Немското овчарско куче
Публикувано: 12 May 2005 - 02:44 PM
Публикувано: 12 May 2005 - 03:20 PM
Публикувано: 12 May 2005 - 06:55 PM
Отгоре на всичкото при повече зверове има постоянен космопад - имам чувството, че се скубят на смени... тъкмо единият почти приключи със смяната на костюма, започва другия, после третия... и после пак отначало... bl) bl) bl)
Публикувано: 12 May 2005 - 09:44 PM
Цитат
бих поспорил доста относно това твое изказване... по принцип НОК се дели на 3 вида относно космена покривка..... късокосместо, дългокосместо и третия не се сещам какъв беше.....
Публикувано: 12 May 2005 - 09:53 PM
Цитат
към gogdelb изразът прави ги на топка - ако е пуснат когато подуши кученцето и ако не му хареса и аз незнам защо просто го изръмжава и малчугана се свива на топка и почва да скимти , което още повече го дразни....
към marin и аз предполагам че е до нрав - като знам как баща му на моя "звяр" е "изял" съседското куче... нямам думи...за това вързан ... пуснат играе само с кучки b)
благодаря на всички за инфото
Няма ни6то ло6о в това,че кучето ти не е иzложбенно,важното е да ти доставя радост и контактите както и животът с него да предиzвикват само положителни емоций у теб.
Това с обучението не бе6е упрек,а просто предположение,все пак мислех,че се нуждае6 от съвет,но 6том си осъzнал къде си сгре6ил и къде не то таzи тема се обеzсмисля.Неприятно е само когато 4реz теzи на6и гре6ки zастра6аваме околните и техните животинки n)
Желая ти успех със следва6тото ку4е ;)
Публикувано: 12 May 2005 - 09:59 PM
Цитат
b) Е,моята макар,че е апартаментно куче си се скубе 2 пъти годи6но и обикновенно скубането съвпада с предстоя6та раzгонка.Об6то около 2 месеца годи6тно се скубе,но иначе почти не намирам косми у дома от нея b)
Публикувано: 12 May 2005 - 10:04 PM
Цитат
Цитат
бих поспорил доста относно това твое изказване... по принцип НОК се дели на 3 вида относно космена покривка..... късокосместо, дългокосместо и третия не се сещам какъв беше.....
Дългокосместото НОК се смята zа дефектно и се иzклу4ва от раzплод,теzи кучета се наричат Старонемска овчарка,но такава порода не съ6тествува,това са дефектни кучета.Стандартът ги иzклу4ва от раzплод,zа6тото нямат под косъм и не са иzдържливи на климати4ни условия.А както вси4ки zнаем НОК е предимно работно ку4е и това би намалило работоспособността му.
Публикувано: 13 May 2005 - 09:44 AM
Публикувано: 13 May 2005 - 10:15 AM
Публикувано: 13 May 2005 - 12:42 PM
от кучетата развъждани от мен са излезли само 4 дългокосмести - перфектни екстериорно и с необходимия характер, но с малко по - дълъг косъм от допустимото...
една от тях е при дядо ми - може би ще я доведа някой път на хилтън и нея да внесе смут сред лабрадорите bl) b) l)
Публикувано: 13 May 2005 - 08:42 PM
Цитат
В Германия са превени иzследвания и раzлични опити който са докаzали,че беz zначение до каква степен са zасегнати родителите на дадено куче от таzобедренна дисплаzия,предпоставки до около 80 % zа да са болни и потомците е начинът на хранене и фиzическо натоварване.
Оптитите направени с кученца от напълно zдрави родители и такива с дисплаzия като zа теzи от болни родители са се грижили както му е редът,а zа другите не е полагано кой zнае какво е покаzало,че в кучилата от zдрави и болни родители е имало почти еднакъв процент на кученца с дисплаzия.
Правете си сами иzводите b)
Именно zа това кучета със средна форма на дисплаzия се допускат до раzплод и така примерно Jeck Norikum е бил с Ausland форма на дисплаzия и въпреки това е едно от съвременните кучета допринесло стра6но много zа раzвитието на породата.
Няма гаранция,че ако родителите и прадедите са zдрави такова 6те е и ва6ето кученце,почти всичко е във ва6и ръце.
Публикувано: 13 May 2005 - 08:45 PM
Публикувано: 13 May 2005 - 08:49 PM
Цитат
от кучетата развъждани от мен са излезли само 4 дългокосмести - перфектни екстериорно и с необходимия характер, но с малко по - дълъг косъм от допустимото...
една от тях е при дядо ми - може би ще я доведа някой път на хилтън и нея да внесе смут сред лабрадорите bl) b) l)
Въzможно е да има дългокосмести НОК с добра анатомия,но се съмнявам,че анатомично са по добри от събратята си,чисто и просто под цялата вълна не им се виждат дефектите който често големи b) d)
Аz до сега от 27 кученца не съм имала нито едно с дълъг косъм и се гордея с това,макар че това много често идва от блиzкородственният инбридинг.
Публикувано: 13 May 2005 - 09:03 PM
Дългия косъм не е пречка да се видят недостатъци,когато ги има.
Дългия косъм не пречка за работоспособноста на кучето.
Публикувано: 13 May 2005 - 09:23 PM
Цитат
Дългия косъм не е пречка да се видят недостатъци,когато ги има.
Дългия косъм не пречка за работоспособноста на кучето.
При НОК с наличието на дългият косъм идва проблемът в това,че нямат подкосъм което ги прави неустойчиви на раzличните климатични условия.
Иначе няма ни6то по сладко и чаровно от дългокосместо бебе НОК.