Dog.bg Форуми : Абцес при коте

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Абцес при коте

#1 Потребителят е офлайн   Lola Bunny Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2013 - 12:34 AM

Ами да обясня от начало:1 котето (мъжки е) се прибра една вечер от навън (попринцип живее вътре но се изхожда навън,защото живеем в къща а и обича да се препича в градината)с подуто предно краче...на другата сутрин абцеса беше спукан и му промивахме раничката с кислородна вода и изтисквахме гнойта,раната се затвори,но на другия ден изби друга до нея...продължихме да го прочистваме,сега вече не забира толкова гной,притесняваме това,че качели започна повече да го боли и въобще не си стъпва вече на крачето,иначе има апетит и не съм забелязала да има температура.
Не мога да го мажа с нищо противовъзпалително,защото всичко изблизва,а превръзката както и да я сложа до 15 минути вече е махната.А преди малко усетих,че вече леко намирисва раничката въпреки че няма видими възпаления и я промивам редовно.Какво да го правя,да му давам ли някакъв антибиотик? Много ми е мъчно вече 2-ра седмица го гледам из вкъщи как куцука :dh_188:

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 August 2013 - 03:07 AM

Цитат

Какво да го правя,да му давам ли някакъв антибиотик? Много ми е мъчно вече 2-ра седмица го гледам из вкъщи как куцука :dh_188:

Като да го заведете на ветеринар!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Lola Bunny Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 August 2013 - 12:42 PM

• I tova shte napravq no klunika blizo do nas nqma,a chak nedelq shte imam vyzmojnost da go transportiram s kola,che kotka taka lesno ne se mykne po gradski transport,pitaneto mi e do togava kakvo da mu davam za da ne se vloshi

#4 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 August 2013 - 02:44 PM

Не мисля,че някой би се ангажирал да Ви предписва каквито и да било лекарства през интернет без дори да е погледнал за какво става дума.
Внимавайте с изпробването на лекасртва току така върху котките,защото някои от човешките могат да бъдат отровни за тях.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 06:53 PM

Добре де, клиника като няма наблизо, тази дето ще го водите в неделя няма ли телефон?!? Ясно, че лечение по телефона не се предписва (това е основно правило), но...
Зависи от котката, разбира се, но носенето й по градски транспорт е значително по-малко травматично от носенето на голямо или средно куче, принципно. Слагаме котката в здрава чанта и си я носим. Или слагаме котката в клетка за котки и си я носим. Или взимаме такси, предупреждаваме, че сме с котка в клетка/чанта и то ни вози.
Изключение са случаите на котки, които не могат да се возят в чанти и се побъркват, но като цяло на тъмно и закрито котките са сладурковци и кротушковци, и най-много да изразят гласово възмущението си. Или с опищкване. Или и двете.
В случая с инфектираното краче някак си ми се струва, че е възможно да има почва за притеснение. Знам ли.

#6 Потребителят е офлайн   morena7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 09:05 PM

Работих в заведение и до кухнята и в заведението са навърта коте . Един ден се появи с подуто и накуцващо краче. Помислихме , че е счупено , след няколко дена спадна отока , имаше дупки от където гнойта беше изтекла и си заздравя, сега и помен няма.
Котилото на котката на свекървата на сестра ми , едно от бебенцата имаше подутини и гной по врата, силно вероятно на места където беше хапано от голяма котка вероятно , в опити да го задуши , за радост неуспешен. Мазах с кислородна вода , защото беше току що прогледнало и сипвах в раните сулфатиазол и махах гнойта . Сулфатиазол промивки , сулфатиазол промивки и си оздравя и стана най-големия сладурко то всички .

В този ред на мисли , може и вашият котарак да се е бил с някой и от там да е гнойта, , подуто може и да е от счупване . Щом промивате раничките и си гнои ,не е на добре май .Ако мирише раната, ми звучи сериозно , от много гной мисля и кръвта може да се натрови . Иначе терамицин/тетрациклин има антибиотик маз и за котки и хора .

#7 Потребителят е офлайн   Lola Bunny Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2013 - 12:14 AM

dnes znachitelno e po dobre,ranichkata kacheli se uspokoi,dushkah q i ne mirishe,moje vchera ot neshto drugo da mi e zamirisalo,ne znam. Nai vajnoto e che edna priqtelka utre shte ni zakara do klinikata vse pak i doktor da go pogledne,nishto che dnes za pyrvi pyt ot kakto ima ranichka si igrahme divq :) A da pochti 100% sym sigurna che e ot uhapvane. Blagodarq na vsichki za vnimanieto i otgovorite,shte pisha kak e minalo pri chichko doktor.:smile:

#8 Потребителят е офлайн   Lola Bunny Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2013 - 03:02 PM

Всичко мина добре.бяхме на антибиотик 2 седмици,сега леко накуцва все още(иначе си стъпва смело)раната зарасна.Казаха,че и куцукането ще изчезне.:be_107:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни