Немското овчарско куче
Публикувано: 14 March 2006 - 10:12 PM
Искам да дам една информация за всеки който харесва породата. На 18.03.2006 г. на стадиона в град Елин Пелин ще се проведе местна специализирана изложба на породата. Елате да направим събитието праздник. nok super best

www.larymak.com
Публикувано: 15 March 2006 - 10:11 AM
Цитат
тези нинджи са ми страшно познати b)
и аз имам на почти същата възраст l) само че бъдещи такива
Публикувано: 19 March 2006 - 09:53 PM
Публикувано: 21 March 2006 - 02:32 PM

Публикувано: 29 April 2006 - 01:14 PM
Нуждая се от професионално мнение, относно поведението на ку4ето ми.Бях поставяла в-са пред вас преди доста време,но тогава не изложих всички обстоятелства докрай,което може би е било подвеждащото в разбирането на проблема.Става дума за 3,5 годишна немска овчарка,женска,която отказва да излиза навън,единствено в случаите сутрин и вечер за по 10 мин пред входа на блока/колкото да сърши физиологичните си нужди/,след което, като стрела се устремява обратно и нетърпеливо чака да се приберем у дома.При опити да й сложа повода почва бясно да се съпротивлява,невъзможно ми е да се справя!Както, и да опитам да променя периметъра на мястото до което отива в друга посока,по-далечна.В дома е спокойна.Аз се грижа изцяло за нея.Това продължава вече 2 месеца и не виждам тенденцията да се подобрява.Тия дни посетих ветиринар и споделих проблема си,като обясних,въпреки неудобството си,че живеем в дома си почти в непрекъснат психически стрес/вкл.и физическо насилие,спрямо самата мен/.Смятах че това е причината за странното поведение на кучето ми и исках да чуя потвърждение от професионалист.Мнението на лекаря беше,че почти е невъзможно това да бъде причината,защото факта всъщност, е че кучето не иска да напусне дома;не да отбягва моето присъствие,като слаб водач,както аз бях решила че изглеждам в неговите очи.В хода на разговора се стигна до периодите на разгонванията,при което обясних че е кастрирана,но с оставен един яйчник по преценка на оператора с цел поддържане на някакво ниво хормонална д-ст,при което те изразиха съмнение за прояви на т.нар.лъжливо майчинство,което се явявало след преминаване периода на разгонванията.Това е повторение на проблема;миналото лято се получи същата ситуация и като пресметна времето,наистина се прояви след поредно разгонване.Тогава продължи също така дълго-3-4 месеца.Освен това л-ря изрази пълно отхвърляне на действията на колегата му по отношение оставения яйчник!Казаха ми,че това може да причини сериозни здравословни и психични проблеми.Моето лично мн-е,е че има логика в тези обяснения;още повече че проблема, като че ли наистина има циклична повторяемост,за което не бях правила връзка до сега.
Молбата ми към вас е да чуя вашето мнение по в-са,евентуално да ми препоръчате сигурен човек на когото мога да разчитам към когото да се обърна за да имам контакт на живо по местоживеене.Аз съм от гр.Варна.Предварително благодаря!
Публикувано: 04 May 2006 - 09:35 PM
Цитат
Стандарт на породата
И моля пишете на кирилица!
Публикувано: 05 May 2006 - 11:24 AM

Публикувано: 06 May 2006 - 09:27 AM

Публикувано: 16 May 2006 - 09:37 PM

А това е моето куче Наго което щеше да захапе 2-ма джогинг типове след края на състезанието през първия ден...Още се учим,простено ни е хахахахаааа.След 8 дни правим 1 година.
с/к Наго

Снимките са правени с телефон така че качеството не е...
Публикувано: 18 May 2006 - 07:51 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 12:27 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 12:30 PM
Публикувано: 05 June 2006 - 02:48 PM
Цитат
cheers
Емо,считай,че си говорил както с мен така и с Боби. Ние сме ЗА. Можеш да разчиташ на нас както МОРАЛНО така и МАТЕРИАЛНО(т.е. финансово)...Но това е само при положение, че и там няма да изчезват постове на определени хора.....защото току що забелазах, че в темата снимки на любимците, една от снимките(№2 - ВЪЛЧО) на VONPAV се е "изпарила" ...Не зная каква е причината, но силно се надявам някой да не се е припознал в ролята на ВЪЛКА от цитата на ВУК КАРАДЖИЧ и за това да е шкартирал фотото.
Поздрави на всички: Евгени BEER