Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#41 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 14 January 2005 - 11:54 AM

b) за овчарите и овчаркитеHGH-ЛИНИИ

Още при създаването си от ф.Щефанищ в стандарта на немската овчарка е записано и нейното предназначение- а именно "добър защитник на дома и стадото"

отдавало се е голямо значение кучетата да са работоспособни създават се работни изпитания които дори и сега са работен изпит за част от немските овчарки

немската овчарка е великолепно куче ,което вдъхва респект на стадото и става негов водач

ще продължа по късно...

#42 Потребителят е офлайн   TPOXATA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 08:19 PM

dogman от това,което успях да прочета откакто се регистрирах в този форум (няма и 1ч) видях,че ти сериозно се интересуваш от тази порода кучета.Моите интереси са свързани главно с работната част...та понеже нещо не ми се отваря сайта на Сириус искам да попитам,организират ли се още някакви състезания ?Допреди 1 година бях адски запален и дори участвах на едно организирано от Сириус,но за жалост поради ред причини не можах да участвам на друго (понеже не съм от София).Лошото е,че участниците от столицата явно не искат да участват на такива състезания из провинцията... :( Какво мислите ?

#43 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 08:34 PM

Предполагам, че сайта не се отваря защото в момента е с net накрая, а не com. Да, тази година Сириус имаха състезание, проведе се на традиционното им място - зад Музея Земята и хората. Снимки можете да видите тук - Републиканско първенство. Иначе тренират здраво, утре предполагам че ще ходя при тях. За другите неща предполагам, че ще ви отговорят - аз не членувам в клуба, засега, просто приятел. Напротив, тази година те се радваха на всички, които бяха успели да отидат, имаше много хора от провинцията.

#44 Потребителят е офлайн   TPOXATA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 January 2005 - 09:59 PM

То хора от провинцията идват в София,ама защо те не дойдат в провинцията се чудех... :( Хем малко разнообразие...

#45 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 January 2005 - 10:23 PM

Цитат

То хора от провинцията идват в София,ама защо те не дойдат в провинцията се чудех... :( Хем малко разнообразие...

Ами ние дойдохме, ама къде бяхте вие? Миналото лято се проведе семинар за фигуранти във Варна - на две крачки от Шумен, ако не се е преместила оттогава r) И кой дойде - нито бат` Серго, нито ти и приятеля ти... a) Довлякохме ви двама швейцарци да ви проведат семинара, а се появиха само двама-трима полицаи (единият от София n) ), които се обучаваха за фигуранти и представители от 2-3 развъдника на овчарки, довели кучетата си "да поапят" a) Ако си бяхте направили труда да дойдете можехте да видите интересни неща за следа и защита, но явно Шумен е мнооого далече и от Варна bl) Ами вземете организирайте нещо в Шумен тогава ...или да дойдем ние да ви организираме, а b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#46 Потребителят е офлайн   TPOXATA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2005 - 09:31 PM

Точно тогава аз не бях в града,а приятеля ми пък не беше в БГ.А между другото Серго на няколко пъти говори с г-н Николай Василев,че в Шумен сме намерили и спонсори и място,но... :) Защо си толкова агресивна ?Аз не съм заложил и капка агресивност в мнението си...Просто въпросче :) По-спокойно...все пак кучетата са добър повод за нови приятелства ... :)

#47 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 January 2005 - 09:45 PM

Това не е агресия, а възмущение - беше излагация да не се появят точно хората, за които се смята че се занимават сериозно със спорт в Бг. Не зная какво сте намерили, но последния път като видях Серго (преди няколко месеца) той не спомена нищо конкретно за организиране на семинар или даже състезание при вас r) Ще се радвам да дойдем до Шумен, ако ни поканите ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#48 Потребителят е офлайн   TPOXATA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 January 2005 - 10:26 PM

Ами всъщност нашата идея беше за лятото,но...Както и да е :) Надявам се тази година да се видим :)

#49 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 17 January 2005 - 10:27 AM

аз пък предлагам нова тема - спорт с кучета - Sch ; IPO; мондиоринг и тн където тези неща да се коментират ... обясняват ... правилници и прочие

sundy скоро ще започна да идвам и аз на тренировките на Сириус - чакам Габи да заприлича що годе на куче - да направи 3-4 месеца ще ми е нужна доста помощ ...
всички останали зверчета са ми дъртички 4г. 6г. 8г. ит.н и трябва да влизам отново във форма...

#50 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 22 January 2005 - 05:08 PM

trenertg, ти и морско свинче ли имаш?Ако да как успяваш да го опазиш от всичките овчарчета?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#51 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 January 2005 - 05:12 PM

не , това е пациент прилича много на АЛФ и за това го щракнах b)

#52 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2005 - 12:24 PM

Цитат

Сантал - София, Фон Гопи - пак София, мисля, че има и Фон Драгалевци. Има доста бурен клубен живот - обучение, учене по следа и т.н. Ветеринарния лекар на клуба е на втората пресечка на Витошка, до кафето на Висаж. Не, не съм член на клуба, само се интересувам от породата и ходихме с Чанук на сбирките, когато беше по малък.

'von Goppy'...Димитровград...Георги Апостолов ....ОНОК

#53 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 24 January 2005 - 12:49 PM

Цитат

Конкуренцията там е убийствена ... давам пример само колко се различаваше на БОГОК Канто от всички останали. И като начин на водене и представяне, и като куче. А специалките в Германия са по няколкостотин кучета, Сърбия както писах е религия. Но Blazy е права - повечето собственици на тази порода се интересуват от работните изпитания, отколкото от екстериорната оценка. А и дали това е най важното за едно куче от породата ? А за останалото не мога да коментирам.

Едно НОК zа да има успехи като такова,като раzплодник трябва освен отли4ни оценки да си вzеме и вси4ки нужни работни иzпити zа да се допусне въоб6те до zаплождане и това не е гаранция,4е ку4ето 6те има успе6на кариера като раzплодник или ку4ка предава6та положителните ка4ества на породата.
Вярно е,4е конкуренцията тук в Германия е огромна/ли4ен опит/,но тук освен,4е си има много пове4е то4ки и клауzи в правилниците си има и хора който ги спаzват,което е важното.
А ку4етата на БОГОК е просто неуместно да се сравняват с които и да били други НОК,zа6тото след като обединението не е 4лен на WUSV по какви правилници раzвъждат и популяриzират породата,как работят с ку4етата??????????
Явно сте лубител,zа6тото в Бг има доста хора които се zанимават много сериоzно с породата и имат ка4ественни ку4ета,но не ги търсете иz между 4леновете на БОГОК,моля.Няма да иzреждам имена zа да не проzву4и като реклама,но има хора.
А НОК е породата ку4ета при които иzискванията както екстериорни така и работни са много строги в сравнение с други породи и имено zа това са достигнали до това съвър6енство.

#54 Потребителят е офлайн   Ky4eTo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2005 - 04:03 PM

За всяка порода /работна/ изискванията са сериозни и по отношение на работни и по отношение на екстериорни качества.
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.

При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.

За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 29 January 2005 - 01:37 AM

Цитат

За всяка порода /работна/ изискванията са сериозни и по отношение на работни и по отношение на екстериорни качества.
"Еталонното" куче е това което съчетава в най-висока степен и двете дадености.

При НОК са постигнати може би най-много резултати защото това е най-популярната порода в света, с най-много привърженици, които са поставени съответно в условия на доста висока конкуренция, но затова пък се постигат и тези резултати.

За да има развитие една порода трябва да има не само почитатели а и хора които сериозно да работят с нея. Явно при НОК ги има.
Аз лично като видя представени кучета в чужбина напр. на "специалка", ами  за мен лично е трудно да кажа от първите 10 кое е най-добро, просто всички са достойни за
1-вото място. Страхотна конкуренция.

Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!

Да,така е!
Но има и огромна разлика в кучетата на Балканите и тези в Германия т.е. качеството е много по-добро,е там дори аз самата се затруднявам да давам оценки,но не споря със съдиите
:)))
А кучето грабнало титлата Световен шампион за 2004 е невероятно и най-вече групата потомци преставени от него бе много силна!
Честито на Ларус Бату!!!

#56 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2005 - 03:48 PM

Не знам но мисля че в България стандарта на породата е малко изменен, защото има доста видове Н.О.К и при нас преобладава малко по ГДРейският тип и моя звяр е такъв

#57 Потребителят е офлайн   dogman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2005 - 04:38 PM

Цитат

Не знам но мисля че в България стандарта на породата е малко изменен, защото има доста видове Н.О.К и при нас преобладава малко по ГДРейският тип и моя звяр е такъв

Не, има само един тип немско овчарско куче и това е кучето, описано в стандарта на породата. В БГ има два клуба, които членуват в две различни организации - единия клуб членува в БРФК, а другия в немското обединение за породата. Доколкото до гдр - сктите овчарки, предполагам че говориш за така наречената източно европейска овчарка, която се признава единствено от руснаците. Всичко останало, което се вижда по парковете и къде ли не, не е родословен представител на НОК. За съжаление поради огромната популярност на немеца, има много така наречени "развъдници", които буквално бълват кученца, независимо от характера и състоянието на родителите, интересувайки се от чисто материални подбуди. Въпреки всичко, потвърждавам, че НОК е невероятно куче и съм горд, че имах такова куче, въпреки че бе без родословие. Надявам се да дойдеш на следващите изложби или на сбирките на клуб Сириус, за да те запалим и да идвате да работите заедно с кучето - на теб ще ти хареса, гарантирам ти, а куче ще бъде повече от щастливо да прояви заложбите си. d)

#58 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2005 - 04:23 PM

И аз намирам за най-доброто куче НОК а за сбирките с удоволствие, кога и къде и как? d)

#59 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2005 - 04:20 PM

Ехо кажи ми повече за Сириус

#60 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 February 2005 - 09:26 PM

Повече за "Сириус" тук: www.sirius-bg.net