Dog.bg Форуми : Куче за апартамент

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче за апартамент

#1 Потребителят е офлайн   prut0 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 September 2013 - 09:46 AM

Здравейте, искам да проуча какви породи кучета могат да се отглеждат в апартамент. Потърсих във форума, но открих теми, отнасящи се за други хора с друго свободно време и други интереси като цяло. Живея с майка ми, която е пенсионер и отдавна чакам финансовата стабилност, която постигнах от известно време. Имах морско свинче и мисля, че добре се получи, но винаги съм искал куче. А и смятам, че е здравословно за майка ми да е покрай животинка като кучето, да не говорим, че най-чистата форма на лоялност, която съм срещал е от една немска овчарка. :) Но да си призная съм объркан от многото мнения около мен относно породата на бъдещото ми куче. Знам че голямо куче не е за апартамент, макар и просторен като нашия. Съседите ни по етаж имат малки кученца, които обаче са изключително шумни и непонятно за мен агресивни. Та на този етап се спрях на средните по големина породи (добре де-и защото съм мъж и не искам пухчовци или чихуахуа, не ми се обиждайте :) ). Сестра ми има вила с голдън на двора, но май за апартамент не стават, иначе са много спокойни. Сега пък ми разказаха истории за джак-ръсели и бийгъли, които са много луди и не са удобни за съвместен живот с пенсионер, а иначе се бях насочил към тях. И объркването ми се увеличи :) Малко насоки от вас?

#2 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2013 - 11:57 AM

А майка ви дали иска куче? Нея питали ли сте я?

Не върви да си натресете кучето на възрастен човек, дори да смятате, че е здравословно - по-важно е какво другият човек смята.

#3 Guest_Zartosht_*

• Група: Гости

Публикувано: 10 September 2013 - 03:47 PM

Показване на мнениетоprut0, в 10 September 2013 - 09:46 AM, написа:

Здравейте, искам да проуча какви породи кучета могат да се отглеждат в апартамент. Потърсих във форума, но открих теми, отнасящи се за други хора с друго свободно време и други интереси като цяло. Живея с майка ми, която е пенсионер и отдавна чакам финансовата стабилност, която постигнах от известно време. Имах морско свинче и мисля, че добре се получи, но винаги съм искал куче. А и смятам, че е здравословно за майка ми да е покрай животинка като кучето, да не говорим, че най-чистата форма на лоялност, която съм срещал е от една немска овчарка. :) Но да си призная съм объркан от многото мнения около мен относно породата на бъдещото ми куче. Знам че голямо куче не е за апартамент, макар и просторен като нашия. Съседите ни по етаж имат малки кученца, които обаче са изключително шумни и непонятно за мен агресивни. Та на този етап се спрях на средните по големина породи (добре де-и защото съм мъж и не искам пухчовци или чихуахуа, не ми се обиждайте :) ). Сестра ми има вила с голдън на двора, но май за апартамент не стават, иначе са много спокойни. Сега пък ми разказаха истории за джак-ръсели и бийгъли, които са много луди и не са удобни за съвместен живот с пенсионер, а иначе се бях насочил към тях. И объркването ми се увеличи :) Малко насоки от вас?

Няма такова нещо - подходящо или неподходяща порода куче за апартамент. Въпросът е до колко Вие можете да отделите нужното на това куче. А то никак не е малко, повярвайте! И е изключително ангажиращо. Помислете и за още нещо - тази ваша ангажираност не е емоционалност, изчерпваща се след няколко дни или седмици. Тя е за целия живот на кучето! Много добре помислете дали въобще трябва да си взимате куче.

Може би ще е много по-добре и много по-полезно както за него, така и за Вас, ако не го направите!

#4 Потребителят е офлайн   prut0 Икона

Публикувано: 11 September 2013 - 08:41 AM

Значи подред: първо- майка ми няма проблем и дори смята че отдавна е трябвало да си вземем, просто малко се притеснява още за разходите, тъй като с морското свинче се поизмъчихме като остаря и се разболя- лекарствата и лечението като цяло беше по-скъпо отколкото очаквахме. В момента сме далеч по-добре финансово и за това няма проблеми. Иначе решението ми е твърдо и е просто въпрос на време, а и съм спокоен относно грижите, защото и приятелката ми, както и най-добрия ми приятел отглеждат кучета от много малки и ми дават безценни съвети. Отделно имам изключително близка приятелка- ветеринар, така че няма да съм напълно сам и да действам като пълен аматьор :smile: Проучвам много подробно всяка една страна на отглеждането на куче и въпреки това осъзнавам, че ще има големи изненади. И все пак- давайте насам и съвети и критики, няма да се сърдя :md_064:

#5 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 September 2013 - 09:00 AM

Моя съвет е да идете да разгледате какво имат в приютите. Там хората си познават кучетата /в Богров поне де/ и като си кажете изискванията за характер ще ви покажат точно такива кучета. Ще си спестите парите от закупуването /закупуването на истински породно куче е доста скъпо удоволствие и е само началото/.
Породи всякакви, и всички могат и могат и да не са подходящи за апартамент. Имам познати с йоркита, които не могат да им осигурят всичко необходимо, имам познати и с кане корсо и още по-едри породи, които успешно отглеждат в апартамент. Дали става за апартамент не зависи от размера или характера, а от това колко внимание и разходки ще му осигурявате. Както и обучение, както и качествени храна, козметика и т.н.
Помислете дали да не се разходите до приюта, може пък да срещнете своя най-добър приятел там.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 September 2013 - 09:17 AM

Аз гледам 40 килца кученце в апартамент - преди бяхме в гарсониера, сега в двустаен. Изобщо няма значение големината на апартамента. Имат значение разходките. Познавам дребнички кученца, които за половин час са разходени и после си доиграват вкъщи. На нас ни трябват минимум 2-3 часа дневно, но можем да изкараме и цял ден навън без умора.
Ако майка ви ще поема част от разходките, може би наистина е по-добре кучето да не е едро. По-лесно е и за подръжка - миене, ресане - така си мисля.
Ако не държите на породисто животно, можете да вземете от търсещите дом - има страхотни муцунки.
Така можете да си вземете безплатно безценно другарче, което даже и да има вече някакви хигиенни навици.
Безпородните любимци по нищо не отстъпват на родословните си събратя (освен,ако нямате мераци за изложби). Даже, както имам възможността да забележа в момента, са далеч по старателни в усилията да се учат и да се харесат на хората си.

#7 Потребителят е офлайн   simeon128 Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:http://green-masters.eu
    здраве
    красота
    хранителни добавки
    продукти за здраве

Публикувано: 12 September 2013 - 03:08 PM

Аз съм живял и в къща и в апартамент и мога да ви кажа, че куче в апартамент се гледа много трудно. Помислете пак, но трябва да е някоя малка порода.
User's Signature

Здраве и красота за Вас и за Вашето семейство - ползени съвети от Грийн Мастер България, компания за Вашето здраве. Погледнете и , блога на Грийн Мастер - изключителни съвети от практиката на Green Master София

#8 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 September 2013 - 03:14 PM

Аз пък цял живот живея в апартамент и мога да каже,че куче не се гледа трудно.След като създадеш правила и научиш животината на хигиенни навици и се поддържа хигиена, няма проблем.Гледала съм болонка и кокер, сега имам пит.Друг е въпроса човека с какво време ще разполага,за да може да избере подходяща порода.
П.П. Наистина е добре да разгледате кучетата в приютите,хем ще изберете по ваш вкус от към темперамент,хем ще дадете дом .Вижте и тук : http://forum.dog.bg/...B4%D0%BE%D0%BC/
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#9 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2013 - 03:17 PM

Колко много да е трудно? И защо?
Верно е, че ако има дворче ще е далеч по-хубаво.
В момента аз гледам в 1 апартамент 2 кучета - моето си голямо момче и едно бебе на 5 месеца, за което търся дом
My link
и се справяме.

#10 Потребителят е офлайн   Бискит Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 08:46 PM

Здравейте, бих искала да споделя с вас и моето мнение, без да ангажирам никого с него! Дребните породи кучета са по-енергични и доста често агресивни и шумни. Гледала съм 10 години пинчер и не ща и да се сещам...В момента гледам кокер и бих казала, че това е чудесно куче-компаньон! Винаги гледа да се гушка и гали като човек. Лиготията му е всизвестна, дори има твърдение, че кокер не е порода, а диагноза. Много са милички и забавни, но и енергични и се нуждаят от много тичане. Вижте обявите за кучета, които търсят дом. Доста често се появяват кучета на над една година, което също в повечето случаи означава, че са с по-улегнал вече характер. В момента се търси дом на ретривър-вижте клубния форум на голдън ретривър, че не знам дали е редно да качвам линк тук към други форуми. Ако пък случайно сте от Шумен или околността, аз знам за три кучета, които търсят нови стопани. Едното е кокер на 3 години, мопс на 3 и нещо и рот-ка на 7. И трите кучета са много добре гледани, ваксинирани, чипирани, живяли в апартамент, не агресивни! При интерес се свържете с мен, аз ще ви дам координати на собствениците.
А, щях да забравя!!! Кучето е огромен разход и ангажимент. Хубаво изчетете този форуми и неговите подфоруми-възпитание, хранене, здраве, козметика...Обикновено, човек до като не се сблъска с действителността, не може да направи реална преценка! И повечето хора първо взимат кучета, а после се образоват. Мисля, че обратния вариант е много по-удачен. Четете, мислете и действайте не подвластен на емоциите, а на разума!
Не си мислете,че се опитвам да ви разубедя. Просто понякога е много трудно, от опит го казвам! Дано да съм била полезна, успех в намирането на най-добрия и верен приятел-куч!

#11 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 12 September 2013 - 09:46 PM

Аз съм за Кавалер Кинг Чарлз шпаниол :ba_025:

#12 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2013 - 11:04 PM

Изобщо няма никакво значение нито породата,нито апартамента. Познавам и хора с 3 кучета и нейсе котки. Всичко опира до навиците,които ще се изградят на животните и как ще бъдат научени. За моите кучета няма никакво значение,дали разходката ще е 30 мин или 3ч. Те си имат програма и си знаят. Сутрин се става и има разходка,може и 20 мин, може и 2ч,после се прибират и спят до следващата разходка. Вкъщи игрите са забранени,позволяват се само леки и тихи боричкания. За това пък навън си отмъщават стабилно,особенно в дъждовно време :)
Пак казвам,всичко зависи от това,на какво ще научиш кучето.Др. познати пък от години не са спали "до късно",защото са си научили кучетата да ги будят в 6,7ч. Трети пък им правят по 15 пъти разходки,защото са ги научили така. Въобще единственото нещо,което има значение е:
1. Как ще подходиш към кучето и на какво ще го научиш през първите месеци от живота му. Или ще направиш живота си ад,или ще бъде огромно удоволствие и ще имаш истински приятел.

#13 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 September 2013 - 11:09 PM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 12 September 2013 - 09:04 PM, написа:

1. Как ще подходиш към кучето и на какво ще го научиш през първите месеци от живота му. Или ще направиш живота си ад,или ще бъде огромно удоволствие и ще имаш истински приятел.

Това е :rc_036:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#14 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:42 PM

Помисли преди да вземеш това важно, отговорно и сериозно решение седни и помисли:

1. Дали ИСКАМ наистина домашен любимец, а именно куче?
2. Ще мога ли да го гледам, отговорно, и да му дам всички грижи, защтото цял живот ще нося отговорност за него?
3. Мога ли да си го позволя?
4. Знам ли, какво е да гледаш куче? Какво следва?
5. Да не стане, искам, искам куче, аааааааааа то сере, пикае, дъвче, а па трябва и в 6-7ч. сутринта да го изведа, а ми се спиииииииииии.

Да няма после ново бездомно куче или "подарявам куче, защото отивам в чужбина, имам алергия, или нещо си" :ea_103: :dh_188:

А иначе препоръчвам Американски Стафордширски Териер и куче се купува само от развдник :rc_036:

#15 Потребителят е офлайн   sHaMoTnIk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2013 - 07:43 PM

вземете си пинчер,защото дребус ,но пак ще трябва да го изкарвате навън сутрин и вечер да си свърши работата за да нямате проблеми после.Иначе всяко куче става.Гледали сме питбул във квартира във Унгария...зависи от характера на песа и обучението.Но аз не бих гледал кучето си в апартамент,защото кучето изка движение...

#16 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 08:28 AM

Движението е на второ място.Кучето си иска стопанина, близостта, ако произхождаме от семантиката на думата домашен любимец.Или ще е част от семейството, или ще го боднете на двора да лае и вдъхва някакъв респект.Такива кучета не мога да нарека домашни любимци.По скоро идете в приют и се запознайте с характерите на кучетата там- по характера ще разберете дали то е Вашето куче, което ще иска да дава и получава Вашата любов, съответно ще е подходящо за апартамент- разбирайте близо максимално до своя стопанин.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#17 Потребителят е офлайн   sHaMoTnIk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2013 - 09:12 PM

вземете си куче със спокоен мързеив характер,няма значение колко е едро... казвали са че англииския мастиф /100кг/ може да се гледа вътре вкъщи или в апартамент защото е мързеливец............

#18 Потребителят е офлайн   sHaMoTnIk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 November 2013 - 09:12 PM

вземете си куче със спокоен мързеив характер,няма значение колко е едро... казвали са че англииския мастиф /100кг/ може да се гледа вътре вкъщи или в апартамент защото е мързеливец............

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни