Dog.bg Форуми : Котенца с калицивирус

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котенца с калицивирус три мизерабилчета от Орландовци

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 August 2013 - 04:48 PM

От близо една година с Дора помагаме на една баба с много (наистина доста много!)котки от квартал Орландовци. Бабата за щастие ни послуша и с малко съвети, насоки и финансова помощ от наша страна успя да занесе за кастрация доста котки. Жената обаче живее в къща с двор и както повечето хора в България, за които е видно, че обичат животните, и тя често става жертва на безсъвестните си съграждани. Преди 2 седмици и бяха подхвърлили едно мъжко 3-месечно котенце с калицивирус, а само преди няколко дена 4 още по-малки и още по-болни! Толкова болни, че въпреки че веднага ги занесохме на лечение във ветеринарна клиника, едното нещастниче почина до другия ден. Оказа се, че имат някаква необичайно тежка форма на иначе баналния и относително безопасен калицивирус. Вече два пъти ходя да ги виждам и лекарите все още не смеят да се ангажират с прогнози въпреки, че все пак се вижда някакво подобрение. Както ще видите на снимките едното коте дори е с абокат на лапичката, за да могат да му правят вливания.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Първо си мислех като ги излекуват (дай Боже да се оправят!) бабата просто да си ги вземе и пусне обратно в двора. Много трудно се намират осиновители за котки, особено в този все още отпускарски сезон и при това изобилие от малки и големи котета. Колкото повече ги гледам обаче, толкова по не ми дава сърцето да ги върнем обратно в мизерията и недоимъка :dh_188:. Котетата са много дружелюбни и в момента, в който открехна вратата на клетката идват да ми се бутат в ръцете въпреки, че са болни и не се чувстват особено добре. Та нареждаме се на опашката за приемни домове и с тези трима герои. Когато станат готови за изписване, естествено, и се моля да имат късмет и шанс за по-светло бъдеще.

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 August 2013 - 04:50 PM

ПС: Буш, извинявай ама може ли да ми оправиш правописната грешка в заглавието :wf_039:? То вярно, че е странен щама, ама си е вИрус все още, а не вурус :wc_055:.

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 August 2013 - 08:02 PM

:ab_041:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 September 2013 - 10:39 AM

Котенцата от няколко дни вече се водят излекувани от гадния вирус :smile:. Имаха и редкия шанс да им намерим приемен дом. Ситуацията беше много патова, защото клиниката е препълнена, всяка клетка им е нужна и въпреки, че ни влизат в положението, просто не можеха да ги задържат повече и ден. Та както писах, цяло чудо е, че не се наложи да ги върнем в Орландовци след цялото треперене дали ще оцелеят. Имаме нужда от помощ за прехраната, тоалетната и ваксините им обаче. Ще бъда мноооого благодарна ако някой може да удари едно рамо. Може да оставите пари/храна/ВЦ на рецепцията в Св. Антим, може по форумната сметка, може на Paypal catfriendsbg@gmail.com, в Добро Хрумване също имам коте на лечение, така че и там ходя редовно и ще ми предадат ако има нещо :r_181:
Ето първи снимки на хлапенцата от приемния дом:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 September 2013 - 10:57 AM

Котенцата са добре и вече обезпаразитени за втори път. Срам не срам пиша, за да прося пари за ваксините им :dh_188:. Нужни са общо 90 лева за тази цел. До момента никой не е помогнал и за сметката им за лечение, нито с пари за храна. Ще бъда много благодарна ако някой удари едно рамо.

#6 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 September 2013 - 03:10 PM

Едни мизерни трохички на сметката на Приятелите.

#7 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2013 - 10:54 PM

И от мен на сметката на форума.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2013 - 11:20 AM

Показване на мнениетоГатофила, в 11 September 2013 - 03:10 PM, написа:

Едни мизерни трохички на сметката на Приятелите.

:rc_036: Благодаря ти, Гатофила! Не са никак мизерни даже, а пък да видя, че някой чете темите, които пускам и се вълнува от съдбата на тези животни е БЕЗЦЕННО! Остава ни да съберем още 70 лева и котаците отиват на ваксина :ba_025:.
Andriana, благодаря много и на Вас :rc_036: ! Ще изчакам mil да ми пише, когато парите бъдат получени по форумната сметка и отново ще пиша в темата.

#9 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 September 2013 - 11:41 AM

Не само чета, ами и се разкъсвам, от тия трохи, дето могат да се изметат, на кое по-напред да дадеш, колкото и да са малко.
Еххххх......

#10 Потребителят е офлайн   Andriana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 September 2013 - 02:30 PM

MechoPuh, днес видях, че в платежното съм писала само "котета с вирус" без да пиша за кого са парите. ЛС не можах да изпратя за да предупредя теб или mil.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 September 2013 - 03:04 PM

Няма проблем :smile:. Аз няма как да не се сетя за кои котенца става дума, а мил ако има колебания в отчетите пише, че не и е ясно за кого са парите и попечителят се свързва с нея, за да обясни. Благодаря ти много :rc_036:!

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 October 2013 - 02:00 PM

Покрай всички други нови случаи и драми отдавна не съм писала нищо за вирусчетата. Благодарение на помощта на Гатофила и Andriana, дребусите получиха първа ваксина :rc_036:. Малките вече си имат имена. Представям ви Страшимира, Геро и Ники Джуниър.
Това дребно опулено животинче, което повече прилича на сурикат, е Страшимира :smile:
Прикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 October 2013 - 12:00 PM

Тези деца растат и хубавеят. Е, поне според мен. За потенциалните осиновители за съжаление тигровите котета са твърде обикновени и засега изгледи за постоянен дом нямат. Вече са и реваксинирани и чипирани. И европейски паспорти даже си имат. Само някой да се "излъже" да ги хареса.
Беше голям екшън преди последното ходене на лекар. Как само усещат като сме им намислили нещо, което не им се харесва! Както си тичаха ведро наоколо, така като видяха клетката и изчезнаха вдънземя и се наложи половин час да ги търси приемния им стопанин. Страшимира (малката ококорена тигърка) още има белег и плешиво петно на мястото, където са и слагали инжекциите, когато беше болна. Гари също има между плешките раничка. Взех му антибиотично кремче за мазане и дано скоро да има ефект.

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 November 2013 - 11:33 PM

Днес имах кошмарни преживявания покрай тези кретенчета, така де ... мили котешки дечица :eg_033:. Сутринта Мира изчезна безследно. Буквално! Приемният стопанин обърна къщата нагоре с краката и се притесни много. Привечер вече започнахме с нарастващ ужас да подозираме, че не е невъзможно и навън да се е озовала, я през входната врата, я през за миг открехнат балкон и вече щях да ходя да печатам и лепя обяви. То каква ли щеше да е файдата изобщо. Мира е едно от многото съвършено обикновени и невзрачни тигрови котенца. Последният отчаян съвет, който ми дойде наум беше да извади нещо особено апетитно за хапване и воала! Малкото изчадие реши да се появи. От претърсения около 50 пъти хол! Причината за тези фасони от нейна страна беше едно съвсем кратко посещение на ветеринар за външно обезпаразитяване вчера.

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 January 2014 - 12:24 PM

След много перипетии и приключения и тази тема може най-сетне да бъде преместена в разказите с чуден край. Децата заминаха за Германия и от Гаро даже вече имам писъмце със снимки. За пореден път съм изумена колко различно може да се държи едно коте в различни среди. Тук Гаро си беше едно гаменче, което въпреки, че не можеше да се нарече чак асоциално, доста ни изтормозваше покрай ходения на лекар напр. Освен това имаше меко казано високомерно отношение към приемния си татко :smile: . В новия му дом го описват като много гушлив и даже леко ревнив, когато някой галел някоя от другите 2 котки. Имах много големи колебания дали постъпвам правилно като реших да ги социализирам и задомявам, а не ги върнах на двора след лечението, но сега вече съм доволна, че не се предадох. Въпреки всички трудности!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни