Yerom, в 07 December 2013 - 12:56 PM, написа:
DOGI продължаваш с бисерите

каква работа? Та ти един изпит не си покрил през живота си .Освен да съсипваш труда на другите които са постигнали нещо със селекцията преди теб за друго не ставаш.Размножаваи правоухи в двора си щото ти си над нещата.
Yerom, един път съм минавал изпит и кьорунг в далечната 2004 г., мисля. От това последваха много въпроси...
1. Защо при една порода водеща се за работна, връх взима оценката за "красота", а не за характер?
2. Защо когато кучето захапе ръкава, фигуранта впоследствие го пуска и кучето си тръгва с него, без вече да обръща внимание на "лошия човек"?
3. Защо, когато едно куче показва борбеност, доминантност и агресия при хапане, получава по-ниска оценка, само защото не е пуснало след първата команда?
4. Каква е ползата от гърбавостта, кривите крака и прекалено тежката структура при една работеща порода?
5. Защо шоу кучетата доста се различават като анатомия и характер от работната линия НОК?
....и т.н.
Въпроси, които ти, сигурен съм, никога не си си задавал.
От тогава, започнах да си уча кучетата, ако фигуранта пусне ръкава след като кучето го е захапало, да го плюят и да атакуват отново.
Бил съм фигурант(със скрит ръкав) на кучета учени на ръкав, които се чудят къде да захапят, защото не го виждат.
От това също последваха много въпроси...
От получена информация от приятели и много ровене в интернет, научих, че има и нещо по-различно и много по-добро от IPO / Sch, а именно Ринг(Белгийски, Френски, Мондио) и KNPV.
Впоследствие разбрах, че Sch в ранните години като изпитания, няма нищо общо със сегашния и е много по-близо до Ринг и
KNPV.
От това също последва въпрос...Защо е така?
Закупих си костюм за защита и започнах да си уча кучетата с него. Тук в БГ, няма изпит, където да се използва костюм за защита.
Schutzhund in Germany 1936
На този клип никъде не видях гърбаво и с криви крака куче. Виждам само атлетични кучета, които нямат нищо общо с тъй наречения "ЕЛИТ-ВИСШЕ РАЗВЪЖДАНЕ". Като гледам и хората, всички са любители, не военни.
Yerom, в 07 December 2013 - 12:56 PM, написа:
Човек, който мисли и се интересува, и е съгласен с това, което е написал Щефаниц.
И да, гърбави и сакати са кучетата от типа "ЕЛИТ-ВИСШЕ РАЗВЪЖДАНЕ", а не кучетата по времето на Щефаниц.
Покажи ми едно куче от тези, което да е с анатомия като "ЕЛИТА".

SZ-1 Horand von Grafrath
Born: January 1st, 1895 (coat color Grey)
First registered German Shepherd Dog in Germany.
Bought and registered by Captain von Stephanitz.

1899 Srg. VA Jörg Krone SchH III Kkl 1
SZ 163
Breeder: Laufer; Nieder-Wasser (coat color: gray & tan)

VA Hektor v Schwaben
Born January 5th, 1898
1900 & 1901 Sieger
Breeder: H. Drieger; Schw.- Germany (coat color: gray )

1902 Sgr. VA Peter von Pritschen
SZ 148
Breeder: Schafmeister Goymann; Klostermansfeld (coat color: gray )

1903 Sgr. VA Roland vom Park SchH III Kkl 1
SZ 245
Breeder: K. Reister; Brotzingen (coat color: black & tan)

1904 Sgr. VA Aribert von Grafrath SchH III Kkl 1
SZ 517
Breeder: V. Stephanitz; Grafrath (coat color: gray )
...............................................................................................
Следва продължение
П.С. Гледам горе-долу правописа си го оправил

...сега остава и да почнеш да мислиш.