Немското овчарско куче
Публикувано: 14 January 2005 - 11:54 AM
Още при създаването си от ф.Щефанищ в стандарта на немската овчарка е записано и нейното предназначение- а именно "добър защитник на дома и стадото"
отдавало се е голямо значение кучетата да са работоспособни създават се работни изпитания които дори и сега са работен изпит за част от немските овчарки
немската овчарка е великолепно куче ,което вдъхва респект на стадото и става негов водач
ще продължа по късно...
Публикувано: 15 January 2005 - 08:19 PM
Публикувано: 15 January 2005 - 08:34 PM
Публикувано: 15 January 2005 - 10:23 PM
Цитат
Ами ние дойдохме, ама къде бяхте вие? Миналото лято се проведе семинар за фигуранти във Варна - на две крачки от Шумен, ако не се е преместила оттогава r) И кой дойде - нито бат` Серго, нито ти и приятеля ти... a) Довлякохме ви двама швейцарци да ви проведат семинара, а се появиха само двама-трима полицаи (единият от София n) ), които се обучаваха за фигуранти и представители от 2-3 развъдника на овчарки, довели кучетата си "да поапят" a) Ако си бяхте направили труда да дойдете можехте да видите интересни неща за следа и защита, но явно Шумен е мнооого далече и от Варна bl) Ами вземете организирайте нещо в Шумен тогава ...или да дойдем ние да ви организираме, а b)
Публикувано: 16 January 2005 - 09:31 PM
Публикувано: 16 January 2005 - 09:45 PM
Публикувано: 17 January 2005 - 10:27 AM
sundy скоро ще започна да идвам и аз на тренировките на Сириус - чакам Габи да заприлича що годе на куче - да направи 3-4 месеца ще ми е нужна доста помощ ...
всички останали зверчета са ми дъртички 4г. 6г. 8г. ит.н и трябва да влизам отново във форма...
Публикувано: 22 January 2005 - 05:12 PM
Публикувано: 24 January 2005 - 12:24 PM
Цитат
'von Goppy'...Димитровград...Георги Апостолов ....ОНОК
Публикувано: 24 January 2005 - 12:49 PM
Цитат
Едно НОК zа да има успехи като такова,като раzплодник трябва освен отли4ни оценки да си вzеме и вси4ки нужни работни иzпити zа да се допусне въоб6те до zаплождане и това не е гаранция,4е ку4ето 6те има успе6на кариера като раzплодник или ку4ка предава6та положителните ка4ества на породата.
Вярно е,4е конкуренцията тук в Германия е огромна/ли4ен опит/,но тук освен,4е си има много пове4е то4ки и клауzи в правилниците си има и хора който ги спаzват,което е важното.
А ку4етата на БОГОК е просто неуместно да се сравняват с които и да били други НОК,zа6тото след като обединението не е 4лен на WUSV по какви правилници раzвъждат и популяриzират породата,как работят с ку4етата??????????
Явно сте лубител,zа6тото в Бг има доста хора които се zанимават много сериоzно с породата и имат ка4ественни ку4ета,но не ги търсете иz между 4леновете на БОГОК,моля.Няма да иzреждам имена zа да не проzву4и като реклама,но има хора.
А НОК е породата ку4ета при които иzискванията както екстериорни така и работни са много строги в сравнение с други породи и имено zа това са достигнали до това съвър6енство.
Публикувано: 27 January 2005 - 04:03 PM
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.
При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.
За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.
Публикувано: 29 January 2005 - 01:37 AM
Цитат
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.
При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.
За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.
Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!
Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!
Публикувано: 30 January 2005 - 04:38 PM
Цитат
Не, има само един тип немско овчарско куче и това е кучето, описано в стандарта на породата. В БГ има два клуба, които членуват в две различни организации - единия клуб членува в БРФК, а другия в немското обединение за породата. Доколкото до гдр - сктите овчарки, предполагам че говориш за така наречената източно европейска овчарка, която се признава единствено от руснаците. Всичко останало, което се вижда по парковете и къде ли не, не е родословен представител на НОК. За съжаление поради огромната популярност на немеца, има много така наречени "развъдници", които буквално бълват кученца, независимо от характера и състоянието на родителите, интересувайки се от чисто материални подбуди. Въпреки всичко, потвърждавам, че НОК е невероятно куче и съм горд, че имах такова куче, въпреки че бе без родословие. Надявам се да дойдеш на следващите изложби или на сбирките на клуб Сириус, за да те запалим и да идвате да работите заедно с кучето - на теб ще ти хареса, гарантирам ти, а куче ще бъде повече от щастливо да прояви заложбите си. d)