Furia_S, в 18 December 2013 - 12:32 PM, написа:
DOGI_DOG
Пари.
Участието в тези мероприятия струва пари. Колко са им таксите? Пари и корупция. С нашата порода чау-чау преди 100 години стана същото - хапят, твърди кучета, но физически не го могат - ортопедични проблеми и твърде скъсена крупа, преди 100 години да я поеме под своята егида Англия, породата не се обезобразила така.
Пари, според мен. Пари, пари... Тези фенове на породата, които могат да устоят на парите - ги изхвърлят от управителни съвети и клубове, пишещи стандарти, нагаждащите днешната анатомия към функцията... Изпитанието с парите е най-страшното, не всеки го издържа.
Furia_S, парите не са най-страшното...
Най-страшното е да ти промият мозъка, така че да кажеш на изрода "красавец". Най-страшното е да спреш да мислиш, да нямаш мнение и да не те интересуват последствията от това, което правиш. Най-страшното е да мълчиш като женски полов орган(извинявам се на дамите, но такъв е израза) и да ти вменяват чуждо мнение и възгледи.
Най-страшното е да си нормален, да те командват извратеняци и да се чустваш виновен, че не си като тях.
Аз не съм член и няма да бъда на организация, изповядваща тази порочна политика.
Ако всеки здравомислещ човек се откаже от членство в тези организации, те няма да просъществуват дълго...