Dog.bg Форуми : Джак Ръсел териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (275 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Джак Ръсел териер

#2861 Потребителят е офлайн   merry_ny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2011 - 09:20 PM

[quote name='katetol' date='05 March 2011 - 02:21 PM' timestamp='1299327681' post='921819']
Джак Даниелс, чудесно е, че Ви има, та да ни каже някой най-накрая какви са и какви не са кучетата ни! Просто не зная как сме успели да просъществуваме в заблудата си преди Вашата поява!
Всеки един от нас във форума е наясно, че кучетата не са с доказано родословие, което е гаранция за породата, а всичко останало е -подобно. НО ... Всички наши кучета носят характеристиките на породата. Ако сте толкова запознат с кинологията (аз нямам претенции да съм, но съм чувала някои неща), би трябвало да ви е ясно, че породни характеристики се търсят дори в кучета, които са 100% доказани мелези, като по типичните белези на породи, кръстоска от които е, се определя и предполага какъв би бил характерът. Е, колкото и нечистопородни да са животните ни, няма начин да не търсим типичните прояви на характера им. В най-лошия случай те са джак ръсело-подобни, ако нямат доказано родословие.
Освен това, ако нямате нещо позитивно, което да кажете, можете просто да подминавате тази страница и да не я отваряте и четете! Моля, не разваляйте удоволствито ни да общуваме помежду се със злобните си забележки!
Благорадя Ви предварително!

Жалко, че няма LIKE под коментара!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#2862 Потребителят е офлайн   poluno6t Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 08:19 PM

Хора моля за отговор,
Възможно ли е кученцето ми да пишка и ака нарочно вкъщи?
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.
Вече почнах да си мисля че е нарочно, колкото и налудничево да звучи

#2863 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 08:31 PM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 12 March 2011 - 08:19 PM, написа:

Хора моля за отговор,
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.

Не искам да се меся в чуджи теми, но понеже видях въпроса ще отговоря . . . предполагам става дума за малко куче, което отскоро излиза и тн., ако е така, то със сигурност не го прави нарочно, трябва повече време!
User's Signature

Качена снимка

#2864 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоpoluno6t, в 12 March 2011 - 06:19 PM, написа:

Хора моля за отговор,

До колкото си спомням, кученцето е на около 5-6 месеца, което означава, че все още е бебенце. Надали го прави нарочно, въпреки че има и такава вероятност, която е много малка. Ако страда от липса на внимание или има нещо, за което, според нея, следва да бъдете наказани, може нарочно да свърши биологична нужда вътре, но то би било спорадично, а не като практика.
Кучетата са различни по отношение привикване към хигиенните си навици. Чела съм за много кучета, които за една седмица са научили къде да си "вършат работата". При нас обаче случаят далеч не беше такъв и до към 8-9 месечна възраст имахме случаи на "миниран" район.
Това, което аз бих предложила като стратегия е, ако имате възможност, да извеждате беборанка по-честичко навън, през 2-3 часа и, когато си свърши работата, да я похвалите и да й дадете наградка. Ако направи беличка вкъщи, скарайте й се и се опитайте да я игнорирате за няколко минути. Така малката ще разбере кое е хубаво и кое не ... или с други думи, ще започне да се придържа към това, което ще й донесе наградка - изхождането навън. По принцип, кучовците, докато са бебета, пишкат почти след всяко събуждане. Когато взех моя дзверун и след първата седмица си мислех, че до края на живота си ще имам един дрисльо вкъщи, се свързах с хората, от които го взех и те ми препоръчаха да го извеждам след всяко събуждане. Пробвайте, дано да имате успех! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2865 Потребителят е офлайн   just_charlie Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 10:36 AM

здравеите и от мен :db_046: ето го и моя пикльо на 3 месеца е и все още се учи да пишка на правилното място :smile: но с времето ще се научи :smile: а искам да попитам нормално ли е толкова малък даа се е разгонил?Защото съм чела че започват от 5-6 месец да проявяват интерес

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2866 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 12:01 PM

Това не е разгонване това са рефлекси. Нормално е.

#2867 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 03:31 PM

Здравейте мили хора,

Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.

Благодаря Ви :re_037:

#2868 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 05:43 PM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 14 March 2011 - 01:31 PM, написа:

Здравейте мили хора,

Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.

Благодаря Ви :re_037:

Здравейте и добре дошли!
Точно вчера гледах по Animal Planet предаване за подготовка и приемане на новия член от семейството, т.е. на кученцето. Безкрайно съжалявам, че се съм го гледала преди две години и малко, когато взех моята любов. Безкрйно много се впечатлих от това колко на сериозно приемат американците отговорността, която влиза в домовете ни заедно с малкия бебок. Едно от нещата, които бяха препоръчани беше, да се вземе от старото му място някаква вещ, която да му напомня за мама, защото, въпреки че са кученца, те са си и бебенца и също като нас страдат от раздялата. Препоръчва се да се устрои негово кътче, където да са му играчките и където да спи /мисля даже, че показаха нещо като транспортна клетка, но по-голяма/ и което би помогнало при изграждането на хигиенните навици, тъй като кученцата не вършат биологичните си нужди там, където спят. Другите трикове са бебока да не се храни непосредствено преди лягане, а в по-ранния следобед /към 17.00-18.00 ч./, за да не се събужда през нощта и да плаче, защото иска да отиде до тоалетна. Освен това, може би най-важният и полезен съвет беше, кученцето физически да се измори преди лягане - час, час и нещо преди лягане активни игри, така че, да се измори и да спинка, без да плаче за внимание. Може също да му напълните бутилка с топла вода и да я увиете в кърпа - така ще се гушка в нея. Ако не смятате кучо да спи при вас до края на живота си, не го пускайте в леглото си - имайте търпение една-две вечери да поскимти и да свикне на самостоятелност. В противен случай /казвам го от личен и нагледен опит/ кучето ви ще спи при вас и няма да има земна сила, която да го изхвърли от леглото ви. С две думи - сега, когато е мъничко и сладичко, не му позволявайте да прави неща, които по-късно, когато порастне, няма да са разрешени! Повярвайте, няма да разбере защо е така!
Ами, друго не се сещам! Сигурна съм, че още хора ще ме допълнят, така че да сме ви напълно полезни!
Поздрави и пожелания за безброй щастливи моменти с мъника! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2869 Потребителят е офлайн   dora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 06:44 AM

Джуст , сладък бебок имаш.
Мия,пусни снимчица на твоето бижу.
Писах го вече и сигурно е досадно да се повтарям , но го правя само за да дам кураж.
Трябва много търпение.
Майло се чудише къде да пишка само първите два пъти и след това несгреши нито веднъж.
Давам му много награди .
Вече е на 5 месеца / или по-точно едва на 5 е / и мога да кажа смело ,че знае кое къде се прави.
Сутрин неостисква до извеждането ,но бяга на стелката в банята и после като стрела към кухнята и мястото на купата с наградите- хитрушко ми е той.
Времето се оправя и ще следват прекрасни мигове на игри.

#2870 Потребителят е офлайн   Жанет Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:09 AM

Привет от нашата маймунка Качена снимка аз се връщам да чета Качена снимка

Франки

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2871 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 11:10 AM

Katetol, Dora, благодаря за любезното посрещане и съветите.
И аз съм на мнение, че не трябва да се допуска да спинка в нашите легла.Проблема е там, че тя почти успява да се качва сама. Издебва детенце да запи и издрапва в нейното легло защото е по ниско. :ab_041: Иначе се мъча да реша проблема като дърпам кошчето на Мия до нашата спалня за да усеща присъствие и така поспахме снощи. Иска и на диваните да се качва при нас и плаче ако не я вземеш.Абе изобщо малка хитруша. Иначе играчки има много и някои си ги познава вече. Каква е нормалната възраст на която трябва да започна да се опитвам да я уча на разни неща чрез наградка ? Що се отнася до ходенето по нужда съм се запасила с непромокаеми пелени и ги сменям, постелени са до кошчето и , но не всеки път ходи атм, а по голяма нужда никога. :smile: Та как да я подтикна и тази работа да върши там? Сега ще се опитам да кача снимка, стискайте палци :ba_025:

#2872 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 11:17 AM

Успях..можете да я видите в Галерия :be_107:

#2873 Потребителят е офлайн   apetrushinova Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 11:19 AM

Показване на мнениетоLittle_mia, в 15 March 2011 - 11:10 AM, написа:

Katetol, Dora, благодаря за любезното посрещане и съветите.
И аз съм на мнение, че не трябва да се допуска да спинка в нашите легла.Проблема е там, че тя почти успява да се качва сама. Издебва детенце да запи и издрапва в нейното легло защото е по ниско. :ab_041: Иначе се мъча да реша проблема като дърпам кошчето на Мия до нашата спалня за да усеща присъствие и така поспахме снощи. Иска и на диваните да се качва при нас и плаче ако не я вземеш.Абе изобщо малка хитруша. Иначе играчки има много и някои си ги познава вече. Каква е нормалната възраст на която трябва да започна да се опитвам да я уча на разни неща чрез наградка ? Що се отнася до ходенето по нужда съм се запасила с непромокаеми пелени и ги сменям, постелени са до кошчето и , но не всеки път ходи атм, а по голяма нужда никога. :smile: Та как да я подтикна и тази работа да върши там? Сега ще се опитам да кача снимка, стискайте палци :ba_025:

Привет и от мен :)
При нас отначало беше доста трудно с ходенето до тоалетна, обаче с подходящи наградки всичко става. Първо опитах на пелена с капки, все й беше тази дали има или не. Накрая направих така - попивах малка част от пикото и акото на вестник и го оставях върху други вестници там, където преценя че искам да ходи. И така доста бързо се научи. Другото много важно според мен е, да не оставях постелките или вестниците близо до мястото където спи ! От време на време може да се случи да се изпуска близо до кошчето, но по голяма нужда да е по-далаче, сигурно и затова не иска да ползва постелките - чистници са кучовците и не искат да им мирише близо до креватчето или до храната :) Има си една цяла тема за хигиенните навици - на мен супер много ми помогна :)
От началото на месеца излизаме и на разходки, вече по голяма нужда само навън, но се изпускаме да пишкаме и вътре :)
Иначе обезопасете хубаво подове и неща, че редовно вадя какви ли не неща от устата - даже кабърчета :)
User's Signature

Качена снимка

#2874 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:44 AM

Показване на мнението^JOJO^, в 08 March 2011 - 12:37 PM, написа:

Здравейте,
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?

Здрасти,
Май за първи път се отбивам в тази тема, макар че кучо е точно горд джак. Той е на една година и половина и е кастриран откакто навърши една година. Взехме това решение, без да има някакви медицински причини. Решихме, че е по-добре за него и после за нас. Кастрацията премина безпроблемно - на следващия ден бяхме на разходка. Нравът на кучето не се променя. Не очаквайте, че ще стане послушно ангелче. Пак си остава див джак - пъргав, игрив, на моменти скандалджия, забавен. Но - спира да тича по кучки, понася срещите с тях съвсем нормално, те започват повече да го харесват и да го предпочитат за компания пред някой друг подивял за секс пич, маааалко се успокоява, не е така нервен, по-малко, почти никак, се кара вече с другите мъжкари, те не го приемат като конкуренция. Не се страхувайте от кастрацията. Тя според мен носи само ползи. Достатъчно нещастни и бездомни кучета има навън.

#2875 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 12:02 PM

Качена снимка Качена снимка

#2876 Потребителят е офлайн   Little_mia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 09:33 AM

apetrushinova,

Благодаря.Преместих пелената далеч от храната и креватчето.Дано това да помогне.Все още не иска да яде гранули и консерва и хапва само пилешко месо и мляко, а сърце не ми дава да я оставя гладна.дано да не съжалявам после.Тази сутрин пак я хванах в легълцето на детенце, спинкаше като бебе :ab_041: Как да я отуча да се качва там като вече може сама. И още нещо , бихте ли ми казали на какви игри си играете с вашите кучовци? Искам да е нещо образователно, но не ми идва на ум.

Лек ден на всички :wb_052:

#2877 Потребителят е офлайн   ^JOJO^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2011 - 01:47 PM

Показване на мнениетоiamphand, в 15 March 2011 - 11:44 AM, написа:

Показване на мнението^JOJO^, в 08 March 2011 - 12:37 PM, написа:

Здравейте,
обмисляме варианта за кастрация на Джоджо, тъй като е много активен сексуално спрямо кревата си и постоянно си прави инфекции на пикочните пътища.
Какво мислите по въпроса, че ни е много трудно да вземем решение?!?

Здрасти,
Май за първи път се отбивам в тази тема, макар че кучо е точно горд джак. Той е на една година и половина и е кастриран откакто навърши една година. Взехме това решение, без да има някакви медицински причини. Решихме, че е по-добре за него и после за нас. Кастрацията премина безпроблемно - на следващия ден бяхме на разходка. Нравът на кучето не се променя. Не очаквайте, че ще стане послушно ангелче. Пак си остава див джак - пъргав, игрив, на моменти скандалджия, забавен. Но - спира да тича по кучки, понася срещите с тях съвсем нормално, те започват повече да го харесват и да го предпочитат за компания пред някой друг подивял за секс пич, маааалко се успокоява, не е така нервен, по-малко, почти никак, се кара вече с другите мъжкари, те не го приемат като конкуренция. Не се страхувайте от кастрацията. Тя според мен носи само ползи. Достатъчно нещастни и бездомни кучета има навън.

Хубаво е да чуем положителен опит от кастрация на мъжки джак. Малко ме притеснява мен визията на органите му след като му извадят тестисите. На вашето куче оставихте ли му торбичките или ги премахнахте заедно с тестисите?
Много странно, но Джоджо е е вече на година и три месеца и до сега не е проявявал интерес към женко куче. Очевидно има сексуален нагон, но женските не го вълнуват, клеца си кревата. В неделя бяхме в парка с разгонена женска джак ръселка, а Джоджо дори не я подуши, никакъв интерес. Мен това не ме притеснява, защото по-добре така, отколкото да ми бяга в търсене на женска, но все пак го намирам за странно.
User's Signature

Качена снимка

#2878 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 01:20 PM

Нищо страшно няма във визията. Торбичките остават, но изчезва съдържанието им. Остават празни, свити, малки и постепенно се прибират все едно никога не ги е имало. Извинявайте за профанското описание, но те (торбичките) не се отрязват и отстраняват. Прави се разрез и се маха "съдържанието им". В началото има няколко шева, конците се махат след няколко дена или седмица, не помня вече. И край. След месец-два няма ни белег, ни следа. Нямате грижата за лудия му нагон, имате по-спокойно и обичливо куче. А защо Вашият Джоджо не обръща внимание на женските, нямам никаква идея. Нашето хайванче преди да бъде кастрирано бягаше като щуро само да подуши, че е минавала женска. Както си се разхождаме, той отвързан, и хукваше нанякъде. Намирал съм го далече-далече край някоя мадама. Сега няма такива неща.

#2879 Потребителят е офлайн   radusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 05:13 PM

Показване на мнението^JOJO^, в 16 March 2011 - 01:47 PM, написа:

Много странно, но Джоджо е е вече на година и три месеца и до сега не е проявявал интерес към женко куче. Очевидно има сексуален нагон, но женските не го вълнуват, клеца си кревата. В неделя бяхме в парка с разгонена женска джак ръселка, а Джоджо дори не я подуши, никакъв интерес. Мен това не ме притеснява, защото по-добре така, отколкото да ми бяга в търсене на женска, но все пак го намирам за странно.

Обяснението според мен е едно - не се определя като куче, а като част от човешката глутница. Това може да е породено от факта, че общува повече с хора и по-малко с кучета.
Аз познавам и други такива случаи. Нормално е даже да имат полов нагон към хора.. малко смотано звучи, но една моя позната постоянно се оплаква от мопса им, който си "работи" в/у крака й :ab_041: , а женските кучета тотално ги игнорира!
Това го пише и в книжките за обучение на кучета...

#2880 Потребителят е офлайн   Kaya-akula Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 07:33 PM

Ето най-сетне малко снимки и от нас (вече хронологично :) ) Йоркито е нейният бъдещ "съквартирант" , а бигъла много добър приятел , с който се сцепват от игра! Уви изчезнали са ми бебешките й снимки , но се надявам , че ще ги намеря!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (275 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144