Dog.bg Форуми : С какво да си храня кучето?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво да си храня кучето? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Tsvetii_petrova Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 22 August 2013 - 06:37 PM

Здравейте,
Накратко искам да попитам с какво да си храня кучето? Само с гранули ли или и с месо? Трябва да ми и излезе възможно най-евтино!
При нас в Ботевград има кучешка храна, чийто килограм е 2 лева. Колко килограма ще ми трябват за един месец на възрастен Доберман?
Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави! :dog:

#2 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 22 August 2013 - 06:49 PM

Цял раздел за хранене.....вземете прочетете нещо.
Чукча не читател,чукча писател. :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2013 - 07:50 AM

"Трябва да ми излезе възможно най-евтино" е абсолютно неправилна гледна точка. Много по-важни неща има преди цената на храната и храна от 2 лв. кг. е тотален боклук и изобщо няма смисъл да се обмисля (знам какво се предлага около тази цена, затова и така казвам).
Средностатистически, средно-едра порода от рода на доберман или овчарка е разумно да се предположи, че може да излезе някъде (минимум) 1.50 лв. на ден, т.е. около 45-50 лв. на месец за храна, ако се прави компромис с качеството за сметка на по-ниска цена и храната се купува наедро (на чувал). Факт е, че с евтина храна, която изисква големи дози (защото е евтин боклук и не съдържа достатъчно хранителни вещества) и по-скъпа, която е висок клас и е качествена, разликата в стойността на храненето е относително малка, защото дозите на качествената храна са чувствително по-малки; примерно около 600-700 гр. за 40 кг. куче от евтините варианти срещу около 250-300 гр. от по-скъпите.
Оттам нататък - вярно има цял раздел, дайте си труд да попрочетете малко.

#4 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 August 2013 - 08:29 AM

Показване на мнениетоОт 22 August 2013 - 06:37 PM:

Трябва да ми и излезе възможно най-евтино!

Няма такъв вариант.

Ако Вие искате да притежавате куче и да се грижите за него, така както е необходимо, на първо място трябва да знаете:

1. Грижите за кучето са изключително голяма морална отговорност.
2. Грижите за кучето са свързани с много разходи (не само за изхранването му, а също така за ежедневното му обслужване, инвентар, евентуално лечение и т.н.).
3. Грижите за кучето изискват и много време за занимаване с него.

Помислете за всичко това и и си дайте сметка може ли да ви «излезе възможно най-евтино».

#5 Потребителят е офлайн   daynnite Икона

Публикувано: 21 September 2013 - 03:21 PM

най евтината маркова храна е в метро има дарлинг педигрии и другите най известни марки на двойно тройно по ниски цени от всеки склад и магазин за кучешка храна

#6 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 September 2013 - 03:23 PM

Показване на мнениетоdaynnite, в 21 September 2013 - 04:21 PM, написа:

най евтината маркова храна е в метро има дарлинг педигрии и другите най известни марки на двойно тройно по ниски цени от всеки склад и магазин за кучешка храна

Друг е въпроса, че като качество за нищо не стават, ма вас явно това не ви интересува, цената е важна!
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#7 Потребителят е офлайн   stenly2777 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Френски булдог

Публикувано: 24 September 2013 - 10:42 AM

Показване на мнениетоdaynnite, в 21 September 2013 - 03:21 PM, написа:

...чак пък 2-3 пъти по-евтина..., отделно в този ценови диапазон могат да се предложат храни които са в пъти по-качествени от Дарлинг, Педигрии и т.н. Мисля че един преглед на темите които се отнасят за хранене би ви била от доста голяма полза.
пс.-какво означава за вас "маркова храна"...

#8 Потребителят е офлайн   Linda113 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:32 PM

Здравейте!

Бих искала и аз да се включа в тази тема с храните и техните цени, тъй като вече много се отчаяхме...
Поводът да се регистрирам е именно това: много бих се радвала на малко помощ: от една седмица имаме малко кученце, което храним с най-скъпата храна, която всички ветеринари и продавачи ми препоръчаха... И тъй като кучето било мини, нямало смисъл да го храня с евтина храна, защото така или иначе нямало да ми излиза скъпо....

Хубаво, оставям на страна цената- не е приоритет... ОБАЧЕ: храня го вече седмица с най-най-най-препоръчваната и прехвалена храна, Роял Канин, специално за мини породи до 10-месечна възраст, като използвам везна, за да отмеря точната според предписанието доза. И какво се случва- кучето е като бясно, обезумява само като надуши храна, коремът му е хлътнал, имам усещането, че е страшно гладен постоянно. Гълта храната, веднъж се задави- прилича ми на наркоманизиран.... И днес чашата преля, когато го видях да си яде изпражненията. Това ме увери, че нещо наистина не е наред в системата и смятам да сменя подхода, въпреки многобройните препоръки, които получавам...

Много бих се радвала някой да ми даде мнение, защото вече имам чувството, че и храната от 2лв и тази от 20 са може би доста близки като състав. А това няма как да се разбере по друго, освен по поведението на кучето.

Благодаря! :ae_085:

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2013 - 11:26 PM

Не бих казала,че Роял Канин е най-качествената храна....
Второ защо не го храните натурално щом е малко псенцето?
Няма да излиза толкова скъпо колкото за 50кг пес примерно.
Разгледайте темите в този подфорум на много от въпросите Ви вече е отговорено :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Linda113 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 09:39 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 November 2013 - 11:26 PM, написа:

Не бих казала,че Роял Канин е най-качествената храна....
Разгледайте темите в този подфорум на много от въпросите Ви вече е отговорено :ba_025:

Благодаря! :md_064:

За друга храна освен гранулите не съм и мислила, защото всички мнения досега са били в нейна полза. А и преди това е било хранено с Роял Канин. Но днес е поредният ден, в който кучето лае като обезумяло цяла сутрин под въздействието на тази храна и се чувства страшно неспокойно, полудява, само като види да тръгна към купичката... А много се притеснявам, защото кученцето ми е между 3-ти и 4-ти месец- доста важен според мен период за израстването. :)))

#11 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 November 2013 - 10:34 AM

Бих Ви препоръчала, Акана,Нутрам, Оливърс за малки породи :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#12 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 29 November 2013 - 10:46 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 28 November 2013 - 09:26 PM, написа:

Натуралното хранене изисква известна доза опит, за да се направи балансирано меню, особено за кучета от мини породи, които са с доста бърз метаболизъм и особено за подрастващи!
Жената тепърва навлиза в дебрите на храненето на кучета и има нужда от готово решение за кученцето си, без да рискува здравето и развитието му.

Цитат

Бих Ви препоръчала, Акана, Нутрам, Оливърс за малки породи.

Покрепям, в пъти по-добри от Рояла.

П.С.: Ако кученцето е гладно и корема му е хлътнал, ще трябва да съобразите дневната му дажба с това, дажбите на опаковките на всички храни са препоръчителни, а не задължителни. Още повече, че сте забелязали кученцето да си яде акото (копрофагия), това е първия признак за липса на хранителни вещества.

#13 Потребителят е офлайн   Linda113 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 12:28 PM

Ох, благодаря за съветите, наистина съм мниго притеснена, защото ми се иска кучето ми да е щастливо и здраво преди всичко. Ще опитам да сменя храната сега, ще попитам и лекарката тази седмица отново, но съм убедена, че кучето гладува и е изнервенона моменти заради избора ми на храна. И се включих в тази тема, защото съм възмутена как може да се дават толкова пари за храна на фона нс много по- евтините и човек да е неспокоен за развитието на кучето си- а уж марката предлага храни за птделни породи- очаквах доста високо ниво и едва ли не индивидуален подход към всяка категория кучета... Но явно самите магазини си пробутеат скъпите храни, защото като се замисля, всички консултанти извъртаха към цената, а не към качествата и хранителните стойности- не ме интересува цената, иска ми се бързо да реша проблема, зсщото кученцето сега расте и всеки ден е важен. И в същото време се страхувам да не го прехранвам, защото четох на много места колко е неправилно за малките кучета... :)))

Хубав ден на вас и кучетата ви! :)

#14 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 29 November 2013 - 12:52 PM

Имайте предвид,че лекарите са лекари,т.е. те лекуват животни,това не ги прави диетолози,т.е. може и вашия вет изобщо да не е чувал за по горе посочените храни,разбира се това не го прави лош специалист :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#15 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 12:58 PM

Абсолютно можете да сте сигурна,че кучето наистина гладува. Някои се изразиха много меко,но Рояла за тая цена е пълен боклук! Както ви казаха по-горе,за малки породи,хубавите марки са Нутрам и Акана. Нашия малкия,аканата не я иска,капризничи,но Нутрам-а я яде. И гранулата и е малка и я предпочитат дребосъците. И понеже не сте пояснили,какво имате в предвид под "малко куче", на години или на порода само,или и двете,обърнете внимание храната дали е Джуниър или Адулт,да не стане грешка.

#16 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:06 PM

Като е гладно кученцето напълнете му паничката догоре, то ще изяде само толкова, колкото му е необходимо. Поне моето така прави, ама то и без това си е злоядо и яде много по-малко от необходимото според мен. Аз храня с Артемис, казаха ми че това е най-добрата храна специално за дребни породи.

#17 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:14 PM

Мисля, че проблемът не е толкова в храната, а в собственика. Може дозата да не е правилна - има не един и два случая, когато хората неправилно четат етикетите и дават в пъти по-малко. АКо кучето е с хлътнал корем и е гладно, нормално е да реагира така. Освен това грамажите са препоръчителни - сами трябва въз основа на активността на животното да прецените колко да му давате. Надявам се да не го храните и веднъж дневно.

Според мен - напълнете му купата и го оставете да се наяде. Тази мания за грамажите май взима връх. Моято също е на свободна дажба - яде колкото иска. Знае, че храна винаги има, и не се нахвърля като обезумяла. Да не говорим, че яде доста по-малко от препоръчваното на етикета.

#18 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:35 PM

Не знам, моята е същата като Linda113. Види ли, че съм с купичката и с храна и пощурява. Започва да лае и да скача. Яде без да дъвче, като прахосмукачка. Храня я с Бош, като и давам по около 450 гр. дневно разделено на 3 хранения.
Ще и направя 1 снимка, да си дадете мнението дали е слаба или е добре, за да знам дали да увелича малко грамажа. Като цяло тя е винаги гладна. Ако направя така както съветвате да и напълня и да яде колкото си поиска, най-вероятно ще се пръсне.

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2013 - 02:45 PM

Храня подрастващо булдоче в момента на 5м. с Акана пъпи лардж и докато давах Роял Канин за бебета булдоци малкия беше непрекъснато гладен.
Смених с Аканата и сега дори не изяжда това,което трябва да изяжда и не е безумно гладен.
Като цяло нямам нищо против Рояла въпреки съставките му храня едно от кучетата си вече доста време с него,но на това конкретното куче му се отразява добре.
Послушайте Весела ако не беше тя още щях да се лутам в дебрите на храненето :ba_025:

ПС:Един път съм правила това да оставя кучето да яде толкова колкото иска и изяде 5кг контейнер с гранули и на следващото хранене вечерта се чудеше и обикаляше като обязумял защо не му давам да яде.
Освен това после на всеки час трябваше да давам по-малко вода,за да не се налочи.Кучето направо пресъхна.
Такъв експеримент повече никога не бих си направила.Просто има кучета лакомии и други по-злояди.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Linda113 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 06:09 PM

Писах, че става въпрос за мини порода- мини пинчер на четири месеца без една седмица. :)
Спазвам грамажа, защото четох, че не бива да се прехранват тези кучета специално, а съм сигурна, че това е посоченатс на етикета доза, защото неколкократно проверявам, а и в магазина ми казаха това. Друго, което прочетох, е че тези кученца обикновено за много лакоми и точно тук трябва да се внимава... От началото си имах някакви съмнения, че храната е кофти, вече се затвърдиха- ще пробвам някоя от тези, които казахте- дано ги има по повечето магазини... А ако няма промяна- ще увелича малко дозировката- той е малко едър за породата си, може би му трябва повечко храна. :)

Благодаря за полезните отговори!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни