Dog.bg Форуми : Дресировка

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дресировка Как да подходя

#21 Потребителят е офлайн   sazo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:всичко свързано с кучета

Публикувано: 12 August 2013 - 06:42 PM

Прав сте г-н старркопф,кучетата аи не само се учат цял живот. :rc_036:Като казах,че на 7мес. убочението трябва да е завършено имах друго впредвид,не сте ме разбрали,нямам впредвид,че кучето събира цялата вселенска мъдрост в себе си за 7мес. Но да имаш куче и да чакаш 7 мес. за да го научиш на нещо за мен е равносилно да имаш дете и да чакаш да го възпитаваш в побертета.Защо да се чака и да се губи време.

#22 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 12 August 2013 - 07:47 PM

Много добре разбирам какво се пише. И затова ми е интересно какво ще излезе накрая , но поне досега всичко се върти единствено около команди...
Кучетата могат да научат много и без да се подлагат на нарочни програми и изпитни изисквания . Аз все в тази посока се опитвам да насоча темата ,защото ако им се даде възможност да ни наблюдават ,те сами ще формират различни умения. И те в никакъв случай няма да са в разрез нито с разбиранията ни , нито с възрастта им. Това не значи,че отричам обучението , но едно е то да протича ( в повечето случаи несъобразено с разбиранията на хората ) заради едното желание за властване и подчинение на кучето , или заради страхът че ще му мине времето , друго е да се използва съобразно допълване на кучешките нужди , възможности и още повече укрепване на дружбата с човека...
Да не би за някои да е чудно ,че кучето може и само да легне до стопанинът си ( виждайки ,че той ляга на пода ) , или по време на излет при събирането на дърва за огън да мъкне криваци ( то е смешно ,но си е така ) наравно с него ? А колко кучета ( единствено заради връзката с човека ) и без специално обучение го защитават ?
А колко кучета си носят купичките за храна и вода ,без да са насилвани ? Или тези стоейки до масата ( но не получавайки нито хапка ,нито „команда „ ) ,сами се оттеглят ? И възрастта им пак няма значение.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни