Dog.bg Форуми : Как пренасяте вашата писанка :)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как пренасяте вашата писанка :) С каква транспортна чанта/клетка ги пренасяте и как се държат те ? :)

#21 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2013 - 07:03 PM

Показване на мнениетоjenni1989, в 13 October 2013 - 04:07 PM, написа:

За сега не проявява интерес към дивана, но се заиграва с пердетата днес даже я видях да се прави на алпинис на едното :ab_041: :ab_041: :ab_041: Щото е като мража,стреснах я малко с една кърпа която държах и се отказа...ама сега се чудя как да се отказваме,ама едно знамм...започна се :ab_041: :ud_009: :ud_009: ..лошото е че нямам мн място в нас, за да и прява големи драскалки и площадки, чисто като квадратура и стаи :ab_041: ама ще мислим :) Днес стояхме малко затворени в преносната чанта,ама по едно време зе да мяука и отворих, но много и се радва де :af_089: ...мисли я за играчка :)

Ние мрежести пердета нямаме,сигурно затова и нямаме такива проблеми. Вдигни ги нагоре докато е малка,а като порасне сама ще знае,че е твърде тежка и ще падне. Да,сега се почва но повярвай ми,след като стане възрастна (след 1 година) ще поулегне и няма да прави такива номера. Остави я да си играе и я ангажирай с играчки много,има нужда да е активна и физически и психически, и да си развива инстинктите.
Задължително вземи играчка от ей този тип Качена снимка, това е най-любимата и занимателна играчка на всички котета! Зареди се с няколко и по-евтинки,защото упоритите котарачета ги унищоожават рано или късно.
Оставяй и кълбета, хартийки и какво ли не, не е нужно даже други играчки да купуваш,котетата са способни са си правят играчка от всичко подръчно и се забавляват 100 пъти повече,отколкото с купени!
Важното е да дивее и да се развива, в рамките на позволените територии.
А за драскалката като казвам висока нямам предвид нашия замък (него го взех просто защото сега взимаме кученце и искам Лукас да има възможността да се "спаси" нависоко ако се наложи и ако му писне.
И ей такива стават Качена снимка

Качена снимка

Показване на мнениетоСНЕЖАНКА, в 13 October 2013 - 04:23 PM, написа:

Цитат

Ама тя jenni89 питаше как да дезинфекцира за котката, не след нея за себе си

Именно де - аз за котките дезинфекцирам :smile: (и частично заради нас).
Клетката се дезинфекцира с идеята "да не се донесе нещо отвън". Също така напръсквам и обувките ни след като се приберем.
През 2-3 месеца им пръскам и поилката и паничките. След като изсъхне - плакна обилно. Това го правя с идеята, ако е имало някакви микроби да са вече унищожени.
Тоалетните ги пръскам ей така за всеки случай - няма лошо в това. Пръскала съм и катерушката им. А, да, и веднъж си напръсках едно шушляково яке. Не знам как(и дали) хлорхексидина би действал върху тъкани, в смисъл дали има търсения дезинфекциращ ефект, ма това не ми пречи да го правя. Не избелва, той не е белина, а дезинфектант за битова (и не само) употреба.

Да, котките обичат миризмата на белина. Затова дълго плакна клетката с вряла вода, след това със студена, след това я оставям 1-2 дни на балкона да се измирише и да е готова за следваща употреба.

Благодаря,ще го пробвам това, особено и с кучето ми мисля,че ще е крайно полезно. Особено и сега, понеже учим Лукас да ходи до тоалетна в човешката тоалетна и много добре се справя, но понякога става леко извън целта и бая дезинфекция пада...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2013 - 08:54 PM

Ще взема и аз такъв дезинфектант, ама заради котенцето ... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Иначе и ние си имаме такава въдичка и мн я харесва и топка със звънче имаме,абе май много неща имаме...ама аз като вляза в зоомагазин искам всичко да изкупя, все едно съм в елитис и козметика копувам :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: .. но нито финансите, нито мястото в къщи ще стигне :ab_041: :ab_041: мисля, че засега драскалката ни е тамън даже вече зарязахме кашона и спим самоо в нея, но по натам и такава като дръвче ще взема..само пердетата да са здрави :) Рогозка вече имаме,хареса си тази пред банята, а аз да си призная нямам нищо против :mg_062: Много ви благодаря за съветите и отделеното време! :rc_036:

#23 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2013 - 05:33 PM

И аз откачам в зоомагазин, искам всичко да купя! Да,само дето толко пъти най-скъпите вещи и играчки бяха безцеремонно подминавани. За сметка на игри с боклучета,хартийки и какво ли не за без пари. Затова вече само въдичките купувам, топчетата си стоят непоглеждани,ще ги ползвам за кучо.
Ние сме креативни и си правим интересна игра от най-абсурдните неща :be_107:
А това с рогозката,браво на вас. Щом е позволено значи няма страшно и съвсем няма нужда от специална.
Пък аз днес си получих нова ковертюра за фотьойла, след 3 години вече има нужда, че почна да разпаря и самата мебел отдолу. Да видим с тази дали ще смее.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 10:47 PM

Тотално размих темата, но да си кажа аз...от два дни чета тука един раздел "Под моста на дъгата" и цялата "без дом" и направо се ужасихх..от време на време даже подсмърчам :dh_188: Абе тея хора са ненормални, наистина са такива...такива жестокости видях и се начетох! И толкова се радвам, че се обърнах като чух как писука Лъки...да ви кажа много хора минаваха покрай него, но никой не го беше грижа някак и хич даже не съжалявам, че я спасих и си я гледам (дори и с риск да посъсипе апартамента)...знам, че нейното спасение е капчица в морето, но поне и спестих потенциален ужас и мъки, на които много нейни събратя са били жертва :dh_188: ...и сега поне знам, че не съм чак толкоз луда да прибера бъшливо котенце от улицата :ab_041: Дано да си ми е жива и зрава, дълги годинки :) И евала на всички, които са спасили поне 1 животинче, когато е имало нужда! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

П.С. Тук си спинка като умряла, а аз ходех да я бутам да видя дали диша :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2013 - 10:54 PM

А иначе за играчките и си напълно права Alma_Sola ... харесва тук една зелена връв /панделка от подарък и от шума, който издава като я закача, но полудява :) а топката ми със звънче, хич не я и поглежда :ab_041: А за пердетата, вече знам точно кои харесва и леко се коригираме :ab_041: :ab_041: А и да се похваля, това с наградката мн добре работи...щото имаме незатихващ апетит,като потупам на драскалката и отгоре и я викна и веднага се качва, че и сяда (почти по команда) :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

П.С. и да питам, че от четене не разбрах на 2 месеца ли трябва да и се бие ваксина или по-рано, че различните хора май на различна възраст слагат :ab_041: :ab_041:

#26 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2013 - 08:43 AM

Показване на мнениетоjenni1989, в 14 October 2013 - 10:54 PM, написа:

П.С. и да питам, че от четене не разбрах на 2 месеца ли трябва да и се бие ваксина или по-рано, че различните хора май на различна възраст слагат :ab_041: :ab_041:

Първата ваксина се слага на възраст 6-8 седмици, но преди това котето трябва да е качествено обезпаразитено.

#27 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2013 - 10:18 AM

Супер е,че си го започнала това с наградите и че работи :ba_025:
Имай предвид и че като я видиш да драска там без да си я викала,като и дадеш наградка още по-добре ще се отрази.
Аз за съжаление, с Лукас като първа котка доста важни неща от възпитанието пропуснах в детсвото му и сега сме на момент,в който той
е умно инатливо създание, което като му предложа награда срещу подчинение (даване на лапа, идване по извикване), знае много добре какво се иска от него
но избира да не го направи. Понякога работи,а понякога поглежда презрително наградата,врътва се,отдалечава се,ляга и гледа непукистки.
Иска да демонстрира,че е над нещата и ще прави каквото си иска. Но наградите след ходене до тоалетна (учим го да ползва нашата) и ползване на драскалката ги приема с охота.
Друго нещо,което можеш да направиш е да си набележиш някоя команда (по-сложна) и да изискваш изпълнението и преди да сложиш долу купичката с храната. После като му я дадеш
не само е награда,ами е джакпот за нея! :mg_062:

Тъжно е доста за бездомните животинки, аз избягвам да чета такива неща,за да не се разстройвам. За мен е повече от впечатляващо,че човек като теб,който не е обичал котки
се е трогнал и спрял след плачещо коте,вместо да го третира като някакъв паразит или плъх и да го подмине или да му навреди. А около Лъки нямаше ли други малки котета?

На тази снимка Лъки изглежда отлично, укрепнала и като гледам това тумбаче - добре нахранена!
Мечо Пух е прав за ваксините, както и за обезпаразитяването.
Общо взето ваксината,както всяка ваксина, вкарва по малка доза от тези болести, срещу които пази,оставяйки организма сам да развие имунитет.
Затова организма трябва да е здрав в този момент и имунната система-силна. Затова бих те посъветвала преди ваксина да решиш проблема с муцунката и да си сигурна,че
няма нищо нередно по котето преди ваксинация. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 09:46 PM

Моят най-голям кошмар в тоя момент,е че скоро може да ми се наложи да пътувам с мъника към др къща и то не с кола, а автобус (и ако ни разрешат да се возим..пътят ни все пак е 40 мин) и ако той реши да се размяука ще настане едно чудо :ab_041: :ab_041: и ще ни изхвърлят :ab_041: та ако се налож и няма на кого да го оставя да му дава да хапва....може ли да използвам тоя Фелиуей спрей...

Първо да попитам няма ли да му навреди? и как действа при вас?
Аз така или иначе ще пробвам до ветеринаря без нищо..само с чанта :ab_041: :ab_041: .. но ако е кошмар, ще зема спрея и него да пробваме ако се наложи :ab_041:

P.S. Иначе днес се изкъпахме с едно шампоанче, че много се цапаме..лапите, задни части и т.н. Dermoscent Essential 6 shampoo за котки...похвалиха ми го..казах си скъпичък е, но все пак това е неговото здраве, а и ще го ползвме доста...и какво мислите оказа се че срока му на госност е до 12/2013 :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#29 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2013 - 10:07 PM

А и нали сме си интернет мушици..ето ни и преди къпането :db_046: :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2013 - 09:55 AM

Фелиуей е безопасен и за малки и за големи котета. Само важното е да напръскаш одеалцето в чантата без котето да е наоколо (те мразят спрейове и звука от тях, а и за да внимаваш да не поладне по неговата козинка,очи,уши и тн)
Не знам дали ще облекчи мяукането,по-скоро не, но ще помогне да се предотврати травмата и стреса (всички котета,които съм имала започват с разстройство и повръщане при стрес,местене и промени).
Виж как е по пътя до ветеринаря. Заради липсата на ваксини и това с муцунката обаче те съветвам да не го взимаш с теб сега на пътуване,преди да е готова и със здрав имунитет. Но понеже е много малка не е и удачно някой само да наминава да я наглежда - котетата в тази възраст имат нужда от социализация повече от всякога,от компания и грижи и да бъдат наглеждани. Най-добре е ако може да викнеш някой да поживее у вас за тези няколко дена. :ba_025:

Голяма красота,голямо чудо с това къпане!Ами върни го този шампоан,мисля,че е редно да ти го заменят с такъв от нова партида!Няма как да се изразходи до края на годината..А и като даваш толкова парички за нещо,поне да си струва. И внимавай да не прекаляваш с цялостното къпане много често, мий като се налага само нацапанките части :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 08:26 PM

Събота ще се водим на ветеринар, за да съм сиг че не е нищо опасно това с муцунката или ако е да се лекува :mg_062: Но днес осъзнах че имаме проблем с нея и социализацията и, защото няма случай в който да посегна да я погаля и тя да не го объне на игра и да почне да хапе...преди не съм се усещтала, че постоянно го прави...и сега се чудя дали е заради това, че в невръстна възрат е отделена и няма братчета/сестрички с които да си общува така или си е заформила вече поведение :ud_009: ..и се чудя дали ще го израсте, зашото сега е малка мн не ме боли ама ако ми стане 5кг котка и постоянно ми скача на краката и ръцете и ми оставя белези от "игривото и поведение"...ето това ще е голямм проблем. :ud_009: За сега се спира (спира да хапе и замръзва) ако и кажа, не и подвикна..но не става по дрожелюбна..просто спира да хапе :ab_041: :ab_041: Само като спи е кротичка и дава да се пипа без опит със зъбки. Alma_sola имала ли си го този проблем, когато твоето момче е било малко и израсти ли го? То нейното май е извън пътя :ab_041:

#32 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2013 - 08:31 PM

А шампоана вече го бях използвала и тогава го видях :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#33 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2013 - 11:41 AM

Точно така, правилно разсъждаваш,че това,че не е социализирана с майката и братчетата си е фактор.
Имах такъв проблем с Лукас като бебе. Цапвах го по нослето, както четох,че се препоръчва,но това само го настървяваше.
После той се научи на не и че след не ако не спре, следва пошляпване и игнориране. Обаче твоята е много мъничка за пошляпване.
Затова те съветвам да започваш така: Бавно приближаваш ръката си към нея, но не отгоре, а на нивото на очите и. Докосваш нослето да те подуши. Започваш с пръст да я галиш под гушката и като се размърка като хеликоптер, почваш да я галиш цялата.
По което и да е време от това действие ако те ухапе, цапваш я през муцунката и на момента ставаш и се отдалечаваш, тотелен игнор.
И така го повтаряш това действие колкото може повече пъти (но трябва да и се сърдиш поне 10 мин )
и с времето би трябвало да стигаш все по-далече до крайната цел, т.е. тя да мърка и да и харесва да бъде галена. Също така продължавай да я галиш докато спинка,така макар и не в будно състояние ще свиква да бъде галена.
Пробвай понякога като я взимаш в теб да я държиш и гушкаш, да я галиш докато е върху теб и виж дали и тогава го проявява. Пробвай да я гушкаш докато заспинка докато е в теб. Също не знам дали я цункваш,но котетата отговарят на целувките с целувки :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 05:49 PM

Здрасти пак от мен! Искам да ти благодаря Alma_Sola, че има хора като теб, които без да ме познават или да имат интерес от това, не ме игнорира и споделяш непрекъснато с мен опита си без да се уморяваш от може би леко тъпита ми въпроси :rc_036:
Сега да докладвам :ab_041: :ab_041: Днес отидохме до ветеринарката ни..вече съм сигурна, че е нашата :ba_025: Винаги ми отговаря дори и на най-наивните въпроси и не всичко е пари за нея..днес се обедих, но нчма да кажа...за да не зшучи като реклама :smile: По пътя се возихме в преносната чанта и не промъца даже..само на връщане малко но мяуна съшсем лекинко и не изпадна в истерия :ab_041:
Оказа се, че имаме лека форма на гъбички и ни дадоха серумче с което да се къпем през 3 дни + някакви витаминки на beaphar за кожата и козинката и за засилване на имунитета, каза че не е страшно и ще мине с малко търпение :mg_062: Др седмица пак сме на преглед и дано сме по-добре :mg_062: Иначе я теглиха 0.500гр е вече и ми казаха, че изглежда много добре гледана за котенце на което е отбито и гледано от толкова малко :af_089:

#35 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 11:03 AM

Бравооо добри новини :mg_062:
Е,не за гъбичките, но поне,че са лека форма,сега ги знаем и знаем,че ще мине.
Супер е,че сте укрепнали!Това с витаминките аз мисля,че време беше да препоръчат някакви,а сега за да се здрава имунна система да бори гъбите-съвсем.
Хубав знак е и,че е била тихинка по пътя. Но следи обстойно,понякога може да са тихи а другия път да опищят света...
Може да я слагаш в чантата и да я поразнасящ из къщи/ из коридора на блока ти веднъж-два пъти дневно,ей така,за практика пак.
Това лосионче през 3 дни за колко дни ще го ползвате?

П.С. Няма нужда от благодарности, нали това е целта и желанието на всички тук - всички животинки да бъдат добре гледани и щастливи :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 11:03 AM

Бравооо добри новини :mg_062:
Е,не за гъбичките, но поне,че са лека форма,сега ги знаем и знаем,че ще мине.
Супер е,че сте укрепнали!Това с витаминките аз мисля,че време беше да препоръчат някакви,а сега за да се здрава имунна система да бори гъбите-съвсем.
Хубав знак е и,че е била тихинка по пътя. Но следи обстойно,понякога може да са тихи а другия път да опищят света...
Може да я слагаш в чантата и да я поразнасящ из къщи/ из коридора на блока ти веднъж-два пъти дневно,ей така,за практика пак.
Това лосионче през 3 дни за колко дни ще го ползвате?

П.С. Няма нужда от благодарности, нали това е целта и желанието на всички тук - всички животинки да бъдат добре гледани и щастливи :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 09:02 PM

Абе не само животните и собствениците също.. да са спокойни и щастливи, заедно със своите любимци :ab_041: :ab_041: :ab_041: Иначе лосончето - дадоха ми две спинцовки по 1 мл да се разтваря в 50 мл вода и да се маже през 3 дни, т.е два пъти седмично, за две седмици тази и другата и като свърша да я заведа пак да видим има ли подобрение. Ако има и сичко мине ще я обезпаразитим добре и ще и бием първата ваксинка след известно време :af_089:

#38 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 09:07 PM

Ето малко снимки от нас..научихме се сами да се качваме сами на кака на спалнята и с най-добрият ни приятел сешуара :ab_041: :ab_041: ..ето за това сега спинкаме в коридора с нейните си играчки и катерушка, за да не ходим по главата на кака в 2ч сутринта и да я хапя, защото ми се ограе, а на нея и се спи :ab_041: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Alma_Sola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2013 - 09:20 AM

Ехааа,колко е пораснала!
Вече си е във вид и размер на отбито коте, много е красива! И муцунката изглежда много по-добре!
Това с леглото трудно се постига,никога да не се качва там... Особено,като ти си там и тя иска топлинка и компания.
Лукас като бебе се качваше на леглото,заставаше над главата ми и започваше да ми дъвче косата,да ме облизва както братчетата се облизват по между си и да ме реши с лапи с нокти. Беше си като спа процедура за скалпа,само че защо в 2 през нощта? :dry: Придружено с мъркане като дъскорезница...
:re_037:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   jenni1989 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2013 - 12:13 PM

А мойта госпожица,не е толкова миловидна..когато е за спане си спинка върху юргана прилепнала до мен, но когато и се доиграе става леко непоносима както казваш в 2ч. през ноща (пука и, че и дреме дали аз утре съм на работа :ab_041: :ab_041: ), лошото е че ние обичаме да се дебнем и да ми скача на главата..един път хубаво, че се усетих щеше да ми скочи на лицето :ud_009: Абе стреснах си се, уж е невинна и не е зла, ама зная ли какви поражения може да ми доведе нейната игривост, ако примерно нещо бълнувам...ето затова спинка, в повечето случаи в коридорчето...май е по-безопасно за моето и нейното здраве :ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: Иначе ми е душичка :wub: По думите ти разбирам, че Лукас е бил по-гальовничък и мил от моята лудетинка :ab_041:
П.С. Преди като малка сме имала в къщи мъжки котенца и женски и ми е правило впечатление, че момченцата са май малко по-миловидни и кротички преди да съзреят напълно полово(имам предвид до 2г.), ако не бъдат кастрирани разбира се :smile:

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни