Уши
Публикувано: 19 February 2008 - 03:03 PM
Публикувано: 19 February 2008 - 04:08 PM
Аз лично мислех да оставям моят Лексис с уши, но когато тръгна да ги изправя реших друго, защото просто според мен се губи "догешкото". Разбира се сигурна съм има хора, които биха постъпили по друг начин. Всичко си е въпрос на лична преценка. За съжаление веднъж изправят ли се ушите, после трудно могат отново да паднат свободно надолу. Консултирала съм се с ветеринари за това и единствения начин е операция, като се отреже някаква част от хрущяла. Според мен няма смисъл от такава операция.
Поздрави и целувки на Ерра!

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 19 February 2008 - 09:58 PM
Ето и Лизана 1.с дълги ушички 2.вече рязани

đØġō_åŗĠĕñŤìńŐţħè ßėŜţ ƒŏŗ mÊ...
Публикувано: 20 February 2008 - 12:27 AM
Сестра ми започна с масажи и да видим какво ще стане :blink: (а и на Ерра май много и хареса да и мачкат ушите ;D )
Публикувано: 20 February 2008 - 01:04 AM
Цитат
Аз лично мислех да оставям моят Лексис с уши, но когато тръгна да ги изправя реших друго, защото просто според мен се губи "догешкото". Разбира се сигурна съм има хора, които биха постъпили по друг начин. Всичко си е въпрос на лична преценка. За съжаление веднъж изправят ли се ушите, после трудно могат отново да паднат свободно надолу. Консултирала съм се с ветеринари за това и единствения начин е операция, като се отреже някаква част от хрущяла. Според мен няма смисъл от такава операция.
Поздрави и целувки на Ерра!
Благодарим за комплиментите :wub:
А "догешкото" не вярвам да го изгуби ;D със или без уши същите магарий :podigravka: ще си прави май!
Мислех да ви попитам, усетихте ли някаква промяна (не само визуална) във вашите любимци след като им резнахте ушите? Чувал съм,от стари кучкари, (още от комунистическо) че кучето става по-зло когато му се отрежели ушите! Навярно просто легенди! ;)
tinatokua: Като гледам снимките на Лиза, тя ощте като съвсем малка ги е повдигнала , но и без уши е страхотна :palec: !
Но нищо като цяло големи са скици :wub: с тия щтъкнали уши, само като ги погледнеш и те напушва на смях ;D
Публикувано: 20 February 2008 - 10:09 AM
Щом така ви харесва няма нужда да го тормозите животинчето :blink:
А това, че озлобявали е същия мит, като този, че след 7 годишна възраст доберманите изяждат собствениците си ;D

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 20 February 2008 - 03:00 PM
Цитат
Това за Добреманите и аз сам го чувал, 4е понеже някаква кост в черепа им се развива и засяга нерв и т.н. аз съм имал доберман, и познавам хора с Добремани и то с доста над 7годишна възраст! :huh:
То направо цяла тема може да се сатвори с такива митове ;D сигурен съм че всеки е чувал по нещо! B)
Публикувано: 04 May 2008 - 09:53 PM
Публикувано: 05 May 2008 - 10:51 AM
Попринцип може и на една година да и се отрежат ушите, просто е по-добре да стане в по-ранна възраст, но аз лично знам за няколко кучета, на които ушите са им отрязани след едногодишна възраст.

Публикувано: 28 July 2008 - 09:16 PM
Защо просто не оставите кучето, такова каквото си е? Да не би това да му навреди? Да не би отрязването на ушите да се окаже полезно?
буааахахахааа :mazohist:

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 July 2008 - 11:12 PM
Публикувано: 28 July 2008 - 11:37 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 July 2008 - 11:51 PM
Публикувано: 29 July 2008 - 01:04 PM

JulyVell Siberians