Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#1301 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 September 2006 - 08:50 AM

И аз това попитах ! r)

#1302 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2006 - 02:58 PM

Цитат

Това беше ясно. По скоро ми е интересно ба разбера като новак защо изборът ми е бил грешен ? Нямам нищо против да запълвам празнините в познанията за любимата ми порода - А те наистина са много b)

Здравей, аз също нямям претенциите да съм експерт , но погледни кучетата които дава Larus и погледни тези от Zamp .Досега не съм видял и едно куче по Larus което да ми направи някакво впечатление , дори и настоящата VA1 2006 , за мен класирането на Larus (а респективно и на потомците му) напред е по-скоро политика. Ще видиш , че до 2-3 годинки това куче ще се загуби като разплодник.
User's Signature

www.larymak.com

#1303 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2006 - 07:01 PM

Благодаря за разяснението. Явно имам още много да уча !

#1304 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2006 - 07:18 PM

Имам известни притеснения относно бебчето ми - От както е при мен има разстройство почти през ден и забелязвам доста голлямо желание да яде фекалите си - това нормално ли е или трябва да посетим доктор Дулитъл ?

#1305 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2006 - 08:23 PM

Цитат

За да ти е мир главата си го заведи на ветеринар!
А принципно това му неразположение може да се дължи на смяната на обстановка,смяната на храната(би трябвало да получиш от развъдчика малко храна за първите дни за да не е толкова рязка промяната),загуба на кучешкото семейство!Всичко това се отразява на психиката на малкото пале и тялото му реагира по този начин!
Принципно не е за притеснение,но все пак вземи под внимание горенаписаното!

Привет !
От развъдника ми дадоха храна и не вярвам това да е причината. Останалите неща са вероятни, но дали някой доктор може да постави правилна диагноза ?
В тази връзка ще се радвам да ми препоръчате и някой ветеринарен доктор в София и по специално около Полигона, че след няколко дни ни очаква ваксинация !

#1306 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2006 - 08:40 PM

Всъщност в рамките на София за мен няма значение къде точно се намира - Щом ми я препоръчваш ще я намеря....А дали става въпрос за "trenertg" ? Ако е така тя може да ми даде съвет и тук, както и да ми каже къде да намеря кабинета и ( в петък трябва да направя ваксината) !!!

#1307 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 28 September 2006 - 09:33 AM

тук съм r) ще ти пратя адреса на лични - тамън ще се видим родата 1super

#1308 Потребителят е офлайн   bamze Икона

Публикувано: 28 September 2006 - 11:54 AM

Здравейте.Имам въпрос,понейе от скоро имам куче искам да знам кога е добре да се пусне за разплод за първи път?

#1309 Потребителят е офлайн   bamze Икона

Публикувано: 28 September 2006 - 11:56 AM

Кучето е мъжко!

#1310 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 28 September 2006 - 12:30 PM

АМИ ОБИКНОВАННО ГИ ПУСКАТ В РАЗПЛОД СЛЕД ИЗПИТ И КЬОРУНГ И МИНИМУМ ОЦЕНКА МНОГО ДОБЪР ЗА МЪЖКИТЕ КУЧЕТА ,КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ 20-24М И НАД 24М. КОГАТО Е ДОСТИГНАЛО ПЪЛНОТО СИ РАЗВИТИЕ

#1311 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2006 - 03:12 PM

Не могла Брита да застава в екстериорна позиция ? Явно проблемът не е бил в кучето, а в човека от другия край на повода l) r) b)

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

И запознансво с кака Ади :

Качена снимка

п.с. Кликнете върху снимките за да ги видите в естествен размер !

#1312 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2006 - 03:49 PM

Имам вьпросче,и ми се стори подходящо да е тук, а не да отварям нова тема. Вьпросьт ми е каква е разликата между класически НОК и така наречения тип ГДР./не вьншен вид, а характер/Кога е сьздаден ГДР типа и има ли спецялна причина за това?

#1313 Потребителят е офлайн   rex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 October 2006 - 08:02 PM

Имам въпрос. Някои от вас знае ли, дали има сайт на развъдника в Пазарджик, тоя на полицяите ??? моля пишете ми :)

#1314 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 04:13 PM

Бубулече-мече, такава порода, като Източно европейска овчарка няма. Правилното наименование е НОК от източно-европейски тип. Това са кучета, чиито линии са развъждани най-вече на територията на Русия, като руските кинолози през Втората световна война, решават, че трябва да си присвоят немското овчарско куче, виждайки многото му положителни качества и универсалността му, и започват да развъждат породата променяйки екстериора й, за да може да претендират, за собствена порода, която наричат Източно европейска овчарка. Същото е и с така наречения Канадски вълк, такава порода също няма, но айде да не се впускам в подробности, че не му е тук мястото за тази дискусия

Поздрави Драга и nok Ника
User's Signature

Качена снимка

#1315 Потребителят е офлайн   Riddle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 07:22 PM

Може ли някой да ми каже какво количество храна е необходина за нормалното изхранване на три месечно НОК. Използвам гранули "Чикопи" и я храня три пъти дневно, но използвам и гранули Фрискъс Джуниър при обучението и. Кутрето е много лакомо, но границата на преяждане е много тънка. Ако я мина започва да дриска, ако и е малко постоянно е гладна. Храних я с около 80-100 г. на хранене и искам да знам дали е нормално - в никакъв случай не желая да я угоявам. Ако някой използва същата храна, моля да сподели !

п.с. Да допълня, че кутрето тежи 10 кг.

#1316 Потребителят е офлайн   rex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 07:40 PM

еми виж избора си е твой то ку4ето до 6 месеца според книгите е необходимо да се храни по 3 4 пъти на ден, но моито стана много дебело. след като мина 7мия месец то запо4на само да си определя порциите ти му даваш, а то когато е гладно яде когато нее не яде :) така беше поне с моя

#1317 Потребителят е офлайн   bubole4e-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2006 - 08:14 PM

Благодаря ти lunabg.Пьрвата част я знам,не ми беше ясно кога и защо.И другото което ме интересува освен екстериора каква е разликата в работните качества /ако има такава/? 1super

#1318 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 07:30 AM

Здравей,мече b) Това е формирането на основните развъдни линии на ГДР-типа/в действителност такъв няма, а има само НОК от родители родени на територията на бившата ГДР/ Качена снимка Голямата част от тези кучета са претопени след обединението на Германия,а най-добрите представители са изнесени естествено в ...САЩ 1super Все още има доста развъдници в Германия Холандия и САЩ които рекламират 100% ГДР произход на кучетата си.Характерът им е уравновесен по описание,но май че са по трудни за домашно отглеждане,защото са темпераментни.А източно европейската и ГДР-та са абсолютно противоположни по характер и обща конструкция ,в рамките на НОК естествено.А ето ти сайт за ГДР кучета ГДР сайт nok
User's Signature

Качена снимка

#1319 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 08:00 AM

А ето и представител от считаната за най добра 11-А линия Quax v. Haus Holland, DDR 52690, SchH 3, FH, PSH I, Kkl. 1, Kör 4547/43, V 1super Ето и една типична ГДР-глава Качена снимка Характерно е че са се стремели пропорцията череп / муцуна да не е 50/50 ,а 60/40 т.е. с по къса муцуна с цел по силна захапка - или по просто казано ножица с по къса остра част реже по дебели картони l) l)
User's Signature

Качена снимка

#1320 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2006 - 10:28 AM

Да поясня,че май не съм го написал както трябва - Източно европейската овчарка е различна от ГДР-типа, тъй като източноевропейката е висока,дългокрака,с по-слаба костна система и издължена беднокостна глава,със слабо заъглени задни крайници,от уравновесено-флегматична до често страхлива и със слаб характер, а ГДР-типа е ниско куче със здрави кости,понякога презаъглено отзад,с голяма,но здрава глава и от уравновесен до по-темпераментен характер.Това е източноевропейска Качена снимка ,а това е типичен ГДР-ец bl) Качена снимка b) b) Надявам се ,че се поизясниха нагледно нещата BEER
User's Signature

Качена снимка

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена