Dog.bg Форуми : НОК-подобен

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

НОК-подобен и никому ненужен

#1 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 October 2013 - 10:55 AM

Здравейте, това е Роко на около 8 години. Бе на склада зад нас, сега там са взели друго куче и животното се шляе по улиците. Животното е изключително добро, облайва когато е зад оградата но предимно другите кучета, извън оградата е тих и кротък. За сега го хранят две кооперации, но идва зима, нали разбирате... А и хубаво едно куче да има свой двор и неговите хора. До скоро имаше надежда че един от съседите ще го осинови, но не стана. За това се обръщам към вас за помощ: НОК-подобно, мъжко, некастрирано, около 8-годишно, дворно, не апартаментно, добър е с децата (едните от подхранващите имат бебе и той умира за бебето) търсещо закрила. За къща с двор е, толерантен към други кучета - гледан е с други кучета на склада, много е добър с тях.
Изобщо...ако имах къща с двор и нямах моя змей който не понася другите мъжкари аз щях да го взема.
Снимка на Роко:
Прикачена снимка

Приятели, помагайте, не е нужно да живее на улицата на дърти години. Кучето е адекватно, социализирано и много кротко.

ПС: нямам фейс, ако някой знае някакъв канал във фейса където да разпострани тази информация ще е от голяма помощ за куч.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 October 2013 - 08:40 PM

Така, приятели, имам познати които могат да му сглобят колиба на този куч, но това не решава проблема. Куч, дори и да има колиба, си няма негов човек. Де факто остава на улицата и натирен. Ако някой има познати и приятели за къща с двор , пишете ми. Не искам да го карам в Богров - те там са препълнени.
User's Signature

#3 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 October 2013 - 10:51 PM

https://www.facebook...location=stream - Пуснах темата тук. Малък шанс да се намери човек от там, но поне е искрица надежда
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 09:10 AM

dmm
Много ти благодаря! Дано, дано... Чак ме е яд - той е толкова добър, просто уникален добряк, не е някакво проблемно животно, напротив, абсолютно ушко-добродушко. Преди на склада имаше един пазач, заплодил е своята женска НОК-подобна с някакъв мъжкар НОК-подобен, тя роди 12. Едно на шуро, едно на баджи, едно за себе си, другите ги подари, а този го донесе на склада. Фирмата през кризисен период уволни склададжиите и пазачите, човека си тръгна, а кучето остана. Човекът нито веднъж не провери това животинче живо ли е, здраво ли е, има ли храна... Обичайна история. И сега се върти до блока и до магазинчето, две кооперации го хранят, ама... на дърти години да си натирен на улицата... Не е работа.
Кучето ще се адаптира и ще се привърже към нови стопани - добряк е, нали ви казвам.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2013 - 12:38 PM

Хора, тоя глупчо е толково добър че не може и да си опази храната. Разказва магазинерката която го храни - тази сутрин сипала му е храната в паницата и докато се обърне кварталната глутница му я е изяла. А нашите квартални хич не са гладни, имат три хранителни точки, по-дебели са от стопанските кучета. И тоя добряк дори не гъкна, нито изръмжа, нито помръдна. Той не е приспособен за живота на улицата,ама хич:(((((((((
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 11:15 AM

Осиновен е от съседа, който се грижеше за него преди - на скоро му е починало възрастно куче, току що се засякохме долу и каза че ще го пребере при него в къща с двор. :-))))))))))))
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 October 2013 - 11:50 AM

Браво! :ae_085:
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 12:08 PM

Показване на мнениетоdmm, в 14 October 2013 - 09:50 AM, написа:

Браво! :ae_085:

Днес от вратата за краката долу пред блока ме е посрещнал с думите:
- Роко не си го давам! (той знаеше че ще му търся дом, обсъдили сме това)
Аз чак се разсмях толкова воинствено се беше наежил:
- Но това е чудесна новина, най-доброто възможно нещо за самият куч, който и без това те познава!:-))) Много се радвам и за двама ви, хем няма да тъгуваш за починалото си възрастно куче, хем той няма да е на улицата зимата, през която надали ще оцелее, както другите натирени (напомних му за някои натирени домашни наоколо, които познавахме, и които настина не оцеляха на пътя зимата).

така че хепи-енд, направо ми оправи деня този човек:-)))
Хубаво е всичко да завършва така добре)
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 October 2013 - 08:06 PM

Ха тъкмо влизам да кажа,че имам кандидати за кучо пък то още по-добре :af_089:
Браво!
Имало свестни хора още :flagbg:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 09:26 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 October 2013 - 06:06 PM, написа:

Ха тъкмо влизам да кажа,че имам кандидати за кучо пък то още по-добре :af_089:
Браво!
Имало свестни хора още :flagbg:

Задръж твоите свестни хора щото в анамнезата имам още за задомяване, тъй че само хора да има опит и възможност, ще ги уредим с наритани. Пъл-но е с бивши домашни дворни. Пъл-но е. Тоз мой съсед ако се отметне, имай впредвид твоите хора. А и на него ще му кажа че има кандидати, да се държи по-сериозно. Мче кво е това - преди две седмици - давай за осиновяване (но тогава беше в шок от смърта на неговата женска) па днеска вече "аз не го давам". Да се захваща сериозно или да не занимава заетите хора, че около нас Екоравновесието-то изсипа кашон с кучовци с ушна марка, достатъчна ни е и тази грижа.

Ако твоите хора са навити - дай ми инфо за тях, ей така, за всеки случай, на личен. Тука дружелюбни натирени имаме бол.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2013 - 07:37 PM

Така, приятели, осиновяване на Роко е актуално. Отказаха се от него, понеже младото семейство в къщата с двор на съседа не даде съгласието си да им лае зад оградата. Роко все още търси дом.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 October 2013 - 07:50 PM

Уфффф, а влязох в темата с надежда, че искаш да се мести в хубавия раздел ...:dh_188:
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2013 - 06:09 PM

Показване на мнениетоdmm, в 24 October 2013 - 05:50 PM, написа:

Уфффф, а влязох в темата с надежда, че искаш да се мести в хубавия раздел ...:dh_188:

Е...и аз се надявах.
Беше зачезнал за два дена и се е намерил на разстояние две спирки от нас - вероятно е тръгнал след разгонена женска. Съседа го е вързал на склада, но тия от склада, които го натириха, го отвързаха кучето, щото много им бил скимтял. А истината е, че на склада има друго куче и този глупендер повече не им трябва.

Моля ви, ако някой има обект или склад или къща с двор - по добре на верига (той е свикнал) с колибка, отколкото да се шляе сам на улицата. Идва зима, ако съседите му ковнат колиба пред блока - ще назрее конфликт, не му е мястото на улицата, помагайте.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 October 2013 - 08:05 PM

Тъй или иначе е бил на синджир до сега, няма да е нещо нова за него, пък и лае като пазач, а пред алтернативата какъв живот го чака по улиците, ако остане бездомен, май е по-добре да попиташ тук дали човека няма да го вземе : http://forum.dog.bg/...0&#entry1122125
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2013 - 08:11 AM

Благодаря, писах там, да пробваме:-)))
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   fnqkhhhzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2013 - 06:02 PM

Къде се намира това куче? Нужда от храна има ли ?

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2013 - 07:02 AM

Показване на мнениетоfnqkhhhzzz, в 26 October 2013 - 04:02 PM, написа:

Къде се намира това куче? Нужда от храна има ли ?

Хранят го няколко души, дори се мръщи ако манджата не му харесва, уж обещаха да го приберат, но да видим дали няма да му се размине само с приказки, за сега е висящо положение, от една страна твърди обещания, от друга - пак е вън.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 01:16 PM

Мда..........
Значи, ситуацията е по-гадна от колкото предполагах. Кучето остава на улицата, но съседа който го е обгрижвал докато то живееше на склада, хем няма да го вземе у тях, хем не го дава за осиновяване, щото много свикнал с него бил, това било "негово" куче и не си го дава. Ама всички наоколо го обичали били, ама децата са се радвали... Само дето от толкова любов и радост на децата нощем е сам на улицата и никой нещо не иска да го пребере. Инак голяма "любов", нали...
Сега идва и по-лошото: не всички съседи са във възторг животното да им спи до входа и там да са му паниците, както разбирате, започнаха да изхвърлят паниците пред блока и да изхвърлят черджета, оставени от милозливите "добри" хора. Както винаги в такава ситуация ще го отнесе самото куче, знаете как приключват тези истории.
А сега идва и още по-лошата част: понеже там на тази точка винаги има забравена или оставена храна точно за това куче, идват вече наглите бездомници, които просто прогонват този глупак и му изяждат манджата.
Знаете как се заформя глутницата - има ли храна, има и живот.
Страшно не ми харесва това което се развива като сценарий пред очите ми - опитни нагли бездомници просто ще изгонят от тази хранителна точка натирен добряк, който е свикнал хората да се грижат за него и всъщност вместо добродушко пред блока ще имаме една глутница, чакаща манджа. Този филм съм го гледала многократно. Храната там я има перманентно - всеки милозливец мъкне по нещо, и никой не иска кучето да е задомено, понеже "били свикнали и го обичали".
Дори факта че вече три бивши домашни кучета, натирени от дворовете си, са пострадали и зачезнали в последствие, не ги спира.

Боя се че животното рано или късно ще го отнесе. Както винаги.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 October 2013 - 01:19 PM

Не може ли да го изнесем на хотел някъде без да знае този ''стопанин''?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2013 - 01:23 PM

какъв е смисъла ако няма постоянен дом? Иска да оформи вет-паспорт на името на кучето да му се води хем стопанин, хем то пак да е навън.
User's Signature

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни