Dog.bg Форуми : Родени за да... какво?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родени за да... какво? търсят приемен дом

#1 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 July 2013 - 11:27 PM

Аз ли съм проблемът? Днес сутринта докато карах от подопечените си за ваксинация , нещо ми се мерна пред колата, набих спирачки, не успях да го сгазя, спрях, слязох и го видях - около 2 месеца и половина, почти /а може би/ чисто бяло, изключително слабо, видимо силно опаразитено от всякакви гадинки. Докато се чудех какво да го правя /поне беше само едно/ от отсрещната страна на улицата ми подвикнаха, че много било почнало да щъка /Представяте ли си?! Коте на 2.5 месеца и щъка!/ и всъщност били седем! и ако съм искала да си взема, имало едно оранжево /което май е розово, но след като се изчистят от тоновете мръсотия под тях ще разберем наистина/ и да съм го вземела оранжевото?!!! Нямаше какво да направя в момента - в колата имах две котета, едното само с бебешка ваксина. Оставих го от неговата страна на улицата, казах, че ще се върна по-късно и потеглих. Докато се разправях с ежедневните си занимания по ваксинации, обезпаразитявания и пр. си мислех, че най - малкото мога да го взема, да бъде прегледано, обезпаразитено и да го върна. И ... как щях да го сгазя. И... какъв ми е късмета, че минах точно в този момент, можеше да мина 5 мин. по-късно и да не го видя... Мразех го, че реши да пресече улицата в този момент. Обадих се на единственият човек, който познавам и е с повече подопечени от мен. Натоварих я още толкова, за което сега се разкъсвам от гузна съвест, двете се качихме на колата, отидохме и ги намерихме и 7-те. От автосервиза ни обясниха как един от техните клиенти /на който му нямали координатите!/ ги оставил, защото не можел да ги гледа, много му били, а там, където живеел, улицата била натоварена и можело да ги сгазят! Даже носел понякога храна! А в автосервиза прииждали много плъхове /100% по-големи от котетата/ и на тях им било удобно, защото сега нямали плъхове! Закарахме котетата в клиника, обезпаразитихме и настанихме на място, където могат да останат два дни. Ако не им намерим приемен дом, наистина нямам вариант, освен да ги върна обратно да гонят плъховете и да вадят късмет, шофьорите да ги виждат навреме. Ама наистина много спешно имат нужда от приемен дом!Няма как да оцелеят там, където бяха. Поемам си всичко, касаещо тяхната издръжка - храна, тоалетна, ваксини.
И продължавам да си мисля?... Аз ли съм проблемът?! Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2013 - 10:26 AM

Супа от котки: Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2013 - 08:18 PM

Ами тук историята зе разви до някъде в положителна посока. След като никой не предложи приемен дом и 6-те /без Дона/ бяха настанени в един приемен дом, на който ще трябва да правим основен ремонт :ab_041: . Дона беше с възпаление на очите и я върнахме в клиниката. първоначално не беше удобно, направо си беше срамно, да молим приемния дом да поеме още едно, след като се видя какви са разрушители 6 бр. тримесечни диванета, след което теста точно на Дона за левкемия излезе положителен! Та стигна се до тест ELISA в Германия, който пу-пу беше отрицателен, но докато го чакаме момичето продължи да стои в клетка. В четвъртък, след като пристигна теста от Германия, я преместих от клетката при другите. В крайна сметка приемния им стопанин /очевидно със здрави нерви/ прецени, че 7-то едва ли може да направи още повече бели :ab_041: . Тогава видях, а и приемния стопанин ми каза, че предния ден Лара / разбира се, бялата/ при игра си е навехнала крака. И 7-те бяха потвърдени в приемен дом в Германия и имаше възможност да заминат още в събота, както и разбрах след като стигнах до компа по-късно. В петък сутринта с Лара отидохме на рентген. Присъдата беше Луксация на тазобедрената става, както с видимо удоволствие ми съобщи приелия ни в ЦВК д-р Димитров. И разбира се - забравете за тази котка, тя няма да пътува.
Отварям скоба - надявам се тук някой от ЦВК да чете - моите уважения към всички лекари там, не водя често животни в клиниката, но като цяло съм с добри впечатления от част от лекарите. Имах и доста тежък случай преди няколко месеца с един потрошен кот, за който свалих шапка на д-р Войчев и д-р Златинов. Отношението на д-р Димитров обаче, към котките и към попечителите им обаче, на мен ми се струва подигравателно. Предния ден водихме друго коте /техен пациент/ и попаднахме пак на него и пак след преглед от 5 мин. ни съобщи диагноза ФИП. В същия момент, докато обясняваше как няма ваксини за Короната и която се предава освен по фекален път и чрез слюнката, пусна да прегледа котето на земята!!! Не съм лекар, не мога да коментирам професионализма му или липсата на такъв. Но някак си не разбирам тип отношение "радвам се, че котето е с много сериозен проблем".
Та за: Дона - Прикачена снимка , Тео -Прикачена снимка, Кели-Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Мимо-Прикачена снимка, Рони-Прикачена снимка и Рокси-Прикачена снимка
Вчера заминаха. Стискайте палци да си намерят страхотни осиновители!

Прекрасница Лара, която хич не ще да тръгва явно остана и предстои тежка операция, която от ЦВК оферираха на около 800 лв. Все още не може да се вземе и решение за самата операция и начина, по който ще бъде извършена, но това тепъра предстои.

Това са фактите, другото, който работи с по 30-40 котки в един момент си го знае.

Ами, май няма какво да благодаря на Елизд, тя ги прие като свои и бяхме заедно през цялото време. Но ... трябва да се извиня за това, че само те и липсваха! И ... Ели, не съм виновна! Лара - Прикачена снимка ми мина пред колата!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2013 - 06:50 PM

Лара беше оперирана в ЦВК на 18.09. Като цяло операцията е минала добре и чисто. Колко точно добре, ще разберем може би след две седмици на контролния рентген. Още сутринта преди операцията обаче, ми направи впечатление, че Лара трепери. В ЦВК вече се установи лека температура, каквато обикновено котките вдигат и при стрес. В денят след операцията /вчера/ Лара продължаваше да трепери и имаше гнойни изтечения от очите / има си две ваксини/. Започнаха третиране на очите с мехлем и днес те бяха значително по-добре. Необяснимото треперене обаче, продължава. И... налага се да я доизпишкват, задържа урина. Тъй като е по-скоро "като помощ" в момента, д-р Златинов предполага, че е временно явление. Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 September 2013 - 08:28 PM

Горкото дребосъче :dh_188:. Сякаш не и стигаше операцията ... Дано наистина това със задържането на урина да отшуми и най-сетне всичко лошо да е минало! Стискам палци и и пожелавам да е здравичка!

#6 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2013 - 10:06 AM

Един ден, преди контролния рентген, Лара успя да размести крачето, въпреки, че е в клетка и отново извади ставата. В крайна сметка се стигна до Резекция, която се опитвахме да избегнем от началото. Беше извършена на 02-ри и едновременно с нея беше кастрирана, за да спестим след месец поредното и упояване. За щастие проблемът с пишкането отмина след първите 4-5 дни. Треперенето обаче, го имаше и вчера. Много се надявам да е вследствие на болка /въпреки, че е на два вида обезболяващи/ или стрес, защото започнаха да се подмятат съмнения за едни страшни диагнози. А Лара е най - милото и най - лудото коте. И очевидно голям карък.

#7 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2013 - 09:00 PM

Лара от деня след операцията е с висока температура и много отпаднала, левкоцитите и са ниски. Вероятно - следоперативно възпаление. Днес едва отвори очи, гушна се в мен и веднага пак заспа. От вчера е включена на два вида антибиотик. Стискайте и палци!
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 October 2013 - 10:00 PM

О, не :dh_188: ! Дръж се, Лара! Трябва да се оправиш! Стискам палци и пращам положителна енергия!

#9 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2013 - 08:03 AM

Дано се оправи Ларка, такова мило животинче, а егати каръшкия късмет :(
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#10 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 October 2013 - 11:06 AM

Как е Лара? Има ли някакво подобрение?

#11 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2013 - 11:13 AM

Ами не смея нищо да кажа. Вчера видимо беше по-добре, но не съм сигурна дали не е от препарата, който са и дали за сваляне на температурата. До предишния ден не слагаха такъв, защото смятаха, че в нейния случай е противопоказен. В момента работната диагноза е Калици, което за мен също е необяснимо, предвид, че е с две ваксини, а и високата температура е от деня, следващ операцията. Факт е обаче, че са имали такъв случай в клиниката преди няколко дни. Левкоцитите също се бяха повишили и бяха на долна граница. Пуснахме и тестове за Корона - и двата са отрицателни.

#12 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2013 - 03:41 PM

От няколко дни Лара поддържа нормална температура сама. Левкоцитите и тромбоцитите и са в норма. Днес беше и последния интерферон, който направи чудеса. Очите също са доста по-добре, а и единия антибиотик беше изключен. Пу-пу, ако нещата се развиват по този начин, във вторник след махане на конците, Лара може би ще може да бъде изписана. От както е без температура, направо откача в клетката и само чака някой да отвори, за да се нагуши в него. А пък каквато е зараза /може би/, всичко бяга. Уникално коте е наша Лара :wub:
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

Не знам защо ми обръща снимките :dry:

Това мнение е редактирано от Zarq: 12 October 2013 - 03:42 PM

#13 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 06:58 PM

Днес бяха махнати конците и изключен и втория антибиотик. Лара официално е вън от опасност и готова за изписване, което, поради организационни проблеми ще стане утре и ще се върне в приемния си дом. За сега, заради падналия имунитет, изобщо няма вариант за чужбина, поне в следващия месец, така че ще се надяваме да намерим дом тук.
И съм забравила да пиша - Кели и Тео бяха осиновени заедно преди десетина дни от чудесно семейство с дете. Няколко дни по-късно е осиновена и Рокси.

#14 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 07:12 PM

Лара щастлива в приемния си дом - Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 10:55 PM

Пак съм пропуснала добрите новини - Тео и Кели бяха осиновени заедно преди около месец. Рокси - малко след тях. Днес и Рони е намерил своите си хора и до няколко дни ще бъде в новия си дом.

#16 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2013 - 07:19 PM

Ех ,че е хубаво да четеш такива новини! Браво!! :ba_025: :rc_036:

#17 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2013 - 11:27 AM

Рокси в новия и дом - Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2013 - 09:26 AM

Пу - и Мимо е осиновен! Ама какво не и харесват на Дона тези хора, не мога да разбера! :eg_033: Тя е толкова сладка :wub:

#19 Потребителят е офлайн   zira609 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2013 - 02:21 PM

Браво...Много се радвам! :rc_036:

#20 Потребителят е офлайн   Zarq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2013 - 07:41 PM

В събота и Лара замина и се настани в приемен дом във Виена. Малко ми е тъжно, че от седемте, никой не можа тук да намери дом, но ... явно такъв им бил късмета.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни