Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#181 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 April 2005 - 11:20 AM

Цитат

Priateli, wie ste malko zapoznati no az samo shte wi dam powod za ramisal.Znaete li 4e v BG ima dwe organizacii koito se zanimawat  s nemska ow4arka? Znaete li 4e ednata e 4le na sv. organizacia za nemski ow4arki w germania - ONOK sas sedalishte Plowdiw, a drugata BOGOK e 4len na mejdunarodnata federacia - FCI i ne e 4len na Germania? Az li4no sam dalboko razo4arowan ot tazi balgarshtina w otnosheniata mejdu dwete organizacii ,w momwnta i dweta sa poluligitimni, koeto e paradoks! wmesto da se obediniat i da se prawiat edi silni izlojbi s mnogo konkurencia kakto mu e redat! Az simpatiziram na ONOK, i mislia 4e tia e ligitimnata no towa e moe li4no mnenie, wse pak ako niakoi iska moje da otgowori.I da pobesedwame po waprosa. roken@abv.bg

Скъпи Лари мак,мерси zа инфото,но това го zнае всеки zанимава6т се малко повече с НОК.
Обединение на двете органиzаций никога няма да има,zа6тото хората в БОГОК са мо6енници,а кучетата който притежават просто не могат да бъдат конкуренция на някой от ОНОК поради ниското си качество.
Аz съ6то съм член на ОНОК и не бих се обединила с хората от УС в БОГОК,това zа мен не са кинолоzи и милее6ти zа породата,дребни мерzавци продава6ти боклуци zа жълти стотинки.
Само и единственно ОНОК е легитимна,каzвам го zа6тото ли4но съм проверила в Германия,а и zа6то са ни FCI?Та нима zа един раzвъдчик е важно сали кучето е получило CACIB или SchH???
E,zа мен 6то се отнася до мойте кучета е важна екстериорната оценка от немски съдия при наличитието на поне 20..30 и повече кучета вдаденият клас,кьорунгът е важен съ6то както и SchH, а това всичко е въzможно само на иzложба органиzирана от WUSV,а не от FCI.
Това е от мен,Поzдрав r)

#182 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 April 2005 - 04:33 PM

b) Нямам какво повече да добавя... Жалко е, че както повечето организации в България и кинологията е "дублирана", което не би било толкова лошо ако не беше за сметка на кучетата n) При немските овчарки положението е направо комично - и двете организации са признати от световни такива, но... не се признават една друга bl)
Може да се каже, че имам пристрастия, но се старая да гледам нещата отстрани и ето какво виждам:
На изложба на ОНОК обикновено се канят международни величия за съдии, на БОГОК... не знам, на изложби на ОНОК присъстват над 100кучета, на БОГОК... , на изложбите на ОНОК винаги има тест за характер, а на БОГОК... за специалките да не говорим...
Сега вече се взе решение изпита за развъдна годност да е IPO-І, което ще възстанови тенденцията за "работната" овчарка, а не т.нар. "екстериорна", което преди години беше стигнало до извращения (не само в Бг) даже със здравето на кучетата. Не виждам какво прави БОГОК, за да покаже, че е по-добра (за легитимност не говоря - това са отделни неща).
Съжалявам само, че "дублирането" не води до ползотворна конкуренция, а до вражди и неприязън, от които страдат само кучетата s)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#183 Потребителят е офлайн   larymak_m Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 April 2005 - 09:21 PM

Iskam da dam malko poiasnenia kam temite koito zasegnah, Parvo za saita - saglasen sam mini, saita ne e ot nai -dobrite vse pak az ne sam profesionalist prepratkite koito sam poso4il sa mn. vajni za razwajdaneto na Lary mak - Dlha Roven , von Bekin sa razwadnicite s koito raboti dimitar - sobstvenika na razvadnika lary mak, Az sam samo priatel koito se opitwa da pomaga s kakwoto moje:)) Samo ot liubopitstwo - Dlha Roven e edin ot nai uvajavanite razwadnici v Slovakia. A ediniat sait:http://www.pedigreedatabase.com e nai-vajniat sait za serioznite razwad4ici w Germania, tuk ima mnogo mnogo informacia za koito znae kakvo da tarsi v nego:)) Vsi4ki vodeshti linii v germania.
Zna4i zashto govoria za obedinenie - zashtoto pove4eto razvad4ici prodavat ku4eta v turcia i garcia, a tam priznavart FCI - rodoslovia, i ne samo tova, mi v momenta horata preminavat v BOGOK imennio za tova - naprimer GOPPY ?! . V momenta na izlojbite na ONOK vapreki 4e imat naistina po-dobrite ku4eta idvat vse po-malko u4astnici. Ku4etata se prodawat trudno v BG zashtoto obshtoto polojenie na bulgarina e tragi4no, i kato ne mojesh da prodadesh na prili4na cena i vsiako zaplojdane ti izliza na minus kak moje da otdeliash sredstva za po-klasni ku4eta? za po-dobri majki ku4eta koito da povdignat nivoto? , taka 4e zatova ni e i FCI. Az govoria za obedinenie i ot druga gledna to4ka - a kakvo shte kajete za edin prazdnik na koito za edno miasto v klas se boriat pone 30 ku4eta , eto tova e konkurencia, zashtoto ako ia niama kak shte razberash kade se namirash v momenta?
Otnosno ispita za razvadna godnost ve4e na ONOK e IPO-1, sega az imam izvesten pogled i moga da kaja 4e 70 procenta ot ku4etata v BG ne mogat da pokriaт i staria pravilnik RK na ONOK, a kamo li IPO ,smiatam 4e ne sme dorasli za IPO. Смятам 4е трябва още много да се работи по въпроса.
Бъдете здрави!

#184 Потребителят е офлайн   larymak_m Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 April 2005 - 09:28 PM

Извинете ме за латиницата и обещавам да пиша на кирилица:))

#185 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2005 - 10:53 PM

Цитат

...saglasen sam mini, saita ne e ot nai -dobrite vse pak az ne sam profesionalist prepratkite koito sam poso4il sa mn. vajni za razwajdaneto na Lary mak - Dlha Roven , von Bekin sa razwadnicite s koito raboti dimitar - sobstvenika na razvadnika lary mak, Az sam samo priatel koito se opitwa da pomaga s kakwoto moje:))

Е, щом си любител си е направо супер.
За линковете - ти си ги съобразил с нуждите и целите на сайта.
Но понеже мен не ме интересува развъждане или произход, а възпитание и отглеждане - затова твоите връзки не ми свършиха работа и аз необмислено ги категоризирах като не толкова добри.
А щом обещаваш повече да не ме кьоравиш с маймуница вече си ПРИЯТЕЛ r).

#186 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 11 April 2005 - 08:29 AM

s) Колкото до членствата на "двата синода" за НОК в БГ, не е ли парадокс това,че БОГОК е член на FCI, а ОНОК на WUSV, а последният e член на FCI?????!!!!!! s)
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#187 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2005 - 10:22 AM

E зад това разединение стоят доста интереси (за жалост, не в полза на кучовците)

#188 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2005 - 11:44 AM

Имах предвид това, че и двете български организации са членове на FCI, само че единият пряк, а другият косвен.
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#189 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2005 - 07:43 PM

да де но това се дължи на една върешна игра....

#190 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 April 2005 - 08:09 AM

Напомням на всички заинтересовани, че на 17.04.2005 година в гр. Плевен ще се проведе изложба на ГОК.
Мероприятието ще е на "Колописта" от 10.00 ч.
User's Signature

#191 Потребителят е офлайн   ONOK Икона

Публикувано: 15 April 2005 - 11:47 PM

Цитат

Цитат

ОК. Сега остава да обясниш и какво е това жувотно ОНОК, каква е връзката му (или липсата на такава) с FCI и що ще логото на FCI на личната ти страница ???  a)

Да ти кажа в този клуб балъците са на привършване !  b)

Г-н Хлебаров,

Логото на FCI е изнесено на титулната страница на сайта ми за улеснение на всеки, които иска да влезе в техния сайт. Това не е нито кражба, нито престъпление - напротив, направил съм го с цел възможно най-бързо, които иска да влезе в сайта на FCI, без да се налага да търси в Links на моя сайт, където е пулбликуван пътят за влизане в сайта на Международната Федерация по кинология.

Познаваш ме много добре, не зная на базанта на каква получена по мой адрес информация имаш изградено мнение по отношение на собствената ми персона, но във всички случай - добра или лоша - това е твой пробелм.

А що се отнася до FCI предполагам знаеш, а ако не - можеш да попиташ г-н Литов, че с тази организация поддържам лични професионалтни контакти повече от 20 години и в момента не зная как е, но мога да ти гарантирам, че допреди 5 или 6 години аз имах в собствените си архиви повече информация от канцеларията на FCI, отколкото имаше в архивите на БРФК.

Пропуснах нещо - става дума за нареченото от тебе "жувотно" ОНОК. Това е Обединението за Немски Овчарски Кучета в България, което се гордея че създадох през 1992 г. а през 1994 направих член на WUSV. Тогава, когато внесох канидадурата на нашето ОНОК имаше процедура по изчакване относно някой екс-комуистически държави, които вече се бяха разпаднали и към техните организации бе въведен мораториум от 2 години. Така например, Словенската организация за немски овчарски кучета, оглавявана от моя приятел и колега Богдан Серджо (който години преди това бе признат за съдия от WUSV и съдийстваше на техни изпитания, тъй като бе част от Бивша Югославия) трябваше да чака 2 години. Аналогичен бе случая и със словашката организация за немски овчарски кучета, която се отдели от чешката с разпадането на Чехословакия - също чакане от две години. И забележи, на конференцията се появява един почти никому непознат президент на организация, от една, на повечето международно присъстващи, непозната държава и оглавяваната от него организация за НОК стана веднага член БЕЗ НИТО ЕДИН ГЛАС ПРОТИВ (това в Историята на WUSV се бе случвало до момента само два пъти).

Предполагам знаеш за интригите и подлите ходове, които се разиграха около моята персона, за да бъда дискредитиран, унизен и изкаран от редовете на овчаркаджиството. Е, подлеците успяха, но едно нещо не бяха предвидили - авторитета който имам сред ръководството на WUSV и благодарение на който им направих един малък "подарък", а именно родословията им да не се признават от WUSV, а на мероприятията на този световен съюз да се допускат кучета само и единствено с родословия на БРФК.

В крайна сметка накой комплексирани неосъщественци станаха генерали без генерален щаб, а както вървят нещата още една две години и ще бъдат генерали без армия.

Ако имаш нещо лично към мене, независимо дали е положително или отрицателно, можеш винаги да ми пишеш, но не и във форума. Ако имаш такова желание и не знаеш пощите ми, мога да ти ги дам. А ако не желаеш контакти с мене - да си жив и здрав, само с една молба - придържай се към толерантния тон на взаимотношения. Аз не питая към никого лоши чувства, отзовавам се на всеки един с подобаващ към него респект и искам поне в рамките на елементарното възпитание с всеки един да комуникирам цивилизовано.

С поздрави и уважение,

Николай Атанасов

#192 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2005 - 12:15 AM

До ONOK
Уважаеми господин Николай Атанасов
Да грешката е моя и ви известявам че е премахната от страница 8 на форум НОК в сайта на дог.бг. Извинявам се за грешката.
Като втора точка, държа да Ви кажа, че като запознат с правото, квалификацията Ви въвеждане в заблуждение, не съвпада с нито една правна квалификация записана в законите на Реупблика България , също така държа да отбележа, че авторските Ви права не са засегнати, защото пускането на това съобщение не е извършено с цел на добиване на информация която би навредила на автора или на негов интерес от финансово или морално естество. Затова Ви моля в бъдеще да използвате правни квалификации по точно и ясно изразена дефиниция.
Като трето, смятам, че Благинка Тодорова е много добър професионалист.
С уважение Марин

#193 Потребителят е офлайн   ONOK Икона

Публикувано: 16 April 2005 - 12:27 AM

Цитат

До ONOK
Уважаеми господине,
Да грешката е моя и ви известявам че е премахната от страница 8 на форум НОК в сайта на дог.бг. Извинявам се за грешката
Като втори въпрос, държа да Ви кажа, че като запознат с правото, квалификацията Ви въвеждане в заблждение, не съвпада с нито една правна квалификация записана в законите на Реупблика България, също така държа да отбележа, че авторските Ви права не са засегнати, защото пускането на това съобщение не е извършено с цел на добиване на информация която би навредила на автора или на негов интерес от финансово или морално естество. Затова Ви моля в бъдеще да не използвате правни квалификации, най-малкото защото е некоректно.
Като трето, смятам, че Благинка Тодорова е много добър професионалист.
С уважение

Уважаеми Господине,

Много и излишно силни думи. Да оставим правните квалификации за там, където би трябвало да се прилагат. Това е просто един форум, посещаван от любители на нещо конкретно - в случая НОК. Ни най-малко не съм искал да Ви обвиня в Морални или Материални щети. Просто посочих една неточност, която би било добре в духа на коректността да бъде изправена. Благодаря, че сте го направили.

Колкото до д-р Благинка Тодорова - всеки има право на мнение и то е формирано при различни обстоятелства и ситуации и винаги има елемент на субективност. Познавам я от 1982 или 1983 година, когато беше фактор в дирекция на народната милиция (тогава беше милиция) и заедно с един господин си бяха извоювали правото да ръководят служебната кинология. Слушал съм нейни коментари, наблюдавал съм нейни съдийствания по изложби и мога много на дълго и на широко да защитя тезата си, но това е безсмеслено - прекалено много време ни дели от онова време.

Поздрави,

Николай Атанасов

#194 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2005 - 01:22 AM

Цитат

Цитат

И още няколко въпросчета пак по повод на линковете - дали случайно познаваш Йън ? Щото той тебе не ! А имаш линк ???

А колкото до този Йън - името му нищо не ми говори. А трябва ли. Поведението ти ми напомня това на много други хора, носители на типично българската черта: "А ти познаваш ли еди кой си?"

Ставаше дума за Йън (както е известен между всичките си приятели) или официално д-р Йън Дънбар - известен dog behaviourist, т.е. специалист по поведение на кучето, развъдчик на хрътки, ветеринарен лекар и т.н. Сложил си го на страницата си между личните си приятели. Той обаче не те познава ??? По същия начин май стоят и нещата с FCI, а ?

Използването на логото на FCI на личната страница, както и на снимки на известни авторитети в кинолжкия свят за повдигане на собствения имидж в очите на балъците е меко казано некоректно. Точно това имах предвид като те попитах за Йън.

Нямам нищо лощо лично спрямо Вас г-н Атанасов, но се дразня когато се пишат неистини. даже ако искате мога да Ви запозная с д-р Дънбар. И не обичам да си пиша тайно бележи - за разлика от Вас аз няма какво да крия и дори във форумите се подписвам не с ник, а със собствената си фамилия - Хлебаров.

#195 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2005 - 12:12 PM

Цитат

Уважаеми Господине,

Това е просто един форум, посещаван от любители на нещо конкретно - в случая НОК. Ни най-малко не съм искал да Ви обвиня в Морални или Материални щети. Просто посочих една неточност, която би било добре в духа на коректността да бъде изправена. Благодаря, че сте го направили.

Тук вече съм съгласен с Вас, и предлагам в духа на доброто поведение и отношения да се върнем към най-важната тема а именно за НОК. Поздрави r)

#196 Потребителят е офлайн   ONOK Икона

Публикувано: 16 April 2005 - 12:53 PM

Цитат

Цитат

Уважаеми Господине,

Това е просто един форум, посещаван от любители на нещо конкретно - в случая НОК. Ни най-малко не съм искал да Ви обвиня в Морални или Материални щети. Просто посочих една неточност, която би било добре в духа на коректността да бъде изправена. Благодаря, че сте го направили.

Тук вече съм съгласен с Вас, и предлагам в духа на доброто поведение и отношения да се върнем към най-важната тема а именно за НОК. Поздрави r)

Съгласен !!!

Полемиките с Хлебаров са приключени окончателно тази сутрин в създадената от мене страничка Gereman Shepherd Dog

#197 Потребителят е офлайн   Mini Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2005 - 01:46 PM

Хъм да, "шоу", какво да се прави? cl)
Периодично излизат някои съобщения, които обезмислят труда на Дог.бг
Жалко ще е ако те Ви отблъснат, г-н Атанасов.
Вярно, едва ли ще ми се остава във форум, където ме посрещат "на нож" и с предупреждение че "балъците са на привършване" s), но все пак ....
От време на време тук ( не само в тази тема) се появяват и въпроси свързани с отглеждане и възпитание на кучето b)
С поздрав: Мария Бурла

#198 Потребителят е офлайн   Хлебаров Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2005 - 03:12 PM

Цитат

Полемиките с Хлебаров са приключени окончателно тази сутрин в създадената от мене страничка Gereman Shepherd Dog

Страничка ? СЪЗДАДЕНА ОТ ТЕБ ??? А случайно не си ли и създател на целия dog.bg ? b)

#199 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 April 2005 - 03:21 PM

Цитат

Периодично излизат някои съобщения, които обесмислят труда на Дог.бг
Жалко ще е ако те Ви отблъснат, г-н Атанасов.
Вярно, едва ли ще ми се остава във форум, където ме посрещат "на нож" и с предупреждение че "балъците са на привършване" s), но все пак ....

....
нямам какво да добавя.

хора, нека не се караме и не се заяждаме, а? догБГ е създаден с много труд и любов, нека оставим личните си разногласия другаде. МОЛЯ ВИ!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#200 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2005 - 03:32 PM

Цитат

Съгласен !!!

Чудесно! b) b) b) Впрочем от колко време се занимавате с кинология?

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни