Little_mia, в 23 March 2011 - 09:49 AM, написа:
just_charlie, в 23 March 2011 - 09:06 AM, написа:
Little_mia, в 22 March 2011 - 09:40 AM, написа:
just_carlie, kapanec, Благодаря Ви.Точно това и направих снощи бях строга. Първо тя се опита да се качи аз и се скарах и я занесох в нейното легълце. Вторият път и се скарах и я захлупих с кошчето и.Тя доста плака , пуснах я след 20 мин. и пак отиде да скимти до леглото и да се опитва да се качва. Тогава я пляснах по дупето и я изпъдих. Тя се махне и при всяко следващо идване и се карах. Та така де не смееше да припарва много.И спахме спокойно горе - долу. Мисля вече така да процедирам , но без шамарче, то си беше веднъж да си знае ( и да види кой е шефа).
Мисля , че е достатъчно умна и ще се отучи.Немога да я лъжа с наградки, защото е много капризна и без това неиска да яде почти нищо. Хапва млекце със хлябче и по малко гранулки. Иначе и полешко обича.
Лек ден на всички !

това попринцип ще е временно с среднощното разхождане поне една две седмици,после ще свикне с вашия режим на спане ,даже вие ще я будите сутринта

а за храната пробвала ли си консерва ? Ако не пробваи надробии малко хляб с консерва и малко топла водичка да си пусне соссче,а ако стане слагаи и малко гранули,аз моя чарли така се научи да яде гранули и през две седмици му взимам една консерва много ги обича
Пробвах със какво ли не, а консерва не ще и да види.Гранулките ги хрупа, сложа ли вода или бульон не ги докосва.Доста е капризна, надявам се да го израсте.Иначе снощи много се смяхме с нея. Хвърлях и топка за тенис , а тя я гонеше и ми я носеше обратно и така всеки път. Пробвах и с други играчки пак ги носи , но не ги пуска трябва да и ги издърпаш от устата

Знам, че е много малка за да го прави осъзната , но е забавно, изглежда като обучено куче.

Снощи пак я спипах 2 пъти в леглото на детето, качва се тихомълком, но поне вече не скимти до леглата и не буди всички.Мисля, че като повтарям постоянно, че така не става ще се научи. Иначе си знае името и идва като я викаш.Също и от не разбира, като прави беля кажа ли НЕ и моментално оставя всичко и изчезва

Разбира се после пак се връща за да пробва дали няма да стане с втори или терети опит.Искам да ви попитам и още нещо. Имаме само първа ваксина, края на месеца е втората. Абсолютно никъде ли немога да я извеждам.Живеем в къща и двора ни е под носа.
И вече има снимки в галерия :))
Миа, не съм ветеринар, но си я извеждай по малко за пишу - и да не забравиш наградка /малка бисвитка, ама малка не е за наяждане:))/ когато се изпиша навън.
Третата ваксина е против бяс, дано не бъркам, за всеки случай и измивай крачетата и муцунката след разходка.
За пускането на топката пробвай с избрана от теб дума за пускана на играчка от устата, и докато се научи казвай думата и измъквай играчката, така гаранция сама ще свикне да ти я дава след думата.
КАкво стана с преградката до легълцето? Казваш ли и НЕ когато е на легълцето???
Къде спи през деня? Ако спи през деня на нейното място, постоянно я поощрявай за това и съответно наказвай когато не спи там.
Миа, затварянето в друго помещение не е решение, наказанието трябва да бъде моменто и на мига за определената ситуация, след това е абсолютно неразбираемо за кучката.
ПС: Сори ако звуча някак менторски, искам само да помогна ако мога ;)