Dog.bg Форуми : Немското овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (75 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Немското овчарско куче

#301 Потребителят е офлайн   marin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 June 2005 - 07:13 PM

Цитат

родиха ми се бебета
Честито! Да са живи и здрави! Колко са?

Цитат

бях попаднал на едно писание в нета, само че там пишещият беше сътворил някаква глупост от рода, че д-р Благинка тодорова е била консултант на книгата ми
Уважаеми господин Атанасов,
Не мисля, че точно Вие може да говорите за компетентност след такова напълно невежо изказване от рода на това: "че въвеждам хората в заблуждение". Мисля, че Ви се извиних и изчистих този спор с Вас, това че Вие отново подновявате тази тема, ме кара да мисля, че просто си търсите конфликт. Също така бих Ви помолил след като правите нападки, да посочвате името на този срещу който са предназначени.
Не се подписвам "С уважение", защото след такова изказване не смятам, че би трябвало да изпитвам някакво особено уважение към Вас" Но все пак ще се опитам да спазвам добрия тон. Ако имате конфронтация с мен, моля да пренесем този разговор където му е мястото и да не занимаваме хората с това.

#302 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 06:10 AM

Цитат

Цитат

родиха ми се бебета
Честито! Да са живи и здрави! Колко са?

Цитат

бях попаднал на едно писание в нета, само че там пишещият беше сътворил някаква глупост от рода, че д-р Благинка тодорова е била консултант на книгата ми
Уважаеми господин Атанасов,
Не мисля, че точно Вие може да говорите за компетентност след такова напълно невежо изказване от рода на това: "че въвеждам хората в заблуждение". Мисля, че Ви се извиних и изчистих този спор с Вас, това че Вие отново подновявате тази тема, ме кара да мисля, че просто си търсите конфликт. Също така бих Ви помолил след като правите нападки, да посочвате името на този срещу който са предназначени.
Не се подписвам "С уважение", защото след такова изказване не смятам, че би трябвало да изпитвам някакво особено уважение към Вас" Но все пак ще се опитам да спазвам добрия тон. Ако имате конфронтация с мен, моля да пренесем този разговор където му е мястото и да не занимаваме хората с това.

Здравейте марин, (едва ли това е името Ви, след като го изписвате с малка буква)!

Честно казано, бях забравил, че именно Вие сте този, който бе написал глупостта, че Благинка Тодорова е консултант на книгата ми. Дори сега се сещам още нещо Вие бяхте посочил дори и друг автор на тази книга, но както и да е.

Относно конфилкитите. Запомнете едно нещо аз никога не търся конфликти и никога до сега аз не съм бил причина за назряване на някакъв конфликт. Аз не подновявам темата, просто се бях обърнал към човек, който използваше долу-горе аналогичен маниер на Вашия. И мисля, че с него се изяснихме като получих лично съобщение.

Напатки не съм правил, а колкото до това да посочвам името към когото са отправени аз наистина бях забравил точно кой беше твореца на информацията по отношение на написаната от мене книга и т. н. Освен това, както започнах в началото аз не Ви зная кой сте едно единствено марин и то написано с малка буква за мене не означава абсолютно нищо.

С уважение,

Н. Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 27 June 2005 - 08:02 AM

извинявайте много ,но бихтие ли си направили тема за изясняване на недоразумения ,моля ви ...
г-н Атанасов напишете нещо за нок тук във форума - нека е по темата , предайте малко знания на любителите на нок - ние не търсим конфронтация или да засегнем нечие име - търсим знания за любимата порода r) бъдете така добър ...

относно бебетата 6 са 4 мъжки и 2 момиченца b)

#304 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 27 June 2005 - 08:18 AM

Абсолютно подкрепям предложението на trenertg
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#305 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2005 - 09:12 AM

Цитат

извинявайте много ,но бихтие ли си направили тема за изясняване на недоразумения ,моля ви ...
г-н Атанасов напишете нещо за нок тук във форума - нека е по темата , предайте малко знания на любителите на нок - ние не търсим конфронтация или да засегнем нечие име - търсим знания за любимата порода r) бъдете така добър ...

относно бебетата 6 са 4 мъжки и 2 момиченца b)

Здравейте,

Какво Ви интересува. Ако мога да бъда от полза - с удоволствие.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 29 June 2005 - 03:39 PM

тъй като имате наблюдения върху нок - какви са тенденциите за развитие на нок -кои са водещите линии в момента - нещата са се променили много от преди 10 години ...
ако имате данни за най известните разплодници в момента , които са се доказали със поколението ,което произвеждат..

#307 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2005 - 06:45 PM

Цитат

тъй като имате наблюдения върху нок - какви са тенденциите за развитие на нок -кои са водещите линии в момента - нещата са се променили много от преди 10 години ...
ако имате данни за най известните разплодници в момента , които са се доказали със поколението ,което произвеждат..

Здравейте,

За съжаление на нито един от Вашите въпроси не мога да отговоря. Аз не следя последните тенденции при развитието на породата.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2005 - 10:15 PM

Защо при селекцията е търсена ниската задница ? Някой ме беше казал, че така се измествал центъра на тежестта и кучето ставало по издръжливо ... дали е истина ?

#309 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2005 - 06:30 AM

Цитат

Защо при селекцията е търсена ниската задница ? Някой ме беше казал, че така се измествал центъра на тежестта и кучето ставало по издръжливо ... дали е истина ?

Здравейте г-н Иванов,

Движението на кучето се осъществява като задните крайници изтласкват тялото напред, предните поемат тези тласъци и така се се извъшва придвижването напред.

Тази скосеност на задницата е плод на предумишлена селекция, но лошото е, че се превърна като модна тенденция, наклона на кучето се увеличи и това доведе до редица кинематични аномалии.

Лично аз не съм много убеден, че наклонената задница дава по-голяма икономичност на движенията. Ако беше така, Майката Природа щеше да го е предвидила, а както виждаме нито един представител на сем. Кучета не е с наклонена задница. Изключение правят хиените, но те отстоят на по-далечно разстояние от кучето спрямо вълка, койота и чакала.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   LudmilDo Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 30 June 2005 - 07:44 AM

Стандарта не се определя от сам човек. Явно така е решено да е структурирано НОК и стандарта трябва да се спазва. От друга гледна точка един стандарт винаги трябва да е отворен, за да може дадена порода да се развива, така че е нормално да има модерни линии, които в определен момент да са най-близо до идеала.
Жалкото е, че у нас няма печатно или каквото и да е друго издание, което да дава пълна информация относно състоянието и развитието на породата.
User's Signature

I LOVE THIS ...... BREED[br]Zak vom Yambol[br]Atina von Daron[br]Zhara v. Krasini

#311 Потребителят е офлайн   Denyl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 08:18 PM

Мисля, че макар и късно, все пак трябва да се намеся - сайта http://www.meridian2...r27/Vol3/p7.htm където е публикуван цитирания материал за източноевропейската овчарка е мой.
Допадна ни изчерпателната информация на г-н Атанасов и затова си позволихме да публикуваме откъс от неговата книга, освен това накрая сме поставили неговото име като автор и кратка информация за автора.
Г-н Атанасов, извиняваме се, ако с това сме ви причинили някакво неудобство. Ако е така, и с нещо сме подронили авторитета ви, или каквото и да е, кажете и веднага ще свалим материала от нет-а.

P.S. Между другото, кучето на снимката е бяла немска овчарка, и е най-добрата ми приятелка. Поместили сме този материал единствено от любов към немската овчарка.

#312 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 09:49 PM

Цитат

Мисля, че макар и късно, все пак трябва да се намеся - сайта http://www.meridian2...r27/Vol3/p7.htm където е публикуван цитирания материал за източноевропейската овчарка е мой.
Допадна ни изчерпателната информация на г-н Атанасов и затова си позволихме да публикуваме откъс от неговата книга, освен това накрая сме поставили неговото име като автор и кратка информация за автора.
Г-н Атанасов, извиняваме се, ако с това сме ви причинили някакво неудобство. Ако е така, и с нещо сме подронили авторитета ви, или каквото и да е, кажете и веднага ще свалим материала от нет-а.

P.S. Между другото, кучето на снимката е бяла немска овчарка, и е най-добрата ми приятелка. Поместили сме този материал единствено от любов към немската овчарка.

Здравейте г-не (за съжаление не зная нито името Ви, нито фамилията),

Благодаря Ви за коректността. Нямам нищо против, че сте публикувал мой материал. Радвам се, че има хора, които ценят стореното от мене и запазвам към Вас най-добри чувства на уважение.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2005 - 10:07 PM

Цитат

P.S. Между другото, кучето на снимката е бяла немска овчарка, и е най-добрата ми приятелка.

Ще се радвам, ако изпратите снимка на въпросното куче. Аз лично съм фен на немското овчарско куче, а бяла немска овчарка е рядкост, поне в България. Имам въпрос - белия цвят не е ли така наречената швейцарска овчарка ? Разкажете повече ...

#314 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 10:09 PM

Цитат

Цитат

Здравейте г-не (за съжаление не зная нито името Ви, нито фамилията),

Благодаря Ви за коректността. Нямам нищо против, че сте публикувал мой материал. Радвам се, че има хора, които ценят стореното от мене и запазвам към Вас най-добри чувства на уважение.

Поздрави,

Николай Атанасов

Пак съм аз, Николай Атанасовл

След като Ви изпратих съобщението отворих посочения от Вас сайт. Имам само една малка забележка. Пред името под снимката ми сте сложили титлата д-р. Аз не съм доктор, така че в този случай някой може да изтълкува това като някакво самоизтъкване от моя страна.

Молбата ми е да махнете титлата.

С уважение,

Н. Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 10:16 PM

Цитат

Цитат

P.S. Между другото, кучето на снимката е бяла немска овчарка, и е най-добрата ми приятелка.

Ще се радвам, ако изпратите снимка на въпросното куче. Аз лично съм фен на немското овчарско куче, а бяла немска овчарка е рядкост, поне в България. Имам въпрос - белия цвят не е ли така наречената швейцарска овчарка ? Разкажете повече ...

Здравейте г-н Иванов,

Извинявам се, че се вмесвам. Прочетете долния пасаж, който е част от моята книга з немското овчарско куче:

"Белите немски овчарски кучета не са новост в селекцията на породата. Дядото на Horand v. Grafrath по майчина линия е с бял цвят на космената покривка. През първите етапи от консолидацията на породата често срещано явление е раждането на бели немски овчарски кучета от нормално оцветени родители. Дискриминацията над тях настъпва след смъртта на Щефаниц, а с корекцията на стандарта от 1960 г. те окончателно са отхвърлени като цветови вариант.

Селекцията на белите немски овчарски кучета се провежда в САЩ. През 1913 г. Ан Трейси (Ann Tracy) основава The German Shepherd Dog Club of America. Първите немски овчарски кучета, попаднали на американския континент са нейни. Те са най-добрите за времето си, нормално оцветени, но някои дават потомци с бял цвят. Един от тях е роденият през 1917 г. Stonihurst Edmund. Той е първото официално регистрирано в Американския кенел клуб бяло немско овчарско куче.

"Златната година" за немските овчарски кучета в САЩ е 1923, когато Жералдин Рокфелер започва да проявява интерес към породата. Свръх богатата дама купува много хубави кучета от Германия, потомци на водещи разплодници. В собствения си развъдник "Giralda" тя селекционира три типа немски овчарски кучета според цвета на косъма: нормално оцветени, абсолютно черни и чисто бели.

Интересът към белите немски овчарски кучета е променлив. Настъпват периоди на забрава. От 1960 г. започва "вторият живот" на породната разновидност. През 1964 г. в Сакраменто (Калифорния) се сформира първият клуб на любителите на бели немски овчарски кучета. От 1969 г. започва да функционира национален клуб, а през 1977 г. се основава международният клуб за бели немски овчарски кучета (White German Sepherd Dog Club International - WGSDCI)."

Не съм се интересувал как точне бе постигнато това, но наистина белите немски овчарски кучета бяха регистрирани като самостоятелна порода от FCI именно като швейцарско куче.

Поздрави,

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2005 - 10:33 PM

Само като допълнение ще допълня, че белите немски овчарки - швейцарска овчарка са рядкост по ринговете на Балканите, виждал съм само в Сърбия. Ето снимки на това куче d)

Прикачени файлове

#317 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2005 - 10:35 PM

d)

Прикачени файлове

#318 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2005 - 10:45 PM

Днес на вилата в Златни Пясъци се радвах на едно чисто черно "мъниче" (около 60 кила), абе казаха ми, че е канадски вълк, има ли такова нещо? Щото съм виждала овчарки, чисто черни и разлика не намирам - за една и съща порода ли говорим или са различни, има ли канадски вълк и как изглежда?

Това куче беше много красиво - със зелени очи; черна лъсната козина; нормално телосложение, бих казала много добро телосложение; щръкнали красиви уши; перфектен косъм - изцяло черен, блестящ и нормално падащ, не много дълъг; срахотна опашка, леко подвита навън; задницата му не падаше много ниско обаче като на овчарките, беше си съвсем нормално - просто кучето беше............... събра ми очите!!! r) d)

#319 Потребителят е офлайн   Denyl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 09:28 AM

Ето и една днешна снимка на моето куче - казва се Алба.
Според това, което съм чел - е немска овчарка, всички останали категории като швейцарска, канадско-американска, сибирска и пр. са измислици.

Качена снимка

Имам и една обява в сайта:
http://www.meridian2...27/Vol3/p10.htm
ако някой може да помогне - нека се обади.

#320 Потребителят е офлайн   Denyl Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2005 - 01:53 PM

И едно уточнение: кучето е дългокосместо, с дълга пухкава опашка, с нескосена задница, освен това не е чисто бяло, а леко русичко..., т.е. не отговаря на никакви стандарти на породата, затова докато последните не се променят в наша полза ще участваме в киноложките изложби само като гости.

С поздрави към всички почитатели на немските овчарки,
Денчо Михов

P.S. Написах си името, тъй като г-н Атанасов има изключително негативно отношение към анонимните участници във форума.
Между другото - премахнах титлата "д-р" от сайта.

• (75 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни