паразити по пинчер
Публикувано: 05 September 2013 - 08:39 PM
здравейте.имаме домашно куче порода пинчер.след разходка забелязах че има малко оранжево петно между очите като раничка.след като я огледах ми се стори че не е рана а май някакви миниятюрни паразити.заведохме я на ветеринар и ни казаха че са паразити който съжителствали с кучето и ни изписаха риванол паста за мазане,която щяла да ограничи разпространението им.но не ги премахнаха.
Въпросът ми е нормално ли е да се оставят тези гадинки на нея.
Благодаря за отговора предварително
Въпросът ми е нормално ли е да се оставят тези гадинки на нея.
Благодаря за отговора предварително
Публикувано: 07 September 2013 - 11:05 AM
И при моят е същото нещо. Още не съм го водила на ветеринар, обаче описанието е същото. Видях нещо, което ми се стори, че са пъпчици и си помислих, че е получил обрив от нещо, обаче при оглед забелязах миниатюрни оранжево-червени същества. Първоначално не виждах движение, но преди около час едно се беше отделило от останалите и се движеше в козината до едното му око. Не успях да го хвана, дори и с пинцета, толкова е мъничко.
От вчера съм ги забелязала тези неща, от тогава се появиха още 2 нови петна (първоначално бяха 3, сега са 5, изглежда се размножават гадините). В понеделник ще го заведа на ветеринар. До тогава може ли малко повече информация за това, поне какво точно е? До сега търсих и четох за различни кожни паразити, дори в разни руски сайтове, но не открих нищо подобно до сега не сме се сблъсквал с такова нещо.
От вчера съм ги забелязала тези неща, от тогава се появиха още 2 нови петна (първоначално бяха 3, сега са 5, изглежда се размножават гадините). В понеделник ще го заведа на ветеринар. До тогава може ли малко повече информация за това, поне какво точно е? До сега търсих и четох за различни кожни паразити, дори в разни руски сайтове, но не открих нищо подобно до сега не сме се сблъсквал с такова нещо.

Публикувано: 07 September 2013 - 03:23 PM
и ниие не знаем какво е това.ветеринарът каза че са паразити който живеели по кучето.но не ги премахна и това ме притеснява.все едно да си живее с бълхите.ще се радвам ако пишеш какво е казал вашия ветеринар.сега я мажем с риванол раста и ми се струва че изчезват но май че ще я водим на друг ветеринар за всеки случай
Публикувано: 07 September 2013 - 07:07 PM
Докато доктор даде повече инфо, си позволявам да пусна тук превод на намереното от мен в нет-а:
Тромбидиаз
Заболяване на кожата, при което чесането е свързано със сезона, често е предизвикано от тревен кърлеж Neotrombicula (Trombicula) autumnalis, а също Walchia americana в САЩ.
Етиология и патогенеза
• На животните кърлежът паразитства в стадий личинки.
• Обитава ливади и пастбища през късното лято/ранната есен, особено на варовити почви.
Клинически симптоми
• Личинките се намират в места на контакт на кожата със земята, например между лапите, в областа на ушните раковини.
• Кърлежите, като ярки, червени точки, имат вид на "червен пипер".
• Сопровожда се от сърбеж, особено в областта на крайниците.
• Обривите се образуват вследствие храненето на личинките.
Диференциална диагноза
• Алергия, особено атопия, контактна алергия.
• Дерматит вследствие пораженията от личинките Pelodera.
Характерни признаци
• Изображението на кърлежа.
• Паразитически се явява личинковия стадий от развитието на кърлежа — личинката е 6-крака, ярко-червена на цвят, с размер на глава на карфица.
Диагноза
• Личинки се забелязват с просто око в вид но ярки оранжево-червени точки.
• Изтъргва се кожа, материал се слага в минерално масло.
Лечение
• Антипаразитни шампоани или спреи
• Фипронил (Frontline spray, Merial).
• Глюкокортикоиди в противовъзпалителни дози: преднизолон — 1 мг/кг ежедневно в течение 2—3 дней.
от тук
Вид Neotrombicula autumnalis (1-2 мм) е наи- разпространен в Европа и живее на растенията,храни се с дребни членистоногим. Личинката (0,2-0,3 мм) (която наричат червенотела) може да напада и хора. Заболеването е под названието тромбидиаз (тромбикулез).
и тук
Лечение, естествено, трябва да се предпише от лекар, но Frontline бих сложила и сама на кучето си, без да чакам, ако видя такива гадини.
Сега отивам да пощя моето, че и то се чеше нещо, а е с каишка Kiltix ...
Тромбидиаз
Заболяване на кожата, при което чесането е свързано със сезона, често е предизвикано от тревен кърлеж Neotrombicula (Trombicula) autumnalis, а също Walchia americana в САЩ.
Етиология и патогенеза
• На животните кърлежът паразитства в стадий личинки.
• Обитава ливади и пастбища през късното лято/ранната есен, особено на варовити почви.
Клинически симптоми
• Личинките се намират в места на контакт на кожата със земята, например между лапите, в областа на ушните раковини.
• Кърлежите, като ярки, червени точки, имат вид на "червен пипер".
• Сопровожда се от сърбеж, особено в областта на крайниците.
• Обривите се образуват вследствие храненето на личинките.
Диференциална диагноза
• Алергия, особено атопия, контактна алергия.
• Дерматит вследствие пораженията от личинките Pelodera.
Характерни признаци
• Изображението на кърлежа.
• Паразитически се явява личинковия стадий от развитието на кърлежа — личинката е 6-крака, ярко-червена на цвят, с размер на глава на карфица.
Диагноза
• Личинки се забелязват с просто око в вид но ярки оранжево-червени точки.
• Изтъргва се кожа, материал се слага в минерално масло.
Лечение
• Антипаразитни шампоани или спреи
• Фипронил (Frontline spray, Merial).
• Глюкокортикоиди в противовъзпалителни дози: преднизолон — 1 мг/кг ежедневно в течение 2—3 дней.
от тук
Вид Neotrombicula autumnalis (1-2 мм) е наи- разпространен в Европа и живее на растенията,храни се с дребни членистоногим. Личинката (0,2-0,3 мм) (която наричат червенотела) може да напада и хора. Заболеването е под названието тромбидиаз (тромбикулез).
и тук
Лечение, естествено, трябва да се предпише от лекар, но Frontline бих сложила и сама на кучето си, без да чакам, ако видя такива гадини.
Сега отивам да пощя моето, че и то се чеше нещо, а е с каишка Kiltix ...
Публикувано: 07 September 2013 - 10:07 PM
Благодаря ви за информацията. Моя го минаха почти всички кожни заболявания, само това не беше хващал. Кучето и аз не сме точно в града, затова щях да го водя на ветеринар в понеделник, но реших да не отлагам и ще отидем още утре. Те си стоят все на едни и същи места и не мърдат, даже успях да ги преброя с лупа и дори му се е появило още едно петно. Знам от къде ги е хванал, по описанието къде живеят по принцип.
И все пак има още много въпроси. Например, може ли да се зарази куче от друго куче или само от тревите по ливадите? Личинката паразитира по кучетата, а в кой стадий става паразит по хората? Предполагам се храни с кожа. Ами лечението, дълго ли продължава?
Фронтлайн едва ли ще действа срещу това. На моя съм му капала Адвантикс преди 10-15 дни и пак успя да ги хване.
Ще се радвам на още информация от запознати със паразита. Благодаря ви.
И все пак има още много въпроси. Например, може ли да се зарази куче от друго куче или само от тревите по ливадите? Личинката паразитира по кучетата, а в кой стадий става паразит по хората? Предполагам се храни с кожа. Ами лечението, дълго ли продължава?
Фронтлайн едва ли ще действа срещу това. На моя съм му капала Адвантикс преди 10-15 дни и пак успя да ги хване.
Ще се радвам на още информация от запознати със паразита. Благодаря ви.

Публикувано: 08 September 2013 - 10:43 PM
pepenceto87, да кажа и на мен какво ми казаха. Това определено не са някакви гадини, които съжителстват с кучето. Тези кърлежи са, за които спомена доктора тук. На моя не му дадоха нещо за мазане, само го напръска и намаза точките по лицето със спрей. Накапа му и едни капки Фронтлайн, понеже само от тях се влияели тези гадини. След няколко дни пак ще ходим да го пръска със спрей. Каза, че може да е малко по-бавно, но би трябвало да се махнат. Наистина виждам ефект, днес намерих две умрели върху козината му до очите. Взех едното и го огледах хубаво с лупа, доста по-малко е от глава на карфица.
Само такова нещо не предполагах, че съществува. Не питах ветеринара, но хора уж с опит ми казаха, че не се предавало от куче на куче или ставало много трудно. Не знам до колко е вярно това, научила съм се да не вярвам толкова на кучкарите в парка.
Само такова нещо не предполагах, че съществува. Не питах ветеринара, но хора уж с опит ми казаха, че не се предавало от куче на куче или ставало много трудно. Не знам до колко е вярно това, научила съм се да не вярвам толкова на кучкарите в парка.

Публикувано: 09 September 2013 - 10:24 PM
Ето как вървят нещата при нас. Това напръскване със спрей и накапване с капки свършиха чудесна работа. Днес е напълно чист, няма следа, че там е имало нещо. Много съм изненадана, че се изчистиха толкова бързо. Това нормално ли е? Дори не изчакаха да дойде време за следващото пръскане, което е тези дни, напълно измряха. Доволна съм, не мога да му се нагледам на чистата муцуна.
Пепенце, при вас има ли развитие?
Пепенце, при вас има ли развитие?

Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +