Куче за апартамент
Публикувано: 10 September 2013 - 09:46 AM
#3 Guest_Zartosht_*
Публикувано: 10 September 2013 - 03:47 PM
prut0, в 10 September 2013 - 09:46 AM, написа:
Няма такова нещо - подходящо или неподходяща порода куче за апартамент. Въпросът е до колко Вие можете да отделите нужното на това куче. А то никак не е малко, повярвайте! И е изключително ангажиращо. Помислете и за още нещо - тази ваша ангажираност не е емоционалност, изчерпваща се след няколко дни или седмици. Тя е за целия живот на кучето! Много добре помислете дали въобще трябва да си взимате куче.
Може би ще е много по-добре и много по-полезно както за него, така и за Вас, ако не го направите!
Публикувано: 11 September 2013 - 08:41 AM
Публикувано: 11 September 2013 - 09:00 AM
Породи всякакви, и всички могат и могат и да не са подходящи за апартамент. Имам познати с йоркита, които не могат да им осигурят всичко необходимо, имам познати и с кане корсо и още по-едри породи, които успешно отглеждат в апартамент. Дали става за апартамент не зависи от размера или характера, а от това колко внимание и разходки ще му осигурявате. Както и обучение, както и качествени храна, козметика и т.н.
Помислете дали да не се разходите до приюта, може пък да срещнете своя най-добър приятел там.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 September 2013 - 09:17 AM
Ако майка ви ще поема част от разходките, може би наистина е по-добре кучето да не е едро. По-лесно е и за подръжка - миене, ресане - така си мисля.
Ако не държите на породисто животно, можете да вземете от търсещите дом - има страхотни муцунки.
Така можете да си вземете безплатно безценно другарче, което даже и да има вече някакви хигиенни навици.
Безпородните любимци по нищо не отстъпват на родословните си събратя (освен,ако нямате мераци за изложби). Даже, както имам възможността да забележа в момента, са далеч по старателни в усилията да се учат и да се харесат на хората си.
Публикувано: 12 September 2013 - 03:08 PM

Здраве и красота за Вас и за Вашето семейство - ползени съвети от Грийн Мастер България, компания за Вашето здраве. Погледнете и , блога на Грийн Мастер - изключителни съвети от практиката на Green Master София
Публикувано: 12 September 2013 - 03:14 PM
П.П. Наистина е добре да разгледате кучетата в приютите,хем ще изберете по ваш вкус от към темперамент,хем ще дадете дом .Вижте и тук : http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 12 September 2013 - 08:46 PM
А, щях да забравя!!! Кучето е огромен разход и ангажимент. Хубаво изчетете този форуми и неговите подфоруми-възпитание, хранене, здраве, козметика...Обикновено, човек до като не се сблъска с действителността, не може да направи реална преценка! И повечето хора първо взимат кучета, а после се образоват. Мисля, че обратния вариант е много по-удачен. Четете, мислете и действайте не подвластен на емоциите, а на разума!
Не си мислете,че се опитвам да ви разубедя. Просто понякога е много трудно, от опит го казвам! Дано да съм била полезна, успех в намирането на най-добрия и верен приятел-куч!
Публикувано: 12 September 2013 - 09:46 PM
Публикувано: 12 September 2013 - 11:04 PM
Пак казвам,всичко зависи от това,на какво ще научиш кучето.Др. познати пък от години не са спали "до късно",защото са си научили кучетата да ги будят в 6,7ч. Трети пък им правят по 15 пъти разходки,защото са ги научили така. Въобще единственото нещо,което има значение е:
1. Как ще подходиш към кучето и на какво ще го научиш през първите месеци от живота му. Или ще направиш живота си ад,или ще бъде огромно удоволствие и ще имаш истински приятел.
Публикувано: 12 September 2013 - 11:09 PM
fnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 09:04 PM, написа:
Това е

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 20 October 2013 - 06:42 PM
1. Дали ИСКАМ наистина домашен любимец, а именно куче?
2. Ще мога ли да го гледам, отговорно, и да му дам всички грижи, защтото цял живот ще нося отговорност за него?
3. Мога ли да си го позволя?
4. Знам ли, какво е да гледаш куче? Какво следва?
5. Да не стане, искам, искам куче, аааааааааа то сере, пикае, дъвче, а па трябва и в 6-7ч. сутринта да го изведа, а ми се спиииииииииии.
Да няма после ново бездомно куче или "подарявам куче, защото отивам в чужбина, имам алергия, или нещо си"
А иначе препоръчвам Американски Стафордширски Териер и куче се купува само от развдник
Публикувано: 30 October 2013 - 07:43 PM
Публикувано: 31 October 2013 - 08:28 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

Вход

Горе
Цитиране +