merry_ny, в 07 October 2011 - 04:01 PM, написа:
kiss1444, в 07 October 2011 - 03:17 PM, написа:
Здравейте
Искам да попитам дали някой има някакви отзиви за това училище за кучета
http://www.dogtrainerbg.com/index.html защото ми се иска да пратя моята разбойничка там,тъй като не мога да се справя сама,нямам достатъчно свободно време за това,а ми се иска да изпълнява когато е на разходка,а вече 10 дни се борим с едно и също и все едно съм и сложила тапи в ушите.
П.П.Благодаря предварително

Нямам информация, но не ти препоръчвам да изпращаш кучето си в училище. Даже се усещам как бързам да го напиша, преди да сте го направили. Първо, защото не може да сте сигурни в методите, които използват и второ - вие трябва да сте част от процеса на възпитание, да се учите взаимно, а не - ето ви това куче, то прави това и това, оправяйте се. То е вашето куче. Чара мина през курс за общо послушание, но ходихме двете заедно - урока е 1 час, отиваш и
ти обясняват какво, как и защо да правиш. Решението е ваше, но и аз минах през отсяване на вариантите и четене в безброй форуми и сайтове и не съжалявам за решението си.
Успех!
Споделям напълно твоето мнение!
Ние също ходихме на училище с Джаспър защото още от малък имаше силно изразен доминантен характер и трябваше да взема нещата в свои ръце.
Каквото и да ви казват по училищата - единствения ефективен начин да я възпитате това е обучение с вас, защото вие като собственици имате също много за учене. Не живейте с илюзията, че ще я пратите за 2 седмици някъде и ще се върне като послушното куче, за което сте си мечтали.
Нещата не стават, защото не ги правите по правилния начин, а за да се научите да ги правите трябва да ходите заедно :) иначе най-много кучето да се научи да слуша възпитателя в школата, но не и вас!
Ако сте от Пловдив мога да ви препоръчам учител... за другите градове не знам.