jenni1989, в 13 October 2013 - 04:07 PM, написа:

Ние мрежести пердета нямаме,сигурно затова и нямаме такива проблеми. Вдигни ги нагоре докато е малка,а като порасне сама ще знае,че е твърде тежка и ще падне. Да,сега се почва но повярвай ми,след като стане възрастна (след 1 година) ще поулегне и няма да прави такива номера. Остави я да си играе и я ангажирай с играчки много,има нужда да е активна и физически и психически, и да си развива инстинктите.
Задължително вземи играчка от ей този тип

Оставяй и кълбета, хартийки и какво ли не, не е нужно даже други играчки да купуваш,котетата са способни са си правят играчка от всичко подръчно и се забавляват 100 пъти повече,отколкото с купени!
Важното е да дивее и да се развива, в рамките на позволените територии.
А за драскалката като казвам висока нямам предвид нашия замък (него го взех просто защото сега взимаме кученце и искам Лукас да има възможността да се "спаси" нависоко ако се наложи и ако му писне.
И ей такива стават

СНЕЖАНКА, в 13 October 2013 - 04:23 PM, написа:
Цитат
Именно де - аз за котките дезинфекцирам

Клетката се дезинфекцира с идеята "да не се донесе нещо отвън". Също така напръсквам и обувките ни след като се приберем.
През 2-3 месеца им пръскам и поилката и паничките. След като изсъхне - плакна обилно. Това го правя с идеята, ако е имало някакви микроби да са вече унищожени.
Тоалетните ги пръскам ей така за всеки случай - няма лошо в това. Пръскала съм и катерушката им. А, да, и веднъж си напръсках едно шушляково яке. Не знам как(и дали) хлорхексидина би действал върху тъкани, в смисъл дали има търсения дезинфекциращ ефект, ма това не ми пречи да го правя. Не избелва, той не е белина, а дезинфектант за битова (и не само) употреба.
Да, котките обичат миризмата на белина. Затова дълго плакна клетката с вряла вода, след това със студена, след това я оставям 1-2 дни на балкона да се измирише и да е готова за следваща употреба.
Благодаря,ще го пробвам това, особено и с кучето ми мисля,че ще е крайно полезно. Особено и сега, понеже учим Лукас да ходи до тоалетна в човешката тоалетна и много добре се справя, но понякога става леко извън целта и бая дезинфекция пада...