Джак Ръсел териер
Публикувано: 17 March 2011 - 08:47 PM
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:45 AM, написа:
Sorry ,za grubia ezik ama vse niakoi triabva da go kaje!
Tova ne zna4i,4e triabva da sperete da obi4ate va6ite ,,jack rusell-i''
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:49 AM, написа:
Jack daniels, в 05 March 2011 - 08:57 AM, написа:
Мод: Пишете на кирилица!!!
Ти си яко ограничено парче! Според мен трябва малко да се замислиш преди да дръстиш глупости , защото ДЖРТ имат стандарт едва от 1999-2000 година и между другото по-външни белези , моето куче (предполагам и на доста други тук) отговаря на повечето въпреки , че няма родословие ( казвам повечето ,защото не е порастнало). О, и по навици си прилича на всички джак ръсели , които съм виждал (родословни или не). Попринцип изобщо не ме ебе за родословия и тн. , важното е кучето да те радва и да си го обичаш ! Такива като теб си избиват емоционалните липси по този начин , не си струва някой да ти се дразни ,защото здравомислещите разбират , че си злобно комплексарче , което си дава "капацитетното" мнение , само и само да си начеше озлобеното его ! НЕ СИ НИКОЙ , ЧЕ ДА КАЗВАШ НА ХОРАТА КАК ДА СИ КРЪЩАВАТ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ! Ай със здраве ! Дано тези мнения са само уклон на иначе симпатичният ти характер (съмнявам се).
ПС. съжалявам , че чак тук отговарям , но - форум знаете как е ;)
Публикувано: 18 March 2011 - 11:04 AM
Kaya-akula, в 17 March 2011 - 05:33 PM, написа:
Много е хубава тази Кая,много ми харесват тези краски при Джаковете!!!Относно стандартите ... тези кучета са създадени за ловуване, предимството при тях е техните ловни умения , а не тези външни белези на преден план. Друг е въпроса ,че ние си ги гледаме като домашни любимци и се радваме на тяхните лудории!!! А бандата на "Kaya-akula" е чудна :)))
Публикувано: 18 March 2011 - 12:33 PM

Публикувано: 18 March 2011 - 01:25 PM
Публикувано: 18 March 2011 - 01:59 PM
iamphand, в 18 March 2011 - 01:25 PM, написа:
и аз така разбрах ... само против изгаряне ;)
Публикувано: 18 March 2011 - 03:06 PM
just_charlie, в 18 March 2011 - 10:33 AM, написа:

http://animal.discov...ck-russell.html
ДРТ може да имат чувствителна кожа, така че не е лоша идея да ги мажете със слънцезащитен крем през лятото

Публикувано: 21 March 2011 - 10:27 AM
Little_mia, в 14 March 2011 - 03:31 PM, написа:
Радвам се, че попаднах на този форум и успях поне малко да се подготвя за пристигането на нашето бебе в къщи.
Тя се казва Мия и е на 48 дни.Доста е капризна спрямо храната и се чудя с какво да я храня. Хапва само от ръка, но го отдавам и на факта, че е при нас само от три дни.Плаче постоянно и иска да се гушка. Притеснявам се да не я науча на лоши номерца.Приемам всякакви съвети за това как да я успокоя, забавлявам, храня, приспивам.
Благодаря Ви

Тук сме да си помагаме нали?
Аз ще се опитам да ти преразкажа моят опит:
Взех малката крокодила на 60дни, първата вечер беше кошмар - постоянно скимтене и видим страх от тъмното и самотното.
Затова само първата вечер я гушнах в леглото за да се успокои, ноооо до първата вечер!
След това направих специално място за нея, пухкаво легълце и около него постелка за играчките и за храната. Всяка вечер имаше скимтене, ставане от легълцето и, желание за близост, но винаги казвах твърдо - "НЕ ТАКА" или "НЕ" и я поставях в специалното и легълце с мили думи и примерно "ДА", "ТУК" и галене, даване на наградка или няколко минутно галене. Така седмица и половина - почти не съм спал, научи се и вече не ставаше от легълцето.
Постепенно разбра, че думите "НЕ" са за нещо лошо свършено от нея и "ДА" за нещо добро както и "БРАВО"
За Пишкането беше също голям кошмар и голяма борба - свикна отново с показване на правилното място, когато направи грешка се карах с висок глас и бутах муцунката в урината/думата "не тук"/, последвано от показване на мястото отредено за пишкане и акане/"тук"/. При мен това беше банята.
За съжаление съм абсолютно сигурен, че почти всички джакове от време на време правят пакости и грешки до към годинка, просто не вярвам на написаното от някои приятели тук, че джаковете им са се научили и не са правили нищо "странично" :)))
Не позволявайте да се качва по дивани и легла, както свикнете кучето от начало така ще бъде цял живот, не позволявайте те да станат командири, помнете Вие определяте правилата и ги отстоявайте.
Малките жестове са важни - не давайте от храната на масата, не ги пускайте първи да влизат в помещенията или у вас, хранете ги разнообразно, но само от купичка никога от ръката. Нека да разберат кой е шефа.
Поздрави
Публикувано: 21 March 2011 - 03:15 PM
valiobrk, в 19 March 2011 - 07:41 AM, написа:
djafka, безкрайно ти благодаря. Обаче мисля , че ние вече доста объркахме нещата. Научи се да се качва в леглото на детето към 5 часа сутринта и няма махане от там. Искам да попитам как да я накарам да спре. Има си легълце удобно и мекичко с много играчки. Ако го похлупя с нещо да не успее да излиза от 5 до 8 сутринта дали ще успея да я отуча от това. Прави го от 4-5 дни откакто откри , че може да се качва на това легълце. Направо е ужас. Тази сутрин се изпишка на възглавничката на детето докато то беше в леглото

Публикувано: 21 March 2011 - 04:36 PM
poluno6t, в 12 March 2011 - 08:19 PM, написа:
Възможно ли е кученцето ми да пишка и ака нарочно вкъщи?
Точно започвам да си мисля , че имаме напредък със изхождането и веднага след разходката го прави нарочно.
Вече почнах да си мисля че е нарочно, колкото и налудничево да звучи
Защо не пробваш с бутилка топла вода в леглото? Да му напомня на топлината на мама?
Публикувано: 21 March 2011 - 05:41 PM
И май се насочвам към кастрация,защото такова поведение немога да издържа.Предполагам че се държи така заради женските.Той е на 1г2м
Иначе ето го:
Публикувано: 21 March 2011 - 08:25 PM
Little_mia, в 21 March 2011 - 03:15 PM, написа:
djafka, безкрайно ти благодаря. Обаче мисля , че ние вече доста объркахме нещата. Научи се да се качва в леглото на детето към 5 часа сутринта и няма махане от там. Искам да попитам как да я накарам да спре. Има си легълце удобно и мекичко с много играчки. Ако го похлупя с нещо да не успее да излиза от 5 до 8 сутринта дали ще успея да я отуча от това. Прави го от 4-5 дни откакто откри , че може да се качва на това легълце. Направо е ужас. Тази сутрин се изпишка на възглавничката на детето докато то беше в леглото

Бъди по строга и я наказвай когато я видиш там в леглото така рано или късно ще разбере че това не и е позволено .те са доста интелигентни сега проверяват къде какво им е позволено и се налагат опитва се да стане ТЯ водача и ще прави това което си иска щом тя командва глутницата

Публикувано: 22 March 2011 - 09:04 AM
kapanec, в 21 March 2011 - 08:25 PM, написа:

Бъди по строга и я наказвай когато я видиш там в леглото така рано или късно ще разбере че това не и е позволено .те са доста интелигентни сега проверяват къде какво им е позволено и се налагат опитва се да стане ТЯ водача и ще прави това което си иска щом тя командва глутницата

и моя пикльо се беше изпикал 3-4 пъти на леглото първите пъти му се скарах ама на края последния път го ошамарих по гъза и от тогава даже не смее да пиква в стаята (е някой път като не го усетим пиква де ) тъй че бъди строга , то с тези невинни очички такава и е целта тя да командва. Незнам дали съвета ми е правилен,но неможеш ли да измислиш някое кашонче което да не може да прескача,да я слагаш вътре през ноща може пък да се отучи да се качва на леглото

Публикувано: 22 March 2011 - 09:40 AM
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.
Лек ден на всички !

Публикувано: 22 March 2011 - 10:17 AM
Sneji_, в 21 March 2011 - 05:41 PM, написа:
И май се насочвам към кастрация,защото такова поведение немога да издържа.Предполагам че се държи така заради женските.Той е на 1г2м
Иначе ето го:
Смело с кастрацията. Ще се родите!

Публикувано: 22 March 2011 - 10:28 AM
Little_mia, в 22 March 2011 - 09:40 AM, написа:
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.
Лек ден на всички !

Браво,
забравих да ти спомена предният път, както казват форумците по горе - карай се винаги когато припари към леглото, вземи вестник или списание и я плесни по дупето, няма нищо лошо това ще е само няколко пъти. Трябва да разбере, че не и е позволено, плесник по дупето и разбират много бързо.
Само те моля да не я тормозиш с бой или прекалена агресия, само лек плесник по дупето придружен с избрана от теб дума за извършено нещо лошо!!
Отделно аз купих малки преградки в началото за да не яде мебели, въпреки че при мен помогна само думите и няколкото плесници по дупето.
Пробвай с преграда до легълцето и в крайна сметка ако решиш сложи аларма към 5 сутринта и ако я видиш в леглото знаеш какво да правиш.
Не се вглеждай в тъжните очи - мнооооого лъжат и късат сърцето. Бъди строга първите месеци и после много години ще се радвате.
С храненето имаш проблем - остави я да яде само каквото ти решиш, примерно гранулите в купичката, твоето пале само ще си хапва.
Както казват всички - куче гладно с храна до себе си не е оставало ;))))
Публикувано: 22 March 2011 - 10:33 AM

Миа, не я захлупвай с легълцето - ще намрази и него, няма да иска да припари. В никакъв случай.
По скоро постоянно и казвай къде трябва и къде не трябва да бъде ;))