Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#201 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2013 - 10:00 PM

Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:01 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:02 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:04 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#205 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:05 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#206 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:07 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#207 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2013 - 10:11 PM

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#208 Потребителят е офлайн   на Брат Пит брат му Икона

Публикувано: 27 November 2013 - 10:52 AM

Показване на мнениетоvonpav, в 26 November 2013 - 08:59 PM, написа:

Сигурно първото родословно куче което си взел е с пъти по класно от VA5 ENOSCH Amasis и затова се подиграваш.. Имаш право...любител си :cd_045:

п.с припомни си тази тема-

http://forum.dog.bg/...post__p__986775

Годишна специализирана изложба за Германско овчарско куче :ea_103: в гр.Елин Пелин на 08.10.2011
Виж тази тема/ :mg_062:

като ти чета поста винаги се сещам за една мисъл,която искам да споделя с тебе на ушенцче-

колкото и да вариш един цървул,няма да стане маратонка :fa_067:

на снимката-VA 5 Enosch von Amasis

коѝто има реален SCHH3- Kkl 1 Hip:D SV: HD a-normal (a1) - Elbows: SV: ED a-normal (a1)DNA: Geprüft
а твоето родословно кученце е. МЕНТЕ....ако се сетиш ЗАЩО, СПОДЕЛИ :re_037: :ea_103: АРЕ БЕГАЍ

vonpav- Едно Въпросче ако може.
Каква е цената на куче от VA групата искам да си купа един броѝ мъжко КАТО кучето ОТ СНИМКАТА и баз това не го харесват

VA5 ENOSCH Amasis

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#209 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2013 - 11:01 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 10:42 PM, написа:

Показване на мнениетоYerom, в 25 November 2013 - 08:40 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 25 November 2013 - 10:07 PM, написа:

Yerom
Бре така както ви гледам как сте ги нацвъкали верно не стават))) Много ги продавате ве, чак до приюти стигат. Ако иде реч за служебни породи - верно по-добре да се огледам за ротвайлери или Черни териери.................жалко..........НОК сивак ми беше мечта.

Мъка голема Колеги подарете некои НОК сивак на Furia че я губиме като почитател на породатаКачена снимка Качена снимка

Вече не искам(((((((( а жалко(((((((( беше хубава порода, някога(((((((((((

Колко си права, за съжаление . Качена снимка

Ей тоя, десният, си търси стопанче, като си затърсила сериозно куче:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#210 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 November 2013 - 12:25 PM

KOKO_ko
Без майтап, като видях кучета на СВЕТОВНОТО им, напълно сериозно съм на път да се откажа от НОК като порода. Има си малиноа, терверен, грюнендел, лакеноа, има си ротвайлер и ЧРТ, ама не са толкова комерсиални, хвала на всички кучешки богове...

Благодаря на vonpav за клипчето с дискавала, видях обратната страна на медала и се потресох, щом на състезание от такова ниво се допускат подобни кучета, какво ли остава за мен, обикновен стопанин, който няма шанс да закупи наистина здраво и нормално куче НОК?

Нашите чау въпреки твърдия си характер имат сериозен проблем чисто от здравословна гледна точка - въпреки твърдия си характер породата е потънала в ортопедични,сърдечни и кожни проблеми, понеже близо сто години се третира изключително като декорация. Нашите докато стигнат до нарушителя в 90% от случаи я рамо ще изкълчат, я ще скъсат колянна връзка при скок. Не на последно място и подвеждаща плюшена визия, която не отблъсква и не плаши идиотите - напротив, привлича ги. За това като имам къща с двор бих искала да взема сериозна служебна порода (която няма да е панацея, естествено) и с която ще ми е интересно да работя, да се занимавам, упражнявам под ръководството на развъдчика и отговорен инструктор. При условие че съм готова да платя сериозна сума за самото кутре и обучението му, както и да вложа време и любов в отглеждане и възпитание, наивно предполагах че няма да е трудно да намеря подобно куче.

Извод: Явно сбърках, и ще трябва да търся другаде.

Благодаря за полезна и информативна тема и не на последно място на vonpav. То е лесно да пращаш цветя и рози като след всяка изложба, но кофти неща да ги оставяш зад кулисите. По-трудно е да си обективен....

Искам да се извиня за шокираната ми реакция на всички фенове на НОК - не съм искала да обидя никого. Във всяка една порода най-често се показват само положителни черти и се отричат недостатъци или пълни деградации. В нашата порода е същото, не го приемайте лично, моля. Мислих си че при вас във вашата порода правилата ще са по-твърди и по-сериозни. Още повече че сте служебна сериозна порода, а не декорация и компаньони.

Който се е почуствал засегнат - вече ви се извиних, не съм искала, ама.... Само че с такова "развъждане" губите сериозни кандидат-стопани. В крайна сметка лакеноа и малиноа също не изглеждат зле.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#211 Потребителят е офлайн   vonpav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2013 - 01:49 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 November 2013 - 12:25 PM, написа:

Искам да се извиня за шокираната ми реакция на всички фенове на НОК - не съм искала да обидя никого. Във всяка една порода най-често се показват само положителни черти и се отричат недостатъци или пълни деградации. В нашата порода е същото, не го приемайте лично, моля. Мислих си че при вас във вашата порода правилата ще са по-твърди и по-сериозни. Още повече че сте служебна сериозна порода, а не декорация и компаньони.

Който се е почуствал засегнат - вече ви се извиних, не съм искала, ама.... Само че с такова "развъждане" губите сериозни кандидат-стопани. В крайна сметка лакеноа и малиноа също не изглеждат зле.

Furia_S

Чудно ми е защо се извинявиняваш и на кого.
Търгашите които произвеждат сакати кучета и им търсят баснословни цени не се извиняват та ти за какво?
Ей ти тема за размисъл:
Куче произведено от капацитета МИК(Иванова Кирхнер) което тя е преценила, че е качествено и дори е зарибила собственика му да го изкара на изложба.
Това е трагично, но още по-трагичното е, че съдията е дал на това видимо страдащо животинче максимална оценка!!!
Всички трябва да са доволни и далаверката да си върви.
Пък за породата на кой му пука. :zz_218:
П.С.
Доколкото ми е известно не много дълго след изложбата това кученце е приключоло с краткият си земен път.
То за съжаление няма вина. Използвам го само и единствено като ПРИМЕР защо безотговорни хора не би трябвало да се допускат до разъждане и оценка на породата.
Тъжна картинка, много тъжна.

#212 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 27 November 2013 - 02:56 PM

Не винаги това се прави целенасочено. И в нашата порода има развъдчици, които просто не виждат недостатъци на кучетата си. Повярвайте ми, като стопанин на порода, която е деградирала не по-малко от НОК, аз напълно мога да разбера грешките на другите развъдчици. Само че не предполагах размерите на пораженията от световно ниво и при вас включително... Това е тъжно.

А се извинявам просто защото разбирам че на хората, които не виждат тези неща, им е неприятно да чуят нещо по-различно от "цветя и рози".
http://forum.dog.bg/...ost__p__1051098

ако кликнете върху анимирано изображение на скелета на НОК ще видите как се променя то.

ПС: относно клипа, това писукане да не е звук от играчка поради двоен хендлинг? Мче той двойния хендлинг не е ли забранен?
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2013 - 03:47 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 November 2013 - 02:56 PM, написа:

Не винаги това се прави целенасочено. И в нашата порода има развъдчици, които просто не виждат недостатъци на кучетата си. Повярвайте ми, като стопанин на порода, която е деградирала не по-малко от НОК, аз напълно мога да разбера грешките на другите развъдчици. Само че не предполагах размерите на пораженията от световно ниво и при вас включително... Това е тъжно.

А се извинявам просто защото разбирам че на хората, които не виждат тези неща, им е неприятно да чуят нещо по-различно от "цветя и рози".
http://forum.dog.bg/...ost__p__1051098

ако кликнете върху анимирано изображение на скелета на НОК ще видите как се променя то.

ПС: относно клипа, това писукане да не е звук от играчка поради двоен хендлинг? Мче той двойния хендлинг не е ли забранен?

Нека не забравяме, че само преди двадесетина години, най-големите измами и далавери в световен мащаб, започнаха именно с НОК. И то в Германия, родината на породата. И то в лицето на тогавашния председател на великия клуб, че и брат му, че и половината задници около тях... Нека не забравяме какво огромно поголовие кучета се въди, само и само да задоволи сериозното търсене на правоухото куче, дето караше сърцата ни да подскачат, когато бяхме деца. Нека не забравяме кой в България е начело на хората, въдещи НОК. Да сте забравили случайно за Дедко Мраз ... аз не съм, а оттам и не се учудвам на нищо, свързано с мизериите около породата в България. Има ли нужда да разказвам за последната изложба на конюнктурната контраорганизация, където фигурантите бяха обвинявани, че са прекалено твърди и, че заради тях кучетата се проваляли. Истината е една, колкото и да е болезнена: ако от 100 кучета 10 стават за нещо, пак добре. На повечето от тях фигурантът буквално трябва да набутва ръкава в устите им, че да симулират малко акция, а оттам и характер, а оттам и да имат заветния КЙОРУНГ. Да не говорим, че много от функционерите, дори и не разбират смисъла на този термин, бъркайки го с ДОПУСКАНЕ ДО РАЗВЪЖДАНЕ.

КЙОРУНГ буквално е подбор, уважаеми господа овчаркаджии. Подбор от НАЙ-ДОБРОТО, а не подбор от дисплазни и криви женски кучета, дето ги плодят на всеки шест месеца, докато пукнат от изтощение!

Затова няма как всяко куцо и сакато в клуба ви да се кичи с това постижение. Правете си изводите сами, всички останали...

Нека истинските любители и радетели на породата не ми се сърдят и мръщят, щото знаят, че не говоря на тях, както знаят и, че написаното от мен е тъжната истина ... Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#214 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2013 - 04:10 PM

Какво значи "прекалено твърд фигурант"????????? Иииии хлъц! Как може да е твърд фигуранта, когато кучето не става? Помня как помолих фигурант от полицаите да се пробвам на ръкав, той ме изгледа и каза:
- Ще ти дам някоя по- мека женска от по-малките. От най-малките, за обучено не ставаш.
До практика за мое съжаление не се стигна, ама "твърд фигурант" е нонсенс за мен. Мче истински крадец с истински нож или лопата да не би ще е мек с кучето?????????
Те и до "твърди фигуранти" ли са стигнали в оправданията си? Ту са им изнервни кучета, ту фигуранти са твърди.... Ммммда....

Към феновете на породата: та това е Касел, хора, то не е като да ги гледаш Шаро зад гаража. По същия начин бях ужасена и от нашата порода на Крафт: всички лелки наоколо аплодираха колко е яко представянето на кучета, а мен ме ужасяваше куцо-кьораво-сакато в ринга.
User's Signature

#215 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 01:48 PM

Furia писаниците ти са пълни глупости.Ако обичаш не расъждаваи за неща с които дори да си запозната.Явно е че породата е много далеч от тебе и с писаниците си просто ставаш смешна.Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 03:25 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#217 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 03:27 PM

Показване на мнениетоYerom, в 29 November 2013 - 11:48 AM, написа:

Furia писаниците ти са пълни глупости.Ако обичаш не расъждаваи за неща с които дори да си запозната.Явно е че породата е много далеч от тебе и с писаниците си просто ставаш смешна.Качена снимка

А гледката от бягащи от фигуранта кучета от такова ниво сериозна ли е? Не се излагайте ако наистина сте радетел на тази порода.
User's Signature

#218 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 03:28 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#219 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member