Немското овчарско куче
Публикувано: 16 February 2006 - 05:27 PM
Публикувано: 22 February 2006 - 08:20 PM

Публикувано: 22 February 2006 - 09:54 PM
Опитай се преz следващите 1~2 седмици да не го натоварваш фиzически,а преz лятото раzходки само до 7 сутринта и след 9 вечертта.
От скромният си опит мога да кажа,че мъжките кучета са по~чуствителни към жеги и по~често получават топлинен удар от женските.Нямам обяснение,но това съм наблюдавала до сега.
Поzдрав r)
Публикувано: 23 February 2006 - 08:20 AM

Публикувано: 24 February 2006 - 09:34 AM
Цитат
rexdog BEER Здравей.Реших да се включа с наколко съвета от мой личен опит.Значи така-преди около 10 години имах същия проблем с едно от моите мъжки кучета.Тогава се наложи да прочета доста медицинска литература,както и да се запозная с някои от водещите ветеринари от института в Стара Загора.Ето какво научих:
-Удара е два вида но и при двата температурите на вън трябва да са високи(а сега не са)-1.ТОПЛИНЕН(в помещения без директна слънчева светлина,задушни и горещи) 2.СЛЪНЧЕВ - при наличието на директна слънчева светлина.И двата се характеризират със сходни симптоми.Като резултат се получава оток на мозъка(инсулт) или на белите дробове.Не рядко причина за подобни спазми може да бъде и епилептичен припадък.Това ще разбереш ако ситуацията се повтори отново напр. до 1 мес.
А сега за профилактиката-желателно е да приложиш накой кортизонов препарат-например ДИПРОФОС (от хуманна аптека)Бие6 му подкожно по 1 ампула(от 1 куб) през 7 дни два пъти.Ако това лекарство липсва вземи неговия заместител ФЛОСТЕРОН. Можеш да му даваш и витамин С, и го пази от натоварвания поне 1 месец 1super
УСПЕХ от мен и бързо въстановяване. super best
Публикувано: 24 February 2006 - 11:32 AM

Публикувано: 25 February 2006 - 02:06 PM
Публикувано: 25 February 2006 - 02:33 PM
Много достойна постъпка,заслужаваща ПОЗДРАВЛЕНИЯ super best
Евгени cheers
Публикувано: 27 February 2006 - 09:14 AM
Публикувано: 27 February 2006 - 01:58 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят![br]Дакота,кучето котка и КЕРА кучето астроном!!!
Публикувано: 01 March 2006 - 05:51 PM
#1215 Guest_Guest_ехс,_*
Публикувано: 05 March 2006 - 02:38 PM
Първо привет на всички!
Порових из темите,не можах да открия нещо по проблем,който продължава вече почти половин година.Имам немска овчарка на 3,5 години.Имам проблем с извеждането й на разходка.За пръв път това се случи през това лято,като го свързах с горещините и с надеждата да е временно,но уви.В къщи всеки от нас я извежда,но основно аз се грижа за нея.Зимните месеци съвпаднаха с присъствието на съпруга ми и през това време не сме имали този проблем/с малки изключения/.Сега отново съм сама и нещата започнаха с пълна сила - категоричен отказ.С нищо не мога да си обясня поведението й.Ако получа някакъв ориентир ще бъда безкрайно благодарна,защото това страшно ме тормози.Синът ми казва ,че съм я глезела и за това.С него горе-долу се получават нещата,но той успява да я изкомандва,пък и я извежда сравнително рядко из квартала на къси разстояния.Аз я водех винаги на дълги разходки в парка,всеки ден.Сега с триста зора успявам сутрин да излезем и то предполагам подтиквана единствено от физиологичните си нужди.Моля ви,помогнете ми да разбера защо се случи това.
#1216 Guest_Guest_*
Публикувано: 05 March 2006 - 04:42 PM
Цитат
В какво се състой откаzа zа иzлиzане?
Дай подробности,моля.
Кучето е немска овчарка от женски пол,подарена ни е.Аз се грижа основно за нея - хранене,ежедневни разходки.Излизаме всеки ден в един и същи час. Нормално ежедневие до преди половин година,когато нещата изведнъж се промениха.При знак за излизане проявява признаци на радост и готовност,но с излизането ни от апартамента става неспокойна,скимти,лае,тръгва да се крие по етажите,дърпа се.Ако по някакъв начин успея да я "излъжа",успяваме да слезем най-много пред блока.При опит,обаче да поемем обичайния маршрут за разходка застава на входа и не ме следва.Някой път не успявам да слезем и до входа.Правих опити да сменя маршрута,но с малък успех - явно предпочита да се върти около блока.В момента,в който усети че се отдалечаваме,става подозрителна,следва ме определено на разстояние на което не мога да я хвана,по всичко личи че иска да избяга.В много от случаите,ако съм успяла да стигнем до някъде,изведнъж ляга на земята, не мога да я помръдна.Става като разбере,че поемаме обратно към къщи и дърпа много яко.Това започна през лятото изведнъж и продължи 3-4 месеца,до идването на съпруга ми .Докато си беше при нас за около 5-6 месеца нещата се оправиха,правеше номера от време на време, но от скоро съм отново сама и проблемите започнаха отново по същия начин.Синът ми по успешно се справя с нея,макар че той рядко я извежда;предполагам че проявява повече строгост,но напоследък и при него се получава същото.Но с мен категорично отказва.
#1217 Guest_Guest_*
Публикувано: 05 March 2006 - 06:05 PM
Публикувано: 06 March 2006 - 12:08 PM
1. При излизане я водете ВИНАГИ на каишка. Кучето придобива смелост от това!
2. Не я глезете толкова! Извоювайте си авторитет пред нея. Тя трябва да знае, че когато е с вас нищо лошо не може да и се случи.
3. Опитайте се да свържете разходките с нещо приятно за нея. Например, когато излезете и сте се разходили вече достатъчно и дайте любимото и лакомство. Това трябва да е нещо, което тя ще получава само на вън. Бисквитка или каквото си изберете вие и което знаече, че тя обича. Това лакомство и се дава САМО НА ВЪН! В къщи такива сладки неща няма, те са само навън и за това трябва да отидем да си ги вземем r)
4. Играйте си с нея, особенно на вън. Нека кучето свърже излизането с играта ;) като отидете в парка я залисайте в игра: меткане на пръчки, гонене на гълъби (мойта e луда по това, добре че не ги стига super best ) Нека така се разиграе, че да забрави за лошите неща, които се случват по време на разходката, според нея
5. Ако е дружелюбна към кучета, някое приятелче с което да си играе на вън също би помогнало да се освободи от страховете.
Успех и пишете какво става! 1super
Публикувано: 06 March 2006 - 06:35 PM
Публикувано: 14 March 2006 - 12:00 PM
Немската овчарка, обученна по курса по карате-хунд (КХ) е страшно оръжие. На испитанията по този курс фигуранта облича специален костюм, в който в нужните места са поставени электронни датчици, фиксиращи точноста и силата на удара на кучето .От време на време на съревнованията се случват и смъртни случаи, когато кучето нанася толкова силни удари, които костюма не издържа.
За японските спецслужби овчарките ги готвят по курса нинджа-хунд (НХ). Освен за наняне на удари с лапи и други части от тялото, кучето се учи да пълзи по дърветата, да извършва скокове от 20-25 метра, внезапно да се появява и да исчезва. Охраната на всички високопоставенни чинове от правителството на Япония на 70% е окомплектована с овчарки-нинджи и само на 30% от хора. В САЩ вече започна бум на кучета, обучени по японските методи на единоборство. Откриват се школи, в които преподават японски сенсеи, дошли в щатите в заедно със своите собственици . bl) n) bl) n) bl)Оригинала на съобщението b)Снимка на нинджа