Dog.bg Форуми : Пиометрата - що е то и лечение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пиометрата - що е то и лечение

#141 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 17 February 2009 - 09:31 AM

Цитат

... Компетентни вет-ове.... Теб вече убедиха ли те как да им снасяш още пари, ако не са изчакай малко и само да не дойдеш на мойто мнение. У нас почти всички ветеринарни "доктори" са тъгрговци, не лекари.

То у нас и с хуманните лекари е така, от личен опит ти го казвам!!!

#142 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 02:29 PM

Цитат

Но ако не го намериш си затвори многознайната уста.

Това не го разбрах. Говоря глупости, защото истината боли.

tedito, при хуманните лекари вероятността да попаднеш на читав лекар е по-голяма.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#143 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 11:04 PM

wendy, чудя се как с такъв блестящ интелект като вашия, попаднахте при неподходящ колега.

#144 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 03:16 PM

Показване на мнениетод-р Коджабашев, в Feb 21 2009, 10:04 PM, написа:

wendy, чудя се как с такъв блестящ интелект като вашия, попаднахте при неподходящ колега.

Аз пък като гледам Вашия интелект, не се учудвам и във вашата компетентност. Ветеринарят, при който ходех го водят за един от най-добрите в София.
User's Signature

При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

#145 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 22 February 2009 - 03:45 PM

Показване на мнениетоwendy, в Feb 22 2009, 02:16 PM, написа:

Аз пък като гледам Вашия интелект, не се учудвам и във вашата компетентност. Ветеринарят, при който ходех го водят за един от най-добрите в София.

До колкото разбирам от безумните ти постове за теб никой не струва.Тогава нека баща ти излекува котката... :angry: А,и не забравяй да напишеш какво е станало после.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#146 Потребителят е офлайн   dany Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2009 - 08:24 PM

Показване на мнениетоwendy, в Feb 22 2009, 02:16 PM, написа:

За съжаление не гледате достатъчно добре , д-р Коджабашев е един от дай-добрите ветеринарни лекари в България! :lol: :lol:

#147 Потребителят е офлайн   D-r Martin Burlakov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 February 2009 - 04:14 PM

Интересно ми е в София има толкова много места и начини да се докаже една пиометра
а то точно на вашата котка не можаха да я докажат.

Не обиждайте и недейте да спорите с колегите.Това може само да ви изложи.

#148 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 01:54 PM

D-r Martin Burlakov, ако прочетете предната страница ще видите, че не аз се заяждам и обиждам. Баща ми излекува пиометра и вече 3-4 години от тогава, кучето е в много добро здраве. Не писах, защо се е заел да я лекува, вет-а му е казал цитирам: "Нали си гинеколог, лекувай си я ти." Дори операция не се е наел да направи. Пак казвам има и читави, но са малко.
Благодаря на хората, който вместо да се заяждат с мен и да пишат глупости, ми помогнаха.
Ветеринарят, при който сега ходя мисля, че е по-читав, но ще видим, поне е по-компетентен. :lol:
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   didon Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2009 - 10:57 AM

Здравейте!
Нова съм във форума,но имам домашен любимец вече единайста година.
Темата ми е особено интересна.Мойто куче се разгони преди две седмици.Онзи ден рано сутринхта се изпусна в къщи и по-късно през деня го направи още два пъти.Забелязах,че пие и повечко вода,но в никакъв случай пове4е от 1,5л.Отидох при док и той каза..."почти съм сигурен-пиометра"Прати ме на ехограф при д-р Иванова.Тя пък беше категорична,че става въпрос за цистит.Прегледа всички органи...На другата сутрин дадохме и кръв.WBC (левкоцитит) 14,9 гранулоцити в проценити 84,8 и ALP388. Док каза,че не е съгласен с цистита,пък и операцията така или иначе щяла да и се отрази добре.Ама кучката е 11 годишна.Не е ли по-добре да се упоява само ако наистина е необходимо...

Таааа,реших аз да потърся и др мнение...
Кажете ,моля ви ,този показател ALP показателен ли е за пиометра или е отговорен за черния дроб ,ставите и червата...

п.п. по-нагоре четох за спора по повод отстраняване само на яйчниците или и матката.Далече съм от докторската професия,обаче от това,което ми обясни един доктор за естеството на болестта пиометра стигам до извода,че ...знам ли,ама няма яйчници,няма разгонване...оттам шийката на матката най-вероятно не се отваря зада приеме евентуални сперматозоиди... и оттам навлизането на инфекция...не се очерава...
от друга страна...защо е на кучката само матка...за инвитро ли или...

Благодаря за споделените мнения.

#150 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2009 - 02:11 PM

Склонна съм да се доверя на диагнозата на Д-р Иванова след ехографа. Имам куче, имало пиометра, изкара и бременност, и раждане - всичко е наред. Всичко, което тя ни е казала, се е оказвало винаги вярно. Препоръки за уменията й на ехографа има много. Тя всъщност е хуманен ехографист и рентгенолог.

Въпреки това, лекарят Ви може би е прав, че кастрацията на кучето е благоприятен вариант, тъй като тя може а предотврати и редица бъдещи хормонални проблеми, както и ракови образувания. Нека все пак и ветеринарите кажат мнението си. В този ред на мисли, защо не потърсите мнение и на още някой, като заведете кучето и на друго лекар?
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   didon Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2009 - 07:45 PM

всъщност,аз направих точно това,заведох я на друг лекар,ппрепоръчан...д-р Караджов.
Той категорично отрече пиометрията...Бихме и антибиотик за лекуване на цистит,витамин С...сега ипродължавам с перорално лечение.Кучето е видимо по-добре.Много по-малко прикляква за пишкане,а изпускането не се е повторило.Смятам,че състоянието и се подобрява,което ме навежда на мисълта,че лечението е подходящото,а оттам и диагнозата...
По тповод кастрацията,съжалявам ,че не съм го направила на младини.Знам ли какви са причините,по нейната младост не беше така широко застъпена тази тема.Пък и дълго време не бях сигурна дали искам или не поколение.Тя е далматинка и сега съжалявам ,че не съм я пуснала...Настоящият ни доктор каза,че породата е изчезваща в България,а тя е екземпляр...нооооо това е за др тема...
Благодаря за мнението!
Принципно не трябва ли да избягвам упойките при тези години на кучето ( 11)

#152 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2009 - 09:39 PM

Нека наистина ветеринарите Ви отговорят, но все пак- ако кучето няма някакъв друг здравословен проблем и е в добро състояние, няма причина да избягвате упойка предвид възможните предимства за здравето на кучето Ви.

Иначе, далматините съвсем не са изчезваща порода - нито в БГ, нито извън ;) Но не това е от значение в случая.
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   cucumooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 07:13 PM

Здравейте на всички.
Преди малко се регистрирах, понеже имам проблем с бебчето ми. Кучето ми е шар пей и е само на 6 месеца, но и при мен се появи същия проблем... Не знам вече, за пиометра ли става въпрос, защотото кучето ми е малко... Но факт е, че симптомите са същите. Лекарят, при който я водя в началото мислеше, че са бъбреци или нещо по пикочните пътища... Но на кучето ми продължи да му тече кръв. После й взеха урина и разбра, че не са бъбреци, а е от матката... Сега й давам витамин С и витамин К уж да спре кръвта, но все така си тече. Бие й някакви инжекции на 2 дена (вече 1 седмица стана) и след 3 дена май ще почне със шотапен... Много се притеснявам, искам да ми се оправи бебчето и един ден да си имаме поколение...

А от всичко, което прочетох не ми стана ясно - от това нещо лек има ли или след всяко разгонване може да се получи тази пиометра ?!?!

#154 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 08:25 PM

Показване на мнениетоcucumooo, в May 22 2009, 05:13 PM, написа:

Здравейте на всички.
Преди малко се регистрирах, понеже имам проблем с бебчето ми. Кучето ми е шар пей и е само на 6 месеца, но и при мен се появи същия проблем... Не знам вече, за пиометра ли става въпрос, защотото кучето ми е малко... Но факт е, че симптомите са същите. Лекарят, при който я водя в началото мислеше, че са бъбреци или нещо по пикочните пътища... Но на кучето ми продължи да му тече кръв. После й взеха урина и разбра, че не са бъбреци, а е от матката... Сега й давам витамин С и витамин К уж да спре кръвта, но все така си тече. Бие й някакви инжекции на 2 дена (вече 1 седмица стана) и след 3 дена май ще почне със шотапен... Много се притеснявам, искам да ми се оправи бебчето и един ден да си имаме поколение...

А от всичко, което прочетох не ми стана ясно - от това нещо лек има ли или след всяко разгонване може да се получи тази пиометра ?!?!

А тя досега разгонвала ли се е?
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#155 Потребителят е офлайн   cucumooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:34 PM

Показване на мнениетоtey4e, в May 22 2009, 09:25 PM, написа:

Показване на мнениетоcucumooo, в May 22 2009, 05:13 PM, написа:

Здравейте на всички.

А тя досега разгонвала ли се е?

Не, не се е разгонвала, тя утре прави 6 месеца.

#156 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 08:34 PM

И дали не е разгонена сега???
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#157 Потребителят е офлайн   cucumooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:40 PM

Имала съм кучета през целият си живот и знам долу горе как протичат нещата.
А при нея 1-2 дена тече гной, на 3 беше розовеещо, на 4 - гной. Тогава лекаря и слага и мастицин, мисля че беше. Но следващите дни като тръгна само кръв и спря мастицина и и бие някакви инжекциики, които не разбрах какви са. И сега й давам вит. С и вит. К

#158 Потребителят е офлайн   cucumooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:46 PM

Да отида ли с нея на ехограф?

#159 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:49 PM

Лекарите да ме поправят, ако греша, но май няма как кучето да има пиометра, ако не е имало разонване?! Може да има друго възпаление, но и с тази кръв...

От кой град сте?

Спешно, още сутринта се консултирайте и с друг лекар, и то добър!
Искайте и кръвни изледвания, и преглед на ехограф! Ако е пиометра, това няма как да не се види!
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   cucumooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 09:01 PM

Във Варна живея.

За всеки стопанин съответния лекар, при който си води животинката е добър. Така и мои познати ми препоръчват лекари, за които твърдят, че са добри, а от други места пък чувам други отзиви...

Определено ще искам пълни кръвни изследвания и ехограф. Ще се консултирам и с друг лекар, за който съм чувала, че е добър.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни