Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2261 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2010 - 09:20 AM

Голям е хубавец Арън! Браво! :ba_025: Сигурна съм, че много ще се забавлявате заедно! Само не е хубаво това, че те ръмжи ... Ти трябва да си лидера ... (Казвам ти го от опит, щото в нашата глутница нещо не се получи и сега си бера плодовете от цялата тази история! :ab_041: ). В този форум, на началната страница, има секция "Възпитание, обучение, спорт". Ако искаш, прегледай я - доста интересни и полезни неща има там!
Колкото до пътуването - аз си мисля, че ще го израсте. Джими пътува много още откакто съм го взела, а аз го взех на 40 дена. Повръщаше много и правеше много бели в колата, но сега вече е почти ОК. Много рядко, като пътуваме от София за Варна, се случва да повърне. Иначе обикновено си гледка какво се случва около него или спи.
Може да го пробваш да пътува и в транспортна кутия - ветеринарят ме беше посъветвал да му взема такава и известно време пътуваше в нея (по това време пътувахме доста в чужбина), тъй като така му се създавал конфорт!
Успех! И да поствате повече снимки на хубавеца! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2262 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2010 - 10:19 AM

Показване на мнението1110830, в 02 September 2010 - 03:02 PM, написа:

Krisitd, виждам че гледате няколко кучета на едно място. От доста време ми се иска да взема дружинка на моя кучо, но тъй като той е мъжки, а ми се иска другото куче да е женско, питането ми е как се справяте с мъжките като се разгони някое от женските ви кучета или те всичките са женски.

Здравейте, ние сме женско царство.Качена снимка Обсъждахме да си вземем 1 мъжкар, и именно поради тази причина до сега сме се въздържали. Ако някой гледа мъжки и женски може да сподели опита си тук,аз също се интересувам.

#2263 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 03:02 PM

Приятели, днес Джаспър за малко да умре :dh_188:
В клиниката казаха, че е отровен... така и не знам кой, защо и с какво! Вероятно сутринта без да го видя е изял нещо по пътя което е било или оставено с отрова умишлено или неволно ... не искам да си мисля, че някой от съседите е подхръвлил отрова в двора ни, но и това ми мина през ума!
Малчо сега лежи... геройски остиска дългия път до клиниката и не се предаде, въпреки, че беше почти на оня свят...целия се тресеше, езика му беше отвън с пяна от устата и повръщаше и акаше непрекъснато! Не пожелавам на никого да изпита този ужас, който изживях днес!
Сега вече е добре, биха му 3 инжекции и една система и спря още там да се тресе, дори изправи опашле и се разходи из кабинета.. доктора каза, че няма страшно, ще се управи... сега е гладничък малкия, но трябва да почакаме още 2-3 часа и тогава чак ще си хапне малко и утре пак в клиниката да го видят как е...

#2264 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 03:06 PM

Показване на мнениетоradusha, в 04 September 2010 - 01:07 PM, написа:

В клиниката казаха, че е отровен... така и не знам кой, защо и с какво! Вероятно сутринта без да го видя е изял нещо по пътя което е било или оставено с отрова умишлено или неволно ... не искам да си мисля, че някой от съседите е подхръвлил отрова в двора ни, но и това ми мина през ума!
Малчо сега лежи... геройски остиска дългия път до клиниката и не се предаде, въпреки, че беше почти на оня свят...целия се тресеше, езика му беше отвън с пяна от устата и повръщаше и акаше непрекъснато! Не пожелавам на никого да изпита този ужас, който изживях днес!
Сега вече е добре, биха му 3 инжекции и една система и спря още там да се тресе, дори изправи опашле и се разходи из кабинета.. доктора каза, че няма страшно, ще се управи... сега е гладничък малкия, но трябва да почакаме още 2-3 часа и тогава чак ще си хапне малко и утре пак в клиниката да го видят как е...

Божичко, как може да има такива идиоти на този свят!!! Който и да е дал, подхвърлил, оставил или каквото и да е там с отрова, заслужава да му се натика дълбоко в гърлото, за да може да усети ефекта от собствените си гнусни деяния!!! :eg_033: Побеснявам от такава висша форма кретенизъм - какво, по дяволите!!! - толкова им пречат кученцата не знам!!! Особено домашно отглежданите!!!
Радвам се, че малчо е по-добре сега! Ще му стискаме много много палци и ще му изпращаме много положителни мисли, за да е напълно здрав съвсем скоро!
User's Signature

Качена снимка

#2265 Потребителят е офлайн   asteraki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 04:50 PM

Това е ужасно.Стискаме палци на мъничето да се справи.
Преди 10 години майка ми изгуби по същия начин най-страхотния си приятел -дакел(голям човек беше).
Това е дело на страхлив човек,който не може да се справи с живота сам нужен му е съвет и аз му го предлагам на драго сърце.
Нека опита върху себе си от това,което е забъркал. Със сигурност проблемите ще му свършат.

#2266 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 04 September 2010 - 05:37 PM

Здравейте, много отдавна чета този форум и чак днес се реших да се включа като потребител ;)
От няколко месеца съм тотално разбит собственик на женски Джак ;)))))
Такива са шемети, но това е кучето...
Качвам малко снимки, на лудетината!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2267 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 06:55 PM

Добре дошли във форума!
Джуджанката е прекрасна! И как само ви завиждам за игрите в моретоооо ... Ние само стояхме срещу вълните и ги лаехме, докато накрая едни рибари взеха да ни гледат лошо и си обрахме крушите ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2268 Потребителят е офлайн   kapanec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пчеларство,градинарство,животновъдство и др. тел:0878532677

Публикувано: 04 September 2010 - 07:13 PM

radusha :

Съжалявам за това което сте приживели с Джаспър.По бързо се възтановявайте

Използвайте намордник кога го разхождате на вън .Това с подхвърлянето на отрова в Русе е честа практика.

#2269 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 08:44 AM

Днес сме добре.. играем си, хапем .. в момента ръфаме една шишарка и забелязах, че едно зъбче отдолу ни е паднало :db_046:
Почти няма спомен от ужаса вчера освен, че зеничките му са все още малко по-отворени от нормалното заради лекарствата.
Сега отиваме и при вет-а да ни види и ако трябва да ни изпише някакво лечение...

#2270 Потребителят е офлайн   krisitd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 08:52 PM

Показване на мнениетоradusha, в 05 September 2010 - 06:49 AM, написа:

Днес сме добре.. играем си, хапем .. в момента ръфаме една шишарка и забелязах, че едно зъбче отдолу ни е паднало Качена снимка
Почти няма спомен от ужаса вчера освен, че зеничките му са все още малко по-отворени от нормалното заради лекарствата.
Сега отиваме и при вет-а да ни види и ако трябва да ни изпише някакво лечение...

И от мен бързо възстановяване, дано всичко това се върне на причинителя, боже, как може да има такива болни мозъци!!!
Качена снимкаОще веднъж бързо оздравяване!!!

#2271 Потребителят е офлайн   GaD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 12:07 PM

Привет на всички!

Гледам, че все още няма конкретна дата за среща както и място, затова предлагам да се даде предложи едно място, дата и час и да видим какво ще стане...? Другия вариант е да се пусне една анкета (с времетраене около 1 седмица) с 2-3 възможни отговора и гласуването ще си покаже :)

Ние ходим на парка пред УНСС и даже май се запознахме с Майло, ако не греша!

#2272 Потребителят е офлайн   _Valentina_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 07:39 PM

katetol ,Благодарим много за комлимента :)
Опитваме се вече и ръмженето намалява..Дано започне да разбира кой командва че много взе да си позволява.Ще прегледам раздела за обучение и възпитание.
Сега по малко го возим в колата за да не го тормозим,но все пак по-малко го качваме.Преди 2 дни го водихме на плаж.Беше много забавно.Когато отидохме той незнаеше сякаш как да си игаре.Но като тръгнахме да тичаме и да му хвърляме една тенис топка,видя че пясъке под него мърда/хвърля го зад него с лапи,като бяга/ и като взе да го\"хапе\" да рови,много си игра,бягаше,гонеше ди топката и камъчета във водата..Много се заплесва още по други хора и кучета и немога да го пускам,защот ходи при хората и досажда много,а някои ги е старх и т.н. а незнам как до го оюча от навика да скача и да ближе всеки.Някои мислят че иска да ги захапе е рои не хапе много е добричък ,но е бурен и енергичен и ги плаши.. и трябваше и аз след него да бягам-беше с една от тези разтегателните каишки-3м..но и мен ме поизмори доста :Д

Прочетох,какво се е случило на горкия Дяспур..УЖАС!!Как може да има такива хора?!Как им дава сърце да си помислят дори да отнемат нечии живот,било то и на живойнка?!Които и да е бил рано или късно ще си получи заслуженото.Господ си знае работата и гледа..
Добре че слиния герои се е справил макар да е още толкова муничък.Дано е цече напълно здравичък и отнова да подтичва между вас.:)
Видях че сте от Пловдив,къде по точно се разхождате и предполагате че е лапнал това което го е отровло,кой квартал?И ние сме от Пловдив и докато още живеех в България и илизах да разхождам пинчерката ни,много се страхувах от подобни подхвърлени неща,а и чувах за такива случеи около нашия квартал и за това питам.

Добре дошъл/а и на djafka!:)Страхотно кученце си имате.Много е сладка!!:)

Ето малко снимки и от нашия плаж:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2273 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 08:09 PM

Хах, много е готин този Арън :ba_025: ... Буболече мече! Да е жив и здрав! Ама, без да искам да те отчайвам, Джими все още не може да се отучи от тези вредни навици, та сега ходим да се разхождаме САМО на безлюдни места и на тези, които са опрелени от общината за разхождане на кучета. В последно време забелязвам, че хората започнаха много, много да не го интересуват, особено ако вниманието му е заковано в любимата му играчка, която аз предвидливо съм извадила от "раницата за разходки" ... Когато играчката му е в ръцете ми, нищо друго не го интересува и така се разминаваме с хората.
User's Signature

Качена снимка

#2274 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 08:48 PM

Показване на мнението_Valentina_, в 06 September 2010 - 07:44 PM, написа:

Прочетох,какво се е случило на горкия Дяспур..УЖАС!!Как може да има такива хора?!Как им дава сърце да си помислят дори да отнемат нечии живот,било то и на живойнка?!Които и да е бил рано или късно ще си получи заслуженото.Господ си знае работата и гледа..
Добре че слиния герои се е справил макар да е още толкова муничък.Дано е цече напълно здравичък и отнова да подтичва между вас.:)
Видях че сте от Пловдив,къде по точно се разхождате и предполагате че е лапнал това което го е отровло,кой квартал?И ние сме от Пловдив и докато още живеех в България и илизах да разхождам пинчерката ни,много се страхувах от подобни подхвърлени неща,а и чувах за такива случеи около нашия квартал и за това питам.

Ами ние живеем на няколко километра от Пловдив в едно малко градче.. иначе в Плд най-често се разхождаме на гребната база...
Джаспър вчера пак отнесе 3 инжекции и една система за прочистване на организма, но си струваше да потърпи още малко, защото днес е отново игрив, следобеда се разходихме и из гората :) има щастието да живее на метри от Родопите и да щъка в свой терен..
Все още се изморява доста бързо и е много по-сънлив от нормално, също така има разстройство, но вета каза, че е нормално и даже е добре да има за да се освободи по-бързо от токсините с които е натъпкан :(
Иначе сме си добре... оживяхме :ba_025: Скоро ще го пращам на училище и ще държа да го обучат да не яде нищо от земята и изобщо дадено му от чужд човек.!

#2275 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 09:06 PM

Бравос!!! :be_107: Супер, че Джаспър е вече почти здрав! А аз все още не мога да си обясня злобата на хората! Май е вярна онази мисъл: "Колкото повече опознавам хората, толкова повече заобичвам кучето си!!!".
А ето две снимки и на моето най-обично ... :wub:
Прикачена снимка:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2276 Потребителят е офлайн   djafka Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Спорт и йога.

Публикувано: 06 September 2010 - 11:55 PM

Благодаря на всички за поздравите. Аз съм момче от Варна, а никнейма не е името на кучето, просто така и казвам от време на време на Амбра, нали се сещате когато си глезите кучето си го наричате някак си с различни имена /поне при мен е така/. Малката вече е почти на 6 месеца, снимките са от преди два месеца. Взех я от Сърбия, пристигна със самолет до Варна. Критични бяха първите 2 седмици - пишкане навсякъде, скимтене, спане и неспане :) по никое време. Преодолее ли се това значи ще го бъде стопанинът!!! Само първата вечер и дадох бонус :) спа в леглото, но от следващият ден я научих да спи в леглото си. Щом си лягахме я слагах в нейното легло и така по много пъти/до 20/ докато заспи, казвах и "тук" многократно и се получи, сега спи само в него и сама го търси. Пишкането спря за около месец, почти денонощни усилия, силно влияние имаше командата "не" или "не тук" "а тук" - съответно банята. Хапането е проблем, само да отбележа никога не е късала дрехи, тапети и чехли, само един кабел изгоря ама аз съм си виновен. Хапането почти спира, все още има няколко млечни - да знаете всички новаци - играчките му е майната, всякакви, колкали, гумени, ядящи се и т.н. Научих я да взема предмети, за съжаление не ми ги носи винаги когато и казвам "донеси", какво ли не съм пробвал и не та не ;))) дайте съвет /пробвал съм и вксуни награди/. Изключителни любвеобвилна е, много се радва слуша ме навън, когато бягам е до мен. Искам да попитам всички Вас, какво е отношението на джаковете към другите породи? Амбра е много страхлива към големите кучета и проявява известна агресия ако са настъпателни, как можем да го преодолеем това?

ПС: Катенол, голяма сладурана е твоето съкровище, с тези уши е направо разбивач ;)))

Моля ако има някой от Варна и иска да се засечем с кучетата в морската например, да драсне ред.

Поздрави на всички

#2277 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 11:58 AM

Показване на мнениетоdjafka, в 07 September 2010 - 12:00 AM, написа:

Благодаря на всички за поздравите. Аз съм момче от Варна, а никнейма не е името на кучето, просто така и казвам от време на време на Амбра, нали се сещате когато си глезите кучето си го наричате някак си с различни имена /поне при мен е така/. Малката вече е почти на 6 месеца, снимките са от преди два месеца. Взех я от Сърбия, пристигна със самолет до Варна. Критични бяха първите 2 седмици - пишкане навсякъде, скимтене, спане и неспане :) по никое време. Преодолее ли се това значи ще го бъде стопанинът!!! Само първата вечер и дадох бонус :) спа в леглото, но от следващият ден я научих да спи в леглото си. Щом си лягахме я слагах в нейното легло и така по много пъти/до 20/ докато заспи, казвах и "тук" многократно и се получи, сега спи само в него и сама го търси. Пишкането спря за около месец, почти денонощни усилия, силно влияние имаше командата "не" или "не тук" "а тук" - съответно банята. Хапането е проблем, само да отбележа никога не е късала дрехи, тапети и чехли, само един кабел изгоря ама аз съм си виновен. Хапането почти спира, все още има няколко млечни - да знаете всички новаци - играчките му е майната, всякакви, колкали, гумени, ядящи се и т.н. Научих я да взема предмети, за съжаление не ми ги носи винаги когато и казвам "донеси", какво ли не съм пробвал и не та не ;))) дайте съвет /пробвал съм и вксуни награди/. Изключителни любвеобвилна е, много се радва слуша ме навън, когато бягам е до мен. Искам да попитам всички Вас, какво е отношението на джаковете към другите породи? Амбра е много страхлива към големите кучета и проявява известна агресия ако са настъпателни, как можем да го преодолеем това?

ПС: Катенол, голяма сладурана е твоето съкровище, с тези уши е направо разбивач ;)))

Моля ако има някой от Варна и иска да се засечем с кучетата в морската например, да драсне ред.

Поздрави на всички

Здравей,

Джаспър се разбира перфектно с големи кучета :) един от най-добрите му приятели е мъжки алабай, който тежи поне 60 - 70 кг и си играят по много смешен начин хихих бях качвала снимки, в някои от предните страници можеш да ги видиш.
Може би трябва да и покажеш, че голямото куче не е заплаха.. да го погалиш или да я насърчиш да го приеме без страх.. или може кучетата с които е имала контакт да не са били социализирани и да ги е усетила като заплаха.. нека някой от по-опитните да каже..

#2278 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 12:13 PM

Показване на мнениетоdjafka, в 06 September 2010 - 10:00 PM, написа:

Поздрави на всички

Ааа, мерси, мерси ... И аз мисля, че с тези уши е разбивач на женски сърца, нищо, че не са му в стандарта на породата! :ab_041:
Между другото, аз бях във Варна, но днес си тръгвам, иначе можеше да ги срещнем - той е луд по всякакъв вид кучета - малки, големи, не отбира. Обожава игрите с тях. Само от време на време, не знам по какъв повод, проявява агресия към кучета, избрани на случаен принцип... Тяхна си работа! И не е толкова дисциплиниран, като вашата госпожица ... Което си е моя грешка - аз го разлигавих твърде много от първия ден, в който го взех! Другия път, като дойда във Варна, ще пиша, за да ги съберем, ако нямаш нищо против! :dog:
User's Signature

Качена снимка

#2279 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 02:40 PM

Показване на мнениетоradusha, в 04 September 2010 - 03:07 PM, написа:

Здравей Radusha,
разбирам много добре какво сте преживяли. Ужасно е! И Джоджо беше натровен от нещо в началото на август. По същия начин се тресеше и му течаха лиги от устата и беше страшно отпуснат. Много се бяхме изплашили. Сложиха му 4 инжекции и се закрепи, но след няколко дни пак получи същата криза. Пуснаха му кръвни изследвания, които потвърдиха, че е натровен и ни изписаха лекарства, които трянваше да му даваме 16 дни. Миналата седмица му правиха пак кръвна картина, за да видим дали е ималио ефект лечението. Пооправил се е, но не напълно и ни предписаха да му даваме още известно време лекарство, което е на билкова основа. И така още се лекуваме, но докторите казаха, че си е доста опасно и че е хубаво че сме го завели навреме.
Дано Джаспър е добре вече, но ви съветвам да му пуснете една кръвна картина, ако не му е правена.
User's Signature

Качена снимка

#2280 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 03:24 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 08 September 2010 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоradusha, в 04 September 2010 - 03:07 PM, написа:

Здравей Radusha,
разбирам много добре какво сте преживяли. Ужасно е! И Джоджо беше натровен от нещо в началото на август. По същия начин се тресеше и му течаха лиги от устата и беше страшно отпуснат. Много се бяхме изплашили. Сложиха му 4 инжекции и се закрепи, но след няколко дни пак получи същата криза. Пуснаха му кръвни изследвания, които потвърдиха, че е натровен и ни изписаха лекарства, които трянваше да му даваме 16 дни. Миналата седмица му правиха пак кръвна картина, за да видим дали е ималио ефект лечението. Пооправил се е, но не напълно и ни предписаха да му даваме още известно време лекарство, което е на билкова основа. И така още се лекуваме, но докторите казаха, че си е доста опасно и че е хубаво че сме го завели навреме.
Дано Джаспър е добре вече, но ви съветвам да му пуснете една кръвна картина, ако не му е правена.

Ох ужас.. съжалявам и за Джоджо, наистина е голям ужас да видиш такова беззащитно и невинно същество в такова състояние.. надявам се и двамата да се възтановяват и повече никога да не им се случват подобни неща :(
Много ме изплаши с тези повторни пристъпи, защото аз тази вечер заминавам по работа извън страната и ще се върна чак в неделя.. ужас, дано не се повтори докато ме няма :ud_009:

При вас хранително натравяне ли беше или нещо друго? При нас е отравяне с отрова.. най-вероятно с бързо действаща миша отрова, поне така ми казаха в клиниката! Джаспър не беше отпуснат, ами по-скоро скован... и се тресеше като от гърчове и от устата му не излизаха лиги, ами пяна :(. Лекарства не са ни изписали, биха му около 8 инжекции за 2 дни, система глюкоза и още някаква друга първия ден.. Ветеринаря ни е много добър и вярвам, че каквото е трябвало да се направи е направено, но все пак като се върна ще отидем пак да питаме за кръвен тест.

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни