Dog.bg Форуми : общински проверки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

общински проверки изрядно, с чип, но без паспорт по време на разходка

#41 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 November 2013 - 05:39 PM

ще си я носиш на гръб :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 06:29 PM

Именно това не ми се вързва. В клетка, ама това трябва да важи за малките кучета (до 10кг примерно), а големите на къс повод с наморник. Поне така е в Софийски наредби. Пловдивските общинари май ги е домързяло да пишат, или така им е угодно.
За задължителната регистрация е ясно, че иначе не могат да се возят в градски транспорт, ама пак ги е домързяло да напишат, че и билетче требва да им се купи. :r_181:
За агресивните породи - ясно. За кучетата-водачи - ясно. Ама аджеба нашите като са нито едното, нито другото? Какво правят хъскитата, голдените и лабрадорите, дето не са водачи? Май за общинските няма такива породи в Пловдив, или пак така им оттърва... Така написана наредбата мога да я тълкувам, че ограничението за 1,5м. е само за агресивни породи, а нашите могат да се ширят на 10м. "неразтеглив повод".
Това, което съм копирала в предния пост може да се тълкува по много начини и може да доведе до сериозен спор с проверяващ, ако ми се заяде. :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#43 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 28 November 2013 - 07:22 PM

Да в Софийската наредба е така,което е ок.Ако нямам кола и искам да си кача кучето в градския слагам намордника и купувам билет и всичко е наред.Плюс копие от паспорта,но при вашата наредба куцат много неща,как аджеба човек с хъски примерно влачи клетка и я качва в автобуса?Тъпа работа..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#44 Потребителят е офлайн   peternm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2013 - 10:10 PM

Някой недомислил. :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#45 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2013 - 10:40 AM

Да не сте си вземали големи, агресивни кучета при положение, че не сте културисти.Качена снимка

А Софийската наредба е обезсилена, така че, един господ знае какви са правилата.

Препоръчвам да се заяждате с проверяващите при всяка възможност. Объркването ги демотивира.Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 09:10 AM

Кучето ми е 35кг- клетката 14,ако тръгна с двете трябва да има минимум още един човек с мен да влачи неща. Да не говорим колко място ще заемаме в автобуса...

#47 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2013 - 10:29 AM

Не разбирам?!

Данъкът на кучето ми е платен, ваксиниран е, с чип, паспорт и т.н.

Защо при наличието на чип трябва да нося копие от страници на паспорта и бележка за платен данък?

Нали (поправете ме ако греша) чрез четеца и номера на чипа, би трябвало да излязат всички данни за кучето и собственика?

Считам, че е безумие в 21 век, да нося хартиени носители - неадерталско е, при наличието на чип, по дяволите, на смартфони, таблети, където с едно натискане на бутона имаш достъп до информационната система на общината! (моля, по - нежните създания от форума да ме извинят за грубия език).
Фактът, че проверяващите органи не носят четец, според мен ми прилича на полицай без пищоФ - тръгнал да лови опасен терорист, искат да санкционират, а не носят основния си инструмент за работа - четец.
Този факт, според мен трябва да се атакува - липсата на четец при проверки.

Плащам данък и какво получавам насреща, живея в района на МА?
Забиха ни в едно мръсно, малко, кално пространство зад басейна, пълно с човешки и кучешки фекалии, отвратително е.
Винаги почиствам след кучето си, но гледката на кучешките фекалии по тротоари, дървета, градини ме отвращава, повдига ми се, та дори и с тоалетна хартия съм ходила, тъй като кученцето ми е с чувствително стомахче.
Затова трябва да има проверки, да се научим на елементарна хигиена, да не заразяваме децата си, любимците си и околната среда.
За повода са прави - улични кучета не са ни хапали, тръгват с нас в крак и си ме изпращат у дома - странно.
Имало е опити за хапане от - пинчер, черен кокер, английски сетер, и мопс, но всички те имат стопани, които или са ги пуснали да скитат, или не коригират поведението на кучето, по - често не четат езика на тялото им.
А и в повечето случаи като малки са били хапани от батковци и стопаните не са се допитали до треньор.

Трябва да има пространства, където кучетата ни свободно да тичат, има ли европейски програми за направата на кучешки градинки, може ли да се кандидатства за тях, и къде да попитам, в общината ли?

#48 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 10:49 AM

Напълно подкрепям tai ! Трябва да си търсим правата, не да ни хвърлят само пясък в очите. Лятото зад Христо Ботев заградиха едно бунище и сложиха табела ,че е клетка....

#49 Потребителят е офлайн   Nera :) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2013 - 01:35 PM

Тъкмо разговарях с г-жа Йорданка Цонева спец отдел екология, след като й обясних дилемата ми тя каза,че не съм първия случай и поради тази причина ще правят реформа на наредбата в най-скоро време,за да е ясно какво може и какво не.(А дано)Всички транспортни фирми били предупредени,че е разрешено качването на кучета в автобусите ... Явно отново разправията му е майката!

#50 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 12:20 PM

Това с неконтролираното пускане на домашните кучета, да се шлаят без повод, наистина е ужасно. Редовно ни се случва да влезем в парка и докато го пресечем целия, че да се доберем до клетките, да има 1-2 питбула пуснати ей така. Аз съм с две хъскита на повод, чието общо тегло надвишава моето. Кой първо да опазя, ако се спусне един такъв стаф или питбул? И като им се скарам ми викат "Ама аз се огледах, дали има други кучета"... Как си се огледал на 10 декара парк, с дървета и храсти, в 8ч. вечерта?
Пфф... Да ида в общината да подам сигнал. Хубаво звучи, ама какво правят те? Идват и мен проверяват, дали аз си нося паспортите, и дали съм си платила данъците...
Друго - както и да прекроят наредбите, ако няма органи, които да проверяват точните хора, нищо няма да е по-различно. Ок, усведомили градски транспорт, че трябва да пускат кучета. Ама какво ги интересува тях. Като дойде проверка пак нас ще проверят, а тях никой няма да ги пита дали пускат кучета. И сигнал да се подаде, пак ще идат господата инспектори и пак кучкарите ще проверяват, не шофьорите и кондукторите.
И последно - и да се отпускат европейски пари те мнооого одавна са усвоени и изядени от някой дебел кмет или общински съветник. То с всичко е така в нашата бедна държавица. Бият и крадат от най-слабите и бедните, за да се нагушат дебелите богаташи.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2013 - 02:52 PM

Ами, не показвайте на "грабителите", респективно проверяващите, че сте беден и слаб...Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2013 - 01:14 PM

Ако сме дебели и богати, няма да плащаме данъци и наредбички нямаше да ни ловят. :db_046:
Излизаме от темата.
Освен монологичните съждения, мога да добавя - щом има наредбички и хорица, упълномощени да санкционират, щем-нещем ще ги спазваме, колкото можем. И да спазваме правилата, и да не ги спазваме, все ще платим за несъществуващи и недоставени услуги.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 12:20 AM

Показване на мнениетоNera :), в 07 November 2013 - 01:40 PM, написа:

Аз живея в Пловдив ,в центъра на града където такива клетки и места за кучета ( ако има) са супер противни. Имам куче от януари месец и от тогава до сега никой не ме е проверявал. .. Ние сме напълно изрядни -ваксини,чипове , регистрация ( тук данъка е 50лв :af_089:) Не съм изобщо съгласна ,че за тези пари данък получаваме нещо ,дори минимално в замяна. За това догодина собственик на кучето ще стане баба ми по документи ( пенсионерите не плащат нищо )
Съгласна съм ,че трябва да има контрол на главните работи като ваксина за бяс и събиране на екстременти . Но не може да има една камара малоумни изисквания ,а да няма никакви положителни резултати. Писнало ми е да се занимавам с истерични бабки и лелки ( кучето ми е винаги на повод ,само в клетки за кучета , Лаута и из по безлюдни места е без ), на който винаги им пречи нещо големият ми черен "звяр", които ще си счупи задника от въртене на опашката (лабрадор)....

Аз също живея в центъра на Пловдив. От 1 година го размятам тоя паспорт с мен и е станал на халваджийски тефтер вече. Никой не ме е спирал и аз спрях да го нося. Кучето ми е френски булдог и една вечер към 5-6 го бях пуслала във пеещите фонтани, защото вече беше тъмно и знам,че няма да излезе. След малко двама охранители идват и ми обясняват, че декември месец в 6 следобяд имало много хора и голямото страшно куче не трябвало да е там. Имало клетка зад детската площадка там в калта да сме отишли. След като го попитах, дали клетката е ремонтирана и оправена, тъй като сме били и знаем ,че е разградена от всякъде.. Той най - нагло ме излъга,че била оправена и ние си тръгнахме, но другия път ще го заведа да го попитам като ни искат по 50 лв на година,аз адба къде да си заведа кучето? :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 12:30 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 19 November 2013 - 10:47 AM, написа:

В Пловдивската наредба въпросът за наморника е спорен. Пише кучета от средни и големи породи, но са изброили след това породи (немска овчарка, ротвайлер, пит бул и т.н "агресивни породи"). Никъде не е упоменато за голдени, лабрадори, хъскита и прочие. Закончетата и наредбичките са гадно нещо, но не е зле да им се хвърли по едно око, за да си знаем правата, поне. Това, че е без повод, на неразрешените места за това, се глобява. Наскоро наши познати платиха 100лв за двете си пуснати кучета (по 50лв на едно). За наморника е задължително при придвижване в градски транспорт и може би оживени места с много хора. И то не заради другото, ами нашите "дружелюбни породи" често искат да подушат четала на някой господин, който умира от страх, че ще му откраднат "достойнството". :ab_041:

Много ми е интересно на породи като френския булдог или мопса какъв ще да е този намордник, който ще му закича на моя хубавец :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 12:35 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 20 November 2013 - 08:37 AM, написа:

Показване на мнениетоaldald, в 19 November 2013 - 07:04 PM, написа:

Аз лично от софийската наредба съм страшно доволна. Имам голямо куче - водя си го на 5 метрова ролетка с намордник. Пускам го съвсем свободен на поляната в парка, ако няма деца и нелюбими кучета. Чинно си нося паспорчето, както и моята лична карта. Наредбата не ме е ограничила в нищо.
Заградените кучешки полянки за мен са неприложими в нашите условия. Обикновено местата са малки, което води до струпване на ВСЯКАКВИ кучета с всякакви собственици. И докато в парка някак можеш да лавираш - в заграденото няма как.
Представете си едно таквоз кат мен с 40 килограмовко куче, дето не долюбва разни други мъжки. Значи ли, че ако се докопам първа до полянката другите ще пристъпват от крак на крак вън.

Мдаа, точно това значи! В клетките винаги има точен подбор на кучета и стопани. Ако две кучета не се понасят, или едното обикаля на повод навън, или започват да излизат в друг час. Ако в клетката има 15 кучета с които твоето се разбира и само едно с което не... кибичиш вън и чакаш да си тръгне... За стопаните няма да кометирам - то е същото.
Но всичко си има плюсове и минуси. Преди това 1г. бяхме в София. Нямахме клетки (в Люлин). Имахме една умряла "полянка" пълна с човешки екскременти, боклуци, улични кучета (къде добри, къде не). Голдените, лабрадорите и послушните кучета бяха ок. Ама аз имам хъски (като за такова е послушно), което при нещо любопитно слага тапите в ушите и драсва да яде беоклуци, лайна, да подуши някакво бездомниче, да пресича булеварда... Принудих се да е постоянно на разтеглив повод, обаче като се заиграе ме дърпа, оплита се, падам, ставам, прибирам се с болки в кръста.
Когато дойдохме в Пловдив беше по-тежко първата седмица, докато се опознае с кучетата. След това - рай! Влизам, пускам го, сядам си на пейката, пия си биричката и си лафим с кучкарите. :beer:

Закона все на някого няма да е угоден. Това е ясно, че всички сме различни и няма как да се угоди на все. Но няма как да се направи закон съобразен с всички породи и темпераментни хора. А и не е нужно, защото законите се правят, че да предотвратят грешки. Говоря специално за натирването на кучета. Ако няма чип и го изриташ на улицата, никой няма да те разбере. Суупер. Морал...
Против съм събирането на таксички и данъци за глупости, при все, че общината и кошовете не иска да изхвърля. Против съм доста неща от наредбите, но наистина, как искаме нещо да бъде наред, ако ние не сме наред?
И накрая: МОЯТА СВОБОДА СВЪРШВА ТАМ, КЪДЕТО ЗАПОЧВА СВОБОДАТА НА ДРУГИЯ!
:rc_036:

Наистина положението с клетките е много сложно. Като има 1 като моето не възпитано куче и олелията става пълна. В началото като навърши 3 месеца го водих на Лалута на клетката.. Нямаше куче което да не захапе са опашката и да на се влачи след него, но другите явно го усещаха,че е хлапе и даже не му обръщаха внимание. Само моя глас и неговото име се чуваха из целия парк :ab_041: Сега обаче вече е на 1 година и тези му закачки се превърнаха в агресия - ако кучето пред него не клекне щом той изръмжи директно се нахвърля. С какви ли не, та строги, та удушвачи, та не знам си какви поводи и нашийници го водих - е не! Вече не го водя никъде,където има кучета, защото той просто не заслужава. Има си една приятелка американска булдочка, с която често се засичаме на центъра и ако няма хора в шадраваните ги пускаме да потичат покрай нас, но тя вече порасна и той започна да се държи много гадно с нея и за това си стои вързан и си играе само вкъщи с котката :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2013 - 01:18 AM

Френски булдог със строг нашийник и душач-чудничко........
До колкото разбирам сте от Пловдив,а там има много добър треньор,който със сигурност може да Ви помогне или да Ви даде съвет :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 04:14 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 December 2013 - 02:18 AM, написа:

Френски булдог със строг нашийник и душач-чудничко........
До колкото разбирам сте от Пловдив,а там има много добър треньор,който със сигурност може да Ви помогне или да Ви даде съвет :ba_025:

Кое му е чудното? За треньор мислих лятото, ама така и не се стигна до там.. За кой треньор говорите?
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2013 - 08:11 PM

Пишете на Galiadogs училище Дея.
И чудничкото е в кавички.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2013 - 08:33 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 15 December 2013 - 09:11 PM, написа:

Пишете на Galiadogs училище Дея.
И чудничкото е в кавички.

ок
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2013 - 07:40 AM

Само да добавя - за френски булдог и мопс не се изисква наморник, защото се водят малки кучета. Изискването е само за големите породи. А и има медицински наморноци за сладките муцунки, но са скъпи и трудно се намират, доколкото разбрах.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни