравейте,

Нашето Джакче вече е при нас :) кръстихме го Джаспър!
Въпреки големия стрес, 600те изминати километра в кашон, липсата на майка му и появата на нови хора е очудващо добре!
Има апетит, пие водичка, бесува, пишка навсякъде и т.н. :)))))) Едно малко дяволче, на което не ти дава сърце да му се ядосаш каквото и да прави.
Притеснявам се само за едно нещо - през нощта към 3:00 ч. повърна 2 пъти жълтеникава пяна!
На сутринта си беше отново игрив и с апетит, няма симптоми за заболяване, но четох за паровирозата и мааааалко ме е страх да не е нещо такова :dh_188: въпреки, че болестта се описва с често повръщане, диария и липса на жизненост и апетит.
Малчо ака 2 пъти вчера нормално..
Как мислите има ли основание да се притеснявам?

#2017 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 02:24 PM

Показване на мнениетоradusha, в 02 July 2010 - 11:06 AM, написа:

Здравейте,

Нашето Джакче вече е при нас :) кръстихме го Джаспър!
Въпреки големия стрес, 600те изминати километра в кашон, липсата на майка му и появата на нови хора е очудващо добре!
Има апетит, пие водичка, бесува, пишка навсякъде и т.н. :)))))) Едно малко дяволче, на което не ти дава сърце да му се ядосаш каквото и да прави.
Притеснявам се само за едно нещо - през нощта към 3:00 ч. повърна 2 пъти жълтеникава пяна!
На сутринта си беше отново игрив и с апетит, няма симптоми за заболяване, но четох за паровирозата и мааааалко ме е страх да не е нещо такова :dh_188: въпреки, че болестта се описва с често повръщане, диария и липса на жизненост и апетит.
Малчо ака 2 пъти вчера нормално..
Как мислите има ли основание да се притеснявам?

Един от основните показатели за здравето на кучето е дали то е жизнено и игриво. Парвовирозата е много тежко заболяване, протича с постоянна диария и повръщане и, за съжаление, не е лечима. Според мен обаче нямаш основание за притеснение, особено щом Джаспър (много сладко име, между другото) е игрив и весел. Възможно е да повръща от храната. Не зная с каква храна го храните, но най-вероятно е различна от тази, с която са го хранили при майката. Освен това е пътувал доста дълго, което ... не на всички кучета понася. Мисля, че няма основание за притеснение, но все пак, наблюдавайте Джаспър два-три дни и, ако повръщането продължи или стане ленив и апатичен, веднага го заведете на лекар! Аз процедирам с моету куче така - щом ме притесни нещо, тичам при ветеринаря, пък ако ще да ме вземат за луда! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2018 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 02:38 PM

Показване на мнениетоkatetol, в 02 July 2010 - 02:29 PM, написа:

Един от основните показатели за здравето на кучето е дали то е жизнено и игриво. Парвовирозата е много тежко заболяване, протича с постоянна диария и повръщане и, за съжаление, не е лечима. Според мен обаче нямаш основание за притеснение, особено щом Джаспър (много сладко име, между другото) е игрив и весел. Възможно е да повръща от храната. Не зная с каква храна го храните, но най-вероятно е различна от тази, с която са го хранили при майката. Освен това е пътувал доста дълго, което ... не на всички кучета понася. Мисля, че няма основание за притеснение, но все пак, наблюдавайте Джаспър два-три дни и, ако повръщането продължи или стане ленив и апатичен, веднага го заведете на лекар! Аз процедирам с моету куче така - щом ме притесни нещо, тичам при ветеринаря, пък ако ще да ме вземат за луда! :db_046:

Ами храним го с гранули "стартер" на Роял Канин. Определено вчера не е бил прехранен, защото в магазина ми казаха, че дневната дажба е 30 гр. на ден, а по-скалата която днес им гледах в интернет е за 90 гр. дневно :ud_009:

#2019 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 02 July 2010 - 10:11 PM

radusha;100-120гр дневно са за възрастно куче :smile:

#2020 Потребителят е офлайн   packo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 11:22 AM

Малко снимки от първото плуване на Маша :mg_062:
В началото малко се стресна от реката, но бързо се окопити и после не можехме да я изкараме от нея, страшно и хареса :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101