Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#1361 Потребителят е офлайн   емо Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 November 2006 - 06:30 PM

Мой приятел подарява женска немска овчарка на 13 месеца нека да му помогнем кучето да отиде при добри стопани.тел.0888921001 Краси

#1362 Потребителят е офлайн   Kery Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 November 2006 - 12:34 AM

Здравейте аз съм нов във вашия форум казвамсе Красимир и съм от Габрово Ще се опитам да пусна една снимка с куче мое производство почти Българско Много Ви моля да го коментирате всички плюсове и минуси Кучето има оценка от немски съдия и който е най близо до тази оценка ще му пратя любителски диск с част от изложбата в Пазарджик Снимките може да са малко некачествени за което предварително се извинявам

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1363 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 08:45 AM

Може вече да ми пратиш диска 1super
User's Signature

Качена снимка

#1364 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 10:03 AM

Качена снимка Работно и екстериорно развъждане в един развъдник 1super
User's Signature

Качена снимка

#1365 Потребителят е офлайн   dogtrener Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 08:52 PM

Цитат

Здравейте аз съм нов във вашия форум казвамсе Красимир и съм от Габрово Ще се опитам да пусна една снимка с куче мое производство почти Българско Много Ви моля да го коментирате всички плюсове и минуси Кучето има оценка от немски съдия и който е най близо до тази оценка ще му пратя любителски диск с част от изложбата в Пазарджик Снимките може да са малко некачествени за което предварително се извинявам

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Здравей Краси,
Искам да ти кажа че от снимка не може да се направи преценка на едно куче , а и да подчертая че не съм съдия, но позволи ми да кажа това което виждам аз:
Големината не мога да определя, средно силно, добре пигментирано (доколкото може да се прецени по снимка), добро излъчване, нормална холка, къса крупа и леко скосена, предното рамо е късо и леко изправено,добри задни ъгли. Движенията немога да преценя по разбираеми причини.
:)) Надявам се да съм ти бил полезен!:) Поздрави!
User's Signature

www.larymak.com

#1366 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 11:11 AM

Качена снимка На снимката е на 12 месеца,а оценката от съдя е - ГЛАВА - недостатъчно мъжествена и с тънка шия/ за възраста си и за здравата костна структура на кучето/ . Предни ъгли - недостатъчно изразени,бъчвообразен гръден кош с неизразена гръдна кост ,невисока холка ,,къса крупа ,добри задни ъгли. Обща оценка-нормално куче за БГ производството.
User's Signature

Качена снимка

#1367 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 12:00 PM

Оценката му не е от състезание или нещо подобно,а от първото му запознаване с кучето-те съдиите за НОК,като видят куче първото нещо е да дадат оценка пред стопанина с важен вид и нетърпящ възражение тон .Дотогава ми се струваше най-хубавият и с такъв мерак му го показах (love) След попарващата оценка една седмица тормозех песа,който беше дефектен отвсякъде и ми изглеждаше най грозният от всички НОК-ве ,но сдобре ,че бързо преодолях това увлечение l) След няколко месеца ми казаха да не се притеснявам за недобрия екстериор,защото големия му проблем е в характера-свръх холеричен и проявяващ немотивирана агресия bash И пак тормоз за песа докато не почне да се свива при всяко куче или човек приближаващо се към него. И естествено ще сме в групата в неделя- за няколко сеанса ти видя каква е промяната b) BEER
User's Signature

Качена снимка

#1368 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 12:12 PM

Работа,работа и пак работа... 1super nok bravoS

Важното е,че след цялото това лутане му "хванахме цаката" и кучето съвсем не е толкова агресивно и неконтролеруемо,то просто е искало професионално отношение ... за жалост нали знаеш "аман от специалисти",но нищо ти не се коси,не е твърде късно...а и както сам каза резултатите са вече на лице b) bravoS super best

#1369 Потребителят е офлайн   Kara_dog Икона

Публикувано: 23 November 2006 - 01:10 PM

Zdraveite!
Savsem nova sam v saita i molia da me izvinite, ako vaprosat mi vi se stori glupav! Imam nok na 6 meseca - jenska, koiato se spuska po kolite, dokato ia razhojdam. Mislia, 4e ne ia e strah, no kogato se dvijat barzo lae i tragva kam tiah - ako e na povod napravo 6te se skasa! Sama se zanimavam s obu4enieto, no tova ne go pi6e v nikoia kniga! Strah me e da ne ia blasne ne6to. Ako e v parka i se zanimava s drugo - razhojda se svobodno i du6i naokolo, siaka6 ne gi zabeliazva. No kogato varvim po trotoara, napravo e ko6marno - edva ia udarjam!
Ako niakoi moje da mi dade savet kakvo da napravia, za da go preodolee, 6te sam mnogo blagodarna!
Blagodaria vi predvaritelno! nok

пиши на кирилица

#1370 Потребителят е офлайн   Suzan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 04:26 PM

Здравейте.Моят Rex е НОК на 4 месеца.Както ви бях писала преди ние живеем в кьща с голяма градина извьн града и взехме това куче с цел да пази кьщата и нас сьответно.Никога досега не сьм имала куче и сега четейки вьв форума разбирам колко хубава порода сьм избрала,а и колко е трудно и изискващо доста време обучението на НОК.И като начинаещ собственик на куче ми се вьртят доста вьпроси в главата.Примерно задьлжително ли трябва да му взема колиба-той живее в градината и винаги спи на изтривалката пред главния вход на кьщата,кадето има навес.Климата тук в Измир е доста мек и през зимата почти никога не пада под нулата.
Другото,което искам да ви попитам е кога ще започне наистина да пази.Знам че е още мальк,но все пак кога?Повечето ни сьседи имат кучета в градината и много често като мине някой по улицата( а тук не е никак оживено и рядко минават случайни хора) се скьсват да лаят и рьмжат,особено през нощта.А нашия Rex продьлжава да си дреме и не обрьща внимание.Умилква се на всеки,който влезе в двора,дори и да е непознат.Прекалено е добричьк и тих.Дали е заради това че е мальк.Ако не е от това,то бихте ли ми препорьчали какво да направя.Мои познати ме сьветват да го дьржа вьрзан и да не го срещам с много хора,а и да не позволявам на хора,които не са от семейството ни да го галят и да му се радват.Как мислите вие?
Още от както го взехме пьрвото нещо,което научи беше думичката "Не",а скоро след това се научи да сяда по команда и да идва при мен,когато го повикам.Сега се опитвам да го науча на командата легни,естествено с помощта на лакомство,скрито в юмрука ми.Слуша ме,но май все още не разбира какво се очаква от него,защото не изпьлнява командата без лакомство,а ме гледа с недоумяаващ поглед.Опитвах се един-два пьти да го обучавам в командата редом,но нищо не се получи.Ще се радвам да прочета вашите сьвети и препорьки

#1371 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 24 November 2006 - 09:14 AM

Цитат

Zdraveite!
Savsem nova sam v saita i molia da me izvinite, ako vaprosat mi vi se stori glupav! Imam nok na 6 meseca - jenska, koiato se spuska po kolite, dokato ia razhojdam. Mislia, 4e ne ia e strah, no kogato se dvijat barzo lae i tragva kam tiah - ako e na povod napravo 6te se skasa! Sama se zanimavam s obu4enieto, no tova ne go pi6e v nikoia kniga! Strah me e da ne ia blasne ne6to. Ako e v parka i se zanimava s drugo - razhojda se svobodno i du6i naokolo, siaka6 ne gi zabeliazva. No kogato varvim po trotoara, napravo e ko6marno - edva ia udarjam!
Ako niakoi moje da mi dade savet kakvo da napravia, za da go preodolee, 6te sam mnogo blagodarna!
Blagodaria vi predvaritelno! nok

пиши на кирилица

здравей ,
това че кученцето на 6 месеца вече създава проблеми значи пропускаш нещо в обучението започнете от начало да отработвете командите ела тук и редом - първо на тихо и спокойно место а в последствие по близо до улица
обясни точно как провеждаш 1 занятие с кучето за да можем да ти помогнем и да разберем къде грешиш

#1372 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 24 November 2006 - 09:23 AM

Suzan не се притеснявай за малкия още е бебе , но е хубаво да си има собствена клетка с колиба и няма да може всеки влезнал да го гали и мачка без разрешение , това че е контактен е хубаво ,ако има как събирай го с други кучета малките бебета много бързо учат по подражателния метод - влез в раздела обучение и етология на форума там ще намериш много съвети и много добре разрабoтени неща от mil r)

#1373 Потребителят е офлайн   nikulio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2006 - 11:50 AM

Привет,
Може и да е казано някъде, но (98 стр. трудно се четат) какво точно представлява душащия нашийник за НОК и къде може да се намери (купи)?
Мерси предварително...

#1374 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2006 - 12:24 PM

въжен душач

метален нашийник тип душач

може да се вземе от всеки зоомагазин

това пък е решение за храната 1super

#1375 Потребителят е офлайн   -momo- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2006 - 05:06 PM

Колеги , ако имате повече излишно време прочетете това:
Куче според зодиакалният знак!
Приятно четене.

#1376 Потребителят е офлайн   mina Икона

Публикувано: 25 November 2006 - 10:05 AM

Здравейте. Казавам се Мина и току-що се регистрирах в този сайт. Преди 3 седмици мой колега ми подари кучето си - НОК с добавка "старонемска"/ако такова понятие съществува/ r) Мъжко куче на година и пет месеца, казва се Рекс. До сега е гледан в апартамент в София. Аз живея в къща с двор и всъщност това беше основния довод на колегата ми да ми даде кучето. Очевидно животното не е възпитавано достатъчно добре, защото изпълнява ограничен брой команди.Много трудно успявам да задържа вниманието му, сякаш "витае" някъде. Преди седмица се прибрах у дома и намерих на средата на двора удушена кокошка, вероятно съседска, защото аз не гледам кокошки. На следващия ден разговарях с колегата си и той ми каза, че Рекс има в "актива" си още два гълъба и една котка.Аз гледам също и котка, но се постарах да нямат допирни точки. Иначе не е агресивен към хора. Имам син на 9г. и се разбират чудесно.Е, имам проблем с родителите ми, защото Рекс е доста голям и като всяко куче не се пази чист. r) Не знам дали мога да го оставям да нощува на двора.Имам чувството, че имам още едно дете у дома. Гледала съм и други кучета, но никога от тази порода. Ще се радвам, ако споделите с мен опита си. И дано не е късно от Рекс да стане едно добре възпитано куче. Благодаря ви предварително!

#1377 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 November 2006 - 11:45 AM

кучето спокойно може да живее на вън , но трябва да му се създадат добри условия - прегледайте тази тема клетки и къщи за нок - линк

#1378 Потребителят е офлайн   mina Икона

Публикувано: 25 November 2006 - 02:41 PM

Много благодаря, че ми отговори! r) В момента чета дискусиите в този форум от самото начало. И колкото повече чета, толкова по-уверена ставам, че ще се справя и все повече се влюбвам в породата. Всъщност, май винаги съм била влюбена в нея! r)

#1379 Потребителят е офлайн   Dzaki Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 November 2006 - 02:51 AM

Здравейте!
Както личи от Аватара ми наскоро се сдобих с НОК d)
Причината да открия прекрасният ви сайт бе проблеми породени от всевъзможните съвети които получих за отглеждането на малката палавница w) вседствие на което имахме стомашни проблеми a)
Та по Същество малаката се казва Джаки утре тоест вече днес прави 2 месеца взех я на 45 дни...
Относно храненето след като имахме проблеми вече яде само гранули взел съм и Роял ... и Про план предпочита Рояла... също така и давам калций на вирбак и витамини СА-37...
Основните ми въпроси са има ли опасност от предозиране с Калция (давам и по половин таблетка (тя тежи 5 кила) ?
Посъветваха ме да правим почивки с калция по схема 7 дена давам два дена почиваме или 15 дни давам 5 почиваме (в противен случай значително намалявало усвояването) какво е вашето мнение?
За витамините чух твърде много мнения от това че са ненужни до това че няма как да минем без тях също така ми казаха че трябв да се дават след 3тия месец какво е вашето мнение?
Относно възпитанието решил съм да посещава училище доколкото разбрах трябва да стане поне на 6 месеца?
Относно родословието Майка и е ведомствено куче което според пазачите имало "златен медал" кавичките са тъй като така и не разбрах от къде кога и тн... а Бащата бил хубав пес l)
Чесно казано Аз ще си го обичам каквото и да стане пък и не мисля да го водя по изложби...
Също така ще съм благодарен за всякакви съвети по отглеждането и кои са основните неща които трябва да знам ( тъй като съм нов тука още почти нищо не съм прочел започнал съм засега тази тема стигнах до 46 страница утре ще я дочета така че ще съм благодарен за линкове към основните неща)
Утре ако остане време ще се опитам да я снимам в стойка въпреки че ще е бая трудно ( много е дива super best )

Благодаря предварително на отзовалите се!

#1380 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2006 - 12:24 PM

Цитат

Основните ми въпроси са има ли опасност от предозиране с Калция (давам и по половин таблетка (тя тежи 5 кила) ?
Посъветваха ме да правим почивки с калция по схема 7 дена давам два дена почиваме или 15 дни давам 5 почиваме (в противен случай значително намалявало усвояването) какво е вашето мнение?

И мен ме интересува въпроса с Калция. Вече трети ден никой не си казва мнението за "предозировката".
Надявам се някой лекар да вземе отношение!!!

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни