Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#781 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2005 - 10:13 AM

e vsi4ki ne jiveem vgermania l) l) l)

Е,и аz не живея в Англия или друга англоговоряща страна но владея английски l)

#782 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 10:20 AM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#783 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 11:08 AM

И защо мълчите като ви се подхвърля за това дали български НОК имат успехи на съзтезания.Нямат! И да има добри кучета няма организация която да ги представи- а там в тези състезания където побеждава развъждане ,генетика,дресура е истината не само за кучетата,а и за националните организации.

Не мисли,че повечето то нас не са zа обединение на двете органиzаций и коректна работа по правилата,контрол и санкций...обаче на "големите" в "раzвъждането" на НОК това не се харесва точно zащото те ще са едни от често санкционираните....имам беzброй примери zа кучета я крадени,а купени с подправени родословия,кучета намерини на улицата иzведнъж в Ст.Загора zапочнаха под името на раzвъдник да бълват кученца.
Да не говорим zа това,че един отговорен раzвъдчик би кастрирал всяко едно куче беz родословие,а не би препоръчвал на новите му стопани услугите на своят мъжкар.

Друг е въпросът,че статията която е публикувана тук не съответства с положението тук в Германия,свидетел съм на всичко това и четяйки глупости хората присвойли материалите ми стават жалки.
Лошото е само това,че хора с по~малка представа четат и вярват на факти съществуващи преди 10~15 години.

#784 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 01:40 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#785 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 05:38 PM

В повечето случай раzвъдчиците на стандартното НОК са против това да се раzвъждат НОК като единственният критерий е работоспособността му,zащото НОК е порода номер едно в света именно zащото притежава сувкупност от много качества и те са не само работни,но и екстериорни.
Раzвъдчиците на чисто работните ГДР линий пък се настройват срещу останалите раzвъдчици,zащото смятат,че прекалено скосеният zавършек на гръбна линия,иzдължен формат и т.н. предраzполагат кучето автоматически към таzобедренна дисплаzия или лакетна такава.
Дълги години найстина е имало един вид два лагера,но сега всички работят zаедно рамо до рамо в местните групи и се подкрепят с каквото и колкото могат.
Има доста раzвъдчици преминали от Hochzucht(висшо раzвъждане) към Leistungszucht(животни при който приоритет са работните качества).Такъв пример са раzвъдчиците от раzвъдник Roten Matter,който от около повече от 10 години са се преорентирали само към ГДР тип кучета.
ГДР тип кучетата или т.н. работни кучета тук в Германия е почти невъzможно да отглеждаш в домашни условия като домашен любимец.Това са кучета при който нервната система е доста по~лесно въzбудима от НОК(Hochzucht),при отглеждане навън във волиера което препоръчва всеки раzвъдчик на ГДР тип кучета,те стават лесно раzдраzнителни и много често дори агресивни,като в тоzи случай единственното което помага са ежедневните zанимания с кучето и то не само в отдел послушание,но и в отдел zащита.В противен случай с времето кучетата стават често абсолютно неподходящи zа живот в семейство.
При ГДР тип кучетата наблягвайки почти само на работните качества у кучето се пропускат доста анатомични дадености и особенности който поzволяват на НОК да е едно дееспособно и иzдръжливо куче.Пренебрегват се ъгли на предни и zадни крайници,почти не се среща ГДР тип куче с добре положена и достатъчно дълга крупа ,гръбните линий са често под всякаква критика имайки в предвид,че не се обръща голяма внимание и на холката.Общо вzето проблемът е не в това,че наблягат на работните качества,а покрай тях zабравят,че дадени анатомически дадености допринасят zа дееспособноста на кучето.
ЗАБЛУДА е,че ГДР тип кучета страдат по~рядко от дисплаzий биле те таzобедренни или лакетни,просто тук в Германия на таzи тип кучета се правят много по~малко иzследвания zа това и самите линий на раzвъждане са много по малко и рядко вzимани под лупа,zащото броят на ГДР типа е много по~малък от на стандартното НОК.
Тук в Германия е поzволено да се участва на иzложба с ГДР куче,но то съответно се оценява според стандартът и са рядко оценките при мъжки Мн.Добър,а при женски почти няма отлични.
Рядко раzвъдчик на ГДР кучета ще си приzнае,но кучета раzвъждани само според техните работни качества често са или много агресивни или много страхливи,това се случва zаради липсата на раzнообраzие при раzвъдните линий.Иzполzват се кучета с големи отклонения от стандарът,което влошава качеството и отдалечава куето от желаният стандарт.
Почти съм сигурна,че в БГ няма ГДР тип кучета,според мен лично теzи който често биват определяни като такива са посредственни до лоши животни,плод на некадърно или тип комшийски раzвъждане,при теzи животни не само,4е са на лице дафектите в анатомията,но и не притежават нужните работни качества.

#786 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 06:57 PM

cheers bl)
User's Signature

Качена снимка

#787 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 07:08 PM

Кой е дядото на твоето куче?
От раzвъдниците към полицията на кучетата се отнемат родословия и всички техни питомци са беz такива,паzели родословията някаде в София....
Нямам представа какви кучета са били на тоzи иzпит.

#788 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2005 - 09:58 PM

b) b) b) bl)
User's Signature

Качена снимка

#789 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2005 - 11:01 AM

nok bl)
User's Signature

Качена снимка

#790 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2005 - 03:18 PM

bl)
User's Signature

Качена снимка

#791 Потребителят е офлайн   viktor Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2005 - 04:23 PM

Цитат

e vsi4ki ne jiveem vgermania l) l) l)

i kade jivee6 mikkk drink v bg takali pone za tui ne laji 4e stava6 sme6na a 6to sre otnasia za spora s nikolai ta ti ne si i ina polovina ve6ta za dago obviniava6 BEER
User's Signature

Viktor von Carlos[br]Качена снимка

#792 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 December 2005 - 08:00 PM

Цитат

Цитат

e vsi4ki ne jiveem vgermania  l)  l)  l)

i kade jivee6 mikkk drink v bg takali pone za tui ne laji 4e stava6 sme6na a 6to sre otnasia za spora s nikolai ta ti ne si i ina polovina ve6ta za dago obviniava6 BEER

Преди да се месиш в каквото и да било,научи се да пишеш граматически правилно и на кирилица,zащото ако ще си пишем на друг еzик,кажи ако обичаш.
После,не се поzнаваме,но ти определено си последният човек на който ще давам каквито и да било обяснения zа това къде живея или от къде съм или каквото и да било,тук не става дума zа това кой кой е,а zа НОК.
Все пак сайтът е zа животни,а не zа Лични драми n)
А zа обектът Атанасов,няма нужда да кометирам,фактът,че никой не работи съвместно с него говори сам по себе си достатъчно ;)

#793 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 06 December 2005 - 08:13 PM

Цитат

Мисля че е шампионата на WUSV 2005 във Франция,но не мога да отворя родословията-от една седмица сайта им не се отваря-WWW.pedegreedatabase.com А сега за кучето ми съм намерил някаква връзка за да ми помогнат-голямата им тайна на полицейският им пес родословието,просто нямам нерви за такива работи,но докато навърши 18 мес. ще го разкодираме.Въпроса е има ли смисъл да се занимавам с това като няма да ходим нито на състезания нито по изложби-само да си начеша крастата l) l)А някои старозагорци които питам не си спомнят какви кучета е имало там-отнасят се като че ли с пренебрежение към кучетата на полицаите s) А другата му дядка е с каменлитово произхождение отпреди 7-8 год.Бабите от бабината си от СЗ-ра b) b) b)

Остави,остави...всичко се паzи в тайна така все едно става въпрос zа световен шампион l) d)
Е,кажи поне кой са бабите от староzагорско?
Аz zапочнах да се интересувам от НОК именно когато zакупих първото си кученце от един староzагорец,та имам малка представа от това кой са били кучетата иzполzвани zа раzплод по това време.

#794 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 12:29 PM

Цитат

ЗДРАВЕЙ МИК r) ОТГОВАРЯМ ТИ И СЕ ИЗВИНЯВАМ  НА ДРУГИТЕ ЧЕ АНГАЖИРАМ ФОРУМА С МОЯ ПЕС НО СЕ НАДЯВАМ ДА МИ ДАДЕШ НЯКАКВА ИНФОРМАЦИЯ dribble Кученцето ми еподарък от приятели имащи мъжко и женско НОК.Преди  8 г. са взели на сина си мъжко -майка от СЗ на Пламен Янков или Вълчев /не съм го открил още,но вече имам някаква яснота/  ,  баща от МВР-СЗ /за него също имам определена яснота/ Покрай едното куче решават да вземат женска и да продават кученца. Купуват от СЗ кучка с майка от Евтим Сотиров и баща от Камен Литов за 450 лв.След година момчето заминава в София и оставят кучетата при баба си в село до ТЕЦ-2  -  и с това му свършва бизнеса с НОК. Имали са проблем със Сотиров защото кучката не се е продавала/ а как са я купили и то от магазин за животни с обещание за родословие?/Ужким намерени кучета пуснали обяви да открият стопаните им-изобщо мъгла NNN Но просто искам само да намеря произхода на кучето и ако има нещо добро да се знае.Нямаше да ти отговоря ако не беше споменал за СЗ в негативен смисъл,защото и аз имам някави съмнения за нещо гнило .Според собственика на кучетата интерсната линия е на бащата/полицейски състезател но Сотиров ми каза че не си спомня в СЗ да е имало куче на МВР да еходило по чужбина и ако има нещо добро в кучето то ще е от майка му .Тъй че мъглата е голяма,а има и не дотам чисти похвати по придобиването на кучета в СЗ. bash

Неzнам дали да се смея или да плача ouu
Господинът се каzва Сотир Евтимов и това не му е първата проява в негативен аспект n)
Пламен поzнавам лично,но неzная дали е имал женска и коя точно е била тя,преди около 9 години вzех първата си НОК чийто баща беше едно куче на Пламен,каzва се Tigris z'Agiro,внос от Чехия zаедно с брат си Тони.Та напълно въzможно е Пламен да е имал женска,но коя е точно неzная.Освен НОК той навремето имаше и ловни кучета,отглеждаше ги в една таванска стая n)
Преди доста години горе~долу около преди 10 или 12 години е имало един Паша в Ст.Загора в полицейският кучкарник който все още е жив или поне беше преди 3 месеца,срещнах там водачът му и той каzа,че кучето е живо.Това е единственното по~иzвестно куче от кучкарника,zа други освен zа Шака не се сещам.Шака е син на Бил Хартис,но коя е майката не ме питай.

Та да минем на въпросът с господин Евтимов,е той преди иzвестно време беше намерил една улична кучка zа който всички каzват,че имала белеzи на НОК и дори посмя да я раzпложда.Поzнавам един човек който има женска от таzи кучка и също я zапложда,като се хвали с беzупречно родословие,но как и от къде след като кучката е улична никой освен С.Евтимов неzнае.
Преди zададените от теб години Евтимов имаше една кучка в раzплод на име Рива,много дребна и с дълъг косъм,та тая Рива се е кучила сигурно два пъти повече от годините си така,че няма коя друга да е майката на майката на твоето куче.Обаче макар и малка съществува въzможността да бъркам.
Еххх,тия родословия при С.Евтимов...много му обягват бе,вечният проблем,zаплождала съм на негов мъжкар....то беше иzнудване,то беше чудо,но zа в бъдеще съм си научила урокът.

Иначе според мен лично,а и според другите отглеждащи НОК в Ст.Загора г~н С.Евтимов е доста вещ що се отнася до НОК и от лични раzговори с него zная,че раzбира много и има огромен опит в обучението,има подход...обаче се питам само zащо не прилага всичко това по преднаzначение,така би имал огромни успехи.

#795 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 01:39 PM

Цитат

Да не оставате с убеждението че защитавам ГДР-те . За тях има доста неприятни статии в сайтовете за работни кучета - основно за това че целта скоято са ги развъждали преди е да са крайно агресивни и злобни към хора- с тях са пазели стената,рядко са се отглеждали в домашни условия,били са основно служебни кучета.

Рексдог,без да се опитвам да налагам мнение,но каква е причината да не одобряваш работните линии на ГДР.Все пак НОК е служебно куче.Не е вярно,че се слекционирали само по злоба,на границата има един пост наречен "секретен пост",в него взема участие и служебно куче,ако то е прекалено агресивно ще лае ,ако усети че идва нарушител,а там целта е със сетивата си да подскаже на поста,че идва нарушител тихо със задръжки,само с насочване на поглед и слух,което ме навежда на мисълта,че тези кучета имат задръжки,а да не забравяме ,че служебните кучета на гранични воиски бяха по ГДР-ски линии. Би ли одобрил НОК за служебно куче,което не захапва.
В МВР се правят тестове на младите кучета на 7 и 11 месеца точно по тази линия,защото все пак там им трябват работни кучета,а не безхарактерни гевезета,които да ги галиш само зад ушите.

#796 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 01:58 PM

Според мен красота и работоспособност са на едно място само при стандартните НОК и именно zа това е толкова популярна и търсена породата,а zа кучета тип работен...какво да кажа...zа мен кучето е пълноценно само когато притежава и всички качества,не смятам,че работоспособното куче трябва да иzглежда zле,а именно така аz опреелям чисто работните линий.
Женските приличат на лисици в главите,със светли и иzпъкнали очи са...а,мъжките са тежки и груби кучета,а както всички zнаем колкото по~тежко е кучето толкова по~трудоемка и бавна става работата му.

#797 Потребителят е офлайн   MITE_S_NOK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 02:47 PM

Здравейте на всички които обичат НОК .Това ми е първото съобщение в този форум макар ,че от много дълго време следя това което става в него , но чак сега се престраших да се регистрирам.Причината е само една от скоро и аз имам едно НОК (макар и без родословие) но какво да се прави нали знаете.Имам много полезни съвети за начинаещите като мен и ще се радвам ако това продължава и занапред.Скоро ще ви изпратя няколко снимки на моя домашен любимец.Поздрави на всички.

#798 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 02:56 PM

Здравей b)
И добре дошъл в групичката на НОК nok super drink

#799 Потребителят е офлайн   MITE_S_NOK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 03:18 PM

Имам едно малко въпросче мъм тези който могат да ми отговорят.Моето НОК на 25.12.2005 ще празнува първият си рожден ден,та искам да попитам дали височината около 58-60 см и тегло 27кг. е добре.И още нещо сега се сещам ,до каква възраст ще расте кутрето горе долу.Момченце е.Благодаря предварително.

#800 Потребителят е офлайн   MITE_S_NOK Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 03:22 PM

Забравих да напиша ,че това са данни от преди 5 дни.т.е. от 02.12.

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни