Furia_S, в 27 November 2013 - 02:56 PM, написа:
Не винаги това се прави целенасочено. И в нашата порода има развъдчици, които просто не виждат недостатъци на кучетата си. Повярвайте ми, като стопанин на порода, която е деградирала не по-малко от НОК, аз напълно мога да разбера грешките на другите развъдчици. Само че не предполагах размерите на пораженията от световно ниво и при вас включително... Това е тъжно.
А се извинявам просто защото разбирам че на хората, които не виждат тези неща, им е неприятно да чуят нещо по-различно от "цветя и рози".
http://forum.dog.bg/...ost__p__1051098
ако кликнете върху анимирано изображение на скелета на НОК ще видите как се променя то.
ПС: относно клипа, това писукане да не е звук от играчка поради двоен хендлинг? Мче той двойния хендлинг не е ли забранен?
Нека не забравяме, че само преди двадесетина години, най-големите измами и далавери в световен мащаб, започнаха именно с НОК. И то в Германия, родината на породата. И то в лицето на тогавашния председател на великия клуб, че и брат му, че и половината задници около тях... Нека не забравяме какво огромно поголовие кучета се въди, само и само да задоволи сериозното търсене на правоухото куче, дето караше сърцата ни да подскачат, когато бяхме деца. Нека не забравяме кой в България е начело на хората, въдещи НОК. Да сте забравили случайно за Дедко Мраз ... аз не съм, а оттам и не се учудвам на нищо, свързано с мизериите около породата в България. Има ли нужда да разказвам за последната изложба на конюнктурната контраорганизация, където фигурантите бяха обвинявани, че са прекалено твърди и, че заради тях кучетата се проваляли. Истината е една, колкото и да е болезнена: ако от 100 кучета 10 стават за нещо, пак добре. На повечето от тях фигурантът буквално трябва да набутва ръкава в устите им, че да симулират малко акция, а оттам и характер, а оттам и да имат заветния КЙОРУНГ. Да не говорим, че много от функционерите, дори и не разбират смисъла на този термин, бъркайки го с ДОПУСКАНЕ ДО РАЗВЪЖДАНЕ.
КЙОРУНГ буквално е подбор, уважаеми господа овчаркаджии. Подбор от НАЙ-ДОБРОТО, а не подбор от дисплазни и криви женски кучета, дето ги плодят на всеки шест месеца, докато пукнат от изтощение!
Затова няма как всяко куцо и сакато в клуба ви да се кичи с това постижение. Правете си изводите сами, всички останали...
Нека истинските любители и радетели на породата не ми се сърдят и мръщят, щото знаят, че не говоря на тях, както знаят и, че написаното от мен е тъжната истина ...