Dog.bg Форуми : German Sieger Show KASSEL 2013

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

German Sieger Show KASSEL 2013

#281 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 December 2013 - 06:47 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Наздраве на всички именяциКачена снимка Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2013 - 03:24 AM

Показване на мнениетоYerom, в 06 December 2013 - 10:51 AM, написа:

DOGI къде прочете това за работната порода?

Това го знам лично от един 80 годишен германец, който развъжда също работна порода.

Немската овчарка е универсално куче което се използва и за работа а не само за работа .Немската овчарка не се развъжда само в развъдници на армията или полицията,немската овчарка се развъжда от кинолози любители.Качена снимка

Не Yerom, НОК е универсално работно куче, а не универсален домашен любимец.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" :mg_062:
Max von Stephanitz 1864-1936
:wb_052:

Всяко описание на немска овчарка започва от тип към всичко останалоКачена снимка

Yerom, аз мисля, че всеки, който иска да има и най-вече да развъжда НОК, трябва да се запознае по-детайлно с историята на тази порода, а не да си мисли, че всичко започва от Братята Мартин. :fa_067:
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936
http://www.working-d...a%20Dvora%20CS/
http://www.working-d...ls/520770/..CS/

#283 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2013 - 10:37 AM

Показване на мнениетоDOGI_DOG, в 07 December 2013 - 03:24 AM, написа:

DOGI къде прочете това за работната порода?

Това го знам лично от един 80 годишен германец, който развъжда също работна порода.

Немската овчарка е универсално куче което се използва и за работа а не само за работа .Немската овчарка не се развъжда само в развъдници на армията или полицията,немската овчарка се развъжда от кинолози любители.Качена снимка

Не Yerom, НОК е универсално работно куче, а не универсален домашен любимец.

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Качена снимка
Max von Stephanitz 1864-1936
Качена снимка

Всяко описание на немска овчарка започва от тип към всичко останалоКачена снимка

Yerom, аз мисля, че всеки, който иска да има и най-вече да развъжда НОК, трябва да се запознае по-детайлно с историята на тази порода, а не да си мисли, че всичко започва от Братята Мартин. Качена снимка

DOGI признал съм те маистор на митове легенди и бисериКачена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка голям мислителКачена снимка Качена снимка Качена снимка тои мислелКачена снимка Качена снимка Качена снимка никои да не мислиКачена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#284 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2013 - 12:23 PM

Yerom, като гледам много зле си запознат с историята на породата, която и развъждаш...Ама иначе сме "експерти"...Ако познанията ти са като правописа, как да очаквам да мислиш :md_064:
Нищо не каза за посланието на Щефаниц :me_065: Ако искаш да те светна още любителю, та да разбереш защо НОК е работна порода, а не "и за работа" :xg_102:

Има една книга на Щефаниц издание 1923 г., вземи я прочети. Това е пожелателно, не задължително :md_064:... любителю на работната породата НОК.
User's Signature

"Направете го заради мен:погрижете се за това,моята овчарка да остане работно куче,така както аз правех през целият си живот в името на тази цел" Max von Stephanitz 1864-1936

#285 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2013 - 01:56 PM

DOGI продължаваш с бисерите Качена снимка Качена снимка Качена снимка каква работа? Та ти един изпит не си покрил през живота си .Освен да съсипваш труда на другите които са постигнали нещо със селекцията преди теб за друго не ставаш.Размножаваи правоухи в двора си щото ти си над нещата.Какъв т.....р трябва да си за да цитираш създателя на породата и в същото време да твърдиш че кучетата от тази порода са гърбави и сакати?Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2013 - 09:04 PM

Показване на мнениетоYerom, в 07 December 2013 - 12:56 PM, написа:

DOGI продължаваш с бисерите Качена снимка Качена снимка Качена снимка каква работа? Та ти един изпит не си покрил през живота си .Освен да съсипваш труда на другите които са постигнали нещо със селекцията преди теб за друго не ставаш.Размножаваи правоухи в двора си щото ти си над нещата.

Yerom, един път съм минавал изпит и кьорунг в далечната 2004 г., мисля. От това последваха много въпроси...
1. Защо при една порода водеща се за работна, връх взима оценката за "красота", а не за характер?
2. Защо когато кучето захапе ръкава, фигуранта впоследствие го пуска и кучето си тръгва с него, без вече да обръща внимание на "лошия човек"?
3. Защо, когато едно куче показва борбеност, доминантност и агресия при хапане, получава по-ниска оценка, само защото не е пуснало след първата команда?
4. Каква е ползата от гърбавостта, кривите крака и прекалено тежката структура при една работеща порода?
5. Защо шоу кучетата доста се различават като анатомия и характер от работната линия НОК?
....и т.н.

Въпроси, които ти, сигурен съм, никога не си си задавал.
От тогава, започнах да си уча кучетата, ако фигуранта пусне ръкава след като кучето го е захапало, да го плюят и да атакуват отново.
Бил съм фигурант(със скрит ръкав) на кучета учени на ръкав, които се чудят къде да захапят, защото не го виждат.
От това също последваха много въпроси...
От получена информация от приятели и много ровене в интернет, научих, че има и нещо по-различно и много по-добро от IPO / Sch, а именно Ринг(Белгийски, Френски, Мондио) и KNPV.
Впоследствие разбрах, че Sch в ранните години като изпитания, няма нищо общо със сегашния и е много по-близо до Ринг и
KNPV.
От това също последва въпрос...Защо е така?
Закупих си костюм за защита и започнах да си уча кучетата с него. Тук в БГ, няма изпит, където да се използва костюм за защита.

Schutzhund in Germany 1936

На този клип никъде не видях гърбаво и с криви крака куче. Виждам само атлетични кучета, които нямат нищо общо с тъй наречения "ЕЛИТ-ВИСШЕ РАЗВЪЖДАНЕ". Като гледам и хората, всички са любители, не военни.

Показване на мнениетоYerom, в 07 December 2013 - 12:56 PM, написа:

Какъв т.....р трябва да си за да цитираш създателя на породата и в същото време да твърдиш че кучетата от тази порода са гърбави и сакати?Качена снимка Качена снимка Качена снимка

Човек, който мисли и се интересува, и е съгласен с това, което е написал Щефаниц.
И да, гърбави и сакати са кучетата от типа "ЕЛИТ-ВИСШЕ РАЗВЪЖДАНЕ", а не кучетата по времето на Щефаниц.
Покажи ми едно куче от тези, което да е с анатомия като "ЕЛИТА".
Прикачена снимка
SZ-1 Horand von Grafrath
Born: January 1st, 1895 (coat color Grey)
First registered German Shepherd Dog in Germany.
Bought and registered by Captain von Stephanitz.
Прикачена снимка
1899 Srg. VA Jörg Krone SchH III Kkl 1
SZ 163
Breeder: Laufer; Nieder-Wasser (coat color: gray & tan)
Прикачена снимка
VA Hektor v Schwaben
Born January 5th, 1898
1900 & 1901 Sieger
Breeder: H. Drieger; Schw.- Germany (coat color: gray )
Прикачена снимка
1902 Sgr. VA Peter von Pritschen
SZ 148
Breeder: Schafmeister Goymann; Klostermansfeld (coat color: gray )
Прикачена снимка
1903 Sgr. VA Roland vom Park SchH III Kkl 1
SZ 245
Breeder: K. Reister; Brotzingen (coat color: black & tan)
Прикачена снимка
1904 Sgr. VA Aribert von Grafrath SchH III Kkl 1
SZ 517
Breeder: V. Stephanitz; Grafrath (coat color: gray )
...............................................................................................
Следва продължение

П.С. Гледам горе-долу правописа си го оправил :ab_041: ...сега остава и да почнеш да мислиш.
User's Signature

#287 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 10:44 AM

Прикачена снимка
1905 Sgr. VA Beowulf vom Nahgau SchH III Kkl 1
SZ 733
Breeder: A. Does; Bad Kreuznach (coat color: black & tan)
Прикачена снимка
1906-1907 Sieger Roland v Starkenburg
Born: November 1st, 1903
Breeder: W. Spielmann; Gross-Steinheim (coat color: black)
Прикачена снимка
1908 Sgr. Luchs von Kalsmunt Wetzlar
SZ/3371
Breeder: Polizeiverwaltung Wetzlar (coat color: gray )
Прикачена снимка
1909 Sieger Hettel Uckermark
SZ# 3897
Breeder: Frau Dir. Poppe; Wiesbaden (coat color: black & tan)
Прикачена снимка
1910 Sgr. Tell v. Kriminalpolizei PH(Polizei Hund)
S.Z.# 8770
Breeder: F. Decker; Wiesbaden (coat color: gray & tan)
Прикачена снимка
1911& 1912 Sgr. VA Norbert vom Kohlwald SchH III PH Kkl 1
SZ 9264
Breeder: J. Agne; Neunkirchen (coat color: gray & tan)

...................................................................................

Следва продължение
User's Signature

#288 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 11:43 AM

DOGI Покажи ни едо куче без SchH и Kkl и тогава може да коментираме каквото и да било.

пп.освен твоите кучета за които е ясно че няматКачена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#289 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 12:06 PM

Когато SchH стане отново като този от 1936 г., тогава ще се явя на изпит. Не искам да си развалям кучетата с изпит "дай си ми ръкава".

Нищо не каза за SchH от 1936 г. :md_064: ...За анатомията на кучетата :md_064: ...
Отново се опитваш да отклониш темата, което е типично за теб. А SchH / IPO в наши дни е направен така, че да могат да го минават и вашите "ЕЛИТНИ" кучета, т.е. качеството спада и по този начин се допускат посредствени кучета...да не говорим за анатомията.

П.С. Виждам че си отслабнал...само че умствено.Напрягането на мозъчните ти клетки, не е от силните ти качества...
User's Signature

#290 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 December 2013 - 12:18 PM

Каква е разликата в обучението на куче за ИПО и за реална защита/полиция?
Аз в Ипо виждам възможност кучетата ми да спортуват и като във всеки спорт има точки.
Има я тръпката и за куче и за стопанин да постигнеш по високо ниво.
И все пак ИПО не е реална ситуация и в една такава предпочитам кучетата ми да не вземат участие.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#291 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2013 - 12:54 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 December 2013 - 10:18 AM, написа:

Аз в Ипо виждам възможност кучетата ми да спортуват и като във всеки спорт има точки.
И все пак ИПО не е реална ситуация и в една такава предпочитам кучетата ми да не вземат участие.

Огромна разлика, като между спортист-боксьор и реално обучен за убиване в ръкопашен бой щурмовак.
По аналогия с това разликата на обучено и дресирано куче е в това, че в реална ситуация обучено за ИПО куче като спортно може да не отреагира на секунда по команда в РЕАЛНА ситуация. При реално работещо дресирано куче това е абсолютно недопустимо - от правилната му реакция зависи живота на човека все пак.
Реален пример: дама овчараджийка с голям опит обучава кучето си по система за реална работа. Кучето е младо, позволява на една своя близка на територия на двора си да подава апорт с пръчка на кучето. Животното познава тази близка на стопанката си от бебе, с удоволствие носи пръчка, обаче в един момент гостенката както е замахнала с пръчката и я държи над главата се обърна към стопанката да я попита нещо. Кучето веднага разчита този жест като заплаха към стопанката си прави скок. Добре че стопанката е опитна и разбира какво става, изрева "ПЛЯЦ!" и животното прекъсна скока и легна по команда. Прекъсване на челната атака в спорта е едно, ама в реален живот съвсем друго. Ако това не бе работно животно в адреналина си можеше и да не послуша командата.

А сега си представи че спортистче е отказало или се замотало да изпълнява командата, която е животоспасяваща за водача. Да речем, дошубяло го е от шутове или нож/пръчка/лопата.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#292 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 12:59 PM

Благодаря за разяснението Фурия :smile: въпроса ми беше по скоро риторичен обаче....към въпросите които е задал Доги по-нагоре. :md_064:
Намирам въпросите за правилни(на Доги).
Преди седмица бях на изпит ИПО2 и хубаво порязаха куче,което показваше агресивност и борбеност и не пусна на първа команда.
Но все пак ИПО си има правилник.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 December 2013 - 01:06 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 December 2013 - 10:59 AM, написа:

Благодаря за разяснението Фурия :smile: въпроса ми беше по скоро риторичен обаче....към въпросите които е задал Доги по-нагоре. :md_064:

Доги за повечето неща е прав, и снимките които е постнал също драстично се различават от днешната визия на НОК, за психиката не говорим - криещите се под масата НОК съм виждала лично и съм ги извеждала тези истерични страхливи псета, които от махване на ръка присвиват уши в ужас и подвиват опашката. А е от полицейски развъдник, вярно че бракувани, ама...не е нормално това поведение за нито едно куче служебна порода.

ПС: В ИПО има правилник, докато в реала боя е без никакви правила. Там никой няма да щрака със стика с ръкав, там нещата са много по-твърди. И далеч не всеки нарушител е напълно безпомощен и не обучен ако го нападне куче.
User's Signature

#294 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 01:07 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 01:23 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 December 2013 - 12:18 PM, написа:

ShiBumi методиката на обучение е една .Начините за постигане на резултати са различни.IPO е спортен правилник при които се оценява точноста на изпълнението.В реалната работа целите са съвсем други.
На въпроса ти за пускането защо дисклалифицират куче което не пуска ще ти дам един жокер и надявам се да си отговориш сама на въпроса.
Ако кучето ти захапе някое дете и ти си на 30 метра разтояние и подаваш команда но кучето ти продължава да не пуска и резултата е не много лицеприятен кои ще е виновен тогава.Всяко упражнение в спорта цели пълен контрол над кучето.Все пак живеем в свят в които по никакъв начин не се толерира агресията на кучетата.

#296 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2013 - 02:12 PM

Съгласна съм.
Всъщност и двамата сте прави донякъде....
Две различни неща са да имаш спортно куче и такова за реална защита.
Някъде гледах клип за куче,което работи на костюм-захапва за ръката и в момента,в който фигуранта посегне с палката кучето пуска и захапва атакуващата ръка.
Това в ИПО няма как да се случи именно,защото е спорт.

Ето го клипчето(макар и да не е с НОК)

User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 02:17 PM

Как ще е ЕДНА методика????????????????????? МОЛЯ?
Спортни на мотивация са гледани и обучавани като работните?
Амче ще ме прощавате............

Yerom
Наясно ли сте какви шутове ядат работните? Това не е като да ти размахва чичи някое стикче.

Ем че аз снощи специално направих този експеримент - "ДОЛУ" по команда с външен дразнител новопоявил се помияр, който душеше и се опитваше да качва моя куч, легнал по команда. Кучето ми не извърши командата ЧИСТО, дразнеше се от дошъл мъжки куч, и така три пъти. Ама аз знам че моето куче е само обучено за любител, и другите кучета са му дразнител. 10 години се блъскаме заедно, не е като да ми е пръв куч. Но за един дресиран истински куч дразнител по команда не би трябвало да е от значение.
User's Signature

#298 Потребителят е офлайн   DOGI_DOG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 02:23 PM

Показване на мнениетоYerom, в 08 December 2013 - 12:23 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 December 2013 - 12:18 PM, написа:

ShiBumi методиката на обучение е една .Начините за постигане на резултати са различни.IPO е спортен правилник при които се оценява точноста на изпълнението.В реалната работа целите са съвсем други.
На въпроса ти за пускането защо дисклалифицират куче което не пуска ще ти дам един жокер и надявам се да си отговориш сама на въпроса.
Ако кучето ти захапе някое дете и ти си на 30 метра разтояние и подаваш команда но кучето ти продължава да не пуска и резултата е не много лицеприятен кои ще е виновен тогава.Всяко упражнение в спорта цели пълен контрол над кучето.Все пак живеем в свят в които по никакъв начин не се толерира агресията на кучетата.

:ab_041: Голям пример, няма що...
1. Какво прави кучето ти на 30 метра от теб, ако е агресивно, борбено и обучено за персонална защита в реална ситуация?
2. Трябва ли да не се произвеждат тежкотоварни камиони(кучета за реална защита), защото видиш ли много хора не могат да ги карат и може да ударят някоя кола(да ухапят дете) и по този начин да отнемат живот?
За всяко едно нещо си трябва подготовка, знания, за да можеш да се справиш. И не на последно място отговорност.
За НОК, както и за всяка работна порода, трябва подготовка, а не промяна на породата. Така ще се отсеят, хората, които са подходящи да се справят и ще се запази качеството на кучетата.
В Белгия, Холандия и доскоро в Германия кучетата за полицията, армията, охранителни фирми и т.н. се набират от хора любители.
През 1999 г. Германската полиция прекратява договора си с SV и закупува кучета от Белгия и Холандия, като започва да си води собствено развъждане.
The Split Between the German Police & The SV

Комерсиализацията води до унищожение на всичко качествено.
User's Signature

#299 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 02:27 PM

DOGI_DOG
Абсолютно съгласна, а къде отиват и жестови команди, когато човек не може да говори и да вика, но с жест д а покаже нужното от кучето, което е длъжно да го изпълни. Е това е разликата между работно животно и спортно такова. Работното е ДЛЪЖНО е да извърши определена команда, от това зависи живота на човека.
User's Signature

#300 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2013 - 02:41 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 08 December 2013 - 02:12 PM, написа:

Съгласна съм.
Всъщност и двамата сте прави донякъде....
Две различни неща са да имаш спортно куче и такова за реална защита.
Някъде гледах клип за куче,което работи на костюм-захапва за ръката и в момента,в който фигуранта посегне с палката кучето пуска и захапва атакуващата ръка.
Това в ИПО няма как да се случи именно,защото е спорт.

Ето го клипчето(макар и да не е с НОК)

ShiBumi това пак е взаимствано от спорта мондьо ринг.

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни