Здравейте, много се надявам на някаква помощ/предложения/идеи...
Кучето ми е голдън ретривър, мъжки на 11 години. Малко предистория: миналата зима някъде края на март месец при скачане на задни крака направи някакво скъсване на мускулни влакна близо до слабините. Поду се, стана голям хематом, веднага реагирахме и докторът му слагаше инжекции, подутото намаля, но не изчезна нъпълно. Остана малък хематом, който не след дълго започна отново бързо да се подува. Тогава го закарахме в Стара Загора (клиниката на университета), там казаха, че е за операция, извадиха голям хематом и го зашиха. След дни започна да се подува отново на същото място, защото се събираше лимфа и кръв (било нормално след операция особено при по-големи кухини). Един месец изкара на промивки със спринцовка през една малка дупчица - дренаж. Кухината се пълнеше все по-малко и така постепенно съвсем спря да се пълни, спадна и зарастна. Повече не се поду, но на самото място си остана подутина като провиснала кожа след операцията. Също и единият му тестис остана подут. А в момента проблемът е следния... Преди около 15 дни започна силно много звучно къркорене на червата. Това се случи едно денонощие след като майка ми му беше дала хапчетата Бихелдон за вътрешно обезпаразитяване (отначало мислехме, че от това може нещо да му е станало). Явно коремът много го болеше, защото започна и учестено дишане, пъшкане, унилост, силно намален апетит. Започна да яде само определени неща, един ден е по-свеж, на другия цял ден лежи и спи. Проблемът с апетита страшно ни притесни, защото той е ужасно лаком (въпреки това не му даваме нездравословна за кучета храна). Допреди дни не отказваше пилешко, сега не го иска. Яде едно определено нещо примерно 2-3 дни и на 4-тия го отказва. Червата му не спират да къркорят - всеки ден поне по няколко пъти (сутрин, на обед и вечер най-често по около половин час). Не мога да преценя дали коремът му е малко подут или си внушавам. Първите дни след като му намаля апетита и стана унил, го заведохме на лекар, изписа му дуспаталин за червата и му давахме 3-4 дни. Не помогна, нямаше особена промяна. Заведохме го в Стара Загора. Там му пуснаха изследвания, имаше леко повишена амилаза, казаха че има някакво възпаление в организма. Гледаха го на ехограф, видяха се увеличени лимфни възли в коремната кухина. Видя се и нещо увеличено близо до далака, повърхностно в коремната кухина, но не можаха да кажат какво е, може и да е лимфен възел, можело и да е нещо от операцията... Искаха да го отварят да се види какво е. Не се съгласихме, защото кучето е оперирано преди няколко месеца, освен това е на 11 и ме е страх как ще понесе упойката. Докторът препоръча лечение около 10 дни с антибиотик Терцеф с идеята да спаднат лимфнити възли в корема. Вече 7 дни е на този антибиотик, няма голяма промяна освен може би че го боли по-малко, защото не диша постоянно чак толкова учестено, но пак си пъшка и дишането е шумно на моменти. Акото му е кашесто, но не дриска, няма слуз или кръв. Урината е тъмно жълта, по-тъмна от нормалното. Има газове понякога, преди да почнем антибиотика доста по-често имаше. На разходките не му се върви особено, уморява се по-бързо. Не яде много, трябва да го караме и хапва по малко. Често си ближе предните лапи след като хапне нещо. Също така веднага като хапне отива да пие вода. Гранулите и месото ги отказва категорично, хапва извара, яйце и ако му предложиш нещо сладко веднага посяга, което страшно ме учудва, защото захарни изделия не сме му давали никога и не му даваме. Изчетох един куп диагнози в интернет, страшно ми е притеснено! Май има симптоми на асцит, дирофилариоза и един куп други неща. Мислим утре пак да го водим в Стара Загора, но там искат да го режат да видят да не е някакво образувание, а нас ужасно ни е страх от втора операция толкова скоро след първата и в неговото състояние. Не знам какво да правя, май никой не може да разбере какво точно му е. Какви още изследвания могат да се направят?? Снимки или някакви други неща? Какво още, за да се разбере какво му е без да го режат? Ужасно сме притеснени, няма ясна диагноза, симптомите си седят, не се подобрява, а времето си минава...
Куче - къркорене на черва, учестено дишане, липса на апетит
Публикувано: 18 September 2013 - 02:32 PM
Бих Ви препоръчала да го заведете тук: http://info-call.bg/...papazov/5816/1/, а не в Тракийския.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 18 September 2013 - 02:33 PM
Здравей!
До преди 3-4 месеца бях в същото състояние, в което предполагам си и ти в момента... Не знам от кой град сте, но разбирам, че пътя не е проблем. Препоръчвам ви, ако имате възможност да отидете до Пловдив при доктор Шишков. Кабинета му се намира на ул. Ален Мак 31. Мога да ви дам тел. на лично, ако искате. Бях чувала мн хубави неща за него и когато аз се сблъсках с проблем разбрах, че той е като "д-р Хаус" при кучетата. Не преувеличавам и не правя реклама.
Кучето ми беше много лаком, за 3 месеца обаче едвам ядеше. Имали сме случаи за една седмица да изяде всичко на всичко една шепа гранули и 200гр. пилешко... След това му се поду единия тестис, на другия ден и двата (орхит). Правеше вътрешно възпаление от незнайно къде и какво. Всякакви изследвания, ехографи и щуротии. Кучето ми не искаше да яде, не искаше да пие вода, не искаше да излиза за разходка. Напикаваше се докато спи, отслабваше с часове, повръщаше кървави съсиреци... До ден днешен не разбрах сепсис ли е направил, язва ли има, какво е. Важното за мен е, че д-р Шишков го оправи с човешки хапчета Омепразид за 2 седмици. От тогава мина доста време, кучо яде като прасе, жизнерадостен е, игрив и да чукна на дърво е едно здраво куче, като цяло!
Сипмтомите при вас са различни (някои от тях), не казвам да пробвате нашето лечение. Просто едно мнение, преди евентуална опасна операция, не е излишно. Надявам се да съм помогнала малко. А и Пловдив не е далеч от Стара Загора.
Искрено ви пожелавам кученцето ви да оздравее, да се оправи и да ви радва още дълги години!!!
До преди 3-4 месеца бях в същото състояние, в което предполагам си и ти в момента... Не знам от кой град сте, но разбирам, че пътя не е проблем. Препоръчвам ви, ако имате възможност да отидете до Пловдив при доктор Шишков. Кабинета му се намира на ул. Ален Мак 31. Мога да ви дам тел. на лично, ако искате. Бях чувала мн хубави неща за него и когато аз се сблъсках с проблем разбрах, че той е като "д-р Хаус" при кучетата. Не преувеличавам и не правя реклама.
Кучето ми беше много лаком, за 3 месеца обаче едвам ядеше. Имали сме случаи за една седмица да изяде всичко на всичко една шепа гранули и 200гр. пилешко... След това му се поду единия тестис, на другия ден и двата (орхит). Правеше вътрешно възпаление от незнайно къде и какво. Всякакви изследвания, ехографи и щуротии. Кучето ми не искаше да яде, не искаше да пие вода, не искаше да излиза за разходка. Напикаваше се докато спи, отслабваше с часове, повръщаше кървави съсиреци... До ден днешен не разбрах сепсис ли е направил, язва ли има, какво е. Важното за мен е, че д-р Шишков го оправи с човешки хапчета Омепразид за 2 седмици. От тогава мина доста време, кучо яде като прасе, жизнерадостен е, игрив и да чукна на дърво е едно здраво куче, като цяло!
Сипмтомите при вас са различни (някои от тях), не казвам да пробвате нашето лечение. Просто едно мнение, преди евентуална опасна операция, не е излишно. Надявам се да съм помогнала малко. А и Пловдив не е далеч от Стара Загора.
Искрено ви пожелавам кученцето ви да оздравее, да се оправи и да ви радва още дълги години!!!

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 19 September 2013 - 04:48 PM
Благодаря ви много за препоръките!
MiSs KiSs, ще го заведем в понеделник при този доктор Шишков, нито пътя, нито парите са проблем щом става въпрос за кучо, за него давам и живота си без да се замисля! Дано той разбере какво му е и почнем да го лекуваме без да го режем, защото операцията винаги е крайно нежелателна и възстановяването е ужасно бавно и мъчително. Снощи решихме да не го водим днес в Стара Загора и да изчакаме до понеделник, когато му свършват антибиотиците и ще го закараме при Шишков в Пловдив. Благодаря ти много за пожеланията, само се моля всичко да се оправи скоро и да е добре, само това ме интересува. Много се радвам за твоето кученце :)
MiSs KiSs, ще го заведем в понеделник при този доктор Шишков, нито пътя, нито парите са проблем щом става въпрос за кучо, за него давам и живота си без да се замисля! Дано той разбере какво му е и почнем да го лекуваме без да го режем, защото операцията винаги е крайно нежелателна и възстановяването е ужасно бавно и мъчително. Снощи решихме да не го водим днес в Стара Загора и да изчакаме до понеделник, когато му свършват антибиотиците и ще го закараме при Шишков в Пловдив. Благодаря ти много за пожеланията, само се моля всичко да се оправи скоро и да е добре, само това ме интересува. Много се радвам за твоето кученце :)
Страница 1 от 1